- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Hátlapot barkácsolni neki kb 10 perc és 120 Ft."
Lehet, valóban.
De az nem az eredeti lesz, nem az eredeti préselt anyagból, nem az eredeti akusztikai jellemzőkkel.
Ezzel az erővel viszont akkor kár ragaszkodni az eredeti dobozhoz, lehetne építeni egy jobbat, (akár) szebbet. -
válasz
vadkörte #27402 üzenetére
Valóban nem rossz ötlet, én is gondolkodom hasonlón.
Csak kellene egy megfelelő donor készülék hozzá.Az, hogy nincs meg a hátlap, sajnos akusztikai paramétereken sokat fog rontani.
A kb. 3 W-os Tesla hangszórókat pedig kár lecserélned. Retró külsőhöz nem fog passzolni a hangzás amit bele tudsz tenni, plusz a nyitott doboz miatt még rosszabb is lesz. Kellően érzékeny hangszórót se fogsz találni ami egy kis D osztályú erősítőről elmenne kielégítő minőségben. -
válasz
bwin.party #27296 üzenetére
"Mi szükséges ahhoz, hogy egy 3,5-es belső HDD-t tudjon fogadni?"
Külső USB-s keret.
-
válasz
Crvsh3R #27276 üzenetére
"Ezek a hűtőbordák max. a felemelegést illetve a lehülést lassítják le mnimálisan, de a méretük miatt szintén szinte az elhanyagolható kategória."
Tekintettel arra, ezek a SoC rendszerek bárminemű hűtés nélkül elmennek, ahhoz képest ezek a bordák jelentős hőkapacitást visznek a rendszerbe. Nem minimálisat.
És eme bordáknak továbbra se az a szerepe, hogy szoba hőmérsékleten tartsák az alatta található IC-t / IC-ket, hanem hogy az idő függvényében történő hőmérséklet változást integrálják, ezzel növelve az eszköz várható élettartamát. -
-
válasz
ördöghal #27096 üzenetére
Már hogyne lehetne a transmission-ben beállítani. Azt állítasz be amit akarsz, ha akarod Karakószörcsökre fog letölteni.
Root jogosultságokkal írd át a
/etc/transmission-daemon/settings.json
fájlban az alábbi sort számodra szimpatikusnak:"download-dir": "/var/lib/transmission-daemon/downloads",
Ne felejtsd el a servicet újraindítani rootként asystemctl restart transmission-daemon
paranccsal. -
válasz
GAgyiXyXy #27068 üzenetére
Van egy két típus ami egyszerre tud tölteni és kisütni is, ám ezek nem túl gyakoriak. Eme tulajdonságukat általában meg is említik a leírásban, mivel ez már extrának minősül. A nagyobb bajom ezzel a pár típussal, már nem tudom melyik is volt pontosan, illetve emlékeim szerint ezek kifejezetten nagy darabok. Nekem maximum 3-5 órás áramszünet átvészelésére kell egy ilyen, oda pedig egy kifejezetten apró powerbank is elég.
Kulcskarika, vagy bármilyen valami ami lelóg a powerbankról és lehet rajta keresztül lógatni (karpánt akár), mert másképp nem tudom rögzíteni a leendő felhasználási helyén. Ablakra van rányomva egy ZeroView, és a powerbankot felakasztani tudnám csak a közelben.
-
Van jó powerbank UPS célokra, ami esetleg még kulcskarikával is rendelkezik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen routert?
- Diablo IV
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest