Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
lezso6 #116293 üzenetére
Hogyne tudna egy hajléktalan venni egy házat.
Off vége -
Mauzes
addikt
válasz
lezso6 #116284 üzenetére
Egy alapszintű gyártói kalibráció szerinted olyan nehéz lenne, mint a globális hajléktalanság felszámolása? Persze a profit margin és a folyamat optimalizáció szenvedne egy minimális csorbát, de erre is van megoldás, pl. ha lenne valami felára a gyárilag kalibrált eszköznek vs. nem kalibrált.
Mondjuk szerintem ez a kérdés nem is azért képzelgés, mert a gyártók nem tudnák megcsinálni, hanem mert a vevők 98%-ának nincs rá igénye, így (közel) értelmetlen lenne foglalkozniuk vele.
-
gabber01
addikt
válasz
lezso6 #115851 üzenetére
Persze, csak azoknál talán kevésbé gyakoriak az ilyen fatális és prgresszív hibák. Vagy a fene tudja, lehet de, nem ismerek statisztikát. Mai világban mindenen spórolnak. De jellemzően azért azonos méretű oledek még mindig jelentősen többe kerülnek, így a kár is nagyobb lehet.
Lehet hülye példa, de az oled kb a TV-k elektromos autói. Amíg jok, addig qrva jók. De ha beszarnak, akkor anyagi csőd. -
alaves
addikt
válasz
lezso6 #115444 üzenetére
Ha ennyire zavar, szerviz menüben kapcsold ki. Az ASBL nem módosítja a gammát és a színt, pont olyan mint amikor leveszed a fényerőt (Samsung-nál pl. 7-re). Az a lagom tesztábra nálam nem mutatta soha a helyes gammát (B7/OLED754/C1/S90C). Meg amúgy szinte egyik sem, amelyet találtam a neten.
Nálam a felsorolt TV-k mindegyikén ragadt már be színtér/gamma PC-ről, pedig még a setup is teljesen más, illetve win7/win10 is. Nem érdemes vele foglalkozni forrás v. képmód váltás megoldja azt a pár esetet, amikor előfordul. -
-
válasz
lezso6 #115393 üzenetére
Megjavult. De kb akkor, amikor elindíottam egy teljes képernyős gamma tesztet, hogy megnézzem mire áll be. Hát pesze hogy 2.2 lett, néztem hogy mi a fene, aztán észrevettem, hogy megjavult. De jó. És most nem tudom hogy a teljes képernyős túráztatástól vagy a klímázástól.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
lezso6 #115392 üzenetére
Én a 77-es c4-en nem veszem észre, nem zavar az a minimális erősen oldalról látható halvány tinting , sem v.kék , sem fehér havas háttér , sem foci mérkőzés közben nem cseszi az agyam , nem úgy mint annó a Pana szép barnás tintingje.
Én teljesen elégedett vagyok vele , talán nekem a Pana mozgás kezelése jobb volt egy lepkefinggal. -
-
-
válasz
lezso6 #115335 üzenetére
Megint produkálta. Ha átváltok Filmmaker módról bármi másra, akkor megjavul. Furcsa módon nem hosszú használat után csinálja, hanem jellemzően bekapcsolás után 1 órán belül. Lehetséges, hogy már alapból így kapcsol be, nem figyeltem annyira. Lehet a PC-ből érkező jelet érzékeli rosszul a TV bekapcsoláskor, ezt melyik menüben lehet előhívni? Közben eszembe jutott, hogy a TV-t YCbCr444 módban használom, s lehet ettől jön elő.
Sajnos nem tudom RGB módba állítani, mert ebben a laptopban váltható AMD-NV grafika van, és az általános AMD/NV driverel instabil a rendszer. A laptop saját driverében Adrenalin egyáltalán nincs és NV vezérlőpult sem, habár utóbbi Windows store-ból leszedhető, de nagyon butított, nincs benne ez a beállítás. NV appot is néztem, abban se álítható. De ha esetleg valaki tud egy tippet hogyan állítsam át, azt megköszönöm.
