- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
Black Dragon #97794 üzenetére
Szia. Mi az a nagyon jó ajánlat? Az ami Malfroy írt tett be?
-
Black Dragon
addikt
Sziasztok!
Lenne egy mondhatni hülye kérdésem, Samsung 77S95D tv-vel mennyire lehet mellé lőni?
Korábban már kérdezősködtem a topicban a 77S95C-vel kapcsolatban, akkor még annyira nem voltam meggyőződve a tv hosszú távú strapabírásával kapcsolatban, gondolok itt a beégés veszélyére, meg egyes funkcióira, de az új generáció az első értékelések alapján meggyőzőnek tűnik számomra.
Nyilván felmerülhetne a lehetőség, hogy LG vagy más alternatívát vegyek, de ez elég kihagyhatatlan áron lenne. Tudom, hogy nincs Dolby Vision meg 1-2 olyan dolog, ami mondjuk LG fronton megvan, de ez alapvetően nem tart vissza.
Inkább tehát a kérdés a megbízhatóság, eltelt fél év amióta az S95C-ről érdeklődtem, nem tudom azóta van-e bárkinek kifejezetten negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban, ami az S95D elől kihúzhatná a szőnyeget.
Illetve néztem alternatívaként a Samsung 75QN95D-t, viszont árban minimális csak a különbség, a képminőség tekintetében viszont gondolom drasztikus.
Nem nézek sokszor statikus tartalmat, esténként kb 3 max 4 órát megy a rendes tv adás, ezen kívül Playstation és streaming menne rajta.
Köszi a segítséget!
-
ricsip
addikt
2 tuner-t LG-ből nem fogsz idehaza találni, mert a magyar piacra azt mondják nem kell ilyen. Külföldi változatok közül lehet h. létezik olyan modellkód, ami 2 tuneres. De megér ennyi extra kínlódást külföldi változatot behozatni, aztán a garanciát érvényesíteni ha épp meghibásodik?
-
bacus
őstag
Sziasztok,
Tv vásárlás előtt állok lassan 2 éve
. Samsung telefonjaink vannak, ezért ez a márka lenne a preferált, de a leggyakrabban használt funkció a jelenlegi (9 éves) tévében a felvétel funkció. Már tavaly is ez tartott vissza a vásárlástól, hogy ez nem működik. Sajnos a régi tv kezd tönkre menni, így lassan akarom nem akarom váltanom kell.
Lehet a felvétel funkciót valahogy aktiválni a Samsung tévéken? Ezt a feleségem minden nap használja, mikor beállít vmit, amit később megnéz, majd töröl, azaz elegendő, ha csak ugyanazon a tévén megnézhető.
Tavaly mintha az LG még tudta volna, de ami lg-vel nekem dolgom volt (apartmanokban, barátoknál) ott hol ment a képernyő tükrözés, de leginkább nem, amit szintén gyakran használunk.
65 plusz képméretben gondolkozom, 2 tuner, felvételi lehetőség, kb 10 év gondtalanság (legalábbis ennek az igérete) lenne az igény.
-
^Boss
őstag
válasz
Quadgame94 #97784 üzenetére
nekem minden is volt hozzá, viszont az emlékezetem már csak annyiban tud segíteni a méretet illetően, hogy a klasszikus 6-os tipliknél jóval vaskosabbak voltak, és a fúrásnál még a szomszéd is felhívott, hogy mi történik
#97785 SierraFox:
igen, én is csak fischerrel szoktam rögzíteni bármit is, majd max beviszem a csavarokat (azoknak ki kellene jönniük ha bármit is akarok) egy barkácsboltba, és ott rápróbáljuk a méretet.
köszi! -
-
^Boss
őstag
sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy költözés miatt a gyári G2-höz járó dübeleket bukni fogom. Milyet érdemes helyette venni, ami a gyári fali állványhoz jó?
Még nem szereltem le, előfordulhat hogy kijönnek és könnyen kikövetkeztethető lesz, de hátha valaki tudja
előre is nagyon köszönöm a válaszokat! -
M@trixfan
addikt
válasz
torma1981 #97739 üzenetére
Csak, hogy maradjunk szakmaiak említsük meg, hogy eleve teljesen más a spektruma a foszfornak és az OLEDnek. Bizony, nem olyan az OLED, akárhány nit, stb… Ezt vagy látja valaki, vagy nem. Vagy nem ajánlott modellt néztél, vagy rosszul volt beállítva. A plazma tévének kifejezetten nyugodt képe van. Eleve el van torzítva a fogyasztói társadalom ízlése a fényerővel és ez már benne van az ipari szabványban. Az egy dolog ha ezt te nem látod, de nem fogod tudni bemagyarázni annak aki igen. Bármilyen OLED tévét meg tudnék venni és bizonyos paraméterek miatt még mindig képtelen vagyok váltani a 65VT60-ról.
-
capaszaju
tag
A
Samsung S90, LG G2 és LG C3 közül szűkült a kör a két LG-re a dolby vision miatt.Mivel falra lenne szerelve, ezért a G2-nél tetszik a gyári konzol. Jelent bármilyen hátrányt a C3-hoz képest, hogy eggyel régebbi generáció? DTS hiánya talán nem akkora dolog.
Képminőséget, teljesítményt nézve melyik tud többet?
G2 vagy C3?
-
aldebaran
addikt
válasz
Malfroy #97758 üzenetére
A 2 pontos színállításnál a BL értékeket állította el a cikk (a táblázat legalján), de ha jól emlékszem, zöldes lett a fekete, ezért visszaállítottam a csúszkákat az eredetire, 0-ra. Így már jó a fekete.
-
Cs7
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy új LG C3 48" TV esetében az első 100-200 órában SDR tartalomnál az OLED fényerő lehet a gyári 60-as értéken vagy jobb visszavenni 20-30 körüli értékre? Minden más beállítás köszönettel Vhiktor által javasoltra van belőve, csak ez az érték nem teljesen világos számomra. Egy Mi box s 2nd gen alól Kodi-ból mennek SDR mkv-k, TV adás nincs.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
aldebaran
addikt
válasz
Vhiktor #97746 üzenetére
Én a 806-ot állítottam most vele. Az itteni beállításokat nem tudom, hogyan csinálták, de ha azokat állítottam be rajta, akkor a fehér is és a fekete is bődületesen sz.r lett. A feketetét visszaállítottam gyárira, a fehéret a meleg színnel ezzel a progival szerintem sikerült jól beállítani.
Úgy csináltam, hogy a tévé közepére folyamatosan mérve ugyanazokat az értékeket adja ki az RGB. Nekem tetszik a végeredmény szemre. Jobb híján ez van.
A C3-at csak azért írtam, mert szkutyi írta abban a hsz-ben amire válaszoltam, hogy otthon megnézi az ő kalibrált c3-omján. Én 806-on és 937-en állítottam vele a fehéret. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
aldebaran #97744 üzenetére
Semmire nem jó.
Nem véletlenül vannak 100ezres és több milliós coloirimeterek és még azok között is különbség van. Valamint azokat is profilozni kell spectroval....Feleselges ilyen vackokkal elcseszni a viszonylag jó gyári kalibrációt, főleg ha szerencséd van akkor C3-ból gyárilag ilyet is ki lehet fogni, na ezen 1000% hogy csak rontasz.
Színhelyessége meglepően jó volt, igaz volt egy bazi nagy black crush.
Az alany egy tegnapi 77 colos C3 volt 100 óra használat után. -
válasz
szkutyi #97738 üzenetére
Nem tudom, nincs Apple Tv-m már a fenti hangmizéria miatt, volt nekem is. Infuse amúgy remek lejátszó, ha lenne megfelelő hangtámogatás ATV-n biztos azt használnám.
Shield pro-t használom a True HD hangok miatt, mert viszonylag jó hangrendszerem van. Ott nincs gondom ezekkel az anyagokkal. -
junkpod
veterán
válasz
Pro Koryak #97735 üzenetére
Így van, a plazma tv nem HDR megjelenítő.
-
szkutyi
addikt
Viszont pont most vagyok benne, apple tv plex app 100 fölött bitratanal már akad...(Plex topik) Viszont ugyan az az anyag infuse-nel hibátlan...
Nem tudom mi okozza, youtube teszten mutatják, aztán tegnap feldobtam a plex topikban és valós a probléma...:/
És de igen, több film van 100 fölötti bitrataval... -
válasz
magicbox #97733 üzenetére
"sokkal jobb minőségű lejátszó, mint akár a Plex sajátja."
Miért lenne jobb egy érintetlen, tömörítetlen jeltovábbításnál?
Plexnél be lehet ezt álítani, hogy kódolatlanul továbbítsa az eredeti kép és hanganyagot. és mindenből az eredetit kapod ellenben az Apple TV nagyon sok hangformátumot nem támogat, átkonvertálja PCM be ami eleve kizárja, hogy jobb legyen mint a Plex sajátja. -
hunspikey
őstag
válasz
Pro Koryak #97731 üzenetére
Ez tök érdekes.. időnként még látom a barátomnál a régi 65VT60-amat és csak annyit látok ma már, hogy iszonyú zavaró a remegés (képfrissítés) illetve hogy sötét.. Nem látom jobbnak mint az OLED - talán film szerűbb mert pontosan olyan hibái vannak mint pl a mozinak, de ettől nekem nem lesz jó vagy jobb...
-
magicbox
senior tag
válasz
kleinguru #97732 üzenetére
Az Infuse egy professzionális videó lejátszó program Apple eszközökre, ami külső forrásból pld. NAS tud lejátszani filmeket. Kezeli a Plex vagy Emby adatbázisokat natív módon, DV, HDR, HDR10 teljes kompatibilitás stb... Én az otthoni Plex szerveren tárolt filmekhez használom, mert sokkal jobb minőségű lejátszó, mint akár a Plex sajátja.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
hunspikey #97721 üzenetére
Először az 5évvel ezelőtti megboldogultnéhai román Digi HD adásait láttam oleden először, szóval a 4K miatti difi kizárt. Most is megy a 10éves plazma a másik szobában, szóval bármikor össze tudom hasonlítani, kellemesebb, lágyabb, filmszerűbb a plazma képe, mintha egy festményt néznél, oled meg mintha egy arról készült 4k fényképet.
#97724 junkpod azt nem is mondtam, hogy rossz a kontrasztja, színkezelése.
-
zazenke
őstag
97622 es hozzászólás ügy folytatása. a tv (g2) gyárivisszaállítással sem javult meg kb fele fényerőt tudja a frissítés óta . energiatakarékos mód sincs bekapcsolva. menüben már minden beállítás kipróbálva. Következő lépés szervíz kihívása lesz.
-
magicbox
senior tag
válasz
kleinguru #97725 üzenetére
Itt mire gondolsz?
1. Az AppleTV távja CEC funkcióval kiváltja a TV távirányítóját, de a speciális lehetőségeket nem tudod vele elérni. Magyarán itt már kell a TV távja.
Vagy
2. Ne kelljen kézzel váltani a DV világos-sötét között, hanem az Apple TV oldja meg helyettem? Mivel a TV arra áll be, amit a metaadatokban érzékel, így furcsa is lenne, ha felülírná ezt. Tehát nem fog fényerő/nit/neked hogyan tetszik, elemzést végezni realtime. Azért meg van pár elcseszett film/sorozat, attól függetlenül javarészt nálam hibátlan a DV sötét. Azt a pár gyöngyszemet meg nem nagy fáradtság átállítani. Főleg, hogy a Philips megjegyzi, hogy mit állítottál utoljára, és csak 2 gombnyomás.
Ha félreértettelek akkor bocsánat
-
junkpod
veterán
válasz
Pro Koryak #97712 üzenetére
Nekem nem. Amit én kaptam egy nagyobb kontrasztú, telitetteb színekre képes, szebb átmenetet tudó, plazma szintet hozó szín hűség és természetesség.
-
magicbox
senior tag
válasz
OPiiPO #97722 üzenetére
Ez csak Philips-en működő extra, vagy mindegyik OLED tudja? Sejtésem nincs pld. az LG-nél, stb. hogy van... mert olvasok itt Vivid módról meg minden egyébről, azért is kérdezem...
Annyira soha nem érdekelt a téma, anno 2,5 fél éve beállítottam a Philips-et, akkor heteket szórakoztam vele
(leginkább az SDR részével, mert a filmmaker mód az én ízlésemet teljesen lefedi). Remélem még pár évig kiszolgál, mert a mostani árak horrorisztikusak, a 806-ot 400 alatt tudtam kihozni a Telekomtól kamatmentes részletre.
Viszont az android rendszert nagyon meggyűlöltem, így lett mellé egy Apple TV, azóta béke, nyugalom, Infuse kezeli a Plex szervert, nem döcögnek az androidos appok, nem akad a SkyShowTime stb. Lineáris TV adás évek óta nincs, a TV távirányítót is csak akkor veszem elő, ha muszáj a világos-sötét DV váltás. Csak az ATV távirányítóját használom.
-
hunspikey
őstag
válasz
Pro Koryak #97720 üzenetére
Az nem csak a 4k miatt van? Én a Samsara fullHD-s verzióját néztem kb 50000 alkalommal a VT60-amon, majd az OLEDeken és simán be tudtam az OLED SDR profilt olyanra lőni mint a plazmán látható világ. Sans mozgás, mert az sosem lesz olyan ugye....
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #97716 üzenetére
Ha úgy működik a dolby vision engine ahogy kell, akkor ez a tartalom a 2 tvn ugyanúgy kellene hogy megjelenjen. Persze az MLA miatt ez nem lesz igaz, a színek fényereje miatt, de az MLA lesz ebben az esetben a helyesebb.
De ha olyan jelenetet nézünk amit mindkét tv hibátlanul meg tud jeleníteni a színek fényerejét is beleértve ott nem kellene különbségnek lennie.
-
magicbox
senior tag
Már régen olvastam a topikot. Vissza-vissza térő téma a sötét a DV bizonyos anyagoknál. Most lehet, hogy én vagyok egyszerű lélek, és ha zavaró a probléma én csak átváltom a Philips 806-ot világos DV-re, ahol meg jó, ott hagyom a sötét DV-n (ami nálam az alap). A filmek-sorozatok kb. 20%-nál szoktam ezt csinálni. Lehet, hogy én vagyok túl egyszerű lélek ez miatt.
De annyira adott anyag függvénye, hogy szerintem sokan túl feszülik ezt a kérdést. Különben az Apple TV-n a sokat elemzett Siló és a See volt ilyen.
-
hunspikey
őstag
@Vhiktor:
Mester kérdeznék valamit DV ügyben:
Ha van 2 OLED TV-nk, ezek legyenek rendre: LG CX (vagy hasonló) és egy LG G3.
Ha mindegyiket dolby "mozi" módba tesszük és műszerrel Te bekalibrálod 100%-ra, hibátlan EOTF görbével is minden egyébbel; akkor igaz-e a következő:
Egy max 400 nites DV tartalom mindkét TV-n teljesen egyfoma fényességi értékekkel jelenik meg mivel a dolby szabvány a TV képességeihez képest a különféle fényességű képi elemeket annak megfelelően jeleníti meg. Magyarul mindkét kép szinte azonos lesz.
Vagy netán ez lenne igaz:
a G3 jelentősen fényesebben jelenít meg, mivel 70%-al magasabb fényerőre képes.
Melyik az igaz, mi történik a valóságban?
-
hunspikey
őstag
Ez azért eléggé nagyon menő. Gyakorlatilag ha igaz a táblázat akkor van egy kis G3-ad C árban, mert majdnem ott van fényerőben. És mindezt MLA nélkül?
Ez egyébként már csak azért is érdekes, mert ha MLA nélkül tudott majd 400 nittel fényesebb lenni a c3 után akkor a g4 miért nem javult legalább 400 nitet a g3-hoz képest?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak #97712 üzenetére
Az elég érdekes, mitől?
-
VincentVG
senior tag
sziasztok, valaki mintha irta volna h LG-nel van 10% kedvezmeny. ez csak teljesen uj regisztraciora? ha igen, akkor gondolom uj reg masik cimmel is mukodhet?
-
mc.g
aktív tag
válasz
szkutyi #97698 üzenetére
1...2% az semmi fényerőcsökkentésben (nem is észrevehető).
Az LG, Samsung már rengeteg bicskanyitogató dolgot elkövetett, néhány ember elpártolt, de sok hozzánemértő veszi szorgalmasan, mert ezt a márkanevet sokat látja TV-reklámokban, nameg rá van írva, hogy "AI, smart, pro, QLED, QNED, stb...", úgyhogy akkor az biztos jó....
(tény, hogy a régi nagy (japán) márkák az árversenyek miatt nem tudtak fennmaradni az eredeti formájukban, úgyhogy nehéz a választás, nehéz jót találni, én is már 5éve futok neki, hogy TV cserélek, de a végén mindig maradok a meglévőnél (most is épp neki vagyok futva)) -
Squirrel
őstag
Kicsit utánaolvastam a bravia 9-esnek. Nem írnak sok rosszat róla bár még csak review-k vannak. Megnéznék egy 85 Bravia 9 vs 83 Lg G4 tesztet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Mobil flották
- AliExpress tapasztalatok
- Le Mans Ultimate
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Path of Exile 2
- Windows 10
- További aktív témák...
- LG 65" OLED65C31LA 4K UHD OLED evo TV! G-Sync / 100Hz
- LG 42" / 48" / 55" / 65" C4 OLED EVO 4K HDR 144HZ 0.1MS SMART GAMING TV
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Árcsökkenés! ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - GYÁRTÓI garanciával
- LG (OLED77C17la) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED ! AKCIÓ
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest