Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
szakmaster
üzenetére
Igen, nálam is volt a csere-kijelzőn. 'Maradékkép törlése' (1 óra) opciót futtasd menüből 1x (ha javítja) vagy 2 x közvetlenül egymás után. Nálam is javította, teljesen eltűnt.
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok! Egy 55C7V-n megjelentek a beégés jelei. Jól sejtem, hogy erre megoldás csak a panelcsere lenne csilliókért?
-
gangstagergo
senior tag
válasz
szakmaster
üzenetére
Nem tűnik túl egészségesnek. Én kérnék egy cserét.
-
szakmaster
tag
Sziasztok!
Második napja használok egy Philips 55OLED706-os tv-t. Tegnap még minden rendben volt, ma pedig bekapcsolás után egyből láttam a főmenüben is, hogy vízszintes csíkok jelentek meg a képen amik minden esetben látszódnak sajnos, csak így volt a legjobb lefotózni. Most futtatom a hosszú oled kép tisztítás programot, hátha megjavul.
Találkoztatok már ilyen képhibával?
-
Vhiktor
Topikgazda
Van nálam tesztelésen egy LG C1 (nem evo panel), lesz róla teszt videó is a youtube csatornámon a szokott minőségben.
ISF Sötét módban kikapcsolt Maximális fényerő mellet a különböző Oled pixel fényerőre a mért nit értékekek.
60 - 175 nit
50 - 155 nit
40 - 132 nit
35 - 120 nit
27 - 100 nit -
hackeeeee
Jómunkásember
Olvasgatva ezeket a jelenségeket, inkább nem mocorgok a 2 pixelhibával.. Inkább együtt élek vele.
Annak idején ugyan erre jutottam a cx-nél is, bár annak a felső sávján van talán 5 vagy 6 pixel, de a használat 80%-ában nem látszik..
Tudom régi kommen,t sry, csak visszakerestem, hogy mik a tapasztalatok ezekkel.
Persze tudom, lehet jó is.. De lehet rosszabb is.
-
d4nl
tag
sziasztok! holnap jön meg az uj lg 65 c1 tevem. mire figyeljek a hdmi kabel kivalasztasanal, hogy ki tudja hasznalni a tv lehetosegeit? netflix, hbo, xbox fognak futni foleg. koszi a tanacsot
-
Toth_Jani
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Konkrétan, a hangszóróban a vasmag nem egy papír vagy gumi membránt rezegtet, hanem a kijelzőn kopácsol. (de nem károsítja !)
Persze hogy hol az más kérdés, nekem A9 van ott a kijelző mögött egy acél lemez is van.
Az egésznek annyi előnye van hogy a TV hangja nem lefelé hanem előre irányul, már ha nem erősítőre van kötve. -
salapp
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Igen, a képernyő mögött vannak a hangszórók és így tényleg köröket ver a klasszikus lapos tévés hangszórók hangjára.
Kipróbáltuk YT-ot, Little Big klipekkel, igen komoly a hangja. El tudom képzelni, hogy valaki csak ezzel a megoldással csinál kis partit a otthon, zenei videókat lejátszva, hifi nélkül. Nyilván azok a példányok izgalmasabbak, amelyeknél center sugárzónak is be lehet kötni a tévét.
Fiam hangrendszerrel használja, én mondtam, hogy mégis próbáljuk már ki, milyen a tévé saját hangja. -
salapp
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Az király. Lehet, 50W809C helyére lehet, hogy vennék egy 55XH9505/P-t :-) ha azt is visszahoznák jóárasítva.
ZionDUC: fiamnak azért Xbox Series X is rá van kötve játékra, amivel természetesen pazar az A8. Bár a konzolt is többet használja a blu-ray gyűjteményének lejátszására, mint játékra.
-
ZionDUC
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor nem is vacilálok tovább

-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ééés, mert annyira sikeres volt. Értsd: ami jó, azt mit basztassuk?
Amúgy meg fejlesztettek, volt 2021-es széria, akkor miért nem csak az van, minek gyártják az előző évi modellt? De mindegy, lényeg, hogy az A8 jó cucc. 300-ért, 350-ért meg pláne. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát reméljük. Nagyon kéne az árversenynek egy konkurencia. Az biztos, hogy a monitorokon matt antireflex réteg van... ami TV-knél nem szokás.
Látszik is, hogy ott a keret... ez valami fizikai réteg lehet.
...
A szőrös betűk a Pentile miatt... szerintem az TV-nél elhanyagolható probléma. Még egy 4K anyagban sincsenek ilyen betűnyi élek. -
Kisszaboo
junior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
+1
-
salapp
addikt
válasz
ZionDUC
üzenetére
Egy napon, kb. 4 órát tarthatott az akciós készlet. Fiam vett egyet. Király tévé, de tényleg. Bár 2020-as modell, folyamatosan gyártják, mert annyira sikeres volt. Fiamét pl. 2021. decemberében gyártották le.
Ha lesz ismét ilyen készletkisöprős áron, csapj le rá!
Most is van éppen, kicsit drágábban, 350-ért, de legalább soncity. -
ZionDUC
csendes tag
válasz
Templomegere
üzenetére
Köszi az infót. Én meg pont arra készültem, hogy jönnek a 2022-es verziók, a 2021-eseket meg leárazzák.
-
ZionDUC
csendes tag
Igen, ez még 2020-as, de Sonyt ennyiért még nem láttam amióta az oled tv-ket nézem.
-
rainman72
nagyúr
[Ez az 55A8/p mikori tv?] Tavaly nem az A80J volt?Viszont az ára jónak tünik
-
Templomegere
senior tag
Pár helyet végig jártam a múlt héten a tv vásárlás miatt , és majdnem mindegyik helyről azt mondták hogy brutális drágulás jön pár héten belül, 30-50% beszéltek.
Nem, nem hiszem hogy ezzel akartak volna ösztönözni az azonnali vásárlásra..... Szóval leírom ide nektek amit hallottam,aztán mindneki azt csinál amit eddig :) -
ZionDUC
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket. TV vásárlás előtt állok. Kinéztem kétféle típust.
Eddig egy régebbi buta TV-n néztem a filmeket és sorozatokat TV-boxról Kodit használva. Arra gondoltam, hogy az okosTV-vel kiváltanám a TV-boxot, de a Kodit annyira megszerettük, hogy továbbra is ezt szeretném használni az okosTVkbe beépített videólejátszók vagy VLC helyett.
Ezt a két típust néztem ki:
Sony Bravia KE-55A8P
Philips 55OLED706/12
Mindkét TV 350.000 Ft körül mozog most - nyilván számít az ár is.Szerintetek melyiket válasszam?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Hyena
senior tag
Van koztunk olyan aki az LG elorendelesi akciojaban rendelt 2022es tvt es mar megkapta? (vagy nem)
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
ah , nem figyeltem..
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Köszönöm szépen, természetesen snpetit, neked is!
Igyekszem követni az információkat, de sajnos egyszerűen már én sem tudok annyira elmerülni a dolgokban, amennyire szeretnék. Néha kezd kínai lenni kicsit... A lényeg, hogy a rendszer menjen tökéletesen és használjam ki a maximumot belőle.
-
ricsip
addikt
válasz
Templomegere
üzenetére
Talányos volt amit írtál, én azt olvastam ki belőle.
-
ricsip
addikt
válasz
Templomegere
üzenetére
dolby digital hangot még nem tudtam kicsikarni belőle hiába tudta a film .
DTS lesz az. A Dolby konkurenciája, 2 külön cég, kb. olyanok mint az intel és az amd. Igen, ebből is csak 2 cég van a világon.
-
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Lehet egy kicsit off lesz a kérdés, de talán elfér ebben a topikban.
A következő eszközök adottak:
* Panasonic JZ2000 TV
* Panasonic DP-UB820 lejátszó
* Denon X-1700 H erősítőAz UHD lejátszó az erősítőbe van kötve, az pedig megy a TV-be. A mai filmezés közben egy érdekességre (?) lettem figyelmes. A Vissza a jövőbe trilógia első része HDR10+-os, de van Dolby Vision lehetőség is a korongon. Utóbbit csak akkor tudom "aktiválni", ha a HDR10+ támogatást kikapcsolom a lejátszóban. Innen jönnek a "fura" dolgok. Ebben az esetben a DV csak 8 biten jelenik meg (a lejátszó 8 bitet küld ki, az erősítő szintén, de a TV ki is írja a Dolby Vision feliratot). Ha a HDR10+-t engedélyezem, akkor a lejátszó 12 bites jelet küldd ki, az erősítő a TV felé szintén 12 bites jelet továbbít (a HDR10+ logo is megjelenik). Esetleg valaki találkozott már hasonlóval? Egyszerűen nem tudok rájönni, hol a gubanc (már állítgattam elég sok mindent, de nem hozott eredményt).
