Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#62001) fokukac válasza Viszlát (#62000) üzenetére


fokukac
nagyúr

miről, hogy benzines a kocsid?
dízelt tettél bele..? :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#62002) parandroid válasza fokukac (#62001) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az a nehezebbik mutatvány, gyakorlatilag faragni kell a csövön, vagy messziről belecélozni...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#62003) Viszlát válasza tbs (#61959) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem volt ám láncfűrész boltom soha, úgyhogy csak néhány személyes tapasztalat. :)

Nem tudom mire szeretnéd használni, de ha nem csak fűszál vastagságnyi ágakat készülsz vele felaprítani, akkor én azt javaslom, hogy legalább 40 ccm-es motorral vegyed, de inkább 45, az ilyen 25-30 közöttieket inkább el kell felejteni ha nem akarsz fél percenként anyázni. Szerintem ma már nem lehet kapni, csak önolajozósat, de a saját tapasztalatom az (három típus ment át a kezemen, izé alatt, hogy ettől függetlenül időnként igényli a manuális olajozást mindegyik. Leginkább azért, mert úgyis adagolhatsz neki többet ha több olajat teszel a keverékbe, de akkor meg ráhívják az emberre a tűzoltókat, olyan füstöt nyom ki magából.

Én nem túl bölcs módon egy Praktiker saját márkás típussal indítottam, nem ugrik be a neve, de sötétkék volt. :D Hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt, már másnap visszavittem, hogy valami nem jó, mert hát nem csinálja amit kéne neki, illetve nagyon nehezen. Rendes volt az ügyfélszolgálatos, odahívott egy szakit, aki kivitt a raktárba és kipróbáltuk egy körülbelül 10 cm-es gerendán, ürge nekiállt, aszonnya jó ez, miközben körülbelül három percig tartott átvágni azt a 10 cm-t. Éreztem, hogy ez így nem lesz jó, de hát hiba nem volt, hazavittem, de mákomra másnapra összefosta magát. Valszeg kicsit túlhajtottam, de az asszony már majdnem kiolvasta a Háború és békét, én meg még sehol nem volt a fairtással. Visszavitel után nem cserét kértem, hanem beszámíttattam egy Stihl-be, de még mindig bután, 30 ccm-es volt vagy 32, már nem emlékszem pontosan. Ez már klasszissal jobban végezte a dolgát, de én még mindig nem voltam elégedett, ugyanis direkt a vékonyabbakkal kezdtem (6-8 cm átló). Mákomra a szomszéd amatőr sorstárs totál megirigyelte, így eladtuk neki és akkor alapos kutatás után vettünk egy Husqvarna 445-t, ami még mindig hobbi kategória, de egy álom az előzőekhez képest, nem csak sebességben, hanem indításban, súlyelosztásban, minőségben is. Tényleg azt érzed, hogy na végre egy valódi szerszám van a kezedben (nem lecsapni a magas labdát), nem a gyerekek játékával próbálsz meg erdőt irtani. Olyan apróságok, hogy ha akad egy 5 perces teendőd és aztán újra szeretnéd használni, akkor nem kell megvárni amíg teljesen lehűl a motor, ami a legtöbb típusnál tipikus probléma, nem indul el addig amíg le nem hűlt. Nem szorul meg 5 percenként a lánc, nem kell külön kevergetni az üzemanyagot, külön tartály van az olajnak, apróság de sokat számít. Újonnan elég drága (illetve attól függ mennyit és mire szeretnéd használni), de használtan már emberibb áron is hozzá lehet jutni. Nem tudom segítettem-e bármit is, de ha nem, akkor pukkadj meg. :P

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#62004) Integra válasza EQMontoya (#61989) üzenetére


Integra
titán

tessék, ez neked most úgyis aktuális :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#62005) Mawyx válasza EQMontoya (#61893) üzenetére


Mawyx
senior tag

Végre valaki ott van, lehet olyat, hogy küldenél nekem 2 képeslapot? Amikor múltkor ott voltam, nem küldtem, pedig mindenhonnan szoktam küldeni és vagy hozni és nem valószínű, hogy megyek mostanában.

bandus: Még én is lábadozom jóég tudja hány hónapja, de még élek :D Egyszer csak azt vettem észre, hogy full jól érzem magam, felszabadultam, de még van ami fejbe tud csapni és egy pillanat alatt földhözvág...

NoLF: Nem úgy volt, hogy hazaköltözöl?

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#62006) Integra


Integra
titán

hahaha, hajrá cloud fanok :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#62007) parandroid válasza Integra (#62006) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ti vagytok a szakemberek, szóval mondjátok meg ti, hogy hogyan működik, de itt megint azt írják, hogy nem a dropboxot törték fel, hanem valami 3rd party programot, aminek okos userek megadták a dropbox jelszavukat, hogy tölthessen fel nekik mindenfélét automatikusan. Ezért vagyok mindig szkeptikus, amikor e-mail címmel, vagy MS-, illetve Google fiókkal, meg facebook-azonosítóval kell bejelentkezgetni valahova.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#62008) ngabor2 válasza Viszlát (#62003) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Nekünk is Husqvarna fűrészünk volt/van, ezzel kezdtünk, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom. Azt tudom, hogy a hobbi kategória alja, mégis jól, gyorsan vágott, könnyű volt beindítani. Benzinből keverék kellett neki, láncolajnak volt külön tartály. Hogy hány köbcentis volt, azt nem tudom, kb. 10 éve használtuk utoljára.

(#62009) emvy válasza Integra (#62006) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem tortek fel, mashonnan megszerzett passwordoket probaltak ujrafelhasznalni a dropbox accountoknal.

while (!sleep) sheep++;

(#62010) emvy válasza parandroid (#62007) üzenetére


emvy
nagyúr

Ha Google vagy Fb vagy MS accounttal jelentkezel be harmadik felhez, akkor a harmadik fel nem kapja meg a jelszavadat, hanem az OpenID provider (MS, G, FB) azonosit, es visszaszol a harmadik felnek, hogy oke, te az vagy, akinek mondod magad. Ez az egyik fo elonye az OpenID-nek, csak az lenne a jo, ha lenne egy (sok) dedikalt OpenID provider, akinek ez lenne a fo profilja..

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#62011) NoLF válasza Mawyx (#62005) üzenetére


NoLF
addikt

De bizony ugy volt, de itt hagytam a lakaskulcsot es vissza kellett jonni erte...

Viccet felreteve, tolodik a projekt egyelore.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#62012) EQMontoya válasza Integra (#62004) üzenetére


EQMontoya
veterán

Jah, az irodában ki van írva, hogy hajtsd le a tetejét, mert akkor meleg marad a fűtött ülőke.

Mawyx: postára nem szeretnék menni, vinni tudok.

Same rules apply!

(#62013) Viszlát


Viszlát
addikt

Hulye egy vilag ez, olcsobban jutnek haza Lufthansaval, muncheni atszallassal mint fapadossal kozvetlenul (120 vs 185 font)...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#62014) NoLF válasza Viszlát (#62013) üzenetére


NoLF
addikt

másik reptér, másik társaság? én is ezért mentem londonból most, mert bristolból duplaannyi lett volna... igaz szívtam egy csöppet így is a tegnap említett csúszás miatt, de még mindig olcsóbban jött ki, plusz wizzair 32 kilót enged, ryanair 20 kilót... így több szalonna és pálinka fért :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#62015) Viszlát válasza NoLF (#62014) üzenetére


Viszlát
addikt

Epp az lett volna a lenyeg, hogy csak par napra mennek, ne kelljen mar megint lemenni Londonba, Manchester itt van fel orara. Mondjuk idoben jobb vagyok az atszallossal mint leautozni delre ( tomegkozlekedessel meg vegkepp) es onnan repulni, ugyhogy alszok meg ra egyet es lehet, hogy maradnak a nemetek.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#62016) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Miért divat a divatban hogy ha egy nőt fotóznak, akkor olyan fejet kell vágnia, mint egy leszedált bedrogozott k....? Miért nem jó az, ha mosolyog? A nők 95%-ának jobban áll, ha mosolyognak. Erre a média, a divat is mit sugall? Hogy unott, flegma fapofával kell pózolni, és a sok hülye kis vagy nagy picsa ezt bekajálja. És a való életben is ilyeneket látni. Jó, 30 körül talán rájönnek, hogy mi van, de addig miért kell ez..?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#62017) Mister_X válasza BlacKSouL (#62016) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Hát erre nekem referencia kell, mert nem tudom elképzelni.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#62018) EQMontoya válasza Viszlát (#62015) üzenetére


EQMontoya
veterán

Hát nem is értem a kérdést, Lufthansa vs Wizzair témában egyértelműen Lufi. Legalább egész pontosak, van valami minimál kaja, normális terminálban várhatsz...

Same rules apply!

(#62019) 7 válasza Mister_X (#62017) üzenetére


7
addikt

Gondolom ilyesmire gondol:

*klikk*

[ Szerkesztve ]

(#62020) Viszlát válasza EQMontoya (#62018) üzenetére


Viszlát
addikt

Persze, az alap, hogy Lufi > barmelyik fapad (esetemben Jet2 es Ryanair johetne szoba), csak hat az a masfel oras muncheni atszallo nem hianyzik egy alapbol 2.5 oras ut eseten.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#62021) bobsys


bobsys
addikt

Nemertem en ezt az amcsi autoipart, izlest. A heten egy 2014 Camarot vezetek. Szerintem jol nez ki, formas kis auto, muscle car kinezet, jo a hangja annak ellenere, hogy egy sima V6 van csak benne, de a belsejere kabe fel oranal tobbet nem szantak. Ocsmany, kopogos kalyha ezustre fujt muanyag a muszereknel a kozepkonzolnal es a valtonal.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#62022) BlacKSouL válasza Mister_X (#62017) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Hogy csak aktuális maradjak:
[link] vs. [link]

De akár [link] vs. [link] vagy
[link] vs. [link]
[link] vs. [link]

Így már megvan?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#62023) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Azért ez az ország kő keményen az autóbuzéria mekkája, baszki! Az, hogy a helyi (előre főzött, 2 decis) fekete kávéhoz, ha kettes csomagban veszed, fekete Ruf 911 modelleket adnak, nem kicsit kemény. :Y Ráadásul 5 fajtát, szépen össze lehet gyűjteni. Szerintem a Rufról otthon sem sokan tudják, hogy mi fán terem, itt meg...

Same rules apply!

(#62024) Integra válasza BlacKSouL (#62016) üzenetére


Integra
titán

duckfacet kell nyomni gecó, ha lehet pushup melltartós csöcsbe bele fentről, arra bukik a trendi pali :DDD
csücsörít, azt hiszi kurva jó nő, közben meg csak egy darab ostoba húsklocni, aki lízingelt dízel bmw-s álomcsávót keresi, aki majd eltartja (remélhetőleg). faszbúk szindrómának hívom. a sok lelki szegény, kisebbségi komplexusos, önbizalom hiányos, önbecslést nem ismerő szerencsétlen... szép jövő előtt állnak..

rengeteg a szegény, nyincstelen, de csinos lány - ezt kell csinálniuk, mert ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy kikerüljenek a szegénységből és beleakadjanak egy tehetős zsidó csávóba, aki majd kiemeli őket és megadja nekik a luiz vitton táskát meg az éttermes estéket és wellness hétvégéket etc... semmilyen jövőképük nincsen. ez húsvásár.
nem is olyan rég volt közvélemény kutatás, a megkérdezett 20 év alatti lányok harmada már tudatosan a háziasszony életre készül... elfogy az emberek pénze, egyre nagyobb a kilátástalanság és egyre inkább mástól remélik a kitörési lehetőséget.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#62025) Mister_X válasza BlacKSouL (#62022) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Csak a leszedált drogos k.... kategória volt ismeretlen :N

@Integra: én annak örülök, hogy olyanok nem járnak egyetemre :DDD

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#62026) EQMontoya válasza Integra (#62024) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az első két mondatnál felröhögtem. Az első bekezdés végén azt mondtam, igazad van. A második szerintem már erősen sarkít, túloz.
Sok ilyen csaj van, persze, de közel sem ilyen gyászos a helyzet. Egyrészt meló szerintem van, másrészt elég sok olyan csajt ismerek 25 körül, akik a legkülönbözőbb dolgokban kezdenek vagy már éldegélnek belőle (legyen ez IT, közgáz, HR, (fog)orvos, stb). Munkát szerintem lehet találni, még kezdőként is. Persze kell hozzá rugalmasság, mobilitás, de ez egy ilyen világ. Aki 20 évesen nem tud angolul, az halott.

Same rules apply!

(#62027) Mawyx válasza EQMontoya (#62012) üzenetére


Mawyx
senior tag

Jó lesz. :K Mutatom milyenre gondoltam: [link] Lehetőleg többminden legyen rajta és a legfontosabb, hogy legyen ráírva kívülről, mármint a képeslap felőli oldalon, hogy Japán.
Ha esetleg mégis fel tudod adni, akkor írok címet.
2-3 db különbözőt, valamelyik csak tetszik majd. Utaljak előre pénzt? Ha igen, akkor írj egy számlaszámot privibe, ha nem kell, akkor majd itthon rendezzük. Köszönöm előre is.

Nézegetve a falat, Róma és Milánó is kimaradt, valaki megy esetleg? :D

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#62028) Jester01 válasza Mawyx (#62027) üzenetére


Jester01
veterán

Nézegetve a falat, Róma és Milánó is kimaradt, valaki megy esetleg?

Persze, mondom a számlaszámot :DD

Jester

(#62029) bobsys válasza Mawyx (#62027) üzenetére


bobsys
addikt

Te most gyujtod a kepeslapokat onnan ahol voltal, vagy nagyjabol tokmindegy honnan van?

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#62030) BlacKSouL válasza Mister_X (#62025) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Mondhattam volna üveges szemű kifejezéstelen tekintetű döglött tyúkot is. De az arckifejezés amit kritizálok, nekem egybeforrt ezzel, amit direkt nem linkeltem. És csak hogy értsd a drogost. Na most csak képzeld hozzá, ahogy a résnyire nyitott szájukból folyik a nyál...nem a paparazzi képeken, hanem a beállított műtermi nyitottszájú megatrendi fotókon

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#62031) proci985 válasza 7 (#62019) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

the MAGNUM!

(aki meg nem latta a zoolandert az surgosen potolja.)

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#62032) fokukac válasza BlacKSouL (#62030) üzenetére


fokukac
nagyúr

figyelj már.
Annyi kép van a neten nőkről.

Szerintem nézegess olyat, ami tetszik :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#62033) BlacKSouL válasza fokukac (#62032) üzenetére


BlacKSouL
addikt

nem én keresgélem, de állandóan belebotlom ezekbe. óriásplakátokon is, meg mindenfelé.
és mint említettem, az utcán is élőben.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#62034) fokukac


fokukac
nagyúr

Tim82, hol vagy?

Milyen okostelefont vegyünk a b. nejemnek? A régi Samsung Galaxy W-je már erősen halódik.

LG G2 mini-t, vagy Samsung S4 mini-t?
Mondjuk ez a mini kifejezés mindig vicces...
Nekem az előbbi szimpatikusabbnak tűnik, bár kisebb a ram-ja.

Vagy inkább adjam neki a nexusomat, és vegyek magamnak egy újat? :)

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#62035) Mister_X válasza EQMontoya (#62026) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Kezdem ásni a sírom :O

@BlackSoul: a drogos megvolt, csak a műtermi változata nem. Most már megvan mind. Amúgy szerintem is a mosoly jól áll minden lánynak, főleg olyan frizurával, ami minél többet mutat az arcából.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#62036) Integra válasza EQMontoya (#62026) üzenetére


Integra
titán

nyílván nem mindenkiről beszéltem, azokról beszéltem, akik ezt csinálják ;)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#62037) parandroid válasza fokukac (#62034) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Almát. :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#62038) fokukac válasza parandroid (#62037) üzenetére


fokukac
nagyúr

Tudom, hogy zöldségszerető állampolgár vagy, de itt most ez nem opció, nem költünk 200 rugót telefonra.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#62039) Integra válasza fokukac (#62034) üzenetére


Integra
titán

mér nem jó neki az n4-ed? túl nagy?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#62040) Mawyx válasza bobsys (#62029) üzenetére


Mawyx
senior tag

Csak ahol voltam. Szoktam küldeni vagy hozni magamnak, de van ahol rohanás volt vagy valami miatt elmaradt. A vonalkódos csomagcetliket is imádom [link]

[ Szerkesztve ]

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#62041) Mister_X válasza fokukac (#62038) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Nyócvanezeré' adják a hároméves négyest pedig.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#62042) bobsys válasza Mawyx (#62040) üzenetére


bobsys
addikt

Nalunk hutomagnes megy :DDD
Meg a boarding pass elrakasa (ez mondjuk az elmult par ev mindenfele vizum ugyintezese miatt maradt meg mint szokas)

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#62043) Mawyx válasza bobsys (#62042) üzenetére


Mawyx
senior tag

Jajj nekem már kéne egy nagyobb hűtő, mert nem férnek :D
A boarding passoknak pont a nagyobbik felét veszik el, marad róla a fénykép meg a kis csücsök. No meg csóró fapadozó vagyok, az A4-es lepedőket meg nem olyan különleges elrakni.

(#62028) Jester01: Biztos ami biztos, most már szerintem én is kiírom inkább, hátha... :D

[ Szerkesztve ]

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#62044) fokukac válasza Mister_X (#62041) üzenetére


fokukac
nagyúr

Szerinted miért vennék egy három éves almát drágábban, mint amennyiért a fiatalabb és sokkal erősebb Nexus 4-esemet vettem? Az alma már az egész cég filozófiája miatt ki van zárva, erre az ára pedig csak rátesz még egy lapáttal.

@Integra: nem is arról van szó, hogy nem jó neki az N4, én nem tudom, hogy le akarom-e cserélni.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#62045) Mister_X válasza fokukac (#62044) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Lemaradt a smiley, elnézést :U

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#62046) Integra válasza fokukac (#62044) üzenetére


Integra
titán

2 napot még bírjál ki, még 2 napot :K :DDD
én kifejezetten büszke vagyok az alma és samsung mentes háztartásomra. :))

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#62047) ngabor2 válasza Mawyx (#62043) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Nálunk hűtő, fagyasztó, és lassan már az acél bejárati ajtó belső oldala is tele van :DDD

(#62048) lenox


lenox
veterán

Ha mar utazgatas, ki hany kilometernel jar kb.?

(#62049) Mawyx válasza ngabor2 (#62047) üzenetére


Mawyx
senior tag

Irigyellek :D Nekem csak egy kis mini hűtőm van, ezen 1 hűtőmágnes még elfér, kettő neccesen, hároman meg már fedik egymást :D

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#62050) fokukac válasza lenox (#62048) üzenetére


fokukac
nagyúr

Én most jöttem 5 megállót a kék metróval.
És nem gyulladt ki, csak egyszer vészfékezett.
Legalább 4 kilométer volt.

Veszélyesen élni tudni kell.

Pleased to meet you - hope you guess my name

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.