-
válasz
lezso6 #115179 üzenetére
Windows HDR ki van kapcsolva, és most produkálta megint. Alacsonyabb fényerő és a gamma is beáll egy lacsony értékre. A lagom.nl gamma calibration oldalt megnéztem, konkrétan így néz ki, amikor rossz:
És így amikor jó:
Már visszaállt, csak nyomtam egy
Win+Ctrl+B
kombót kétszer hogy HDR módba váltson majd vissza, ettől megjavul. -
kelna91
senior tag
válasz
lezso6 #115169 üzenetére
Az LG-nek van egy ilyen rejtett képernyővédő funkciója, hogy ha sok a statikus elem, akkor drasztikusan csökkenti a fényerőt. Ha monitornak használod, akkor ezt ki kell kapcsolni, de egyes filmeknél is előjöhet, ha van egy hosszú statikus jelenet. Ezt csak a rejtett szervizmenüből lehet kikapcsolni, amit két módon lehet elérni. Vagy veszel egy spéci távirányítót, amin van "szerviz menü" gomb, vagy (inkább) felraksz egy programot, ami szoftveresen tudja triggerelni. Sorry, de a neve nem jut eszembe, keress rá.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
lezso6 #115109 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a levegő is elegendő neki.
Az egyik nagy projektor gyártó is ezt próbálta behazudni (pára) a projektorai degradálódása során, aztán semmi köze nem vol ehhez, konkrétan az érintett szériák szinte mindegyik modellje degradálódott (basszus mennyivel találkoztam
) mindegy milyen környezetben voltak. Tojtak a problámára kb 1 évtizedig.
-
gabber01
addikt
válasz
lezso6 #114854 üzenetére
Hát lehet van papíron, de sosem nézett ki jól akárhogy próbáltam ezzel a Philips 49PUS6561 TV-vel. MPC-HC+MadVR-rel is leginkább csak egy fakó valami lett, akármilyen hdr filmet próbáltam eddig, ami a sima SDR-től is fényévekre volt.
Most gondolkozom, hogy leváltom egy LG C5-re, de minél többet olvasok, annál kevésbé vagyok meggyőzve, hogy az oledek mennyire megbízhatóak és tartósak. -
Yodamest
veterán
válasz
lezso6 #114658 üzenetére
Megnéztem én is ezt a tesztet, nekem nagyon szépen látszik az összes négyzet, beleértve a legsötétebbet is és el is különülnek szépen ahogyan egyre világosodnak.
Ha SDR módba kapcsolom a windowst, az első 5 legsötétebb kapásból teljesen egybefolyik, a 6. az első amit meg lehet különböztetni. Én így nem használnám.
-
Yodamest
veterán
válasz
lezso6 #114530 üzenetére
Nem tudom mire jutottál végül ezzel a black crush üggyel kapcsolatban, de PC és Windows alatta használatnál egy észrevételem lenne: én is így használom a C2-t és Windows alatt HDR-módban kell használni (Win beállításoknál HDR on), mert az SDR-nél alacsony a gamma és minden túlszaturált. Persze beállításokkal mindent lehet kompenzálni, de alap filmmaker vagy game optimizer módokban ott iszonyú black crush van, a színtartomány ott asszem limited alapból és emiatt el van tolódva az egész skála.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
lezso6 #114523 üzenetére
Eleg sok 42 colos c4-et kalibraltam es a feketeszint mindig maradt 50-en, ugy a jo. Esetleg minimálisan kell megemelni, de mar ilyennis regen volt.
Igen a Windows minden kijelzohoz egyedi profilt szed le, de jobb ha le sem szed. De egy ellenőrzést megérhet, hogy véletlenül nem-e ragadt be neki semmi.Lehet hogy akkor pont olyan darabot fogtal ki aminél gatya a gyári kalibráció es ezért kell ennyire megemelned.
Vagy rosszul nézed a mintát, 1,2,-t csak eppen hogy látnod kell, nem ütnek el nagyon a feketetol.
A lényeg ha ugy latod hogy 60-al jo es közben nem emelkedik meg a fekete akkor használd ugy.
Távolból nyilván nem látom, hogy a mi a helyzet, csak az eddigi c4-es tapasztalataim alapjan irtam amit irtam. -
alaves
addikt
válasz
lezso6 #114523 üzenetére
A 'HDMI diagnostics' menüt kellene megnézni a TV-n, hogy egyezik-e a vga beállítással. Nem tudom C4-en még működik-e ez: összes beállítás > Általános > Csatornák > Csatornahangolás és beállítások -ra ráállsz a táv. mutatóval és 5x gyorsan a táv-on az 1-es gomb)
Még ezekkel is megnézném a brightnesst és a kontrasztot: AVS HD 709 Brightness Calibration.mp4, AVS HD 709 Contrast Calibration.mp4 -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
lezso6 #114519 üzenetére
Valami ott nem jo.
Korábban azt írtad hogy a video range a tvn auton volt ami limiteddel egyezik meg. Valoszinuleg az van hogy ycbcr jel esetében a PC hiába küld fullt a tv limitednek feltételezi hibásan.
Próbáld meg ugy hogy pc rgb full, a tvn a video range meg nem auto hanem full az is.
Illetve az is lehet hogy valamilyen color management be van ragadva a pcn.
C4 eseteben en meg soha nem láttam olyat hogy a feketeszintet 60ra kellett volna emelni. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
lezso6 #114509 üzenetére
Mert ilyennel en meg soha nem találkoztam hogy 60ra kellett volna tenni.
Azért sem jo mert amint irtam 10es oled pixelek fenyerejevel a csucsfenyerod 50 nit korul lehet ami brutálisan kevés. Szabvany teljesen sötét szobában 100 nit.
Hdmi feketeszint jól van beallitva? Nem ott rontod el hogy pc rgb fullt küld mig a tv limitedet var? -
Vhiktor
Topikgazda
-
rainman72
nagyúr
válasz
lezso6 #114446 üzenetére
Olvastam multkor másik topik h ilyet keresel bravo.
Én lehet veszek másik tartó,ezek szerint nem adtad föl.
Külön érdekesség h itthon is kapható,az oldal neve ismi volt,vmi apróság sztem már rendeltem onnan.
Távtartó már a legtöbb tartó csomag tartozéka,azon nem lepődtem meg. -
válasz
lezso6 #114376 üzenetére
Akit esetleg érdekel, a LG OLED TV-ken lévő 300x200 vesa is átalakítható 100x100-ra, hogy ha valaki monitor karra szeretné rakni a TV-t. Pl egy ilyen My Wall VESA adapter plate cuccal. Itt találtam egyáltalán raktáron, itthon elérve, viszonylag olcsón. Igen a 6500 Ft + szállítás az olcsó, máshol majd duplennyibe kerül, s nem is nagyon van raktáron.
Sajnos sehol nincs erről információ, még képek is alig, azért írok róla ilyen részletesen. Szóval így néz ki egy ilyen, ez van csomagban:
Vesa 50x50, 75x75 és 100x100 méretről tud elég sokfélére, 200x200, 300x200, 400x200, stb. Ami fontos, hogy adnak hozzá távtartókat is, amire szükség van az LG C4 42"-hoz, mert ez a keret túllóg a furatokon, ott viszont van hupli a TV-n.
Sokan használnak OLED TV-t így monitor karral, pl a sima (nem Pro) Ergotron LX állvány biztosan jó 42" méretű TV-khez, vagy legalábbis ~11 kg-ig. Ha nagyobb TV-t szeretnél, akkor azok jelentősen nehezebbek, pl az Ergotron HX alkalmas hozzájuk, ott ~19 kg a limit.
-
válasz
lezso6 #114376 üzenetére
nekem LG 42" C2 van monitorként, kíváló szerintem, ha nem ódzkodsz a hazsnáltpiactól néha van fent jó áron, még garis is szokott lenni.Van egy Samsung 1440P VA 144hz monitorom is, de az LG lényegesen jobb. Kis hibával vettem,de cserében jó áron, bal oldala kissé rózsaszínes Tintinges,de zöld háttéren kívül máshol nem igazán látszik. ( ott viszont nagyon).
Nekem lassan 2 év távlatából bevállt, játék és némi CAD. -
válasz
lezso6 #114231 üzenetére
Találtam plate-et. Remélhetőleg jó lesz. Akkor egy rendesen ON kérdés:
~42" méretben PC monitornak milyen OLED-et tudtok ajánlani? Főleg munkára illetve nyilván film, pici játék. Gondolom WOLED lenne célszerűbb, a QD OLED fringing az őrületbe kergetne, míg az RWBG subpixel elrendezés az túlélhető, talán még kezeli is a Windows. Mire érdemes még figyelni?
Én eredetileg LG C4 vagy C5 WOLED-et néztem ki. Van akkora különbség, hogy az újabb megérje a felárat? Vagy valami más? Léteznek kifejezetten PC monitornak készült 42-48" OLED kijelzők is, de ezek úgy tudom az LG C2 paneljét használják, legalábbis pont annyira bambák, cserébe 2x annyiba kerülnek, meg olyan feature-jeik vannak, amire nincs is szükségem. Kivéve a mattság, az jól lenne, de nem fontos, nem lesz szembefény.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- OLED TV topic
- Linux kezdőknek
- Felforgatná Kína a technológiai világrendet
- Elektromos autók - motorok
- Színhelyességre fókuszáló, menedzselhető monitorral jelentkezett a BenQ
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest