Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:01:03

LOGOUT.hu

Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1401) mumuss válasza kali (#1400) üzenetére


mumuss
aktív tag

Én a Vodafone-nál vettem, nekem ott nagyon jó árban volt, az egyéni kedvezményemmel (régóta redes vagyok) a teljes ár 180 ezer volt
Igaz, kamera nélkül, mert az előrendelést lemondtam

Mate 10 pro/Note 10

(#1402) beyruth82 válasza mumuss (#1401) üzenetére


beyruth82
veterán

Az nagyon jó.Nekem 242 ezerre jön ki a teljes ár kamerával együtt.

(#1403) kali válasza mumuss (#1401) üzenetére


kali
legenda

Én sem előrendeltem a Mate 10 Pro-t, mert 16-án adtam le a rendelést és 17-én szállították házhoz, de a Telekom még akkor is küldött hozzá kamerát (még ha nem is fogom használni), csak most vette ki a csomagból és árazta át.
A 20 éves előfizetésemet hosszabbítottam meg, viszont sosem írok alá hűséget drágább, tízenezres előfizetésekre, hanem a rendeléskor olcsóbbat választok és általában utána váltok vissza fel (mert például netes csomag nagyobb kell, sokszor a korlátlan), így nekem drágább volt kicsivel, de számomra így van rendjén, mert sosem tudni, mikor változnak gyökeresen a díjcsomagok és azok árazása (az utóbbi időben pláne beindult a módosítgatás), inkább ne kelljen amiatt izgulnom, hogy lett sokkal jobb és olcsóbb konstrukció, de nem tudok váltani, mert köt a drágábbra a hűség.
Amilyen csomagot használtam a rendelés előtt, azzal nekem 150.000 Ft alatt lett volna kamerával, de inkább nem kockáztattam, mert rosszabb esetben többre jönne ki végül, ha 24 hónapig feleslegesen fizetem a drágább díjcsomagot.

beyruth82: Kérdés, hogy mennyire írt alá 24 hónapra, mert a legkisebb Red díjcsomag sem olcsó, persze ha amúgy is azt használná és kihasználja végig, akkor jó.
Az a baj, hogy sokan csak azért írnak alá drágább díjcsomagra, hogy a telefont olcsóbban kapják meg, de a díjcsomagot nem használják ki, telefon nélkül nem is azt választanák, úgy meg a 2 év alatt akár 100.000 - 150.000 Ft-ot is ráfizetnek pluszban.

[ Szerkesztve ]

(#1404) zoleeno1 válasza kali (#1400) üzenetére


zoleeno1
addikt

Igen, en ugyan csomagot is módosítottam, emeltem a neten, de az uj dijcsomagomhoz 150-ert kaptam meg a telot a kameraval.

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#1405) beyruth82 válasza kali (#1403) üzenetére


beyruth82
veterán

Vodánál mindegy melyik díjcsomagra írsz alá a telefon nem lesz olcsóbb csak a havidíjad magasabb ha drágább csomagra fizetsz elő.Annak a függvénye mennyit fizetsz be önrésznek.Ha 0 forintra hozod ki akkor a havidíj is magasabb lesz nyílván.Úgy 10 ezer a teló törlesztőrészlete + csomaghavidíj mindegy melyik akkor is10 a teló törlesztője.Én 50 ezret fizettem be így havi 8 ezer a teló az még elmegy szerintem +csomag havidíj.Red primeba kötöttem szerződést de átállok a legnagyobb csomagra a végtelen 4G+ net miatt (egyi nap 144 mega/seces letöltésisebességet mértem vele)de attól még ugyan úgy havi 8 ezer lesz a teló törlesztője csak a csomagdíjam lesz drágább.

[ Szerkesztve ]

(#1406) zozzzzzzzzzz válasza mumuss (#1401) üzenetére


zozzzzzzzzzz
tag

Nekem is ennyire jön ki, amióta van Red azóta nekem is az van. A neten nem is sikerült megrendelnem, mivel csak a meglévő előfizuhoz venném.
Csak még mindig nem szóltak, hogy megjött volna ......
Amúgy a webshopjukban is óránként változik, hogy van készlet - nincs készlet ....

(#1407) murphy84


murphy84
tag

Üdv Mindenkinek!

Először is Én is boldog tulaja lettem egy pro -nak, 1 hete használom és eddig egy rossz szavam nem lehet rá, meg vagyok elégedve vele nagyon, kijelző szép, maga a telefon iszonyat gyors, az üzemidőről nem is beszélve, nekem ez megváltás szegény LG G4-em után, azzal már sajnos egy 8 órás műszakot nem tudtam lehúzni úgy, hogy ne kelljen töltőre tenni, ezzel még 40-50 %-al ballagok haza :D
Kamerát igazán még nem tudtam szép időben letesztelni, de szerintem nem fog csalódást okozni!
Én is előrendeltem a trénél, + 2 és hűség a legkisebb csomaggal (-10.000 Ft -ért én se írok alá + 2 év többlet havidíjat :) Így előrendeléssel kamerával 252.000 lesz a végösszeg, viszont nemrég néztem a tré oldalát, 212.000 lenne jelenleg ugyan azzal a csomaggal, de! kamera nélkül! Ha úgy nézem akkor megvetették teljes áron az előrendelés mellé, mivel ez pont 40e különbség :)
Gyári kinyithatós tokot rendeltem neki, 4400 Ft volt, annyit szerintem megér, vékony vele a telefon, viszont még elég merev kinyitásnál, így kicsit szokatlan, de szépen mutat benne :)
Eddig amit negatívumot tudnék mondani a készülékről, az a hangszórója.
Másfél hete még a pro és a galaxy s8+ között gondolkodtam, de élőben megtekintve győzelmet aratott a pro, nem bántam meg a döntésem!
Ja és velem is a Székesfehérvári tulajok száma bővül! :)

(#1408) kali válasza beyruth82 (#1405) üzenetére


kali
legenda

Akkor már értem, hogy miért szidják sokan (itt a fórumon is) a Vodafone készülékes árazását.

Na, ennyit a Telekomos egyéni verziós kis frissítésről, kinyírtam végre, már ha akar sem tud települni. :DD

T

[ Szerkesztve ]

(#1409) Dave69


Dave69
tag

Nekem a vodánál 215ezer a telefon

Az élet olyan, hogy mindig másképp történik minden, mint ahogy elgondolta előre az ember.

(#1410) fogtunder válasza kali (#1408) üzenetére


fogtunder
nagyúr

akkor mondjátok már meg, hogy mi lenne a jó.

eddig nem volt minden telefon elérhető minden tarifával, volt upfront fee, ha meg 0-ra hoztad el, akkor a törlesztőkkel drágább volt, mintha egyben kifizetted volna. ehhez képest most mindent meg lehet venni 21 havi részletre, 0 kezdővel, a Mate 10 Pro 218K-ra jön ki a futamidő alatt, boltban egyben kifizetve 255 lenne. nyilván két év hűséget alá kell írni, de feltételezve, hogy értelmesen választ az ember tarifát, ez azért nem egy olyan nagy gond.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1411) zoleeno1 válasza fogtunder (#1410) üzenetére


zoleeno1
addikt

Semmisejo, az lenne jo a magyarnak, ha ingyen adnak, vagy kicsit olcsobban :D
En csak a mobilnet arakat tartom pofatlansagnak a szolgaltatoktol, amikor szomszedos orszagokban mar ingyen dobják utanad a korlátlan netet :)

[ Szerkesztve ]

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#1412) beyruth82 válasza fogtunder (#1410) üzenetére


beyruth82
veterán

215 ezerre csak valami extra kedvezménnyel jön ki ha valaki tizen akárhány eve előfizetőjük vagy ha több kezdőt fizet be az ember.A telefon árát 240-250 ezer között mindenképp ki kell fizetni akkor is ha 0 forintra hozza ki az ember es akkor is ha 100 ezer kezdőt befizet.A vodafone összes csomagját végignéztem.

(#1413) kali válasza fogtunder (#1410) üzenetére


kali
legenda

Ahogy én a szolgáltatómnál vettem, úgy nekem teljesen jó, nyilván nem ott vagy nem úgy vettem volna a Mate 10 Pro-t, ha valami nem tetszett volna adott konstrukcióban. (Sokszor volt már rá példa, hogy nem hűségre vettem valamit, mert nem érte meg, mivel listaáron sem volt sokkal drágább, vagy nem is a szolgáltatónál vásároltam meg bizonyos telefonokat, mert például nem forgalmazták.)
Pont ezt írtam én is korábban, hogy ha nem csak azért ír alá valaki drágább díjcsomagra 2 év hűséget, mert úgy olcsóbb a telefon, akkor nincs gond, mert a végén nem fizet rá feleslegesen nagyobb összeget.
Az az önrészesdi - ha valóban úgy van - nem tetszik a Vodafone esetén, hogy annak függvényében változik az ár, még ha duplán nem is érint.

[ Szerkesztve ]

(#1414) fogtunder válasza beyruth82 (#1412) üzenetére


fogtunder
nagyúr

minden készülék minden tarifában ugyanannyiba kerül, ha lakossági ügyfél vagy, nem tudom, mit néztél. fáradj fel a honlapra, 218190Ft a 21 havi részlet összege, ahogy említettem is. ha depozitot kérnek, azt később levonják a számláidból, nem befolyásolja a telefon árát.

(#1411) zoleeno1: a mobilnet árazás tényleg kriminális sajnos, de ezen van még árrés, a perceken, sms-en már nem nagyon tudnak keresni az operátorok.

(#1413) kali: én tényleg csak azt nem értem, hogy miért kell mindent szidni (tudom, hogy te is csak írtad, hogy mások szidják). ez most egy transzparens, fair, átlátható rendszer, az előző struktúrával tényleg voltak gondok, de nagyon szeretném megérteni, ezzel vajon mi baja van a kedves ügyfeleknek.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1415) freemanone válasza beyruth82 (#1412) üzenetére


freemanone
őstag

Kivéve ha zombi...... és üzleti flották egyikében van a vodánál.
Mint ahogy én is 215-be hoztam el, 21 havi kamat mentes részletre 0huf kezdővel, szerződés hosszabbítással, Mindehez ~4k az előfizu, amiből 1,5k lebeszélhető voda irányban, flottán belül ingyen és 2GB net.
Nekem az egészből a net a fontos, havi 1-1,5GB mobilnet forgalmat bonyolítok, évi 1-2x többet, de olyankor veszek extrát hozzá. Egyébként meg akit hívok az flottás, így ez baromi kényelmes csomag számomra,

[ Szerkesztve ]

(#1416) Criton


Criton
veterán

Az mitől lehet hogy Budapesten szinte mindenhol csak H+ van és nem megy LTE-re.?

[ Szerkesztve ]

(#1417) DrJaka válasza Criton (#1416) üzenetére


DrJaka
aktív tag

A kérdés jó!
Dual simes?

Tegnap mikor nekem nem talált netet ugyanez volt...egyszer csak megtalálta de csak H+
Ki/be kapcs, újraindítás, repülőgép üzemmód ki/be, és egyszer csak magára talál.

Azóta jól működik.

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate 20 prO

(#1418) beyruth82 válasza Criton (#1416) üzenetére


beyruth82
veterán

Szolgáltatódhoz kell fordulni.Nem vagy regisztrálva LTE hálózaton.Nekem is ez volt a gond.Kivéve ha upc-s neted van mert az 3G-s

[ Szerkesztve ]

(#1419) Criton válasza beyruth82 (#1418) üzenetére


Criton
veterán

Vodafone Red, iPhone-nal teljesen jó . Dual Simes.

(#1420) beyruth82 válasza Criton (#1419) üzenetére


beyruth82
veterán

Esetleg a beállításoknál a preferált hálozat tipusnál nincs beállítva rendessen a teló

[ Szerkesztve ]

(#1421) fogtunder válasza Criton (#1419) üzenetére


fogtunder
nagyúr

szintén szenész, de nekem simán felmegy LTE-re. ügyfélszolgálattal fuss egy kört, ha amúgy a beállításokban engedélyezve van az LTE.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1422) Criton válasza fogtunder (#1421) üzenetére


Criton
veterán

Engedélyezve van. Időközben kiderült, hogy mivel tegnap volt Red-en belül egy csomagváltás, a 4G szolgáltatás nem aktiválódik automatikusan. Most aktiválták, de a le illetve a feltöltési sebesség nagyon karcsú.

Az 1-es és a 2-es foglalat is tudja a mobilnetet használni?

[ Szerkesztve ]

(#1423) beyruth82 válasza Criton (#1422) üzenetére


beyruth82
veterán

Nekem 100 mega/sec körül van voda 4G+ Budapesten de mértem ilyent is:

(#1424) kali válasza Criton (#1422) üzenetére


kali
legenda

Igen, mind a két foglalat, dual 4G(+) és dual VoLTE képes a telefon. (Utóbbi tekintetében ez az első ilyen telefon.)

(#1425) fogtunder válasza Criton (#1422) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Elvileg igen, de az aktuális szoftverben a Huawei elrontotta a B20 carrier aggregationt, az 1.20-ban lesz javítva, most nekem is 38/100 csak, pedig ez a cella bőven többet szokott tudni.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1426) Musaka válasza kali (#1400) üzenetére


Musaka
senior tag

Lehet igazad van.
Minden esetre nekem ezek dobta fel a múlt hónapban a webshop.
-Nov 5 környékén M-es díjcsomagban 4GB nettel 17800 forint lett volna részletre.
-Nov 12 környékén M-es díjcsomagban 6 GB nettel 18250 forint lett volna a havi részlet.
-Ma reggel kamera nélkül M es díj csomag 6 GB 16500 a részlet igaz camera nélkül.

(#1427) kali válasza fogtunder (#1425) üzenetére


kali
legenda

Az az 1.20 az valóban 1.20, vagy arra frissítésre gondolsz, amit a Telekomos telefonok a napokban megkaptak? (8.0.0.120)
Igaz, a Telekom még a 120-as után is adott ki hálózati javítást, egyéni verzió formájában.

[ Szerkesztve ]

(#1428) zoleeno1


zoleeno1
addikt

Nalam most ezt tudja 4g-n videken, ami eleg siralmas :)

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#1429) Criton válasza kali (#1427) üzenetére


Criton
veterán

Függetlenre várható mostanában valamilyen frissítés?

(#1430) kali válasza Criton (#1429) üzenetére


kali
legenda

Biztos kijön arra is majd, ha már a Telekomos telefonjainkra kaptunk. (Bár ezek is függetlenek.)

(#1431) fogtunder válasza kali (#1427) üzenetére


fogtunder
nagyúr

igen, arra gondolok, ami a Telekomosoknak már lejött.

furcsa amúgy most ez a szoftver, nem dedikált operátori verziók vannak, hanem a specifikus dolgokat külön szedi le a telefon a belerakott SIM függvényében.

(#1429) Criton: a Kali által említetten kívül most nem tudok olyanról, ami a csőben lenne, ezt várják a többiek egyelőre, nem tudom, hogy ment át a T-nél hamarabb, mint az open verzió.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1432) kali válasza fogtunder (#1431) üzenetére


kali
legenda

A Telekomnál már több városban/helyen van 3CA, tehát három (különböző) 4G frekvencia is összevonva, talán ezért jött gyorsabban a frissítés, illetve ezért adhatott ki olyan gyorsan külön egyéni verziós hálózati frissítést a Telekom.
Bár nekem már a 120-as van fent, a külön Telekomos hálózati frissítés viszont nincs (mert azzal eltűnik a VoLTE kapcsoló és a 4G hanghívás), de lehet, hogy egy próba erejéig ismét felteszem a Telekomosat is, megnézve úgy is több helyen a 4G sebességet, ahol tudom, hogy 200+ Mbps a mérhető sebesség más megfelelő telefonnal, hogy ezzel mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#1433) fogtunder válasza kali (#1432) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ezt kifejetenéd? nem nagyon látom az összefüggést a két dolog között.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1434) kali válasza fogtunder (#1433) üzenetére


kali
legenda

Írtad, hogy CA probléma van a korábbi firmware verzióban, a Telekom meg kényes ilyesmire, szeret ilyesmiben az élen járni (egyre több CA területe van, 3CA is, ami más szolgáltatóknál nem jellemző), talán azért volt sürgős a frissítés és kapták meg legkorábban a Telekomos telefonok.
Vagy a második részre gondoltál? Ott simán csak kíváncsi vagyok a 120-as és a külön Telekomos hálózati frissítés CA (esetleges eltérő) működésére.

[ Szerkesztve ]

(#1435) fogtunder válasza kali (#1434) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ja, így már értem. csak az a furcsa, hogy ugye előbb kapták meg a frissítést, mint openen és többynire pont fordítva szokott lenni, először jön az open verzió, majd az arra épülő operátori frissítés.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1436) kali válasza fogtunder (#1435) üzenetére


kali
legenda

Más gyártójú telefonoknál is találkoztam már ilyennel az évek során, hogy hamarabb kaptam frissítést a Telekomos telefonomra, mint a nem szolgáltatósok, de volt persze fordítva is bőven.

(#1437) fogtunder válasza kali (#1436) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ez érdekes, lehet át kellene menni oda is pár évre melózni, hogy megnézzem a folyamatokat

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1438) kali válasza fogtunder (#1437) üzenetére


kali
legenda

Nekem csak közvetve van rálátásom, de nagyon nincs róla jó véleményem.
Aki kicsit jobban ért hozzá és belenéz például a mostani Mate 10 Pro Telekomos egyéni frissítésbe, azt kirázza a hideg a régi sablon láttán, nem minden tekintetben akarnak haladni a korral, értem úgy, hogy bizonyos illetők csak ahhoz nyúlnak, amihez nagyon muszáj, a többit a régi állapotában hagyják, ami már régen nem aktuális.
Aki telepítette DT.HUN******* frissítést és használ t-email fiókot, az nézze meg például a frissítési beállításokat, nevetni fog egy jót... :N

[ Szerkesztve ]

(#1439) fogtunder válasza kali (#1438) üzenetére


fogtunder
nagyúr

hát ennyire nem értek hozzá, az egész szoftveres rész csak érintőlegesen kapcsolódik ahhoz, amit csinálok. viszont a Vodánál pl. úgy van, hogy amíg group szinten az összes ország el nem fogadott egy frissítést, addig nem megy élesbe, ezért szokott egy csomószor későn jönni a többi verzióhoz képest, ezért csodálkozom, hogy a Telekom csoportnál meg nincs ilyen.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1440) zoleeno1 válasza kali (#1438) üzenetére


zoleeno1
addikt

Jokor mondod, amikor mar felraktam... :D mondjuk en nem hasznalok sem Très fiokot, sem VoLTE-t.

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#1441) kali válasza fogtunder (#1439) üzenetére


kali
legenda

Ott is van, a mostani Mate 10 Pro Telekomos kiegészítő hálózati frissítés is azért kezdődik úgy, hogy DT.HUN*****, mert a DT az a Deutsche Telekom akarhat lenni. a gyorsaság meg talán azért nem meglepő, mert sokat összedolgozik a két cég, a Deutsche Telekomos szeptemberi 5G premierhez is a Huawei adta a hardvert.

zoleeno1: Az e-mail nem vészes, inkább csak mulatságos, mert olyan opció is van benne, ami még a mobilinternetezés kezdeti szakaszából származhat.
Engem csak a VoLTE kapcsoló eltüntetése zavar, azért nem telepítem, a többit elviselném úgy is, hogy használok t-email fiókot is.

[ Szerkesztve ]

(#1442) fogtunder válasza kali (#1441) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Ez megvan Voda oldalon is, itthon a hálózat nagy része Huawei, de globálisan is nagy az összeborulás. Mindegy, majd egyszer talán kiderítem.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1443) zoleeno1 válasza kali (#1441) üzenetére


zoleeno1
addikt

Hol is volt pontosan az a kapcsolo? Mert volt aki azt irta, h ott maradt a frissites utan is.

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#1444) kali válasza zoleeno1 (#1443) üzenetére


kali
legenda

Csináltam korábban mentést a gyári visszaállítás előtt, az első képen még nincs telepíve a szolgáltatós hálózati frissítés, a másodikon már igen: Link

(#1445) zoleeno1 válasza kali (#1444) üzenetére


zoleeno1
addikt

Hmmm nekem telepitve van a T-s update, de ott van a kapcsolo es mukodik is:

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#1446) kali válasza zoleeno1 (#1445) üzenetére


kali
legenda

Korábban írtam, hogy szerintem azoknak nem tűnt el, akiknél nem aktív az előfizetésen a funkció. Vagy neked esetleg az? Mert akkor megdől a logikázásom.
Az az LTE, WCDMA is durva az újabbakhoz képest, alapban más, bár annak csak látványi jelentősége van, igaz, úgy egy opcióval kevesebb van, de az sem hiányozna.
Ezekre is írtam, hogy egy régi sablonból dolgozhattak, eleinte volt divat az LTE a !G helyett, amikor még nem volt képben az 5G-s folytatás.

[ Szerkesztve ]

(#1447) zoleeno1 válasza kali (#1446) üzenetére


zoleeno1
addikt

Ja tényleg, sorry. Erdekes...

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#1448) kali válasza zoleeno1 (#1447) üzenetére


kali
legenda

Kipróbálnám a Telekomos csomag telepítését másik SIM kártyával, amin nem aktív a VolTE funkció, hátha megmarad a VolTE kapcsoló, de ha az IMS regisztrációt vagy egyéb kapcsolódót is néz a rendszer, akkor feleslegesen erőlködnék és utána megint gyári visszaállítást kellene nyomni és jönne újra a 3 órás belakás... :DDD
Vettem volna nem szolgáltatósat, hanem kétkártyásat, akkor nem lenne külön Telekomos csomag, viszont akkor meg az bosszantana, hogy még nincs 120-as frissítés és nem az igazi itthon az LTE-A.
Nincs jó választás, de ez sajnos nem csak erre a telefonra igaz, máskor is találkoztam már ilyennel és most is szinte minden más gyártós csúcstelefon esetén tudnék ilyet említeni.
Tuti direkt csinálja minden gyártó és/vagy szolgáltató! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1449) fogtunder válasza kali (#1448) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Én azért kíváncsi leszek, hogy ha kijön a dualra a 120-as sw, akkor ott feldobja-e majd a külön Telekom csomagot is, mert simán el tudom képzelni, hogy igen.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1450) kali válasza fogtunder (#1449) üzenetére


kali
legenda

Van egy olyan érzésem, hogy csak a kimondottan a Telekomtól vásárolt telefonok kapják meg, sokan legalábbis nem feltétlenül örülnének annak, ha a nem onnan származó telefonjuk szolgáltatós identitást kapna, gondolok itt a böngésző kezdőlapjának Telekomos honlapra történő átállítására, Telekomos alkalmazások telepítésére, külön t-email konfigurációra...stb. Igaz, ezeket néhány perc semisssé tenni, de akkor is, na...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.