Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FehérHolló

veterán

Emberek, megáll az eszem.

Az utca közepén körben áll 7-8 ember, mind 20 fölötti. Körbe-körbe adogatják, hogy "Megállj! Hova mégy?!". Magyarul amikor valakire sor kerül, jobbra fordul, és ráordítja a szomszédjára a fenti mondatokat. Zeng az utca. Nem baj, ezt már megszoktam.

Amin kiakadtam: Megáll a közelben egy kocsi, kiszáll belőle egy nő és egy férfi, mindkettő elegánsabb ruhában. Tanácstalanul járnak ide-oda az utcánkban. Nézik a házakat. Olyan 3-4 perc múlva odamegy a nőhöz egy másik. Köszönnek egymásnak (látszólag ismerősök). Ezután a következő párbeszéd játszódik le:
    - Te figyelj, erre a házra rá van írva, hogy 12, az iskolára pedig az, hogy 8. De figyelj má', szerinted hol van a 10-es?
    - Nem tudom, nincs autós térképed?
    - Nem igaz, hogy nem tudják ezeket a házakat normálisan megszámozni. Pedig hivatalos levelet hozok! (és mutogatja a levelét)
    Végül a leszólító nő hívta az egyik, épp a közelben lévő ismerősét/családtagját, és már négyen keresték tovább a 10-es számot. A számból meg majdnem kiesett a répa, amit épp komótosan az ablakban majszoltam.

Új hozzászólás Aktív témák