Ha valakinek lenne ötlete, azt köszönöm előre is!
-
Templomegere
senior tag
üdv!
Megjött a 65C1 , felpakoltam a falra , netfilx, HBO max , Digi tv, youtube , pár 4k film pc-ról . Eddig ezeket próbáltam, néztem. Egyrészt hatalmas a kép
, Nem nagyon állítottam még rajta semmit , pár gyári beállítást néztem meg , HDR-nél konkértan kiszúrta a szemem a fehér fény , filmek alatt a full fekete kép az olyan fekete hogy már 2x gondoltam azt hogy kikapcsolt a tv.... de nem . Tanulni kell még sokat. Tetszik nagyon , a hangja is meglepően jónak tűnik.
dolby digital hangot még nem tudtam kicsikarni belőle hiába tudta a film . -
bnorci71
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Netflix tökéletes
Prime ott ha beletekert az ember volt, hogy megfagyott
Youtube saját lejátszó Kodi hibamentesen megy
mást nem használok
Szerintem elég gyors a rendszer, mondjuk én pont a kivétel vagyok nekem néha a tv rész megfagy meg volt pár alkalom hogy nem kapcsolt be. De másnak tökéletesen megy szóval egyedi az eset. -
-
zuzozuzo
tag
Sziasztok. Philips Oled 806 se a gyari, se mxplayerbol, se vimuplayerbol nem jatsza le az avi fajlokat? Sot a probalkozas annyira megfagyasztja a rendszeret hogy 3-4-szer ujra kell inditani a tv-t hogy felalljon rendesen a rendszere. Ez mitol lehet?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
mrzoltan
üzenetére
Youtube videó nem fogja ezt visszaadni.
A grafikonokat vizsgálva külföldi tesztekben az állapítható meg, hogy kicsit sötétebb a HDR mint lennie kellene.
Forrás Vincent hdtvtest csatornája.De lehet, hogy ebből a legtöbb átlagos felhasználó semmit nem vesz észre.
Lényeg, hogy bármelyiket is választod biztosan elégedett leszel vele.
-
mrzoltan
csendes tag
Sziasztok!
Közel azonos áron Philips 65" Oled 806 vagy LG 65" Oled C1 a jobb választás szerintetek? Melyiket érdemes, ha az ambilight-ot mint előny nem nézzük?
Nem játszunk rajta, leginkább streaming szolgáltatók filmjei, TV sport (foci) közvetítések beépített saját hangrendszerrel lenne használva.
Köszönöm a véleményeket! -
válasz
bnorci71
üzenetére
Philips 65OLED706 - streaming alkalmazásokkal tapasztaltál bármilyen problémát? Netflix, HBO Max, később Disney+ ami érdekelne.
Úgy általában az alkalmazások futtatása, és ez az Androidos rendszer ami rajta van, mennyire döccenésmentes mennyire sima az alkalmazások futtatása? -
bnorci71
addikt
válasz
salabakter77
üzenetére
képminőségre?
álam letettem, persze egy 12 éves lcd után, illetve nincs összehasonlítási alapom más oledhez
okosrész?
okos mint az androidosok mind tehát tudhat mindent egy saját oprendszerhez képes, de a stabilitása se fogja elérni azt a szintet
App stream ?
megy 1minden' ami van, hisz androidra 'mindent' telepíthetsz nem a gyártó kénye kedve a támogatás
Plex?
nekem a servvio jött be a hálózatos lejátszáshoz, plexel én nem boldogultam, de ez valószínű az én tudatlanságom
lejátszás külső forrásból?
hálózat megy, HDD megy saját lejátszóval és Kodi vagy VLC-vel is -
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Sony XR 55A83J produkál bekapcsolásnál hallható relé hangot, kikapcsolt állapotban.
Mi lehet ez? Tapasztalt valaki hasonlót?
Köszönöm előre is. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Basszus most nezem, ez ultragaz. Elvileg csak teoria, hogy ez valami antireflex polarszuros reteg a kvatum-dot miatt.
Nem tudom ez milyen polarszurot hasznal...
de lehet a termeszetes feny is buko a visszaverodesek miatt. Vagy nem teljesen ertem hogy mukodik. Egy biztos a felkapcsolt lampa IPS monitort csinal belole.Ha ezt a TV-kbe is beleraktak akkor kup.
Felkapcsolt lampa vs lekapcsolt:
-
válasz
salabakter77
üzenetére
4K 120 Hz nél 2160 pixel a felbontása, nem 1080.
Ha ez mellé bekapcsolod a VRR-t, akkor 1080p
Igen erre jön frissítés állítólag hamarosan. -
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
salabakter77
üzenetére
Azt jelenti, hogy 4k felbontas és 120 hz kepfrissites mellett nem 2160 pixel a függőleges felbontas hanem csak 1080.
Tehát osszessegeben nem 3840x2160 hanem csak 3840x1080 a teljes felbontas, így bukod a pixelek számának a felét. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, vilagosban kb elveszti a feketeket. Viszont irjak, hogy valoszinuleg a TV-k mas coatingot kapnak majd. Monitornal azert masok a preferenciak.
TV-ket mar lattak kiallitva eleg vilagosban... igy szerintem ez kiderult volna.Az a jo hogy vegre lesz verseny az OLED piacon. Persze egyaltalan nem biztos megeri-e, kulonosen a C1/G1 generaciohoz kepest. C1-hez kepest majdnem duplaja arban a 65-os.
C2-vel viszont pariban lesz arban. -
-
-
Ren Hoek
veterán
Akit erdekel a QD-OLED. A TV-krol meg nem talaltam tesztet, de az Alienware monitorrol mar van.
Before you buy, HDTVtest. Pentile matrix elemzes, szinter stb:
[link]The Verge:
[link]Cimbim nemsokara vesz egyet elvileg cegnek. Teljes kepernyos peak brightness 280 nit (bar nem mintha ez annyira fontos lenne)... Legfeljebb amiatt, hogy van tartalek a panelban. Mind fogyasztasban, mint elettartamban valoszinuleg joval az LG-t megelozi, mivel nincs benne szinszuro, csak kvatum-dot a kek OLED elott...ezeknek a hatekonysaga kozel 100% es nem kell bele extra feher subpixel sem. Plusz a kek subpixelre meg QD se kell.
"AW3423DW dipping to a low of around 280 nits with white taking up the full screen. Compare that to RTINGS’s review of the LG C1, which measured 125 nits of peak brightness with a similar test."
A TV-kre kivancsi leszek, foleg arra hogy homogenitasban es near black mit tudnak... TVnek a color fringe mindegy igazabol, azt ugysem venni eszre szerintem filmnel vagy gamingnel.
-
alaves
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen, cserélnek. Az LG oldalán küldesz e-mailt, amelyben kéred (csatolva pixelhiba, számla és hátoldali címke fotók). Pár óra múlva hív a területi szervizes, neki is elküldöd ugyanazt és már rendeli is a kijelzőt. Legkésőbb ~7-10 nap múlva otthonodban cseréli ~30 perc.
-
alaves
addikt
válasz
salabakter77
üzenetére
- LG OLED65C1: erősebb hardver (alpha9), jobb minőségű mozgásjavítás, 4k/120Hz/VRR is biztosabban futhat. B1-et hagyd.
- Philips 65OLED706: jelenleg felezett függőleges felbontás, nemsokára új fw-vel teljes 4k/120Hz/VRR. -
válasz
salabakter77
üzenetére
Philips 65OLED70 esetleg? Nekem ezt ajánlották pár napja.
-
Sziasztok!
LG OLED65B13LA és LG OLED65C12LA tehát tulajdonképpen a B és C között mi az érdemi különbség? Megéri bő 50k HUF különbséget?
Cél: filmek, sorozatok, 4k Gaming.
Van más ajánlat azonos árkategóriában? Jöhetne bármilyen ismertebb márka.
120Hz, HDMI 2.1 és VRR fontos lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 55" OLED 4K S90C Smart AI TV (2023)
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest