Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16474) Mastre válasza cila1 (#16471) üzenetére


Mastre
tag

Na, csak hogy én is beleszóljak egy kicsit a sárdobálásba... ;]
Én is többször láttam, hogy repkedtek köztetek a setupok. Nem tudom, hogy ki volt a forrás, nem is ez a lényeg. Sőt, igazából még bajom sincsen vele. Az jó dolog, ha az ember több helyről kap setupot, megnézi, összehasonlítja a sajátjával, kipróbálja, stb. Viszont ami tény, legalábbis az én véleményem szerint - minden megbántás nélkül, és előre is bocsánatkéréssel - az, hogy főként 3-4 setup készült futamonként.
1. Brawn-Renault-McLaren (nyilván futamra megvoltak a változtatások, mindenki beállította magára, de hogy a kommunikáció ment, az biztos.)
2. BMW (Proof setupont, ebben biztos vagyok, sőt abban is, hogy aki kérte tőle, az megkapta)
3. Ferrari (Nálunk főleg JColee setupolt, mivel én nem értek hozzá. Néha voltak alapötleteim, amik a szárnyra, és a fokozatokra terjedtek ki, amit ő később átdolgozott. Az viszont biztos, hogy mi max ketten csináltuk a nagy részét)
4. Red Bull (róluk nem nagyon tudok nyilatkozni, ugyanis az utóbbi időben eltűntek, és előtte is gyakran csak futam előtt nemsokkal jelentek meg, és kértek valakitől setupot)

Ez a 3-4 setup nagyon ritkán keveredett, és mindenki kellőképpen őrizte a titkát a többiek előtt. Én, ezt tartom a lassúságom egyik okának. JColee és az én vezetési stílusom nagyon más. Az ő setupjai jók, hiszen ő tud vele menni, én viszont nem. És mivel Ferraris voltam, több setuphoz hozzá sem jutottam. Nem is kértem, ez is igaz. A Brawn is a "lassabb" pilótáknak adott setupot, és nem JColee-nak, ahogy JColee sem adott a Brawnosoknak.
(A másik okot a lassúságomra kb nürgburgring óta tudom, amikor is volt szerencsém kipróbálni JColee technikáját <néhányan biztos emlékeznek rá, miket szerencsétlenkedett az én kocsim, amit meg más vezetett> Számomra idegen környezetben 6 kör alatt jobbat futottam, mint itthon 300 alatt. Innentől kezdve esélytelennek láttam akár csak megszorongatni is őt a hazai technikámmal)

A mezőny elején azért futamgyőzelmekért, valamint a bajnokságért ment a harc, tehát nyilván mindenki féltette azt, amije van. Értem én ezt a benzinmennyiségekre, gumihasználatra is.
JColee óvása is ezért volt Japánban. Hiszen egy nem saját hibából elúszhatott volna a bajnokság.

A F1 már csak erről szól, a fejlesztésekről, beállításokról, titkolózásokról. Mindamellett, hogy szeretem a társaságot, mert mindenkivel el lehet hülyülni, dumálgatni. Csakhát az élmenők között van egy ellentét, ami feloldhatatlan. (Mindamellett, hogy JColee-nak is megvan a maga stílusa, amin az sem segít, hogy folyton csak Zoza autójának hátulját látja az elmúlt 8 futamon)

A csítről pedig csak annyit, hogy az elején beszéltünk róla nem is keveset, hogy Zoza hogy lehet ilyen gyors, biztos cít. Ezt még most sem értjük, viszont a csít számomra nem tűnik valószínűnek. Kleroo-val minketten nagyon jók. Ketten meg csak nem csítelnek már. Billentyűzet nyilván előny valami miatt, ami az rFactor "hibája". Ha ezt valaki megfelelően ki tudja használni, akkor tud vele nyerni. Az más kérdés, hogy ha már szimezünk, akkor jó-e az, ha valaki billentyűvel körbeveri a mezőnyt... Viszont mivel ez csak fun a legtöbbünknek, szerintem nem gáz.

No ha még valami eszembe jut, akkor majd írok még pár oldalt :DDD

szerk.:
A vitát meg rendezzük inkább egy jó foci meccsel!
Jaj, de nagyon szeretem ezeket a F1-es meccseket. Amikor a Puskásban van, akkor ki szoktam menni.
Amúgy tőlem tényleg jöhet egy meccs, ha össze tudjuk szervezni :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.