Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-27 20:18:48

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) Taci válasza james008bond (#18997) üzenetére


Taci
addikt

Szia! Én pont Note8-at cseréltem S10+-ra. Igazából mindenben jobb, akksiban bőven jobb, tárhelyben ugye alapból duplán jobb (neked 8-szorosan). Már a Note8 is jó volt, szóval olyan nagy ugrást nem fogsz érezni (én nem éreztem), viszont akksiban sokkal jobb, illetve a ugye a sztereó hangszóró is dob az érzeten. Én egyedül a kamera képekre erőszakolt HDR módját nem szeretem, de ez legyen a legkevesebb.
Nyugodtan kérdezz, ha specifikus kérdésed lenne.

(#19002) KZP válasza Taci (#19001) üzenetére


KZP
őstag

De hát ki lehet kapcsolni a HDR módot a kamera beállításaiban, vagy nem arra gondoltál?

[ Szerkesztve ]

(#19003) Sigma7


Sigma7
tag

A telefon és a bluetooth eszköz hangerő állítását külön lehet valahogy "választani"?
Jobban paraméterezhető lenne; este a legkisebb állásban is hangos a bluetooth fülessel.
Vagy a telefon hangerejét lehet csökkenteni esetleg valami szervíz menüben?
Ettől eltekintve nagyon szép a hangja és még a nagy, aránylag nagy Ohm számú fülesemet is szépen meghajtja.

(#19004) gyarmatinic


gyarmatinic
tag

Valami megoldás lesz arra, hogy lássam a teljes kijelző időt egyéb program nélkül? Android 9-en ez kicsit jobb volt

Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#19005) Imi1981 válasza Kleroo (#18994) üzenetére


Imi1981
veterán

Kültéri napsütéses képek nagyon szépek azzal semmi gondom ! A beltéri szobafénynél szerintem gyenge és kicsit túlvilágosít túlfakít és kontrasztalan az eredmény . Az én A70-emen a Gcam sokkal jobb képet csinál szobafénynél (meg lampafénynél)mint a gyári kamerája! Ég és föld a különbség! Kültéren nem nagy a különbség és most nem éjszakai módról beszélek csak hdr-t használtam. Én kíváncsi lennék s10-en mit mutatna a gcam .
Munkatársamnak s8 van és szerintem szobafénynél beltérben jobb képet csinál mert nem olyan kásás nagyitasnál. Meg őszintén mintha 9-es droidon jobb lett volna a kemera mint 10-es droidon s10 plus-on . Igazából asszony használja az s10 plus-t úgyhogy nem látom próbálom minden nap minden percében de én ezt vettem észre .

(#19006) dancsuri


dancsuri
veterán

Hátha valaki nem ismeri
Telepített szoftver okozta hiba kiderítése:
Hogy teszteld le a készülék működését biztonságos módban (újraindítás után a hangerő le gombot nyomd addig, amíg meg nem jelenik a Samsung logó). A biztonságos módban a készülék a letöltött appokat úgymond inaktívvá teszi és lehetőség van megállapítani hogy valóban egy letöltött app okozza-e a hibát. (Biztonságos módból újraindítással lépsz ki)

[ Szerkesztve ]

költekezz, hogy más is költekezhessen!

(#19007) Zooliegsm


Zooliegsm
tag

Sziasztok. Segítsetek kérlek. Almáról jöttem át droid világba egy s10-el. A samsung gyári galéria appja és a google photossal kapcsolatos a kérdés. Jelenleg, ha lövök fotót ugye megjelenik mindkettőben. Azonban azt szeretném, hogy ha törlök egy képet bármelyikről (de már az is jó lenne ha mondjuk csak a galériából) akkor az szinkronizálódjon és törlődjön a másik helyről is. Jelenleg ez nem történik meg, így ha törölnék valamit ami nem kell törölhetem két helyről is. Samsung cloud offos, nem akarom leváltani a google tárhelyem. Tehát van valami megoldás? Ahogy írtam, már az is jó ha a galériából törlésnél a photosból is törlődne. Köszönöm a válaszokat!

(#19008) Denyboygod válasza KZP (#19000) üzenetére


Denyboygod
csendes tag

Ez konkrétan egy játék, amiből nem mindig lépek ki, csak háttérbe rakom. Aztán van, hogy 1 óra múlva nyitom meg, van, hogy pár perc múlva. Többi alkalmazás esetében nem volt gond, de azokkal nem csinálok ilyet :) Olyan mintha a cacheből visszatöltéskor összeomlana.

(#19009) dancsuri válasza Zooliegsm (#19007) üzenetére


dancsuri
veterán

A "Google Photos" törlése nem oldja meg a problémát?

költekezz, hogy más is költekezhessen!

(#19010) sgeza válasza Zooliegsm (#19007) üzenetére


sgeza
veterán

Nem jó a logikai megközelítés. A kép nem az egyik vagy másik alkalmazásban van, hanem a telefon tárhelyén, ezek az alkalmazások pedig a tárhelyén lévő képeket, fotókat jelenítik meg. Nem az egyikből vagy másikból törlöd, hanem a tárhelyről. Nincs mit szinkronizálni ezen az alkalmazások között. Bármelyikkel törlöd (vagy akár egyéb fájlkezelővel), az törlésre kerül a tárhelyről.
A te problémád onnan ered, hogy feltételezhetően használod a Google képekre vonatkozó biztonsági mentési lehetőségét. Tehát az adott képet már mentette Google, viszont ha te nem a Google fotók alkalmazáson belül végzed el a törlést, akkor a Google felhő tárhelyén továbbra is meglesz, habár a telefon tárhelyéről törölted. A Google fotók alkalmazásban azért látod a törölt képet, mert az megjeleníti a felhőn tárolt képeket is (tehát valójában te ilyenkor azt látod). Ezt egyébként az adatai között ilyenkor látod is, hogy egyébként az a kép hol is van pontosan.
A kérdés, hogy te mit szeretnél pontosan. Akarod például használni a Google saját képmentési lehetőségét?

[ Szerkesztve ]

(#19011) Zooliegsm válasza sgeza (#19010) üzenetére


Zooliegsm
tag

köszönöm a választ. Azt szeretném, hogy úgy működjön ahogy ios-on a backup. Tehát ha valamit törlök a galériából, mert ezt használnám default galéria appnak, akkor törlődjön google photosból is (felhőből is), de mindenestűl. Ami kép van a galériában az legyen a photosban és fordítva. Amit törlök törlődjön.

[ Szerkesztve ]

(#19012) sgeza válasza Zooliegsm (#19011) üzenetére


sgeza
veterán

Ez így van most is. Figyelmesen elolvastad, amit írtam? :)
A kérdés az, hogy a képek biztonsági mentése lehetőséget akarod-e használni? Majd mindjárt leírom, hogy miért kérdezem.

[ Szerkesztve ]

(#19013) Zooliegsm válasza sgeza (#19012) üzenetére


Zooliegsm
tag

igazából tesztelgetem, de ahogy én látom, ez nem működik. lövök egy képet. törlöm galériából, de photos appban ott marad. fordítva szintén. a google photost mindössze arra szeretném, hogy azokat a képeket amik a telefonon vannak (pontosan azok), ha azzal történne valami, meglegyen a felhőben. mindezt úgy, hogy ha lövök 30 képet és 15 ebből szerintem kuka, és törlöm galériából, akkor photos felhőben se legyen ott, sehol sem.

(#19014) Zooliegsm válasza sgeza (#19012) üzenetére


Zooliegsm
tag

igyekszem befogadni az információt, ha megtennéd, hogy megpróbálod másképp megközelíteni a választ megköszönöm, lehet így nem jön át a lényeg.

(#19015) tibbike01 válasza Zooliegsm (#19014) üzenetére


tibbike01
őstag

Ha jól tudom a gyári galéria app nem képes direktbe kezelni a google drive fotókat, csak a samsung cloud-al tud bánni.
Egy póbát megér: töröld le a google photot, tedd fel a google drive appot és ott az appon belül keress olyan beállítást, hogy camera upload, ekkor megadod a camera mappát, amit figyeljen és szinkronizáljon.

"Bár a képtörlést lehet hogy így sem fogod tudni elérni." Sőt, szinte biztos, hogy nem.

[ Szerkesztve ]

(#19016) sgeza válasza Zooliegsm (#19014) üzenetére


sgeza
veterán

Megírom majd, de most dolgom van. Addig is olvasd el mégegyszer! Érthető ez szerintem így is! :)
De még javasolnék mást is, csak azt hosszabb leírni. Később megírom.

(#19017) sgeza válasza tibbike01 (#19015) üzenetére


sgeza
veterán

Azzal sem lesz jobb a helyzet.

(#19018) Protezis válasza Zooliegsm (#19014) üzenetére


Protezis
őstag

A Google photos nem tudja, hogy te töröltél egy képet a Samsung galériában, vagyis a telefonról. A Google photos ömlesztve mutatja a képeket, amik akár a telefonon, akár a felhőben vannak. Ha törölnéd azokat a képeket a telefonról, amik már fent vannak, akkor a Photos menüjében menj a hely felszabadítása pontra.

(#19019) sgeza válasza Protezis (#19018) üzenetére


sgeza
veterán

De tudja, csak nem foglalkozik vele. A törlést nem szinkronizálja át. Csak sima feltöltést végez, semmi konfigurálhatóság nincs benne. Épp ez a gondom az ilyen mentésekkel, hogy használhatatlanok.
Csak a mentést végző saját alkalmazásban törölve az adott képet törli a tárhelyről is (legalábbis kínálja fel az opciót).
És igen, a mentést is ömlesztve végzi, nincs könyvtárazás.

[ Szerkesztve ]

(#19020) Protezis válasza sgeza (#19019) üzenetére


Protezis
őstag

Ha a fejlesztők nem implementálták le a fájl törlés figyelést fájlrendszer szinten és ez alapján a szinkronizációt, akkor nem tudja.
A mentés nem használhatatlan, írtam megoldást. Lehetne persze kényelmesebb.

(#19021) james008bond válasza Taci (#19001) üzenetére


james008bond
őstag

Szia! Köszönöm a választ! Egyik sarkalatos pont nálam az akkuidő, 2 év és 4 hónap után már tényleg siralmas, most 48%...másik, milyenek a fotók, videók? Rendszer sebessége? Wifi, BT stabil és eleg érzékeny-e? Használok fülest, órát.

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#19022) sgeza válasza Protezis (#19020) üzenetére


sgeza
veterán

Ez most csak megfogalmazásbeli kérdés szerintem. Tudja, hogy letörölted, hiszen tudja, hogy nincs ott. Persze lehet, hogy programozási szempontból másképp kezelendő, de nem is ez a lényeg, hanem a végeredmény: az, hogy még csak opcióként sincs benne, hogy a törlést akarom-e szinkronizálni.
Nekem az a bajom ezekkel (dropbox, onedrive, Google drive vagy bármelyik), amiknek saját úgymond képmentési funkciójuk van, hogy csak és kizárólag egy ömlesztett feltöltést végeznek.
Én használok egyébként erre egy sokkal értelmesebb megoldást, mindjárt meg is írom a kollégának, hátha érdekli ez az opció.

[ Szerkesztve ]

(#19023) dkovizoli válasza KZP (#18992) üzenetére


dkovizoli
addikt

Ha jól látom a biztonsági patch ami belekerült, a januári. Maga rom dátuma dec. Német még nem jött.

(#19024) mSchumi87 válasza sgeza (#19022) üzenetére


mSchumi87
senior tag

Engem is erdekelne a mas fajta megoldas :R

Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6

(#19025) KZP válasza dkovizoli (#19023) üzenetére


KZP
őstag

Köszi, én is csak ilyen infót találtam közben.

(#19026) Zooliegsm válasza sgeza (#19022) üzenetére


Zooliegsm
tag

természetesen érdekel, köszönöm. sajnálom, hogy a samu így oldotta meg, ios-on ez nagyon jól működött. a samsung cloud szolgáltatásával működik így a dolog, nem tudod véletlenül?

(#19027) hanti válasza KZP (#19025) üzenetére


hanti
senior tag

A 4G probléma úgy látom megoldódott, otthon még sosem volt 4+ most az van (Voda), a repülő mód be-ki kapcsolása is megjavult. Egyenlőre ennyit vettem észre.

(#19028) iceQ! válasza Sigma7 (#19003) üzenetére


iceQ!
addikt

Ezzel

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#19029) bedibazsa válasza hanti (#19027) üzenetére


bedibazsa
senior tag

Nekem azóta nem dobálja el a mobilnetet, mióta a VoLTE ki van kapcsolva - Telenor.

(#19030) hanti válasza bedibazsa (#19029) üzenetére


hanti
senior tag

A frissítés oldotta meg, de nálam nem a volte okozta, mert az végig be volt kapcsolva, akkor jelentkezett amikor átváltott 4G+-ra.

(#19031) sgeza válasza Zooliegsm (#19026) üzenetére


sgeza
veterán

Az iOS-nél is pont ugyanúgy van, mint itt. Csak ott nem használsz másik képnézegetőt. Tehát mindent abban csinálsz. Ha csak és kizárólag a Samsung galériát használod, csak abban kezeled a képeid, és a Samsug felhőbe mentesz, VAGY csak a Google fotók alkalmazást használod a képkezelésre, és a Google felhőbe mentesz, akkor nem merül fel a felvetett probléma.
Itt viszont sokkal bővebbek a lehetőségeid, ezért fordulhat elő az, hogy a Google fotókkal biztonsági mentett képeidet más alkalmazással törölve nem kerülnek törlésre a Google felhőből. Ezért ezek a felhőből nem törölt képek megjelenítésre fognak kerülni a google fotókan.

mSchumi87-nek is:

Amit én használok nem egy különleges dolog, csak éppen egy épeszű, gyakorlatilag minden igényt kielégítő konfigurálhatósággal rendelkező szinkronizáló alkalmazás. Rengeteg protokollt és felhő tárhelyet ismer, tehát szinte bárhova menthetők vele a szükséges adatok bármilyen szempont szerint. Több szinkronizálási beállítást is meg lehet adni, illetve bármilyen szűrési eljárás is megadható. Lehet kézzel vagy ütemezve is szinkronizálni természetesen.Én még nem találtam benne olyan reálisan elvárható opciót, amit ne tudna. Érdemes kipróbálni! Számomra annyira tökéletes, hogy én megvettem a PRO változatot. Szerintem megéri az árát.
Ahogy én használom: a komplett belső tárhelyet (rejtett fájlokkal együtt) időnként szinkronizálom az itthoni fájl szerverre, valamint csak a DCIM könyvtárat, tehát a képeket, videókat mentem a Google Drive-ra is (ezt azért csináltam külön is meg, hogy útközben is tudjam menteni, illetve így mégegy helyen megvannak a biztonság kedvéért). Én úgy állítottam be, hogy a törléseket is szinkronizálja, de igény szerint bárhogy lehet. Bár neked pont ez a lényeg, hogy teljes szinkronban tartsa.
Ez az alkalmazás a FolderSync (illetve annak PRO változata).

[ Szerkesztve ]

(#19032) Zooliegsm válasza sgeza (#19031) üzenetére


Zooliegsm
tag

köszönöm. akkor jól gondoltam, hogy ha a galériát nyúzom az abban egyetlen elérhető cloud cuccal, azaz a samsung clouddal akkor az figyeli a törlést is. akkor valószínűleg ez lesz a megoldás, mert a másik opció számomra nem megfelelő. Van amúgy mód rá, hogy a galériát mellőzzem teljesen és a photos legyen az alapértelmezett galéria? valamint valahol olvastam, hogy a onedrive is beállítható samsungokon, mert valami partnership jött létre, ez igaz? ezekben a cikkekben volt képernyőfotó is, de nekem nincs onedrive opcióm ahol azok a képek mutatták. válaszaid újra köszönöm!

(#19033) tibbike01 válasza Zooliegsm (#19032) üzenetére


tibbike01
őstag

Hogy tetszik amúgy Iphone után az S10? ;]

(#19034) Zooliegsm válasza tibbike01 (#19033) üzenetére


Zooliegsm
tag

fura. sokáig volt almám, megszoktam. azért is választottam samsungot mert a one ui 2.0 gesztusvezérlése hasonlít a legjobban az almájéra. vannak dolgok amik tetszenek, vannak amiket eddig másképp csináltam de meg tudom szokni, hogy nem úgy van...kevesebb az amit veszteségnek érzek. eddig összességében elégedett vagyok a döntésemmel.

(#19035) sgeza válasza Zooliegsm (#19032) üzenetére


sgeza
veterán

A Google fotókban is működik a törlés, ha abban végzed el!
Mi a baj a FolderSync megoldással? Szerintem halál egyszerű a használata. De persze, ha nem akarod, azt is megértem.
Ha a Google Drive-ot használnád, akkor használd a Google fotókat, és csak azt! Viszont ez nincs összegyógyulva például a fényképezőgép alkalmazással, tehát ha csinálsz egy képet, onnan egyből megjelenítve, majd rövidesen törölve, az nem a Google fotókkal történik meg, miközben az már szinte biztos, hogy szinkronizálta. Tehát a probléma újfent előjön. Amelyik a leginkább tetszene neked, az a Samsung gyári megoldása. Tehát a Samsung galéria. Viszont az csak a Samsung felhőbe ment. Ezek fényében döntsd el, hogy melyik a szimpatikus. Szerintem a FolderSync. :)

[ Szerkesztve ]

(#19036) EnterR válasza KZP (#18992) üzenetére


EnterR
veterán

Fel is ment, köszi! :R

PSN ID: marquuard

(#19037) KZP válasza EnterR (#19036) üzenetére


KZP
őstag

Én is az előbb tettem fel. Mintha kicsit simább lenne a rendszer, valamit azért csak optimalizáltak a motorhzáztető alatt, végülis ez az első update a 10-es megjelenése óta. (Az 5 megás Telekom-os nekem nem számít annak. :D )

(#19038) EnterR válasza KZP (#19037) üzenetére


EnterR
veterán

Android 10 óta van vonalkód a download módban? :D Éppen flashelés előtt tűnt fel.

PSN ID: marquuard

(#19039) Sigma7 válasza iceQ! (#19028) üzenetére


Sigma7
tag

Nagyon köszönöm!

(#19040) kumpl válasza Zooliegsm (#19032) üzenetére


kumpl
aktív tag

Ha a Google Fotókból törlök egy képet akkor nekem azt törli a telefonról és a netről is. Így eltűnik a Galériából is. Ha viszont a Galériából törlöm és a Fotók már a képet feltöltötte a netre, akkor a Fotókban megmarad a kép.

(#19041) cultfeca válasza sgeza (#18990) üzenetére


cultfeca
tag

Megvolt..Google+,Névjegyzék,Naptár,Chrome,Személyes adatok,Drive.Ezek vannak bekapcsolva.A naptár és a chrome gyanus.De már magam se tudom....Kezdek kicsit kiábrándulni :(
Android 9 -el nem is tudtam,hogy "létezik" Googlr Play szolgáltatás.

[ Szerkesztve ]

(#19042) dkovizoli válasza KZP (#19037) üzenetére


dkovizoli
addikt

Ezt jó olvasni. Nem mintha nálam gond lenne a rendszerrel. De most várok kicsit az OTA frissítésre. Kíváncsi vagyok DBT mikor kapja.

(#19043) csorbajeno válasza Sigma7 (#19003) üzenetére


csorbajeno
veterán

Amikor megnyomos valamelyik hangerő gombot, akkor a kijelzőn felül megjelenik egy csúszka. Azt le tudod nyitni és ott tudod küllön állítani a hangerőket. Ha ez nem elég, akkor van a Samsungnak a SoundAssistant appja, amiben akár apponként is tudsz külön hagerőt állítani.

(#19044) sgeza válasza dkovizoli (#19042) üzenetére


sgeza
veterán

Szerintem legkésőbb hétfőn!

(#19045) sgeza válasza cultfeca (#19041) üzenetére


sgeza
veterán

Google+ van még? Az nem szűnt meg?

Az lehet gyanús, ami mellől nem tűnik el a szinkronizálást szimbolizáló körbe nyilacska. Az ilyet kapcsold ki, majd vissza! Google keep esetén töröld a keep alkalmazás adatait! Nekem az szarakodott, és csak így javult meg. A te esetedben esetleg próbáld ezt meg a naptárral!

[ Szerkesztve ]

(#19046) sgeza válasza kumpl (#19040) üzenetére


sgeza
veterán

Így van.

(#19047) cultfeca válasza sgeza (#19045) üzenetére


cultfeca
tag

Az a vicces,hogy egyiknél sincs körbe nyilacska.Most kilőttem a Google+ -t.Ha kilövöm a naptárat akkor mi lesz.Használom szóval nem bánnám ha szinkronban lenne.

(#19048) sgeza válasza cultfeca (#19047) üzenetére


sgeza
veterán

De akkor miért gyanús? Nem biztos, hogy emiatt van, csak egy ötlet volt. Ha itt kinyomod a kapcsolót, akkor nem fog automatikusan szinkronizálni. Ha használod, ne kapcsold ki!
Jobb felül három pötty - Szinkronizálás most. Ha ez szépen lefut, nem maradnak körbe nyilak, és a végén ugyanúgy a Szinkronizálás most lehetőséget látod újra, nem pedig a leállítást, akkor vélhetően itt nincs gond.

[ Szerkesztve ]

(#19049) cultfeca válasza sgeza (#19048) üzenetére


cultfeca
tag

Azért gyanús mert minden általam indított szinkronnál a naptár végez a leglassabban.Most olyan volt,hogy a kis karikák akadoztak és kb 1 perc késéssel szinkronizálódott.
Nem tudom mi lesz ennek a végeredménye.Azt tudom,hogy ami miatt frissítettem az inkább ne lenne(az újfajta gesztus vezérlés),inkább működne minden enélkül a ki-be kapcsolgatás nélkül.Nem azért vesz az ember 10 hengeres kocsit,hogy két hengert lekapcsoltasson.Hülye példa,de most ezt érzem.Van egy prémium telefonom(eddig is ezen a vonalon mozogtam),de azzal kell szórakozzak,hogy hogyan szorítsam háttérbe a kimagasló ébrenmaradását valaminek a háttérben...
Köszönöm a segítséget!Addig úgyse nyugszok míg kompromisszum mentesen nem tudom használni.

(#19050) sgeza válasza cultfeca (#19049) üzenetére


sgeza
veterán

A sorrend nem érdekes. Egymás után végzi ezeket el. Ha épeszű időn belül végez az összessel, akkor az rendben van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.