- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
djnice #25898 üzenetére
Na elkészültem a Rádió 1 scripttel, RDS-en kiküldi az éppen játszott szám címét is, használjátok egészséggel és figyeljetek arra, hogy a lakáson/házon kívül ne menjen ki a rádiójel:
#!/bin/bash
pipe=/tmp/rds_ctl
trap "rm -f $pipe" EXIT
if [[ ! -p $pipe ]]; then
mkfifo $pipe
fi
sudo avconv -re -i http://stream2.radio1.hu:8000/mid.mp3 -acodec copy -vn -sn -f mp3 udp://127.0.0.1:8080 &
sleep 10
nc -l -u 8080 | sox -t mp3 - -t wav - | sudo /home/pi/pifmrds/src/pi_fm_rds -ctl $pipe -audio - &
echo "PS RADIO 1" >$pipe
while true
do
wget -O /tmp/radio1.json http://www.radio1.hu/stream.php
cat /tmp/radio1.json | jq -r '"RT \(.playing.artist) - \(.playing.title)"' >$pipe
sleep 5
donejq és avconv külön telepítendő repo-ból és persze a PiFmRds innen: [link]
Esetleg még meglehetne csinálni hogy az m3u-ból olvassa ki az éppen aktuális mp3 fájl linkjét. -
Patice
nagyúr
-
válasz
djnice #13557 üzenetére
Köszönöm!
Bár sajnos most elakadt az egész kísérletezés: kiderült, hogy mégiscsak rossz a stick. Egyszer megjelent Windows alatt, akkor elkönyveltem, hogy jó -- azóta viszont süket és néma. Igen boldog vagyok miatta.
A tényleg működő RTL3228u tuner viszont OpenELEC alatt sem látszik. A jelek szerint ez végleg felejtős.
Ezeket a parancsokat hová/hogyan tudom beírni? Persze, tudom, hogy linuxos trivialitás, de nekem ez még nincs meg.
Nem értem még azt sem, hogy ha az SSH-ra jelszó van megadva, akkor a tvheadend felülete a 9981-es porton egyáltalán nem jelenik meg -- OpenELEC alatt. OSMC-n szépen bekéri a jelszót.
Köszönettel: MaCS
Szomorú, de már nettó időben is sok napot eltöltöttem azzal, hogy mindezt megértsem, és valahogy mégsem áll össze a kép.
-
azbest
félisten
openelec alatt nem próbáltam az oscam-et, ott a rendszer squash fájlrendszeren van, utólag macerás belenyúlni, xbmc pluginként meg nem tudom fenn van-e. Raspbmc alatt viszont fordítottam oscam-et és beüzemeltem, ott szépen működik. Úgyhogy most már minden faja: lcd, tunerek, távirányító és kártyaolvasó is megy. Már csak pár kisebb alkatrész kell, hogy minden csatlakozó ki legyen vezetve hátlapra és kész a set top box.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- DELL T40 EMC Szerver
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest