- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Tóth Olivér: Tudtátok hogy ez ma már RETRO?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
Lassan lemondok a klímáról. Hihetetlen hogy nem tudnak egy mágnestekercset kiszerelni anélkül hogy levegyék a kompresszort. Klímás oldalon az ember a parkolóban kiszerelte egy darab léccel meg 3 szerszámmal itt meg 5 szerelő sportolt rajta és nem.

johnybravo írta:
Hali Mindenkinek!
Az általam feltett kérdés megoldódott. Gondoltam leírom, hátha segít másnak:
Az általam leírt tünetek után végül már egyáltalán nem kapcsolt be a kompresszor.
Egy évig használtuk klíma nélkül, míg most újra belevágtam egy német oldal instrukciói alapján a leszerelésnek http://www.astra4ever.net/klimakompress ... 84428.html .
Igazából a tekercset akartam kiszerelni, hogy a boltba elvigyem a cserealkatrész beazonosításához, de közben megjavítottam
.
A szerelésről röviden (az utcán csináltam, mert aknám az nincs):
1. egy kb 80 cm hosszú fa léccel az ékszíjfeszítőt visszalazítani, az ékszíjat levenni
1.1 a léccel a kuplungfedelet lefogni és a rögzítő csavart kilazítani
2. levegőszűrő házát kiszerelni
3. kompresszort a konzolról lecsavarozni (semmilyen csövet nem kell megbontani!!!!!)
4. kompresszor tartó konzolt leszerelni (fontos, mert a továbbiakat e nélkül nem lehet megcsinálni)
5. kompresszort úgy elforgatni, hogy a kuplung felfelé nézzen a vezérműszíj fedél és a doblemez között
6. kicsavarni a kuplung fedelét rögzítő csavart, aztán levenni a fedelet (két hézagoló alátét is van a fedélen belül!!!). Lejön egyszerűen ha két irányból lapos csavarhúzóval kicsit meg van feszítve (olajozó filcre odafigyelni)
7. kuplung mindig forgó részét levenni, miután a rögzítő zeger gyűrűt leemeltük (több zeger is van, a legbelsőt - tengelyhez közelebb lévő kisebb - nem kell kivenni!!)
8. mágnestekercset rögzítő zeger kiemelése után a tekercset simán le lehet húzni a tengelyről (csatlakozót előzőleg széthúzni)Még egyszer rámértem műszerrel a tekercsre. Szakadást mutatott. A tekercs oldalán (amelyik kifelé áll a kompresszorból) a van egy kis bakelit téglalap (kb. 0,5x2 cm). Gondoltam ezen rontani már nem lehet megnézem, óvatosan letörtem a fedelét (másképpen nem lehet leszedni). Egy hőbiztosíték van alatta (250V 1A 187C (fok)). Rámértem: szakadt volt. Ezt kitéptem a helyéről (aminek igazából nincs értelme, de akkor ezt még nem tudtam.
Rámértem a hőbiztosítéknál található tekercs végek és a csatlakozó végek között: a két tekercsrész közül egyik sem mutatott szakadást: a hőbiztosíték volt a hibás)
Elektromos boltban vettem 250V 10A 192C paraméterű hőbiztosítékot (kb. 400 Ft). Sajnos kisebb áramerősséget bíró hőbiztosítékot nem kaptam. Ez nem baj, csak az eredeti kb. 2 mm átmérőjű, az új meg 5 mm körül van ezért Dremellel az eredeti hőbiztosíték tartó rekesz tengely felé eső műanyag oldalát lecsiszoltam (vigyázva a tekercs kivezetéseire, mert ha azokat elvágjuk akkor ...hatjuk).
Felónoztam a kivezetéseket rögzítő fém lapocskákat, a hőbiztosíték lábait óvatosan behajtogattam (ezeket is felónoztam) majd a helyére forrasztottam úgy, hogy kb. 1 mm hely maradt a mágnestekercs fém közepe és a hőbiztosíték teste között. Ez nagyon fontos, mert a hőbiztosíték burkolata nincs elszigetelve. Nem szabad semmilyen fém alkatrészhez hozzáérnie. Forrasztáskor a hőbiztosítékra vizes ruhát nyomtam, nehogy kiakadjon és igyekeztem gyorsan (de jól) forrasztani. Lecsipkedtem a kilógó lábakat (ezek sem érhetnek fém alkatrészhez!!), majd folyékony műanyag ragasztóval (az a patronos cucc) vékonyan befedtem az egészet.
A hőbiztosítékot úgy kell elhelyezni, hogy a műanyag szigeteléssel együtt sem legyen magasabb mint az eredeti magasság, mert nem forog el a mindig forgó rész (visszaszerelés előtt ellenőrizni érdemes).
A leírtakkal ellenkező sorrendben visszaszereltem mindent: a légkondi gyönyörűen működik.
Szerszámok:
- torx (30-as bit + a kompresszort tartó külső torx csavarokat 10-es, a konzolt 11-es csillagkulccsal le lehet szedni)
- kb. 80x3x5 cm-es erős lécdarab az ékszíjfeszítőhöz és a kuplungfedél lefogáshozRemélem mindent leírtam és tudtam segíteni,
Üdv: Johny
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Robot porszívó S40C, Bontatlanul, eladó!
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- 2 kazános Jura Z5 V2 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- B-Twin Rockrider 340 26-os férfi bicikli. NEM TUDOM VINNI SEHOVA
- iPad A16 128GB Wi-Fi Silver 100% (1év Garancia) Mindössze 4 ciklussal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Apple Watch Series 10 42mm Jet Black 96% (1év Garancia)
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel ARC Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

.