Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-27 20:18:48

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14293) dkovizoli válasza bigsee (#14289) üzenetére


dkovizoli
addikt

⁷Semmi gáz. :DD különböző csoportok vannak, amiken belül vannak az országonkénti régiók. A nálunk legelterjedtebb az OXM csoport, van benne vagy két tucat régió ( DBT, BTU, XEF, XEH, XEU, ILO... STB) nemcsak eu országok. Ezért is lehetnek bennük különbözö szolgáltatások tiltva vagy engedélyezve. Pl hívásrögzítés, ILO, THL. Vagy az spay. Sokszor ezek miatt megy a romcsere. Ellenben ezek a romok ugyanazok. Viszont nem mindenki kapja egyszerre, sőt lehet, hogy itt-ott kimarad egy-egy frissítés. Ezért pedig megy az Odinos frissítés, hogy fent legyen a legfrissebb havi, ezek ugyanis szabadon rakhatóak egymásra, adatvesztés nélkül.
Azután vannak a szolgáltatós romok, pl ODX csoport. Ezek a tmobil csoport romjai. Német DTM, magyar TMH stb. Ezek is simán pakolhatóak egymásra. De ha ezt leakarja valaki cs3rélni egy független romra, ajánlott erősen az OXM_CSC tallózása, ami fr-von maga után.
Vannak még a Voda romjai, amik OVF jelölésűek, de szerencsére itthon már ők sem használják, viszont külföldi készüléken már láttam voda romot, vagy a telenornak az elődöknél még PAN jelölésű saját romjuk volt.
Kb ennyit a csoportokról.
Visszarakni is lehet természetesen saját, amivel kijött szolgáltatós romot, az szintén CSC váltással jár és teljes gyaluval. Szerintem ennek max a tmobil esetén van értelme, ha tmobilos ponton adná le valaki szervízbe. Egyébként nem hiszem. Én az s8+-t a Váci úti szervízbe adtam anno, DBT rommal és eredetileg telenoros (PAN) rom volt rajta. Senki nem szólt miatta. Javították és ráadásul függetlenül kaptam vissza. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.