Ha whiskey-t kérek, akkor azt szeretnék inni. Ha whiskey-t kérek jéggel, akkor meg jéggel ihatatlanná hígított alkoholos folyadékot. De azért, mert az igénytelenek, vagy az igénytelen ízű whiskey-t fogyasztók "általában" jéggel isszák, vagy mert ez a "szokás", vagy mert ezzel lehet 1 cent italt 2-3-5 centnek eladni zsúfolt helyeken, ne én írjak már részletes útmutatót minden alkalommal és helynek, hogy a normális vendéglátásban 1) vagy megkérdezik, kérek-e jeget, vagy 2) eleve nem szennyezik az italt.
Mert akkor hozzátehetném, hogy kérek egy pohár xy cabernet franc-t 17-18°C-on, stb.
De ha ilyet tapasztalok, akkor oda valószínűleg nem megyek, vagy ha muszáj, akkor megjegyzem, hogy ott részletes útmutatót kell adnom mindenhez.
Persze, egyszerűbbnek tűnik, de nem mindig esik jól
Aláírás (nem kötelező megadni)