Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz jézusom #40174 üzenetére

Nagyon nem értjük egymást :(

Ez azért lehet, mert a /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart egy fájl, és nem egy program. Az /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/ könyvtárban vagy egy autostart nevű fájl.
    Ezt kell szerkeszteni. Szerkeszteni pedig úgy tudod, hogy a terminálba bemásolod az alábbi parancsot:
    sudo nano /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart
    A végén nyomsz egy ENTER-t. Jól tippeltél, ez a parancs emelt jogosultsággal elindítja a nano nevű szövegszerkesztőt, és betölti a paraméterként megadott fájlt. Ha mindent jól csináltál, akkor ezt látod:

A végére, egy új sorba beírod, hogy
    @qbittorrent
    CTRL+O (nem nulla, hanem o betű!) kombinációval elmented a fájl módosításait. Ekkor megkérdi hogy abba a fájlba akarod menteni, amit megnyitottál? Nyomsz rá egy ENTER-t, majd CTRL+x billentyűkombinációval kilépsz a szerkesztő programból.
    Most jön a nagy kísérlet: Mi történik újraindítás után?

Ha ilyen részletességgel írtad volna le, mikor hol akadtál el, akkor sokkal hamarabb végeztünk volna.

_q
    Én sem ennyi tudással születtem, sok év(tized) kellett ehhez a kevéskéhez is. Viszont jól emlékszem arra, hogy amikor kezdőként semmit nem értettem. Nagyon jólesett ha valaki segítséget, útmutatást adott, hogy az alapokkal tisztába jöjjek.

shtirley
    Futó rendszerről valóban nem a legoptimálisabb, de meddig tart dugni egy PC-be, és ott lemásolni pl az usbit-el?
    A futó rendszerről, az összefoglalóban is említett script készít mentést, pár megkötéssel.
    Mentés után célszerű azonnal újraindítani, ill. a visszatöltéskor figyelni kell hogy át kell méretezni a visszaírt rendszer partíciót, mivel mentéskor csak a valós foglalás közeli méretére csökkenti a lemezképet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés