- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Fandango #71897 üzenetére
Nem teljesen hülyeség. Fordított lehet a beégés, a nem használt pixelek frissebbek maradnak. Plazmánál is előfordult. Az eremény szempontjából pedig tök mindegy, ha így vagy úgy, de látszik a sávok helye.
De a mai oled-eknél nem hiszem, hogy kéne foglalkozni vele, mert ha elő is fordulna, ezt a pixel frissítés könnyedén tudja kompenzálni. -
Montii
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést, ha nevetséges a kérdés, de egy LG C11 es oled tv-nél az megoldható, hogy hozzákapcsolok kettő fejhallgatót bluetooth-on keresztül és a fejhallgatókon a hangerőt külön akarom állítani?
Előre is köszönöm a segítséget! -
ZionDUC
csendes tag
válasz
rainman72 #71893 üzenetére
Igen néztem én is. Vasárnap estig még akciós volt. Hétfőn reggel már 400. Fel is hívtak telefonon, hogy a saját raktárról elfogyott nekik a TV, ezért külső raktárról kell beszereziük. Gondolom többen ráugrottak az akcióra. Ahhoz képest ügyesen megérkezett. Nagyon korrektek voltak a soncitynél.
-
ZionDUC
csendes tag
Sziasztok, megérkezett a Sony A8P OLED. Nagyon szép a képe, és a hangzása is meglepően jó.
A filmeknél az alsó és a felső fekete sávval kell foglalkozni? Nem fog gondot okozni a beégés miatt? -
rainman72
nagyúr
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
FollowTheORI #71880 üzenetére
Igen, LGnel ez több mindent jelent. Pl régebben a sima hdr pro azt jelentette hogy támogatja a hdr-t. Ügyesek ezek a marketingesek :)
-
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
madkiller #71877 üzenetére
A hdr 10 pro az semmi, az csak hdr effektet csinál, úgy hogy eldobja a metaadatot és maga próbálja kitalálni, hogy mi lehet a jó. Ezt minden tv tudja a dinamikus tone mapping címszó alatt. Az lg marketingesei nevezték el így a saját algoritmusukat.
Kb más márka hívhatná ugyanezt pl super ultra hdr10-nek. -
-
válasz
szakmaster #71848 üzenetére
Szuper, akkor nincs gond.
-
wyll358
tag
válasz
alaves #71840 üzenetére
Ez itt szerintem kimeríti a random jóska jobban tudja fogalmát, már elnézést, de ezen nem fogunk összeveszni, mint írtam mindenki azt csinál a cuccával amit akar...
A sony pl. óriási piros betűkkel kiírja az arcodba, hogy csak igen indokolt esetben, pl. látható hiba esetén futtasd, meg lehetőleg csak évente max. 1x... Nyilván random ügyfélszolgálatos Angelika sokkal jobban tudja, mint a fejlesztő mérnökök akik az egész techet kitalálják, paraméterezik és beállítják, hogy mikor kell fusson a nagy refresh... Sőt biztos azért írnak figyelmeztetést és nem egy használat függő ajánlás listát, illetve nem futtatják automatikusan naponta, mert igazából nem is lehet negatív hatása, csak azt akarják, hogy könnyebben beégjen a panel... szemetek!
Értem én, hogy rettegni kell a beégéstől és minden random dologba belekapaszkodni, hogy ú hát az a tuti, majd én okosba túljárok a világ eszén, nem mondom, hogy nem lehetséges vagy nem lehetnek valódi tutiságok az élet bármely területén, csak akkor ezt érdemes valós tényekkel, magyarázattal és infókkal alátámasztani, hogy komolyan lehessen venni.
Ráadásul az eddigi ismereteim alapján ez a dolog nem megelőzésre van, ez kompenzáció, semmivel nem lesz kisebb a beégés esélye ha gyakrabban futtatod, max. gyakrabban próbálja meg kiküszöbölni a feszültség hibákat és ezáltal piszkálja/terheli az egyébként jól működő részeket is, az egész sikere pedig nem attól függ, hogy már látható-e valami vagy sem... aztán lehet nem így van teljesen, de nem láttam hivatalos leírást ami alapján más következtetést lehetne levonni...
Amúgy ajánlom az avs fórumon ennek a faq threadnek a pixel refresh q&a részét tanulmányozásra: [link]
Elég sokszor leírják ott is hangsúlyozva, hogy ne futtasson senki manuális frissítőt, mert többek közt rövidíti a panel élettartamát. -
uszid94
tag
Sziasztok! Az új frissítéssel tényleg kiherélték az mp4 formátumú fájlok lejátszását???? tehát dolby visionba már le se tudod játszani a filmet? ez mire volt jó?? arra ismét, hogy vegyen a "paraszt" médialejátszót? Vagy hogyan lehet továbbra is mp4 formátumú dolby vision filmet lejátszani? konvertáljam át mkv fájlformátumba? Az alany egy LG CX3 tv.
-
alaves
addikt
válasz
Én megmondtam.
-
válasz
Scarletiel #71850 üzenetére
Ambilightot tudsz külön is venni!
Én ilyet tervezek a CX mögé. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Már bocs, hogy ezt írom, de szerintem sz.rd le az embilájtot. Vedd az LG-t, ha lesz gond vele, szó nélkül cserélik vagy javítják, szeptemberre elég jól lemegy az ára. 500e körülire biztosan, sőt addig is, figyeld az akciókat.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #71854 üzenetére
"Ha meg nagyon kell, akkor ARC-on megy.."
Nem megy úgy sem, ez is a probléma része. Megfelelő erősítőn (hogy az AVR, soundbar vagy más az mindegy) át kell vinni jelet, ha DTS kell ezekkel a tévékkel.
#71860 OPiiPO
Ezt találtam gyorsan, nem tudom, hogy mennyire megbízható. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bnorci71 #71857 üzenetére
Lesz "sima" HDR, és Lesz (helyette) Vision... És szerintem ők ebben gondolkoznak, gondolva, hogy az új tartalmak közül szinte minden jön már DV-vel.
Ott van, viszont pl. van fejhallgató kimenet az LG-nél (gondolom ennél is lesz) ami másnál pl. lehet nincs.. Ez mindig is egy örök nézeteltérés marad, hogy kinek mi az igénye..
Vagy, egyszerűen csak nem kapja meg az LG a licencet a DTS-hez. Ezt nem tudom, valaki biztos jobban tudja.
Ez egy piaci verseny, mindenki azt veszi, amit akar, és amire maga szerint szüksége van. Még hagy lehetőséget a piac a választásra.
-
bnorci71
addikt
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
Philips Ambilight erősen ajánlott....
-
válasz
köszi
lehet akkor mégis berendelem, ámbár akkor sem kapom meg a hosszú hétvége elött, szóval kénytelen leszek kirándulni ha jó idő lesz
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Pro Koryak #71842 üzenetére
Hát nem volt olcsó, mikor én vettem 440 ezer volt a Q82R és sajnos költözés miatt 1 hónapig nem tudtam kipróbálni tesztelgetni. Mikor szembesültem ezzel a panelteljesítménnyel sírva tudtam volna fakadni, mert midenki áradozott róla, hogy ennyi meg annyi zóna és végre a fekete fekete és WOOOW! Hát vettem volna inkább OLED-et akkor.... Amúgy 150k a felár az 55-höz képest, szóval elfogadok "megélhetési segélyeket"
Igazatok van amúgy, 65-ös lesz a befutó, max részletre veszem a media-ban majd valamikor szeptember fele. Addig meg spórolok, lehet a részlet sem fog kelleni.Addig csak sikerül eldönteni, hogy az LG vagy Philips legyen. LG oldalon a garanciális ügyintézés az ami tetszik (beég vagy tönkremegy a panel akkor kijönnek és cserélik) a Philips oldalon meg az Ambilight az ami bizergeti a fantáziám...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Templomegere #71846 üzenetére
Evo panelnál sokan panaszkodnak tintingre illetve elvileg annak nagyobb a fényereje.
Egyébként most van Nálam tesztelésen egy C1, nem evo paneles és kalibráltan a fényereje 760 nit körül van.
-
szakmaster
tag
-
Templomegere
senior tag
LG -nél (C1) mennyire számit, illetve számít valamit egyáltalán hogy Evo panelos vagy sem?
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Lg cx-nél a szervíz menüben hol látom hogy hányszor futott le a 4 illetve az 1 órás pixelfrissítés?
-
breaking
csendes tag
válasz
Pro Koryak #71715 üzenetére
laikusként azt mondom szép képe van hétfőn kezdték el tesztgyártást sima oled néven fut majd nem qd-oled. s95b asszem ez volt a dobozán.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Scarletiel #71835 üzenetére
"A gond az, hogy max az 55 col-nak az árát tudom lenyelni nagy duzzogva, a 65-ösé már nem fér bele a büdzsébe." (súgjad mennyi kell? összedobjuk
)
A 65Q82R sem volt éppen olcsó. Ha ennek az árát le tudtad nyelni, akkor 65" oledért ~500e Ft nem lehet túl sok. Napközben is szuper az oled képe, ha nem az irreálisan rikító képhez vagy szokva, sötétben meg"Mennyire fog az ember sírni ha 65-ről visszalép méretben 55-re"
Nagyon, főleg 3m nézési távról baromi kicsi lesz.Szóval 65" oled, szerintem.
-
alaves
addikt
Alkalmazás telepítéséhez ha valakinél LG fiók belépés probléma van (szerver hibaüzenet), nálam a DNS 8.8.8.8 átírása segített, utána visszaírtam az eredetit (régebben belépett az eredeti DNS-el is
). Viszont a serviio-t újra kellett telepíteni.
-
alaves
addikt
válasz
wyll358 #71838 üzenetére
A pixeltisztítás futtatásának sűrítése (megelőző szándékkal) az igénybevétel mértékétől (elsősorban a napi üzemóra, a statikus elemek mennyisége és az OLED pixelek fényereje figyelembe vételével) függően ajánlható. A 2000 üzem-óránként történő lefutás az átlag felhasználáshoz igazodik. [link]
-
wyll358
tag
Több gyártó se ajánlja, hogy kézzel futtatgasd, sőt van ahol kifejezetten ellenzi és figyelmeztet, hogy negatív hatással van a panel élettartamra, szóval csak indokolt esetben futtatsd, meg évi max. egyszer, stb. Szóval én biztos nem nyomatnám ezt össze-vissza, mert szerintem úgyajó meg random pista is azt írta azinterneten, hacsak tényleg nincs valami képi hiba, amit javítani kellene. Persze ettől még valaki gondolhatja magát okosabbnak mint a gyártók és a technológia fejlesztői/programozói és felülbírálhatja, mert hát mindenki azt csinál a saját cuccával amit akar...
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
Scarletiel #71835 üzenetére
Megbánod, ha méretben visszalépsz. 65" a legideálisabb méret. Csak a talpazat különbség. Philipsből a 805- öt ajánlanám. A legkevesebb panasz erre érkezik. Illetve, ha játék, akkor a 806. ( HDMI 2.1 ). Hasonlóképpen én is eladtam az LCD tévémet, ami 65- ös volt, és kipótoltam.Vhogy oldd meg, és nem fogod bánni! Ez egy igen hosszútávú döntés lesz, de megéri az áldozatot.
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Lehet rossz helyre teszem fel a kérdést, és tudom leginkább nekem kell eldönteni, de hátha más is járt hasonló cipőben.
A helyzet az, hogy jelenleg egy 65 colos Samsung Q82R TV-t használok. Szépek a színek, nappal tök jó illetve lámpafény mellett is. Én viszont szeretek este vagy full sötétben tartalmat fogyasztani rajta és iszonyatosan zavar, hogy a local dimming valami förtelmesen van megoldva rajta. Nem tudom ennél a modellnél pontosan hány zóna van, én teszt alapján olyan 30-at számoltam. Viszont hiába a 30 zóna, ha mondjuk csak a jobb sarokban van egy auto-save fehér valami a fekete háttéren, sajnos abban a vízszintes sávban a többi zóna is valamennyire világosabb lesz. Ez csak full sötétben észrevehető, nappal kb nem csak ha azt keresed direkt. Samsung-nak írtam ezzel kapcsolatban még annó, az volt a válasz, ennyit tud a technologia.
Gondolom OLED-el ez a jelenség megszűnne. A gond az, hogy max az 55 col-nak az árát tudom lenyelni nagy duzzogva, a 65-ösé már nem fér bele a büdzsébe. Mennyire fog az ember sírni ha 65-ről visszalép méretben 55-re de minőségben meg ugrik ugyanennyit? 3 méterről nézném a tv-t a szobában, és én leginkább játékra használom, illetve Netflix meg HBO Max megy rajta.
Eladnám a mostani tv-t meg hozzátenném a különbözetet és úgy venném az újat. Ti melyik típust javasolnátok erre a felhasználásra? Szemezek a Philips oled modelljeivel, de nem tudom mi a külömbség az 55OLED865/12 vs Philips 55OLED805 vs Philips 55OLED856 között. Csak a talp más és azért? Illetve még gondolom az LG C1 van még mint alternatíva.
Köszi a segítséget előre is! -
blakey
titán
válasz
OPiiPO #71831 üzenetére
Az OLED-panel sajátosság, hogy "él", tehát az LCD-vel ellentétben az OLED-nél van "önjavítás", aminek a neve pixelfrissítés, az, hogy 1 új készüléken le kell futtatni, az egyáltalán nem hiba. Ha te is beállsz a "sorba", miszerint 1 hiba már mindent felülír, akkor tedd azt, a "hülyeségvonatra" van még szabad hely.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Lg cx-nél a szervíz menüben hol látom hogy hányszor futott le a 4 illetve az 1 órás pixelfrissítés?
-
Sonja
nagyúr
LG G2 (OLED65G2) OLED Evo Review
Conclusion
The LG G2 is a step up on the G1 in a number of ways with improved video processing thanks to the new α9 Gen 5 processor while the newly developed Evo panel with brightness boost pro technology adds improved heat dissipation technology similar to that used by Panasonic and Sony in the A90J and JZ1500/2000 from last year. Meanwhile, the new video processing results in better upscaling and motion performance, bringing the G2 in line with brands like Sony and its XR processing. This results in improved image performance for both SDR and HDR with the peak brightness gains being well used to add more depth and realism to the image quality.
The G2 will compete with the Sony A95K and Samsung S95B QD OLED TVs, and of course, the Panasonic and Philips flagships when they arrive later in the year. We won’t know just how well the G2 ultimately stacks up until we do some real in-depth comparison testing, which we will do in the coming weeks and months, but as things stand, the G2 is the best OLED TV yet from LG and it comes Highly Recommended. But, will it be the AVForums' TV of 2022? Stay tuned to find out…
-
Ren Hoek
veterán
Hmm, en csak azt olvastam, hogy elofordul, hogy rosszul mukodik, es ez idezi elo a panel inhomogenitast, mert tulkompenzal. Amugy elvileg nem karos ha rendszeresen fut.
Az biztos, hogy reseteli a vezerlest, meg a OLED subpixelek nyitofeszultsegeit allitgatja. (LG-nek van patentje errol, ott lattam). Amugy lehet azota mar sokadik generacio es ezen is fejlesztettek tobb feature-el.
Mondjuk szerintem tovabbra sem azt csinalja, hogy ahol elkezd lebomlani az anyag, ott tobb feszultseget ad a pixelre. Pl egy Duck TV logonal, elkezdi rapakolni az intenzitast, akkor a teljes panel peak fenyerejet kene hozza lehuzni... hiszen a Duck TV kimaxolta. (Vagy van a panelben egy biztonsagi fenyero tartalek?). Masreszt meg a permanens beeges, az latszik mikroszkop alatt is... szivacsosan elbomlik az organikus reteg. Na most ha erre elkezd meg tobb feszultseget pakolni, akkor Duck TV alakban meg inkabb ki van teve az a terulet az elbomlasnak, mert kevesebb OLED produkalja ugyan azt a fenyintenzitast. Szoval nem hinnem, hogy igy mukodne... ez inkabb csak a ghostingot tunteti el, meg azt kompenzalja, hogy a pixelek egyenkenti analog vezerlese (pl nyitofeszultseg) elallitodik idovel. Azt viszont szepen le lehet resetelni. Inhomogenitas egyaltalan nem csak attol lehet, hogy lebomlik a reteg.
Persze a fene tudja, ez feketemagia.
-
-
kovsol
titán
válasz
Pro Koryak #71820 üzenetére
Azt írta első nap nem látszódott rajta. Szóval lehet teszteléskor se jött még ki a hiba.
-
snpetit
aktív tag
válasz
szakmaster #71795 üzenetére
Ez hogy csúszott át a MEO-n? De komolyan??
Ha kívülről óvatosan végig húzod rajta a körmödet akkor érzel mélyedést, karc szerűséget? -
FingR86
őstag
válasz
alaves #71814 üzenetére
hála istennek amióta megvan semmi képi (kijelző) hibát nem tapasztaltam amivel ne tudnék együtt élni, egyedül a bal oldali rózsaszínes árnyalat a sarokban, de hát az csak tiszta fehér háttérnél látszik, olyat meg úgysem nézegetek. Úgyhogy én is arra tudok tippelni, hogy megelőző volt a szándék.
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #71810 üzenetére
Feltételezem beégést megelőző szándékkal futtatta a pixelfrissítőt pl. sok játék HUB vagy pl. egy TV csatorna nézése huzamosabb ideig, stb.
-
kovsol
titán
válasz
gangstagergo #71812 üzenetére
Meg eleve akinek hibás valami sokkal nagyobb arányban fog írni, mint aki megelégedéssel használja.
-
válasz
Jelezz vissza légyszi mire jutottál, így azért nem merem megrendelni a 65OLED706-et
-
-
alaves
addikt
válasz
Dealer95 #71802 üzenetére
Egy 'nyers' WOLED kijelző sok minden furcsaságot produkál, ezek javítására is szolgál a pixelfrissítő (Philips: 'maradékkép törlése'). Ez éppen az a jelenség, amely tökéletesen rendbe tehető. Ellentétben az LCD-vel, mert azoknál ha van valami hiba, csak nézhetsz ki a fejedből...
-
alaves
addikt
válasz
FingR86 #71803 üzenetére
Nem gond, nálam ~ 9 órára szokott kijönni az osztás. Esetleg átgondolható, hogy az OLED fény nagysága, a statikus elemek mennyisége és a magas napi üzemóraszám függvényében, ezekkel arányosan sűríthető a pixelfrissítő futtatása (2000 óra időközönkéntől arányosan sűrűbben).
-
Dealer95
őstag
válasz
Vásárlástól számítva 3 napon belül én még full készülék cserét kérnék (nem pedig simán egy garis kijelző cserét).
-
wyll358
tag
válasz
Én is cseréltetném, ez semmiképp nem normális, ha eltűnik, ha nem, aztán meg ki tudja mikor jön rajta elő újra...
Azt még megnézheted nem-e valami beledugott vagy közelében lévő dolog "gerjeszti" esetleg, bár erre kb. 0 esélyt látok reálisnak, de attól még érdemes minden lehetőséget kizárni.
Illetve teljes áramtalanítás plusz gyári reset esetleg még szóba jöhet, bár gondolom ezekkel kezdi mindenki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- Elektromos cigaretta 🔞
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest