- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
A PiHole-t próbálgatom, de sajnos a totalcar.hu nem működik, hiába teszem bele a white-list-be.
A totalcar.hu főoldal betöltődik, de ha rákattintok valamelyik cikkre, ott már felugrik az ablak, hogy kapcsoljam ki a reklámblokkolót.
Mi lehet a probléma?Köszi előre is a segítséget!
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
RPi3-al Node-Red alól kellene használnom RS232-es kommunikációt.
Csinált már valaki ilyet? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Raspbian-hoz létezik valami virtuális környezet? XP-t, vagy win2000 kellene rajta futtatnom, de virtualis gépként.
Van erre valami megoldás?
Illetve ha nincs, akkor Rpi3-ra fel lehet varázsolni az xp-t?Köszi előre is mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy valaki csinált-e már hasonló projektet. De inkább előbb kérdezek, nem feltétlenül szeretném én feltalálni a "spanyol viaszt" .
Szóval, adott egy motorkerékpár, amin nincs semmilyen műszer, visszajelző, stb. Én pedig gondoltam készítek egyett. A lényeg, hogy minden fontos adatot megjelenítsen egy kijelzőn (sebesség, fordulatszám, megtett távolság, töltési feszültség, olajnyomás megléte, stb.)
Csinált már valaki ilyesmit, ha igen, akkor érdekelne, hogy mire jutott.
Igazából ez lehet, hogy inkább mikrokontrolleres feladat, de a kijelző kezelés az rpi-n talán egyszerűbb, de nézegetem a mikrokontrolles dolgokat is...
Köszi előre is az építő jellegű hozzászólásokat! -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyen Game HAT-et esetleg. Be lehet ezt valahol szerezni magyarországon?
Köszönöm előre is mindenki segítségét! -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
RPi-vel szeretném megoldani a fűtési rendszerem vezérlését is szabályozását. Kicsit nézelődtem már a témában. A hőmérsékletek érzékelését 1W-ös hőmérőkkel szeretném megvalósítani. Ezen kívül szükségem lenne még négy darab relés kimenetre és minimum egy analóg kimenetre, ami 0-10V-os analóg feszültséget képes kiadni. Erre az utolsóra nem találtam kész panel-t. Van esetleg valakinek tudomása arról, hogy létezik ilyen eszköz?
A legjobb az lenne, ha a fentebbi igények mindegyike egy panelen lenne. Ilyet tud valaki? :twisted: Ja esetleg egy pici LCD kijelző és gombok is lehetnek rajtaKöszönöm előre is mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
A 8591-es hsz-re esetleg valakinek van ötlete?
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy pi vásárlásán. De szükségem lenne hozzá egy érintőképernyőre is.Fontos, hogy 5"-os és 4:3-as arányú legyen. Tudtok ilyet ajánlani esetleg?
Köszi előre is a segítséget!
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok Urak!
Gondolkodom egy rPi beszerzésén. Tulajdonképpen egy hálózatos zenelejátszónak szeretném használni, úgy hogy PC-ről, vagy okostelóról (hálózaton keresztül) távirányítható lenne. Kötnék rá egy normális minőségű USB-s hangkártyát, és arra mennének az aktív hangfalak. A zenék, amiket hallgatnék rajta, szinte kivétel nélkül loss-less lenne.
Szerintetek ez így megvalósítható, úgy értem, hogy elég erős a hardver, ugye?Köszi előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest