Hirdetés
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz
kelna91
üzenetére
Szintén C2 nálam win11 alatt, én a csúszkán 10-es fényerőn használom. Szerintem ne gondold ezt túl, a windows hdr implementáció nem a legtökéletesebb, szerintem ez a csúszka tényleg csak arra való, hogy nagyvonalakban egy fényerő értéket be tudj lőni a hdr-en belüli sdr képnek. Nem tökéletesen lépcsőzetes, nincs benne semmi exra logika vagy megfontoltság, használd annyin amennyin a legkellemesebb.

-
válasz
kelna91
üzenetére
Az se más, mert ezekre a kis feladatokra a szakik egyéni vállakozók, szóval ők egyben a vezetés, menedzsment és a melós is. Emiatt nagyon kockázatos, hisz nincsenek meg a megfelelő törvényi keretei annak, hogy ha átvernek, akkor meg tud magad védeni. Szóval itt megint a vezetés hibás, és a megoldást a törvényhozói hatalom hozhatná, hogy a kontárkodásnak legyenek komolyabb jogi következményei. Jelenleg nincs kb semmi.
-
alaves
addikt
válasz
kelna91
üzenetére
Ha a C2-ön zavart, akkor az S90D-n is fog, mert kb. azonosan működik, de ugyanúgy kikapcsolhatod a szerviz menüben az ASBL-t. Nem tudok olyanról, hogy a kikapcsolást felülbírálná hőmérséklet védő algoritmus. Szélsőséges esetben lehet, de ahhoz nagyon fel kellene melegedni.
-
-
Yodamest
veterán
válasz
kelna91
üzenetére
Ja azt hittem az S95 és G5 között nézegetsz, nyilván az S90-nek nem ellenfele olyan szempontból, hogy teljesen más liga. Viszont az S90-ből nem fogsz tudni qd-oledet venni, nálunk csak woledben kapható. (annyiért vicces is lenne hd qd-oled lenne, kb megölné a piacot)
Sőt hát odáig mennék, hogy amilyen tévé árak vannak jelenleg, nem igazán van ezen mit gondolkodni. Aki megteheti annak S95F vagy G5, de aki próbál kicsit megfizethetőbb határokon belül maradni annak S90D-F vagy C4/5 a kérdés csak.
-
Yodamest
veterán
válasz
kelna91
üzenetére
Nem tudom mennyit szánsz rá, de azonos árkategóriában én tuti G5-öt vennék. Összességében egy jobb tévé, jobb build quality, jobb QC, jobb support bár ez személy függő, de elég sok a samsung szapuló valamiért, ennek csak van valami oka. Ne azt az egy faktort nézd csak, hogy picit nagyobb színfényerő, egy készülék több ennél az egy adatnál.
Dare2Live Nálad az is bejátszhat, hogy ott relatíve elég picik a pixelek 4K 32"-on, ezt a jelenséget gondolom elsősorban az 55-65" modelleknél értik. Illetve ahogy felettem mondják, igen valószínű, hogy monitornál ez máshogy van megcsinálva.
-
Yodamest
veterán
válasz
kelna91
üzenetére
A QD oled általánosságban nem ajánlott monitornak, mert a pixel elrendezés miatt szövegeknél, vonalas ábráknál, felül zöld alul pedig kékes színcsíkokat okozhat a betűk, vonalak szegélyénél. Aztán most a legújabb modelnél nem tudom ez változott e, de korábban ez volt a mondás.
Az S90 WOLED valszeg semmivel sem rosszabb monitornak mint egy C szériás LG, szóval nincs vele baj, szimplán csak én most filmezős tévét kerestem, meg méretben akartam feljebb lépni a filmek miatt.
Ez a G5 téma, megint csak olyan, hogy élőben kellene látni. Adatok alapján nagyon jó, legmagasabb pontszámos tévé rtingsen (9 pont), szóval azért én abban biztos vagyok hogy elég nagy, szemmel látható különbség lenne egy C szériás tévéhez képest. Mivel a pixel elrendezése is tökéletesen rendben van, így monitornak még talán jobb is, mint egy qd-oled.
Meg ez egyszerű amúgy, van itt is közöttünk olyan, aki korábban C szériáról G-re váltott, szerintem ő is alátámasztaná, hogy nagy előrelépés volt, ráadásul az még "csak" az MLA panel.
-
John D'oh
senior tag
válasz
kelna91
üzenetére
Személy szerint amikor én egy gyengébb mélynyomóról váltottam az SVS SB 2000-re (kiegészítve a 7 db Klipsch RP II 500 hangfallal) legalább akkora mértékben éltem meg pozitívan mint hogy 77"-ra léptem fel kisebbről. Fele ennyire se lenne meg a mozis élmény nélküle számomra

-
Yodamest
veterán
válasz
kelna91
üzenetére
Hétvégén egész nap megy, hétköznap meg esténként. Direktben nem kerestem a hibát, de sokszor vannak homogén felületek megnyitva, weboldalak, jegyzettömb, játékokban töltőképernyő ilyesmi, nem tűnt fel semmi hiba.
Sőt én most már a pixel eltolást is kilőttem mind a filmezős tévén, mint a monitornak használton. Voltaképp semmi értelme, ezt Vincent is elmondja az egyik videójában és még tanácsolja is, hogy ezt egyből az első beállításnál ki is lőhetjük, mert gyakorlati haszna nincs. Eddig is vacilláltam ezen, de miután láttam ezt a videóját már nyugodt szívvel offoltam ki ezt a beállítást.
-
Csandi
addikt
-
válasz
kelna91
üzenetére
De itt nem (csak) a fényerő csökken, hanem mosottak lesznek a színek, csökken a kontraszt. De nekem gyanús hogy Windows probléma, majd ma vagy legkésőbb a napokban kiderül, hogy pontosan mi ez. Lehet csak bekapcsolva maradt a HDR és valami tone-mapping bénázás van a Windowsnál, ez elég gyakori. Sajnos a HDR és az SDR között nem mindig feltűnő a különbség, ha SDR a kontent, egyszerűen nagyon hasonló a fényerő, persze nyilván a gamma az más, de csak bizonyos esetekben vehető észre tudatlanul.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby rádiós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Assetto Corsa Competizione
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic