- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zkerbolt
újonc
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi, pár napja érkezett egy 48-as LG C3 hozzám, azóta tesztelgetem. Első oledem, szóval alapvetően elégedett vagyok a képével nagyon is, viszont a tinting kicsit bosszant. Láttam teszteket, képeket, de nagyrészt úgy tudtam, hogy inkább oldalról, nagyobb szögből nézve látszik, de nekem majdhogynem fordítva van, oldalról nem igazán, középről viszont láthatóan rózsaszín a panel bal oldala, jobboldalon pedig enyhén kékes. Hogy látjátok, ez minden EVO-s modellnél el kell fogadni, hogy valamennyi van? Csatolok pár képet, ti szemeteknek ez milyen mértékű, hasonló a tiétek is? Nyilván nem tesztképeket fogok nézni rajta, de azért focinál, havas és homogénebb jeleneteknél azon kapom magam, hogy odanézek. Lehet kár volt észrevenni.Emellett van egy white dead subpixelem, amit valószínűleg sosem fogok látni valós távolságból és aránylag jó helyen van, fent a képernyő legszélén, jobb oldal környékén.
Elállhatnék még a vásárlástól, de nem tudom megér-e ennyi macerát hogy visszadobozoljam, visszaküldjem, várjak egy másikra amit megint összerakhatok, amire ugyanúgy nincs garancia, hogy hibátlan lesz. Egyik nap úgy vagyok vele, hogy gyönyörű képe van, mit vesződjek vele, utána meg egy focinál látom bal oldalon a kicsit sárgásabb füvet és eszembe juttatja a hibákat. Az első kép totál középről, a másik kb. fél méterrel balra csúszva készült, a havas kép pedig az igazi tartalom miatt. Kíváncsi vagyok mit gondoltok, köszi szépen.
-
capaszaju
tag
Sziasztok!
Ár-érték arányban nézve melyiket választanátok az alábbiak közül 55"-ban?
LG G2 379k, LG C3 399k, Samsung S90 353kÁtlagos vegyes felhasználás, TV, Netflix, kevés PS, screen mirroring. Hifi van, így a hangja szinte lényegtelen. Falra lenne szerelve. Szoba világossága szerintem átlagosnak mondható.
Köszi a segítséget, első OLED tv lesz.
-
hunspikey
őstag
válasz
Celtis #97191 üzenetére
Szerintem hagyományos vetítésnél a film továbbításkor van elzárva a fény útja, hogy ne lássa a néző amikor a filmkockát tovább húzza a gép. Egy két helyen megszakított tükör felület pörgött a lencse előtt és a kivágott kész elfordulása alatt továbbította egy kis kampós szerkezet a perforációba kapaszkodva a filmet. Nem dolgoztam sosem mozgó filmes kamerával de valahogy így volt.
A 23,976 is pusztán az amcsik hülyesége volt - eredetileg 24 képkockás ahogy írod a normál mozi. Aztán a színréteg rekeverés nehézségei (moire effektet okozott) miatt döntöttek úgy, hogy kicsit lassítják, ezzek a moiré effekt nem mindig állandóan ritmikusan ismétlődött. Ugyan így megcsinálták a 30 pfs helyett a 29.978-at, illetve 59,94-et ha jól emlékszem a standard 60hz helyett.
Hogy most a full digitális világban miért nem 24hz? Na ez a jó kérdés...
A 24 fps egyébként gazdaságossági és művészeri célok miatt együttesen jött létre. Egyszerűen ezt szereti az emberi agy. Ez olyan mint a festmények - minél szebb, pontosabb az ecsethasználat annál fotó szerűbb, ami nagyon gyorsan hátránnyá változik, mert már nem műkincs érzésed van hanem szar fotó érzésed.
Na pont ilyen a 24p is. És a 48p sosem lesz művészi, mert egy idegesítő videós ótvar az egész.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97186 üzenetére
Ezt még meg is tudnám bocsájtani - kamu - oké, legyen kamu. De tolja belé hátulról rossz lyukba a zsiráf: az már azért mégiscsak botrány, hogy SDR képi világnál sokkal sötétebb HDR élményt kapok?! Mindezt 1.7M-ért - én még ennyit perkáztam ki érte.. És csak azért mert valami gyíkgyökér nem tudja beállítani, hogy hol prezentálja a TV DV-ben az amúgy kotta SDR anyagot.. Mi ez?? Nézem az előzeteseket, tök jó SDR cucc, fényes, gyönyörű. Rányomok, hogy na, nézzük! És indul a low-key, low contrast, low brightness, faded shit darkness
-
Celtis
veterán
válasz
junkpod #97189 üzenetére
Én még úgy tanultam, hogy a mozinál a 24 képkocka sebesség volt az, ahol a mozgást már folyamatosnak érzékeli az agy, viszont a 24Hz-es villódzás még még észlelhető és zavaró. Ezért a vetítőgép redőnye, úgy van kialakítva, hogy nem csak a film továbbításakor, hanem azon kívül is még egy vagy két alkalommal elzárja a fény útját, így 48 vagy 72Hz-re növelve a villogás frekvenciáját, ami már nem zavaró.
Mivel OLED esetén a képváltás nem jár a képernyő elsötétítésével, nem alakul ki villódzás, ezért a fenti okból nem szükséges a BFI.
Tehát a moziban és a tv-ben a fekete képkocka beszúrásnak más a célja. Ettől függetlenül pontos amit írtál a tv BFI funkciójáról.
-
alaves
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97175 üzenetére
Pontosan, és sajnos itt jön képbe hogy stílusosan mondjam az a jelenség hogy az Apple tv (app) alatti tartalmak közül nagyon sok rettenetesen alacsony max fényerőre van beállítva ránézésre (tudom ilyet nem mondunk) kb 100 nit. Ehhez képest van nyilván minden egyéb tónus, szóval az egész egy élvezhetetlen sötét katyvasz.
Ez nem a tv hibája és nem is reális hogy ezt "kalibrációval" meg lehet oldani, de szerintem valami hellyel-közzel élvezhető csalós EOTF görbés profilt lehet csinálni, ahol csak a luminencia van feltolva ellenben a szín tegelyeken (a*b*) nincs lehetőleg delta.
-
válasz
Little_Gaara #97171 üzenetére
"pl. hogy 95%-ban PS5 megy rajta eléggé sok statikus dolgokkal és a maradék 5% az Netflix vagy valami film"
Nos én pontosan ugyan ebben az arányban és erre használom, több mint 2 éve a C1-et ( 8000 üzemóra van benne kb, napi 12-13 órát megy folyamatosan) és tökéletes minden tekintetben 👍
-
Dexter17
tag
válasz
MaxxDamage #97173 üzenetére
Ilyenem van esetleg, ha érdekel. Club 3D CAC-1085
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #97173 üzenetére
Ha valaki tud akkor azt én is felirom magamnak, mert jól mukodvel eddig nem találkoztam ami tudta volna a 4k 120 hz-et.
-
Valaki mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábelt vagy adaptert tud ajánlani megbízható forrásból?
-
Little_Gaara
tag
válasz
torma1981 #97170 üzenetére
Persze, ezt aláírom, láttam én már S95B,A95l,MZ2000,G3 élőben de majd ha egy-két technológiai "problémát" kiküszőbölnek akkor majd veszek
Nálam ezek az ABL meg a beégés veszélye és még mielőtt valaki leírná hogy ezek ma már nem problémák akkor azok csak a saját felhasználásukra értik én meg tudom a sajátom ezért írom, pl. hogy 95%-ban PS5 megy rajta eléggé sok statikus dolgokkal és a maradék 5% az Netflix vagy valami film,sorozat asszonnyal ott meg nem hiányzik az ABL -
torma1981
veterán
válasz
Little_Gaara #97168 üzenetére
Hidd el az OLED más világ. Nekem 77G3-rom van most, de előtte 2027 óta OLED van. Eszméletlen na.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Little_Gaara #97168 üzenetére
az úgy más, gondolom több év mire lecseréled azt ha nemrég vetted. a g4 jóval jobb tv azért.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Little_Gaara #97166 üzenetére
jól van, ezt is tudjuk már. használd ki, ez nem kevés kedvezmény.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Little_Gaara #97159 üzenetére
az komoly, nem is tudtam hogy régiókra működik csak a kuponok. ezek 1x használatosak az tuti, 20% az sok kedvezmény. akkor használd ki egy g4-re
-
torma1981
veterán
válasz
Little_Gaara #97161 üzenetére
-
torma1981
veterán
válasz
Little_Gaara #97156 üzenetére
Gondolom nem Itthon élsz, ha eurót mondod végösszegnek.
-
alaves
addikt
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Little_Gaara #97156 üzenetére
elfogadom a kupont, ha nem fogod érvényesiteni
-
Little_Gaara
tag
Most néztem meg mi van a céges kedvezményeim között ebben a hónapban
Lám LG G4 és C4 -20% kupon, kipróbáltam gyors működik 65 G4 bár így is 3200 euró 65 C4 2560ra jön ki -
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran #97139 üzenetére
Találtam egy alkalmazásról videót.
Úgyis megnézem, hogy ezzel milyen beállítani a 937-est.
-
Vhiktor
Topikgazda
WB-hez kell profilozás (de nagyon minimum megbízható korrekció), teljesen mindegy milyen stimulus mellett állítod. Ha csak a gaint állítod, ugyanúgy félre megy minden.
Amíg nagyon gatyák voltak gyárilag a tvk addig persze volt éártelme, de most egy deltaE 2 körül levő tvnek, htalmas hiba így nekiesni.
Dez már off.
-
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi #97144 üzenetére
Itt a magyarázat! Ehhez persze kell a kalibralas, az azzal kinyert config file...de "átbaszva" mar közel sem lessz helyes!
"To do this, you can manually edit the DV config text file created above before you upload it, to trick the TV in to being a bit brighter in this mode. Go in to the two DV text files created and saved on your PC and edit your ‘Tmax’ figure in both (the max brightness for the screen) to something lower than the actual peak. For instance if the Tmax is 700 nits, you could edit this to 500, 400 or even lower. When you upload the DV file to the TV it will trick it in to thinking the max brightness is lower than it is, altering the PQ curve accordingly. Don’t worry this won’t limit your actual peak brightness output, it will still reach 700 nits, but it will make the DV mode brighter overall including in darker scenes."
-
szkutyi
addikt
válasz
junkpod #97110 üzenetére
A "túl sötét" lessz pedig a jó!
A Vivid képmódban a tv maximális fényerejét úgymond át van verve, ezáltal mindenen emel kivéve persze a csucsfenyt mert az adott(amennyit tud a tv).
Az én esetemben(LG c3) ez az "atverés" a tv valós fenyerejéhez képest 1.8x-a...ez persze kurva nagy torzulast eredményez mindenben -
zsero
aktív tag
válasz
Vhiktor #97142 üzenetére
Ez egyrészt igaz, másrészt szerintem egy modern OLED-en, ha egy gammát kijavítunk meg egy sima 1 pontos WB-t, pl. az LG 50-es skáláján, akkor az emberek 95%-a tök boldog lesz. Ehhez meg szerintem nem kell komoly profilozás. Az utolsó 5% az amihez komoly műszer meg szoftver kell.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem a tanulással van a baj, hanem, hogy önmagában egy colorimeter nem jó szín kalibrációra, a különböző spd-k miatt. És akkor a többi tényezőről még nem is beszéltünk.
A különböző spd-kre vannak korrekciók a szoftverekben, de azok sem segítenek sokat. Ha egy olyan tv-nek van nekiesve csak colorimeterrel aminek gyárilag nagyon kicsi a deltaE eltérése, akkor azon garantáltan csak rontani lehet a valóságban.
Profilozatlan colorimeterrel valójában csak féynsűrűséget lehet mérni rendesen és ennek okán gammát állítani.
Amíg viszonylag nagy volt a gyári kalibráció deltaE eltérése, addig önmagában is lehetett colorimeterrel valamit segíteni rajta, de akkor sem volt mindegy, hogy milyen gyári korrekció lett kiválasztva.
Tanulási folyamathoz kiváló, de ha valóban kalibrált kép kell, akkor arra lehet még költeni bőven.
-
aldebaran
addikt
Van valamilyen telefonos app, vagy valamilyen okosság, hogy megnézzem, hogy az oled tv-n normal szín beállításnál a fehér az tényleg fehér?
Tudom, vannak profi cuccok, Calman és egyéb, de nekem a tanyára jó egy közelítő dolog is. Szemre megvan, csak ha lenne valamilyen megerősítő alternatív lehetőség, annak örülnék. -
pn4hvq
senior tag
Igen, én néhány napig néztem a filmeket, sorozatokat, időnként ránéztem a csíkokra szürke háttéren, de egyre inkább eltűnőben volt. Most nem konkretizálnám, hogy 3-4-5-6 nap múlva tűnt el teljesen (nem emlékszem, félrevezetni pedig nem szeretnélek), és futtattam én is egy pixel cleant, de nyom nélkül megszűnt a jelenség.
-
hunspikey
őstag
válasz
Scout500 #97126 üzenetére
Nézd nekem előtte Panasonic plazmám volt - előbb VT50 majd VT60. Akkor még annyira retek volt az LCD képe, hogy igazából vagy plazma vagy semmi alapon. De azért az kicsit sötét volt, reálisan 90 nit volt az SDR professional, 120 nit a custom.
Ezeket váltotta egy LG 65C9 - ami SDR-ben bőven elegendő volt, de hát már tudott HDR-t is, ami épphogy csak megfelelő volt. Reálisan 750 nitet tudott a c9 bár keringenek 800 nit feletti legendák..
Aztán jött a G3 - mert szerettem volna felülni az MLA vonatra illetve kicsi volt már a 65" méret.
Az MLA brutális... sokkal szebb, mélyebb színek, és hát kb dupla fényerő mint a C9 - de ez nem mindig elérhető, én pl cumizok az Apple TV dolby vision tartalmaival - de hát erre is van mentsváram, mert simán meg tudtam szelídíteni a "vivid" módot, most semmivel sem színesebb, csiri-csárébb mint a többi mód, viszont így elérem a megfelelő fényességet.
Normál HDR, pl youtube, vagy Amazon (itt sok a sima HDR) valami észvesztően szép. Brutál az 1500 nites fényerő és úgy minden egyéb.
A G3 egy rettenetesen jó TV!
-
Bazsi747
aktív tag
Sziasztok
Pár napig nem voltam itthon és most látom frissített a C1.
Történt valami említésre méltó amit érdemes tudni? -
Scout500
csendes újonc
válasz
hunspikey #97123 üzenetére
Igen govee-t ismerem angliába amazon folyamatosan tolta és nagyon jó kis marketinget építettek ki mert viszonlag jó áron is adták , több dekor fényt is vettem számítógéphez és brutálisan sokoldalú.
[link] ezt vettem meg szenzor is volt hozzá amit a TV re kell rátenni (de ezt sosem használtam) de akkor meg is van a megoldás...... Zseniális el is felejtettem. -
Scout500
csendes újonc
-
szkutyi
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #97094 üzenetére
A panel és a panel-vezérlés is azonos az S90C és az S95C-ben. A megszokott marketing és árazás miatt van, azaz ne csak külsőleg, hanem némileg fényerőben is különbözzön a két típus (pl. C1-G1).
S90C to S95C:
Press Mute, 1, 1, 9, then the OK button (center of directional pad). This will bring up the Hospitality Menu after a brief moment (don't play around here you could reset your settings) then press 1, 2, 3, 4 then wait for the Service Menu menu to pop up. You now can use your normal remote again. Go down to "advanced" using the direction pad/circle and press up on volume for 5 seconds and a new menu will appear. Select "EPA" then look at your ana_peak values, if they are in the 500s you have a gen 2 panel.
Option > OK > Type > OK > 55A4OUGOC to 55A4OUSOC
Power off when you are done to leave the service menu.Csak az ana_peak 1 és 2 átírásával is növelhető a fényerő: pl. 682 vagy 1023
Még ezt találtam:
Disable Auto Game Bar Launch
Press Mute, 1, 1, 9, then the OK button (center of directional pad). This will bring up the Hospitality Menu after a brief moment (don't play around here as it could reset all user imputed settings) then press 1, 2, 3, 4 then wait for the Service Menu menu to pop up then go to FMS and press center button. Once in FMS>press FMS again>press on factory app menu>Option>MRT option>scroll down to "com.samsung/featureconf/game_bar.auto_launch_support_type" > press center button then select "FMS_AUTO_LAUNCH_NOT_SUPPORT" and press center button >power off TV (press power button)
Upon Restart the Game Bar will not auto launch upon switching to game mode but can still be summoned by pressing and holding the play/pause button.Enable PVR (Personal Video Recorder) Feature
Press Mute, 1, 1, 9, then the OK button (center of directional pad). This will bring up the Hospitality Menu after a brief moment (don't play around here as it could reset all user imputed settings) then press 1, 2, 3, 4 then wait for the Service Menu menu to pop up then go to FMS and press center button. Once in FMS>press FMS again>press on factory app menu>Option>MRT option>scroll down to "com.samsung/featureconf/pvr.pvr_support" >press center button select "True" and press center button>power off TV (press power button)
-
Scout500
csendes újonc
válasz
Csandi #97115 üzenetére
Igazad lehet azt hittem hogy nagyon hasonló árban jön ki és úgy érdemesebb azt választani de ha nincs tudásba mérhetőbb különbség mint pl árkülönbségben úgy egyértelműen jobb üzlet a c3 és meg is fogadom a tanácsot.
Vodafone kínálatában jelenleg ezek a legjobb tv-t g-s széria nincs is a kínálatban és mivel régóta nézem nem is volt régen sem szóval vszeg nem is lesz.
B-s van és C-s -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod #97110 üzenetére
Ha nem hibás a tv, akkor a dolby vision mozi képmód van legközelebb a szabványhoz, szóval az a helyes megjelenítés. Az otthoni mozi világosítja a köztes szineket, a max fényerőt nem növeli, de így is sokkal jobban látható minden a köztes színek drasztikusan emelet fényereje miatt.
-
Csandi
őstag
-
hunspikey
őstag
válasz
junkpod #97110 üzenetére
A sötét képek amiket küldtem a valóságban annyira sötétek, hogy kvázi mindvégig nézhetetlen a műsor vele. Ezért írtam, hogy messze sötétebb mint egy 30-as OLED pixel fényerős SDR adás, mert az minden TV-n teljesen jól be lehet lőni - és azért legyünk őszinték, ez kb 120 nit (mármint a csúcsfény) - kár, hogy ez nem SDR hanem dolby vision HDR.
Az is elég beszédes adat, hogy a vivid mód 12-es OLED pixel fényerővel (egyéb módok közül a standard vagy az otthoni mozi kb 25-ös fényerőnél) ad annyit mint a "mozi" mód 100-as fényerővel. Egyszerűen nem értem mi van ezzel a legjobbnak mondott mozi DV móddal.
Ahol a két figura egymás mellett áll, már nem csak, hogy sötétebbnek látom, hanem egyenesen átformálja a jelenetet a sötétséggel a TV- mert naplemente utáni fénymennyiséget érzékel az agy, miközben a filmből kiderül, hogy vastagon nap közben vagyunk.
Bárcsak lehetne állítani, hogy DV esetén hol legyen a roll-off. Annyira nehéz lenne egy 3 értékes opciót kirakni: 400 nit, 1000 nit és 4000 nit. Ennyi - mindenki szépen megadhatná, mert úgy tűnik a metaadatokból valami egyéb jön át...
-
Scout500
csendes újonc
Sziasztok,
Kérlek tegyetek helyre mert nem szeretnék mellé fogni/nyúlni.
Tv-t szeretnék kihozni a vodafone tól amihez biztosan ragaszkodok az a 65"
abba hogy OLED legyen már kevésbé de elég jókat halottam róla.
Jelenleg a kínálatban ezeket találom amik tetszenek is:
[Philips 65OLED]
[LG c3 OLED65]
[Samsung QE65S90]
[Sony Bravia XR-65A80L]
Árban nagyjából hasonló havi törlesztőjük van, érdekes módon a sony ra mondták külföldi teszten hogy nem támogatja a hdr10et és vannak hiányosságai de mégis az a legdrágább.
Amire szeretném:
Jó lenne ha hosszú élettartamú lenne mert minimum 5 évre veszem de inkább 8ra
Van egy kisfiam aki 6 éves és közeljövőben tervezek venni egy játékkonzolt így nem túl gyakran de közös játék is lenne rajta (persze nem hardcore módon)
Legfőképpen Filmek miatt mert van egy 150TB os médiatáram és szeretünk filmezni+ foci meccsek is mennének sokszor (persze ehhez jó tv csatornák is kellenek nem hiszem hogy jelenleg vannak még 4k-s sport csatornák itthon max streamingbe)
Láttam media marktba samsung TV-t is pl neoQled ami nagyon szép volt de az OLED nekem sokkal jobban bejött.
Ti milyen tv-t ajánlanátok? -
ricsip
addikt
Mivel olyan őrülten részletesek az LG firmware changelogjai (gy.k. egyáltalán nem!), itt vannak a részletek h. a múlt heti új firmware kiadásnak mi(k) volt(ak) a valódi oka(i);
https://www.bitdefender.com/blog/labs/vulnerabilities-identified-in-lg-webos/
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, édesanyámnak vettünk egy C3-at és ennyire csíkos. Nem kell hozzá teszt ábra meg 5% gray, a sima Apple TV menü háttéren is baromi feltűnő.
Csináltam egy Pixel Clean-t, amitől sokkal jobb lett, de nem múlt el. Azt mondanám hogy fele, harmada az eredetinek.
Szerintetek van esély hogy ez el fog múlni 100 óra után, vagy vigyem vissza? Egyébként mit ajánlott csinálni a csere időszak alatt (eMagnál vettem). Apple TV screensaver-t hagyjak menni rajta napi x órában, pl.?
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #97100 üzenetére
Ebben egyet értünk nagyjából . Oled806-on pl messze a fmm és isf a legpontosabb, mindkettő deltae 3 alatt van. Kalibrálás után azért a színek mélyebbek lettek, és természetesebb ahogy a valóságban.(tehát pontosabb) . Meg lekerült ilyen “sárgásság” hatás . De nem mondanám azért egetverőnek a különbséget a kalibrált és out of box között, de látszik egyértelműen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest