Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#56651) Pttypang válasza tope (#56648) üzenetére


Pttypang
veterán

képletek ismeretében
Szerintem én ismétlem jövőre is ezt a matekot, az 50 pont nem hiszem, hogy megvan. Viszont jövőre már fel is készülök rá... :W

Everybody lies.

(#56652) tbs válasza bandus (#56647) üzenetére


tbs
addikt

Az évek meg a rutin segít a legtöbbet, hidd el. :K 18évesen viszonylag keveseknek van 8évnyi rutinjuk a témában... ;) A vizsgázási képességről nem is beszélve. Sokuknak gyakorlatilag ez az első igazi vizsgájuk.

(#56653) tope válasza Pttypang (#56651) üzenetére


tope
addikt

Gyakorolni, gyakorolni, viszont ha a tanár egy marha, aki nem készít fel rá, akkor nehéz lesz, úgy ajánlom a magántanárt.

(#56654) Pttypang válasza tope (#56653) üzenetére


Pttypang
veterán

Nem a tanarok hibaja volt, negy ev alatt negy tanar plusz meg az alap erettsegi ota eltelt egy ev a szakmaval, ott meg nem nagyon keszitettek fel ilyesmire ertelemszeruen.. Persze magantanarral gondoltam en is.

Everybody lies.

(#56655) tbs


tbs
addikt

Bocs, dsub vga -> hdmi átalakítót keresek, ami fullhd felbontást mutat a dsub vesa ddc-jének.

Bárkinek bármilyen tippje vane..?

20eFt alatti megoldás érdekelne, örökbe, vagy kölcsibe, de holnap estére... Szori hogycsakmost szólok. :B

(#56656) tildy válasza tope (#56584) üzenetére


tildy
nagyúr

A vege nem lett ilyen szep. Szajsebeszet lesz hamarosan, es ha minden igaz UK-ben, aminek annyira en azert nem orulok :(

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#56657) tope válasza tildy (#56656) üzenetére


tope
addikt

Ehh :( , jobbulást

(#56658) bandus válasza tildy (#56656) üzenetére


bandus
veterán

uhh, mi a probléma? :(

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#56659) emvy válasza tildy (#56656) üzenetére


emvy
nagyúr

Biztositas fedezi legalabb?

while (!sleep) sheep++;

(#56660) tbs válasza tildy (#56656) üzenetére


tbs
addikt

:(

Szójjámá a Lajosnak hogy rendesen verjen, ne csak így tesséklássék..! :DDD

(#56661) parandroid


parandroid
nagyúr

Hm, biztos van biciklis topik is, de ott nem merném megkérdezni: miért kell manapság minden biciklire 15-45 sebességes váltó, tárcsafék (vagy mi a bánat az), valamint teleszkóp (némelyiken elöl-hátul-középen, plusz az ülésrúdon), és lehet-e még manapság kapni vajon minden flikk-flakk nélküli bicikliket kvázi nulla karbantartásigénnyel és meghibásodási faktorral? Olyasmire gondolok, mint a régi Csepel bicajok, vagy a Kemping biciklik voltak... És van-e vajon ebben a kategóriában valami minőségi vétel nem elrugaszkodott áron?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#56662) emvy válasza parandroid (#56661) üzenetére


emvy
nagyúr

Mindegyik dologra ervenyes az alapszabaly: ha rossz minosegu (=olcso), akkor jobb, ha nincs is rajta. Ezek a cuccok hasznosak, ha tenyleg kihasznalja oket az ember. Az ulescsovon levo teleszkop orult marhasag.

Lehet kapni nem felcicomazott bringakat, mondj egy arkategoriat es felhasznalasi teruletet, es mar tolom is a linkeket. :)

Normalis bringat 350 euro alatt nem kapsz ujonnan, innen lehet indulni. A 350 eurosok meg eleg nehezek, de legalabb rendesen ossze vannak rakva.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#56663) tbs válasza parandroid (#56661) üzenetére


tbs
addikt

Hát, én pl. egy közel 70 éves tanyasi libakergetőt használok. :B Párom anyai nagymamájától "örököltem". Acélvázas, kontrás nőibicaj lepra rugós nyereggel, agydinamóval, "gyáriba" épített tuning akkumulátoros led-es világítással, defektmentesítő folyadékkal feltöltött autószelepes belsővel (mert archaikus méretben nincs defektmentes külső).

Mikor elgázoltak vele, irrrrgalmatlan 8as került a hátsójába, de ~3hét múlvára visszarúgta magát egyenesbe. :D A többi részének nem lett semmi baja.

Húgom megőrül érte, mert városba igencsakjó a kerékméret + áttétel kombó. :B (Ja, nem a budai dombokra gondolok. :DDD )

És igen -> nemeladó. Bocs. ;]

szerk.: Van ezért ittott "rendes" bicaj is -> [link]

[ Szerkesztve ]

(#56664) fokukac


fokukac
nagyúr

eddig abszolút jó ez a nap.
Eleve szarul aludtam, alig bírok ébren maradni.
Aztán kiverte az árfolyam a stoppomat, így csak a loss maradt (azért stop-loss, ugye), ráadásul nem is kevés. Persze, csak addig jött le, és vissza is pattant egyből, as usual.
Ezen kívül megtört a fülhallgatóm kábele, így zenét hallgatni se tudok, és megint vehetek újat, ami mindig egy cselendzs, mármint olyat találni, aminek normális hangja van és nem valami basszusorientált puffogó izé, ami elcseszi az összes zenét.
De legalább ebédre telezabáltam magam egy indiai étteremben, egész jó volt.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56665) parandroid válasza emvy (#56662) üzenetére


parandroid
nagyúr

Eljárni vele ide-oda (kisvároson belül), esetleg hétvégenként tekerni kicsit a gyerekekkel. És az általad írt összeg max felét szánnám rá - ha tudom, hogy mit keresek, akkor ebayen kis szerencsével még talán kevesebből is megúszom. :DDD Nem kell semmi extra alkatrész, azért ha egy háromsebességes váltó belefér, az megkönnyítené gondolom a dombon feltekerést (agyváltó, vagy minek hívják ezt). Teleszkóp kizárva, fékból a kontrában bízoma leginkább. :D Gyerekkoromban volt egy Schwinn Csepel "versenybiciklim" (eleine Maraton, később Apollo néven futottak, ha jól rémlik), kb ilyesmi szintet várnék el tartósságban, összerakottságban, általános minőségben, bízva abban, hogy ezt manapság is tudják talán hozni alsóbb kategóriákban is. Valami még annál is egyszerűbb szerkezet is teljesen jó lenne, csak ne essen szét alattam, és ne 40 kg-os legyen. Ja, és még nézzen is azért ki valahogy...

De nem kimondottan sportra kell, úgyhogy őszintén remélem, hogy valami ilyemivel nem lőnék nagyon mellé: [link]. Oder? Esetleg létezik ez a kategória még egyszerűbb váltóval? Vagy mi ezeknél a buktató?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#56666) fasyrt válasza parandroid (#56665) üzenetére


fasyrt
őstag

Valami holland vázas bicajt vegyél, az pont olyan amit leírtál. Márka persze nem jut eszembe egy sem. :B
Vas, kontra, 3-7 sebesség, lemez sárvédő, lámpa. Tökéletes. Nekem egy Magellan Corvus van 24 sebességgel, a legkisebb tányért a Normafán használtam utoljára x éve. Valóban nincs rá nagy szükség.

(A villanybicaj nagy divat még az alsószászoknál, kölcsön volt nálam egy, móka. Csak rásegít, de azt választhatod, hogy mennyire: Kvázi üresben pedálozol és húz a villany, vagy éppen hogy csak rásegít. Vagy ki van kapcsolva, de akkor minek, ugye. Tiszta troli, csak búgni kell hozzá. Persze a para bennem volt bárhol letenni.)

tildy: kitartást & jobbulást! (Erőt, egészséget! :D)

(#56667) pohár válasza fokukac (#56664) üzenetére


pohár
félisten

és nagy kihívás ugyanolyan fülest venni? :D (gondolom valami márkás cucc, nem valami 2000ft-os noname akármi, amit a piacon guberáltál)

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#56668) Tim82 válasza pohár (#56667) üzenetére


Tim82
nagyúr

Neki igen. Különben is, most letört a körme is, ne buzeráld. ;]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#56669) pohár válasza Tim82 (#56668) üzenetére


pohár
félisten

akkor elnézést kívánok :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#56670) emvy válasza parandroid (#56665) üzenetére


emvy
nagyúr

Lentebb irtak a holland bringat, az stilusos, de mint bringa, nagyon rossz megoldas. (Nehez, lassu, kozeptavon kenyelmetlen.)

Amit linkeltel, annal a legnagyobb problemak a gyenge valto, gyenge fek.

Varosba eleve ne vegyel MTB-t, felesleges. Elol-hatul a valto minosege megintcsak keves. 150 euroert nem kapsz ujonnan rendes minosegu biciklit, ez van. (Tenyleg nem sznobkodom.)

while (!sleep) sheep++;

(#56671) FehérHolló válasza emvy (#56670) üzenetére


FehérHolló
veterán

Amire használni akarja, nem elég?

Szüleimmel anno havonta legfeljebb oda-vissza letekertünk 15 km-t, egyenként 1 óra alatt, és mindenki boldog volt. :)
Aztán amikor ráéreztünk az ízére, mi (gyerekek) kaptunk rendes bringát.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#56672) parandroid válasza emvy (#56670) üzenetére


parandroid
nagyúr

Az a gond, hogy amit meg látok 200 EUR-tól, az meg mind valami teleszkópos gyösz. Mit nézzek akkor, ami városban is jó, de a családdal is el tudunk menni vele néha kirándulni (max olyan 10-15 km teljes táv), és minél egyszerűbb szerkezet? És akkor már kibővíteném a kérdést, hogy egy női bicaj sem ártana, mert Katica járgánya is egy két éve ingyen kapott cucc, bár menni még megy.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#56673) emvy válasza FehérHolló (#56671) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem, mert nem 7.1 kilos versenybringat akarok vele vasaroltatni, hanem olyat, ami nem okoz bosszusagot minden alkalommal. En ugy gondolom, hogy ma, varosi bringazasra kb. 300-350 euro korul lehet muszakilag megbizhato, rendes fekekkel, csapagyazassal es tartos felnikkel rendelkezo biciklit venni.

while (!sleep) sheep++;

(#56674) emvy válasza parandroid (#56672) üzenetére


emvy
nagyúr

Mindjart keresek neked valamit, most epp nem erek ra, de kesobb este jarok egy kort a neten.

while (!sleep) sheep++;

(#56675) parandroid válasza emvy (#56674) üzenetére


parandroid
nagyúr

Kedves tőled, de ha tényleg a fenti összeget kell rákölteni (ráadásul valószínűleg kétszer), akkor ebből max hosszútávú beruházás lesz, úgyhogy abszolut ráér. :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#56676) FehérHolló válasza emvy (#56673) üzenetére


FehérHolló
veterán

Én sem tudok olcsóbban rendeset, de éves 500 km-re szerintem majdnem mindegy.
Mondjuk ne essen szét alattuk, de 15 km/h-nál például nem hinném, hogy gyorsabban mennének. Így a jó fék nem annyira prioritás. (Két szülő és két 12 év alatti lány.)

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#56677) parandroid válasza FehérHolló (#56676) üzenetére


parandroid
nagyúr

Mondjuk annyiban igaza van, hogy ha már telefonra meg tabletre kiad az ember párszáz eurós összegeket, akkor egy kvázi sporteszközön nem kéne spórolni, ebben egyetértek vele. Másrészt olyan ez, mint a korábban említett kütyük mellett pl a hangszer, ha veszel valami gagyit, egy életre elmehet tőle a kedved,de ha veszel valami normálisat, akkor lehet, hogy sokkal több hangulatod lesz, és nagyobb élményt jelent a használata. Reményeim szerint viszont hosszú távú befektetés lesz úgyis. Legfeljebb tényleg halasztódik a projekt, ha többe kerülne, és nem azonnal veszem, vagy nem egyszerre a kettőt. Esetleg az adott szempontok mellett elkezdem figyelni az ebayt, hátha felbukkan valami.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#56678) FehérHolló válasza parandroid (#56677) üzenetére


FehérHolló
veterán

Szokás szerint azért támadom az álláspontját, hogy kihozzak belőle egy kicsit többet.
Teljesen egyetértek azzal, amit írt.

Skynet is real. It's called Google.

(#56679) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Közben videó: [link]

Szeretettel ajánlom emvy-nek, kukacnak és concrete_hp-nak, ha nem ismernék. Kicsit sajnos hosszú, de szerintem megéri.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#56680) parandroid válasza FehérHolló (#56679) üzenetére


parandroid
nagyúr

Melyik szereplő voltál te? Nincs rajtad a fehér köpeny és a gumikesztyű, így nem ismerlek meg.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#56681) FehérHolló válasza parandroid (#56680) üzenetére


FehérHolló
veterán

lead designer on customer's side.

Skynet is real. It's called Google.

(#56682) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Küldött a DPD egy e-mailt, miszerint 2-5 munkanapon belül kézbesítenek egy terméket. Akinek vettem, április 23-án jelzett hogy megérkezett a termék. Ez most így vajon hogy?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#56683) concret_hp válasza parandroid (#56672) üzenetére


concret_hp
addikt

200 €-s teleszkópos bringát se vegyél :)

bikediscount.de-n nézd meg esetleg, most nem találom hol lehet angolra állítani és csak random klikkelgetek a felületn...

(#56677) jól látod a helyzetet, a legolcsóbb kategóriával tényleg csak a szívás van (olyanok hogy el se tudod képzelni :D), azt a +100-150€-t megéri egy picit jobb gép, hidd el :)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#56684) fokukac válasza pohár (#56667) üzenetére


fokukac
nagyúr

Kérdésedre válaszolva, igen, mert már vagy 5-6 éve nem gyárják, és nem lehet kapni. Már az előzőt is úgy vettem hogy valakinek állt a fiókban évekig.

A múltkor vettem valami 12 ezres szennhájzert, olyan mély-orientált hangja volt, hogy minden zenémből csak egy puffogást csinált.... ami egy szégyen.
el is adtam gyorsan valami tuc-tuc rajongónak 25% bukóval.

Amúgy érzem, hogy rám vagy itt szállva... Annyi éven át nemhiába basztattalak, lám, most visszakapom :-)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56685) pohár válasza fokukac (#56684) üzenetére


pohár
félisten

:D :D

hát így már más a helyzet tényleg... nézz meg a fülhallgatós topikba, biztos tudnak valami okosat mondani :K

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#56686) emvy


emvy
nagyúr

Nezegetem ezt az uj C Mercit, es most vagy megoregedtem, vagy ez egy szep auto.

while (!sleep) sheep++;

(#56687) fasyrt válasza emvy (#56686) üzenetére


fasyrt
őstag

Kívülről szép, belülről (legalábbis a kombi) piszok hangos.

(#56688) szőröscica válasza emvy (#56686) üzenetére


szőröscica
addikt

Nekem is nagyon tetszik, csak azt a középkonzolra ragasztott kínai tabletet nem értem. :F

Fasyrt: az új c-ből nincs is még kombi.

[ Szerkesztve ]

(#56689) fokukac válasza fasyrt (#56687) üzenetére


fokukac
nagyúr

mihez képest?
ültél már szuzukiban? :D

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56690) emvy válasza fasyrt (#56687) üzenetére


emvy
nagyúr

A 2014-es?

while (!sleep) sheep++;

(#56691) emvy


emvy
nagyúr

Hell has just frozen over -- dabadab elso helyesirasi hibajat koveti el a Prohardveren. (Marmint az elsot, ami eszrevettem.)

while (!sleep) sheep++;

(#56692) FehérHolló válasza emvy (#56691) üzenetére


FehérHolló
veterán

életében az elsőt.

Skynet is real. It's called Google.

(#56693) emvy válasza FehérHolló (#56692) üzenetére


emvy
nagyúr

Az mindegy, szuzessegbol is csak egy van ;]

while (!sleep) sheep++;

(#56694) fasyrt válasza emvy (#56690) üzenetére


fasyrt
őstag

Az nekem új, hogy idén van új. Nekem a tavalyi is új volt. :D Sry. :R

fokukac: Igen. És nagyon hangos. Hátulról a futóműtől jön minden, az aszfalt utolsó rezdülését leköveted a füleddel. Nem jó.

[ Szerkesztve ]

(#56695) fokukac válasza fasyrt (#56694) üzenetére


fokukac
nagyúr

oké, meggyőztél, akkor nem veszek mercit :U

velem lehet ám tárgyalni..! :))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#56696) emvy válasza fasyrt (#56694) üzenetére


emvy
nagyúr

A tavalyi az nem tetszik, az idei az igen.

while (!sleep) sheep++;

(#56697) concret_hp válasza fokukac (#56695) üzenetére


concret_hp
addikt

mindig ilyen könnyű meggyőzni? :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#56698) lenox válasza emvy (#56696) üzenetére


lenox
veterán

Nem tudom, hogy allsz csaladdal, de csaladi kocsinak a c merci nem lesz jo...

(#56699) BlacKSouL válasza fokukac (#56684) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Hát ne csodálkozz, most te lettél én. :DDD

Időjárás milyen? ;]

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#56700) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#56699) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ja, holnap állásinterjú.

Aláírás (nem kötelező megadni)

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.