Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar
üzenetére
Köszi. Találtam sokat, de nekem az vagy nem elég részletes, vagy nem értem mert angol.
(#26424) stopperos:
Köszi. Már is sokat segítettél.

Ezek szerint, a Pi 1 model B és a Pi 2 model B 40 pin GPIO kiosztása egy és ugyanaz. Elég sok ábrát találtam neten a GPIO-król és nem volt egyértelmű számomra.
Akkor ezt veszem alapul innen:
Találtam egy példát bekötésre. Így néz ki:
Elvileg ez jó.
Mindjárt le is rajzolom mit hova kötnék.
Muszáj vagyok alap dolgokat is megkérdezni, mert még soha nem csináltam ilyet és tartok tőle hogy valamit elszúrok, elfüstölni valamit meg drága mulatság lenne.Azt már a cikkedböl kiszűrtem, hogy a DS18B20 szenzor 2-es és 3-as lábához azért kell az a 4K7 ellenállás, hogy magas értéken tartsa (3.3V).
E nélkül egyébként nem is működne a kommunikáció? Tehát ha éppen kommunikál a szenzor, akkor azt mindig alacsony értéken teszi és azért kell ez a felhúzó ellenállás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann