Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#56901) bobsys válasza bandus (#56900) üzenetére


bobsys
addikt

En is azt hittem, de mikor -30 fok van es fuj a szel az ember atertekeli a hidegrol alkotott velemenyet foleg mikor az ejszaka leesett 20 centis hoban probalsz eljutni valahova

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#56902) fokukac válasza bobsys (#56901) üzenetére


fokukac
nagyúr

nyuszi vagy, McFly..! :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56903) BlacKSouL válasza bandus (#56900) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Akkor átfogalmazom, hogy átmenjen az irónia: :)
Kiderül, hogy az embernek csak annyi pénzt kell összeszednie ahhoz, hogy végre kimehessen, hogy abból viszont már itthon is k.jól eléldegélhetne.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#56904) fokukac válasza BlacKSouL (#56903) üzenetére


fokukac
nagyúr

ezért kell inkább valamelyik EU-s országban elkezdeni, mert az közel van, kisebb kezdeti költséggel is el lehet indulni, és jobban lehet pénzt gyűjteni, mint itthon. És ha bármi baj van, könnyű hazaszaladni.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56905) tbs válasza fokukac (#56904) üzenetére


tbs
addikt

Pl. Bulgária..?

(#56906) Tikakukac


Tikakukac
titán

Most hívott az öreg, hogy az otthoni másik lakhelyemen csilingeltek a yardok, hogy Szeged környékén nem kaptak meg egy csomit állítólag, amit elküldtem csak nem érkezett meg.
Volt már valakinek ilyen? Finoman szólva nem szokásom nem elküldeni dolgokat, ha meg nem érkezik meg ott a Posta meg futár és kifizetik az értékét, ha 2-3 alkalommal küldtem simán valamit az is erős és az is valami kisebb bigyó lehetett külön kérésre.
De a legnagyobb poén, hogy kopp-kopp még sohasem tűnt el csomagom, max olyan volt, hogy késett 3 hetet és/vagy kicsit megnyomták. Vagy lehet valaki akkor barom, hogy nem jelez vissza arról, hogy nem érkezett be valami és inkább ezzel kezd? Továbbá gyanús, hogy ha nem kapott semmit, akkor honnan tudja azt a címet, amit szerintem életemben 2-szer ha használtam, hiszen Pesten szobrozok...
Ha betotyogok a helyi erőkhöz meg tudják mondani kicsoda micsoda fia borja? Roppantul érdekel és idegesít is egyben.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#56907) EQMontoya válasza szőröscica (#56885) üzenetére


EQMontoya
veterán

Legalább gond nincs, ez a fő. :)

Ma reggel edzettem egy alaposat, asszem, holnap nem nagyon fogok tudni felkelni...

Same rules apply!

(#56908) gaborbol válasza bandus (#56900) üzenetére


gaborbol
őstag

"irigylem azokat akik ezt a folyamatot végig tudják csinálni a párjukkal, úgy jóval könnyebb lehet a dolog."

Elvalt-majd ujra hazasodott emberkent mondom, hogy ne irigyeld. Iszonyat terhet rohat egy ilyen muvelet mindket felre. A dolgok soha nem mennek egyszeruen, rengeteg problemval talakozol ami MO-n nem gond, itt meg foggalamd nincs mi, hogy mukodik aztan sorba szaladsz bele a pofonokba. Belefeccolsz egy csomo penzt, meg idot es ha nem talasz munkat/vagy nem jon be a melo akkor lehet izgulni. Ha valamelyik felnek honvagya van a masik meg maradna szinten nem kellemes. Ha nagyon nagy osszhang es egyetertes van mindket reszrol es valoban kozosek a celok akkor mukodik a dolog, mint ahogy pelda van ra itt is, de ha nincs akkor gond lesz belole.
Anglia sok szempontbol elonyosebb, szerintem erdemes ott kezdeni aztan, ha mukodik a dolog es meg mindig mashova vagysz akkor tovabblepni.

[ Szerkesztve ]

(#56909) EQMontoya válasza bandus (#56900) üzenetére


EQMontoya
veterán

Biztos nem tudtok ebben dűlőre jutni? No offense, nem akarok belepofázni az életedbe, mert egyébként is semmi közöm hozzá. :) Együtt vagytok x+1 éve, nyilván nem könnyű döntés. de úgy látom, először azt kellene eldöntened, hogy ebben a kapcsolatban szerenél-e élni hosszabb távon, vagy sem. Ha igen, és mondjuk akartok gyereket, simán célszerűbb lehet maradni.

Ha nagyon a pénz motiválni, én is mehetnék, esélyesen megkereshetném a két-háromszorosát külföldön. De az ottani árszinvonal mellett esélyesen nem élnék belőle annyival jobban, hogy megérje azért itthagyni mindent és mindenkit.

Same rules apply!

(#56910) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Valaki meg tudná mondani hogy a windows media player mit tud amit a winamp nem? Petőfi netrádió dél körül általában megszakad a winamppal, wmp-rel viszont megy folyamatosan.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#56911) Tikakukac válasza Tikakukac (#56906) üzenetére


Tikakukac
titán

Na felgöngyölítettem az ügyet, szerencsére volt saját telszám a bácsinak így őt felhívva már betisztult a dolog. Ja akinek idősebb nagyapja van, az legyen gyanakvó ha valamit elmondd, mert lehet 1 óra múlva már más lesz a sztori én meg itt állok lefosott bokával ;]

Történt anno, hogy szerettem a PS3-at, downgrade is volt meg minden. Na mikor pörgött a biznisz akkor tényleg időben kellett csapni a gépeket, így voltam még annyira fiatal és hülye, hogy előre utaltam ismeretlenül ismeretlennek-lenymozhatatlannak. Így buktam 30k-t, mindegy, ennyi volt, tudom mennyire necces az ilyen eljárás, jelentettem és kész.

Na, viszont volt aki szívta a vérét és előszedték a csákót és bankszámlát, amin ott virított egy köteg pénz amit küldött neki egy raklap ember, így azoknak a tulajdonosait kapták elő, hogy bekérdezzenek mindent tőlük.

Ergo mint sértett leszek kikérdezve. 3-4 óra alatt öregedtem vagy 5 évet...hát beszélnem kell papival miért akar kinyírni ;]

Az okfejtésem remek volt egyébként a címet illetően, valóban nem tudhatja senki a másik lakhelyemet. Iszok egy sört.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#56912) concret_hp


concret_hp
addikt

nincs is annál jobb, mint amikor úgy néz ki, hoyg simán hazaérsz a bringázásból az eső előtt, aztán 15p múlva feltámad a szél, kapsz egy laza 40es szembeszelet és elkezd esni az eső + olyan 12-13 fokra hűl a levegő azonnal... és az indulási/érkezési pontodtól épp a kör legtávolabbi pontján vagy :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#56913) bandus válasza EQMontoya (#56909) üzenetére


bandus
veterán

nem kifejezetten :) ahogy már írtam is, neki jó helye van, elvan ott, és olyan nagyon konkrét céljai sincsenek.

én mióta elkezdtem az egyetemet tudom, hogy hol akarok majd dolgozni egyszer. neked úgymond könnyebb dolgod van, mert mindegy, hogy egy budapesti vagy egy madridi irodában programozol, főleg, hogy itthon is jelen vannak komoly cégek, komoly lehetőségekkel.

nekem sajnos egy rezsidémon által megcsonkított iparág jutott, ahol szerencsésebb esetben a multik még küzdhetnek a fennmaradásukért, rosszabb esetben pedig már az eladásról tárgyalnak. és olyan tulajdonoshoz kerülnek, ahol nem feltétlenül érdek a hatékony működtetés és a fejlesztés. ami hosszú távon a karrierlehetőséget és a személyes fejlődést is megöli. a mostani helyemről szerintem nyugodtan nyugdíjba mehetnék, de ha nincs szerencsém, akkor ugyanezt csinálnám 40 évig, amit nyilván nem akarok. még ha jól megfizetik, akkor sem.

szóval sajnos nem nagyon van kompromisszum, max. az, ha kiderül, hogy sokszorosan túlértékeltem a képességeimet, és nem sikerül sehol sem elhelyezkedni külföldön :)

gaborbol:
az igaz, hogy ez komolyan próbára teheti a kapcsolatot, de akár nagyon meg is erősítheti. szerintem előny, de van igazság a te érveidben is.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#56914) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#56700) üzenetére


BlacKSouL
addikt

2nd run
Elképzelhető, hogy már csak formális. Akkor 2-án már kezdhetek. Tyuhaj :)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#56915) NoLF válasza BlacKSouL (#56914) üzenetére


NoLF
addikt

hajráf

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#56916) emvy válasza bandus (#56913) üzenetére


emvy
nagyúr

> de akár nagyon meg is erősítheti

Ha szetkoltoztok hosszabb időre, annak 99%ban az a vege, hogy szetmentek. Lehet optimistán hozzáállni, de a realitás ez.

Egy igazán jo part talalni meg rendkívül nehez, kb. mindennel fontosabb.

while (!sleep) sheep++;

(#56917) NoLF válasza emvy (#56916) üzenetére


NoLF
addikt

+1 példa a 99%-ot erősítendő, jómagam

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#56918) emvy válasza NoLF (#56917) üzenetére


emvy
nagyúr

En most igy 30 körül latom igazan, hogy munkat talalni, karriert építeni, stb. mindig lehet, de jo part talalni ritkan lehet, fiatalon konnyebb, es sokkal fontosabb, mint a meló.

while (!sleep) sheep++;

(#56919) tope válasza concret_hp (#56912) üzenetére


tope
addikt

Én kb. 16:30-kor fogok indulni egy 20 perces haza biciklizésre, hát hmm, remélem nem fog esni, igaz esőálló nadrágot hoztam, meg van egy vékony esőkabátom is, de sportcipő, meg hátizsák az lehet pöpet megázna.

(#56920) fokukac


fokukac
nagyúr

A nap sztorija!
A IX. kerületi önkormányzat felújított egy galériát. Akadálymentesítették is. A 20 centis lépcsőt egy 1,66 millió forintos mozgássérült lifttel küzdötték le. Rámpát állítólag az uniós előírások miatt nem lehetett építeni, pedig az 58 ezer forintból megoldható lett volna.
Magyarország és Európai Unió, mi így szeretünk!
(Forrás: Index.hu)

:))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56921) tope válasza fokukac (#56920) üzenetére


tope
addikt

Hát erre kaptak UNIJÓS támogatást, így csak 500.000 Ft-ba került. ;]

Egyébként az agyam eldobom néha, miket találnak ott ki az állami székekben (nem politikai célzattal írom, teljesen mindegy melyik párt részéről van ott az illető, sőt pártfüggetlen a dolog), nem gondolják át, hogy ami elméletben működhetne, az a gyakorlatban rohadtúl nem úgy van.

(#56922) NoLF válasza emvy (#56918) üzenetére


NoLF
addikt

én sem véletlenül vagyok magam alatt már ennyi ideje ebből a szempontból... :(

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#56923) concret_hp válasza emvy (#56918) üzenetére


concret_hp
addikt

jah ez így van :K
viszont mindig van egy kis risk is, hogy tényleg olyan-e az illető, mint ahogyan te ismered + nem fog-e változni...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#56924) parandroid válasza emvy (#56916) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nálunk működött, igaz csak 4 hónapra volt szétköltözés, no meg nálam maradtak a gyerekek túsznak. :DDD

p

Ps.: Meg talán számított az a tizenpár év házasság is a dologban, amit addigra már abszolváltunk...

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#56926) emvy válasza parandroid (#56924) üzenetére


emvy
nagyúr

Hazasan mar konnyebb :)

Szerencsénkre mi irtó komolyan vettük mindig, hogy találkozzunk, 4 het volt talán a max külön 8 év alatt.

while (!sleep) sheep++;

(#56927) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Hogy a kurvaéletbe tudnám lebeszélni anyámat arról, hogy a sajtot amit veszek magamnak, ne bassza be állandóan, rendszeresen, mindig 1 másodperc alatt a hűtőbe, mert sose szól előtte, és mikor enném, akkor miután megtalálom a kuplerájban, még várni kell egy órát, hogy normális hőmérsékletű legyen, és én nem akarok mindig órákkal előre gondolkodni, hogy mikor fogok épp sajtot enni, hanem azért tartom a hűtőn kívül, hogy ne kelljen várni, és akkor ehessek amikor akarok, és a sajt ízetlen szar hidegen. Miért? Miért? Miért?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#56928) Tothgera30 válasza BlacKSouL (#56927) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ő már nem fog változni. Alkalmazkodj, edd hidegen!

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#56929) fasyrt válasza BlacKSouL (#56914) üzenetére


fasyrt
őstag

Hajrá, szorítunk! :K

Sajt: 1stworldproblem :D

(#56930) lenox válasza BlacKSouL (#56927) üzenetére


lenox
veterán

Ez milyen sajt? Amugy nem ott kell tarolni, ahonnan o bebassza a hutobe, hanem ott, ahol nem jut eszebe bebaszni.

(#56931) BlacKSouL válasza Tothgera30 (#56928) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Nagyanyám meg a másik véglet. Mondjuk neki, hogy tegye be a hűtőbe a kaját, mert megromlik. Áááá, dehogy romlik, olyan hideg van úgyis (20 fok, de ő fázik, tehát hideg van és kész) Az étel meg megromlik 1 nap alatt, kidobja. Következő alkalommal betesszük neki a hűtőbe, még egy hét múlva is eszi, mert nem romlott meg.
De legközelebb ő megint nem teszi be, mert régen is, nem is volt hűtő, és mégis, minden jobb volt régen. És megint megromlik a kaja. És a múltkor is, betett valamit, és mikor kivette, már romlott volt. Szóval biztos a hűtő miatt romlott meg, és ha nem tette volna be még jó lett volna. És mikor vette ki, hát 2 hét után. Pedig régen nem volt hűtő, mégse romlott meg semmi. De hát régen rohadtul nem volt kajamaradék, örültek, ha ettek valamit mind a 7-en. Áááá, de akkor is jobb volt még minden.

De a hűtő az rossz, direkt megrontja az ételt.

lenox: három eset van. vagy camambert/brie típusút veszek, na ezek nem is akarnak érni a hűtőben, tehát várhatok ítéletnapig, kint meg 2 nap után már ehető. és hidegen ízetlen.
vagy kékpenészes sajtot veszek, ami szintén teljesen ízetlen hidegen, bár tovább eltart, de úgyis elfogy 2-3 nap alatt
vagy rúzsos sajtot, ami lágysajt-jellegét veszti el azáltal, hogy ipari-trappista keménységűre hidegszik, és csak sósnak érezni

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#56932) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#56931) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Meg amikor elmegyek egy vendéglátó helyre, kérek whiskey-t, az is olyan amilyen, de belerakják a jeget, már hajítom is ki belőle, a Metaxa esetében hasonlóképp, nem beszélve arról, mikor hűtőből kínálnak pálinkával*... :W Vagy amikor kérek x deci bort, és a pohár 5 másodperc alatt harmatos lesz tőle, tehát várhatok míg normális hőmérsékletű lesz. de sörrel ugyanez, ihatatlanul 0-5°C közé hűtve adják, a torkom meg az állkapcsom is belefájdul, de az ízét nem érezni. Pezsgőt is kaptam már melegen, még jó, hogy vissza tudtuk küldeni bontatlanul.

Mindennek meg van a saját fogyasztási hőmérséklete, és a fentieket, a sajtokkal együtt nem azért esszük, mert jóllakat/szomjat olt (sör azért néha), hanem az élvezeti értékéért. Élvezeti cikkek. De ha pont azt a faktort veszik el tőle, ahol ki tud teljesedni, akkor tényleg ehetjük az 1200 Ft/kg-os trappistát 5°C-osan, meg ihatjuk a teszkógazdaságos szeszesitalt a hűtőből és ihatjuk a BEER márkájú sört szobamelegen

*: persze hogy a pálinkát hűtőből adja, mert vagy kommersz, vagy olyan rossz, hogy rendes hőmérsékletnél kiköpné az ember, annyira ihatatlan

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#56933) NoLF válasza BlacKSouL (#56932) üzenetére


NoLF
addikt

Probaltad mar a "kernek egy whiskey-t, jeg nelkul" mondatot?

Nekem nagyon sokszor mukodik! :K

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#56934) tope válasza NoLF (#56933) üzenetére


tope
addikt

Most mondjam én, hogy: HÁt szakmabelinek könnyű :D

(#56935) fokukac válasza BlacKSouL (#56927) üzenetére


fokukac
nagyúr

talán el kéne költözni anyukádtól, és önálló életet kezdeni, így harmincévesen... :-)

És akklr úgy rohaszthatod a pálpusztaidat, ahogy csak akarod... :-)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56936) BlacKSouL válasza NoLF (#56933) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ha whiskey-t kérek, akkor azt szeretnék inni. Ha whiskey-t kérek jéggel, akkor meg jéggel ihatatlanná hígított alkoholos folyadékot. De azért, mert az igénytelenek, vagy az igénytelen ízű whiskey-t fogyasztók "általában" jéggel isszák, vagy mert ez a "szokás", vagy mert ezzel lehet 1 cent italt 2-3-5 centnek eladni zsúfolt helyeken, ne én írjak már részletes útmutatót minden alkalommal és helynek, hogy a normális vendéglátásban 1) vagy megkérdezik, kérek-e jeget, vagy 2) eleve nem szennyezik az italt.
Mert akkor hozzátehetném, hogy kérek egy pohár xy cabernet franc-t 17-18°C-on, stb.
De ha ilyet tapasztalok, akkor oda valószínűleg nem megyek, vagy ha muszáj, akkor megjegyzem, hogy ott részletes útmutatót kell adnom mindenhez.

Persze, egyszerűbbnek tűnik, de nem mindig esik jól

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#56937) NoLF válasza BlacKSouL (#56936) üzenetére


NoLF
addikt

Nekem eleg egyertelmunek tunik, hogy nem iszol rendes helyeken, mert ott bizony megkerdezik. Igy tehat ne nyafogj, hanem kerd szar helyen jeg nelkul, vagy menj rendes helyre :)

En pl csak bourbont iszom, egy jeggel, egy csapatas szodaval, meglepo modon ezt minden uj helyeb el kell mondanom, mert honnan tudnak, ugye. Jo helyen tudjak, hogy csak akkor adjuk on the rocks az italt, ha kerik, node... Ezek a helyek nem a sarki kocsmak, s nem is a helyi maffia altal ujonnan nyitott, stilusos penzmoso helyek, ahol a 20 eves es ennel kevesebb IQval rendelkezi Klaudiak meg meg is remulnek attol, aki az ilyeb italt tisztan keri :))

Mindenesetre az italok "szennyezese" nem a jeggel kezdodik, ezt hidd el nekem ;)

[ Szerkesztve ]

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#56938) bandus válasza NoLF (#56937) üzenetére


bandus
veterán

ritkan iszom viszkit, de ha eddig szorakozohelyen kertem, akkor mindig jeg nelkul hoztak, plusz melle poharban jegkockakat :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#56939) tildy válasza gaborbol (#56908) üzenetére


tildy
nagyúr

Minket az az idoszak, amig Esmnek nem volt itt munkaja - nem nem dolgozott, csak munhaleye nem volt meg bevetele se sok - az az idoszak eleg kemenyen oszkovacsolt bennunket. Kb. ugy, hogy ketten egyutt "mindenre" kepesek vagyunk. ( De legalabbis atveszelni egy nehezebb idoszakot).
Azota a masodik embert inditjuk itteni elhelyezkedesre, de lehet jon a harmadik is ( mind csaladtag)

Szoval nem volt egysszeru, de nagyon megerte. Akkor is, ha sokkal tobbre is vihettuk volna anyagilag mar korabban, ha maskepp alakul. Mindennek megvan a maga oka.

Montoya: "Ha nagyon a pénz motiválni, én is mehetnék, esélyesen megkereshetném a két-háromszorosát külföldön. De az ottani árszinvonal mellett esélyesen nem élnék belőle annyival jobban, hogy megérje azért itthagyni mindent és mindenkit."

Mindenkinek mas a fontos. Nekem tobb okbol sem erte volna meg otthon maradni. Anyagiak masodlagosak, nem amiatt indultunk el. Volt 1 nagyon kozeli baratom, es ennyi. Esmnek szinten. A tobbiek haverok, de nem ennyire "szoros" kapcsolat. Mindig kilogtunk a sorbol, sosem voltunk a tarsasag mozgatorugoi. Es egyaltalan nem ereztuk, hogy otthagytunk mindent es mindenkit. De ez a mi meglatasunk.

Viszont sok olyan embert lattam mar, aki a csalad meg a baratok miatt koltozott vissza. Nalunk ez nem mozgatorugo.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#56940) fasyrt


fasyrt
őstag

Van valakinek ötlete, hol találok rgb kódos komplementer szín keresőt? Megvan már. Elég volt a topikban kérdezni és a kövi találat volt. Igazán hatékony a csapat. :)

Eddig csak ezt találtam, nagyon jó móka, de nem segít. [link] 7.7 :)

[ Szerkesztve ]

(#56941) szőröscica válasza BlacKSouL (#56931) üzenetére


szőröscica
addikt

Lemerült a faliórám. Kicseréltem benne az akkumulátor, de idegesítően kattog. :( ;]

[ Szerkesztve ]

(#56942) FehérHolló válasza BlacKSouL (#56927) üzenetére


FehérHolló
veterán

nem úgy volt, hogy elköltözöl végre?

igen, tudom, elsejétől, ha minden jól megy. de addig ne akarj megváltoztatni senkit.

Skynet is real. It's called Google.

(#56943) concret_hp válasza BlacKSouL (#56932) üzenetére


concret_hp
addikt

mondjuk a meleg töménytől nme tudom, hogy lehet nem azonnal hányni :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#56944) NoLF válasza concret_hp (#56943) üzenetére


NoLF
addikt

a meleg és a szobahőmérsékletű között azért igencsak jelentős a különbség, a meleget én sem innám meg :) (kivéve a rendes konyak felgőzölt pohárban, annak a párája melegszik fel, meg persze kicsit az ital is)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#56945) BlacKSouL válasza concret_hp (#56943) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ha a vedelés a cél, akkor vodkát hidegre, oszt lehet inni decisével. Mint régen csináltuk.
De mióta az élvezet a fontosabb, azóta érezni akarjuk az ízeket. A jó ízeket. Van aminek nem jó az íze, de azt nem isszuk. Ez ott jön ki, hogy mindig mindenkivel ha felesezek, és normális az ital, akkor lassan, szájban ízlelgetve iszom kortyonként. És :U így nézek, mikor a finom, drága, és bársonyos italokat úgy dobják gyomorba egyesek, mint a tiplit/tüskét/rakétát/szuronyt szokták a talponállóban hajnalban a melósok. Valahogy divat lett Magyarországon a rossz italok hagyománya miatt, hogy egy korty, a nyelvünket nem is éri, a gyomrot meg hadd marja. A normális italokat lassan, szobahőmérsékleten illene meginni.
És akkor itt jön a gyógyszer: deci házi pálinkába kiskanál méz, jól elkever, mikróz 15 másodpercig, ismét elkever, majd leül, és kortyonként elfogyaszt. Meleg. Mindig köhögésre ingerel, de hányingerre sosem. Viszont az aprócseprő téli meghűléseknél sokat javít. Ez már kicsit megerőszakolása a dolognak, de ilyenkor nem is az élvezet a fő cél. Viszont attól még miért ne lehetne jó is.
A hányás nem a meleg italtól jön, hanem a húzóra ledobástól, vagy attól, hogy szar. :)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#56946) concret_hp válasza BlacKSouL (#56945) üzenetére


concret_hp
addikt

én konkrétan a szobahőmérsékletű páleszt se tudom meginni (meg semmi más alkoholt se (mielőtt jöttök, hoyg egyes borokat nem tudom hány fokon "kell" inni -> nem iszok bort :D)), instant hányingerem van tőle de tényleg, mint 1-2 ételtől :U
de majd a mézes verzióra rápróbálok, ha lesz rá indok :D

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#56947) NoLF válasza concret_hp (#56946) üzenetére


NoLF
addikt

részvétem.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#56948) fokukac


fokukac
nagyúr


:))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56949) degu válasza concret_hp (#56946) üzenetére


degu
senior tag

Hát ez már csak így van!
A sors nem igazságos...
Van aki színvak,van aki süket,de ez a legrettenetesebb sorscsapás !
Adózzunk 1 feles néma felhajtásával emlékének.../

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#56950) aizen92


aizen92
addikt

Nos reggel felkelünk, édesanyám kimegy kávézni meg bagózni, erre nézi, hogy WTF? egy tök idegen létra oda van támasztva a kutya kenel hátsó részéhez. :Y Borostyánnal körbefuttatott kerítés a ház hátsó részén le van barmolva, mindenhol letépett borostyán nyomok, + medence oldalát valamelyik idióta lebarmolta, letépte a fóliát, valszeg megcsúszhatott....... :(((

Na átmegyek a szomszédba, mondom a "tényállást", közben mondja, hogy nincs meg a létrája. ( na ez a kérdés megoldva, ezzel menekültek át a 2 méteres mészkerítésen a két telek között )
Megyünk az ő hátsókertjében tovább, erre csak észreveszek a bokorba bebaszva egy piros laptoptartó táskát.
Szokás szerint, megint kiraboltak valakit a környéken. Minket is pár éve, szomszédot is ( tőle ipari villamos gépeket nyúltak le. ) És úgy zöld övezet módjára, szerintem 10ből 8 lakást már bepróbáltak az elmúlt 10 évben...... Volt hogy az utcában, 12 házból 10-be betörtek.

Nos a kérdésem a kövi lenne: anno pont nem volt hál' égnek itthon egy laptop se. Azóta mindig eldugjuk őket, ruhák köze, + ha elmegyünk itthonról többen is, akkor van az étkezőben egy állmennyezet amit tele lehet pakolni.

Most az lenne a kérdés, hogy lehetne ezeket (laptop inkább ) lopásbiztosan rögzíteni valahova? Vannak ilyen notebook zárak, na ezeket gondoltam hozzá kötöm valami baszott nehéz bútorhoz, oda rögzíteném, mivel ezt nem lehet egyből lenyúlni, kb 5 perc kell mire kitépik és ez azért biztonságos mivel ezek a rablók azt csinálják visznek mindent 3-4 percen bel, l ami mozdítható és könnyedén fel lehet kapni.

Vagy valakinek van valami biztosabb ötlete?
Rég nem volt atrocitás nálunk és félek (murphy) lassan érik a dolog, és nem akarom, hogy lába kelljen a laptopoknak itthon.

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.