Hirdetés
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- 8th: A NOB legalizálja a doppingot?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
.wantííd
üzenetére
Jól fest, köszi. Lehet hogy akkor beszerzek egy ilyet. Szerelni sem kell mint egy ilyen zárt rack-et.
Kérdezném, mi az az lvm, és mire jó, de utánanéztem most gyorsan, viszont nekem ez már goauld. Nem annyira világos. De ha jól értem, valami olyasmirol van szó, hogy ha 2 HDD van csatolva, képes egyként kezelni, ill. annyi és olyan méretű részekre osztom amennyire akarom? -
válasz
.wantííd
üzenetére
szerintem meg lehet csinálni, hogy egy mechanikus gomb megnyomására induljon el egy script ami elindítja a
mpg123 -q http://stream.musicfm.hu:8000/musicfm.mp3programsort, majd a következőre leállítja
Ezt kifelejtettem az előbb, mert írtad, hogy mindél egyszerűbb megoldás kell 
-
Egy-két
tag
válasz
.wantííd
üzenetére
Nos, mindenképpen az lehet a ludas!

Saját példa: router Dlink dir 842 (nem olyan rossz, akár 35 Mb/s file másolási sebesség is elérhető vezeték nélkül) , kis szerverkén a film (720p, 2 + órás Zódiákus című film) és fél óránként valahogy mindig összejött egy megakadás, pedig szobán belül voltam egy térben a routerrel. Így Pause a mozinak, gyorsan kábelen átmásoltam a filmet a laposra, majd mehetett tovább, onnantól 0 megakadás. Jó ez nem volt tökéletes példa
de akkor egy másik is álljon itt
:
Van egy Rpi 0, amin szoktunk filmeket nézni, s nem kíméljük, alapvetően fullHD és nagy bitrátájú anyagokat nézünk vele. Na ehhez kell a sávszélesség és stabilitás, mióta vettem hozzá egy vezetékes ethernet adaptert, azóta egyszerűen nem tudunk kifogni rajta
mindent elvisz, akadás nélkül
szerverről sambán keresztül (minden = 35 Gb méretű bluray film, mountolta képfájlt, és szépen játszotta utána a kodi
)Összegzés: stabilitás miatt mindenképpen a kábeles csatlakozást ajánlom, még ha jó is a vétele" a wi-finek, akkor is be be jöhet egy 2 órás film alatt egy-kettő megakadás, és az annyira agyon tudja csapni a moziélményt :/
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Hobby rádiós topik
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- i5 12500/ RTX3060 12GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Egyedi PC összerakás személyre szabott konfiguráció, gyors határidővel!
- Eladó Belépő Ryzen Pc
- Intel 12th gen. i5-12500 / B660M / 16GB DDR4 félkonfig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
, az lesz akkor.
Ezt kifelejtettem az előbb, mert írtad, hogy mindél egyszerűbb megoldás kell

de akkor egy másik is álljon itt
wassermann