- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pajac: Nincs rá kapacitásom
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Azért a fogalmazással tényleg érdemes óvatosan bánni.
Nem szeretnék senki pártjára állni, való igaz, hogy az otthoni fizetésekhez képest irreálisan vannak árazva pl az ingatlanok, de való igaz, hogy ez ugyaígy megáll a németeknél is. ( amit én néztem, 55 nm-es lakás ára 45 milliónyi €-tól indul, az újépítésüek pedig akár 60 millió Ft-nyi €-ért is, és ez " csak " nagyváros melletti kisvárosban egy lakás...Tehát a földi emberek itt is soksok év hitelre tudnak venni. Az arány azt gondolom hasonló mindkét helyen.
A bérlet valóban érdekesebb, én az 53 négyzetméteres lakásra fizetek garázzsal, villannyal, TV/net-tel együtt megközelítöleg 850€-t, ami az otthoni árakhoz képest jelenleg nem is annyira elrugaszkodott, mondhatjuk, ezt egy jó közepes árfekvésnek gondolom, 3-400€-ért egyszobás lyukakat tudsz sok helyen bérelni csak.A gond inkább azzal van, hogy lassan mindenki úgy vélekedik, hogy kint alanyi jogon jár mindenkinek az arany élet, függetlenül attól, mit dolgozol, és szerintem ez a téves látásmód... Be is döl ennek rengeteg ember, és pakol is böszen, mert " ha a Józsiéknak is összejött, akkor nekünk is jár "...
Aztán nem tudom, ki mennyire lát bele a FB-on a különbözö " német nagyvárosi magyarok " csoportokba pl, de én erösen öszülni kezdek egy-egy belepillantástól, gyakorlatilag nem szólnak másról, minthogy nyelvtudás/szakmai alapok / kapcsolatok nélkül útnak indult emberek keresnek nyelvtudás nélküli munkát, vagy szép albit fillérekért, mert hat " Ök ittvannak, és akkor most jöhet a sültgalamb "...Illetve azért azt ne felejtsük el, hogy 1800€-t Sem mindenki keres, pl egy szállodai recepciósként dolgozó kap ~1400€-t ( az otthonihoz képest valóban sok ), tehát egy pincér, éttermi dolgozó, szalagmunkás Sem feltétlen visz haza sokkal többet.
És akkor ebböl fizetik az albérletet 4-5-600 ( vagy ugye mondjuk a 800€-t ), és akkor még csak van tetö a feje fölött. Élelemre, közlekedésre kell beossza a megmaradó összeget, plusz ugye ha szeretne megtakarítani/ hazaküldeni, tehát azt gondolom, hogy a " böségesen megmarad " rész nem mindenkire igaz, nyilván én pl. mérnökként nem panaszkodom, de az új Panamera vásárlás engem Sem fenyeget .
De ezen órákat, napokat lehetne pötyögni, tudom, szóval csak röviden innen, a másik oldalról egy kis szösszenet, mindenféle bántás, flame nélkül, pár számmal.

Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Elektromos autók - motorok
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mazda topik
- További aktív témák...
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- 4K Konferencia Kamera - Aver VC540 -új dobozos - Új ára 1,2 Milió
- Sencor levegőtisztító SHA 8400WH
- Bosch GLM 50-27 C Lézeres távolságméró Eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest