- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
apeelme #46017 üzenetére
ott pedig nincs TRIM...az pedig az SSD halála.
Azért ez egy kicsit erős kijelentés. Ma már nem feltétlenül van rá szükség, hiszen házon belül, külön TRIM parancs nélkül is képesek lehetnek elvégezni a dolgukat. Plusz wear leveling mellett nem feltétlenül van szükség rá. -
:AMF:
senior tag
válasz
apeelme #46017 üzenetére
Nálam Rpi3b+-ra van dugva az Axagon, amin Moode Audio Player (Raspbian alapú) fut. Ezen ugye nincs usb3, illetve én csak a zenék tárolására használom. Ha jól tévedek, nálad a rendszer is arról fut, azért lenne fontos a TRIM.
Sikerült közben kiderítenem, hogy milyen chipset van benne. ASMedia ASM1153.
Előtúrom majd az egyik RPi4-et és megnézem azon működik-e az uas. -
:AMF:
senior tag
válasz
apeelme #46014 üzenetére
Nem tudom milyen chipset, a gyártó oldalán sem találtam utalást erre vonatkozóan. Az uasp-t viszont hangsúlyozzák. [link]
Én a szutyok Orico helyett kerestem anno normális külső házat, több fórumon is ezt ajánlották Linux alá. 3.5" verzióban is vettem, az is rendben működik.Csekkoltam lsusb-vel az egyik ilyen meghajtót, amiben SSD van, látom az "uas"-t. LMDE alatt a másolás 80+ Mb/s-al megy a laptopban lévő winchesterről (winchester és ssd is ntfs).
-
válasz
apeelme #40164 üzenetére
Egyet megnéztem:
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv
Amikor nem pufferel akkor simán megy
Szal 1 mp puffer 3 lejátszás (ami röcc mentes). Az asztalimon úgy akad mint a húzat (i5 4590, linux mint). Az oldal meg szívat, a köv. videót 100 kB/s-el tölti szal ha lejött (1 óra, az előző 1 perc volt) megnézek egy 100 mbps-est (és h264): jellyfish-100-mbps-hd-h264.mkv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- War Thunder - MMO Combat Game
- Elektromos autók - motorok
- Gyúrósok ide!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest