- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
Szatura #107880 üzenetére
Ez jónak néz ki ha tényleg tudja amit ráírtak
de 2 méteresnél hosszabbat ne vegyél.
Amúgy manapság kábelekkel nagyon sok átverés van, usb, hdmi vonalon is, ráírnak minden csillivilli funkciót aztán a felét se tudja a valóságban. Az emberek többségének meg fel se tűnik, vagy nem foglalkozik vele hogy reklamáljon mert olyan kis összeg volt.
-
paatrick
őstag
válasz
Szatura #107866 üzenetére
Hát ez érdekes, a net szerint a sandisk 3.2-es usb-t ad a mostani ssd-kre, az 0,8 méterig jó de az usb 3.0 kábeleknek (gondolom olyat vettél) elvileg 3 méterig kéne tartania a jelet. Visszafele meg kéne tudnia a kompatibilitást.
Megpróbálhatod hogy a hosszú kábellel másolsz valamit az ssd-re és akkor milyen sebességgel megy rá az adat. Ott kibukik ha valami nem jó vele. Vagy ha be tudod linkelni melyiket vetted az is jó lenne.Alternatív megoldásnak veszel egy ilyet: [link] tv mögé felrakod a falra és akkor nem fog lógni a semmiben az ssd.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Szatura #107826 üzenetére
Az LG nek úgy alapjáraton nem rossz a médialejátszási képessége a tv-k között, persze vannak hibák, pl a webos24 alatt elcsesződött mp4-ből a P8 DV lejátszása, de úgy összességében nem rossz egyáltalán. Egy dedikált médialejátszó mindig jobb, videó és hangformátumok, feliratok kezelésében is, viszont ha Te eddig elégedett vagy a tv képességeivel, szerintem addig nem feltétlen érdemes egy külön lejátszóra költened.
-
Celtis
veterán
válasz
Szatura #107580 üzenetére
Ma nem tudom hogyan, de előhoztam egy segédmenüt az LG tv-men. Ehhez háromszor kell megnyomni a némítás gombot. Itt van egy olyan opció, hogy "Automatikus tápszinkronizálás" Ezt kikapcsolva nem kapcsolja a tv be és ki az erősítőt.
Bocs, ha közismert, de nekem új és szerintem pont ezt kerested.
-
Celtis
veterán
válasz
Szatura #107580 üzenetére
Mármint mit dugtál át másik portba? A tv-n csak egy (e)ARC képes HDMI port van. Csak azon keresztül szólal meg az erősítő.
A bekapcsolás problémával kapcsolatban sajnos azt látom, hogy a HDMI-CEC konfigurálhatóság egyre szűkösebb az újabb készülékeken. Ma már csak az egészet engedélyezni/tiltani lehet. Pár éve még legalább azt be lehetett állítani amit keresel.
Esetleg az erősítő menüjét érdemes lehet átnézni, hátha abban a tv általi bekapcsolás külön letiltható. -
Tyrone89
aktív tag
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Szatura #106941 üzenetére
Nálam kicsit mások voltak a feltételek de van egy közös pont :
Vízszintes helyzetben szállítottam én is.VW Golf 4-es.
Hátsó űlések lehajtva.
Szinte teljesen tele pakoltam.
Az egész tetejére feltettem egy íróasztal lapját.
Azt leterítettem egy pléddel , takaróval.
Erre fektettem az 55"-s Samsung TV-t.
Majd ezt is letakartam.
Aztán éjszaka indultam és másnap délután értem célba.
1400 km-t utaztattam a házimozi erősítőt , hangfalakat , NAS-t , lapra szétszedett bútorokat , ruhákat....stb.
Tehát megoldható. -
RockCNC
őstag
válasz
Szatura #106420 üzenetére
Amennyi a számládon szerepel, annyiért tudod levásárolni, vagy vissza is kérheted az összeget. Ha visszakéred az összeget kicsit nyafogni fognak, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor ki kell fizessék.
A tv-t le kell adni, rá is fizethetsz az összegre, ha drágábbat szeretnél, rajtad múlik. -
Szatura
aktív tag
válasz
Szatura #106183 üzenetére
Sziasztok
Kaptam ma egy levelet amiben a biztosító a szerviz véleménye alapján lezárta az ügyem. Azt írják a tv javíthatatlan illetve gazdaságilag nem éri meg a javítás, azt írják a M.Marktnak jelezték ahonnan majd felveszik velem a kapcsolatot és kapok egy új tévét
Kérdésem azokhoz szólna akik jártak már ilyen cipőben vagy csak ismerik a procedúrát, mire számíthatok? egy 5 éve 2500€ -ért vásárolt tv esetében mi az amit ma felajánlhatnak? Egy akkori E szériás tv szintje ma egy B? esetleg lehet opció, hogy ráfizetéssel egy nagyobbat kapjak? a jelenlegi tv-t bedarálják ilyenkor? -
patrikcoc
senior tag
válasz
Szatura #106187 üzenetére
LG B7, 1x volt cserélve a panel a téglalap hiba miatt ( [link] ), a cserepanel (CX panelt raktak bele) meg már ilyen...
LG B9 ugyanúgy néz ki mint nálad, szélein tele van halott pixelekkel.
LG CX első csere a foltos kijelző miatt volt, második szintén a szélein megjelenő rengeteg halott pixel miatt... A 3. panel eddig még jó. -
ricsip
addikt
válasz
Szatura #106079 üzenetére
Én a helyedben felvenném a kontaktot a gyàrtó hazai képviseletével. Ha már lejárt a gari, attól még ezen egyértelműen látszik h. gyártási defekt ami ennyi idő alatt jött ki. Nem 4 évre vesz az ember ilyen tv-t, még ha néhány idejáró boltkóros évente cseréli is a G szériáját, de nem az a normális. Ezt a gyártó is elismerhetné, és valamilyen méltányos panelcserét, v. komplett eszközcserét felajánlhatna neked egyedi elbírálás alapján.
Ha semmitmondó bullshit lenne a reakció, esetleg pofátlanul hülyének néznének, én megjátszanám h. bemegyek a nagyobb plázákba, főleg most karácsonyi időszakban. Pl. Westend vagy Árkád Mediamarkt. A lényeg, h. legyen ott LG pólós emberke, és megmutatni neki a szituációt. Aztàn bárki aki LG tv-t nézegetne, megmutatni nekik h. 4 év alatt mi történt a tieddel (vihetsz számlát is h. bizonyítsd nem random utcáról beesett bolond vagy), és az LG-s fickó szeme láttára lebeszélni őket bármilyen LG TV megvételéről. Ha van ott LG-s emberke, 2 féleképpen ártasz neki: a konkrét ember bónuszát csökkented azzal h. amikor ott vagy nem nagyon fog eladni 1 tv-t sem. Másodszor pedig általánosságban hívod fel a figyelmet az LG tv-k kijelzőrothadására.
Nyilván elhatározottság és kitartás kérdése h. elérsz-e ezzel olyan eredményt, amivel már elégedett lennél. Ha nagyon unatkozol így nov. végén / dec. elején, én a helyedben megjátszanám. -
TXT
őstag
válasz
Szatura #42810 üzenetére
Mivel tesztelted, mit hasznaltal hozza? En is megneznem az 55B8-on, mert HDR filmek alatt olykor “foltosnak” latom a kepet sotet es idonkent full fekete hatternel is, amit nem tudom, mitol lehet. Szoval nyomnek en is egy tesztet mindenfele szinnel, hatha eszre veszek vmi anomaliat veluk.
mi lenne jo ehhez, milyen teszt? -
BusinessGuy
őstag
válasz
Szatura #42853 üzenetére
10%
20%
30%
A kép kicsit csalóka a hülyevei kicsit túlvilágosítja. 20%-nál jobb oldalon még ha nagyon nézi az ember kivehető egy csík.
Viszont 212 óra van a tv-ben eddig, határozottan javult ahhoz képest amilyen az első héten volt, akkor 20%-on még lazán látható volt a jobb oldali csík, és a paca is jelen volt ott,az már nincs csak 10 alatt.
Manuális pixelfrissítést én leszarom inkább hallgatva a külföldi fórumok tanulságaira, a sony szakikra, és annyit tartok be hogy 4-5 óránként kikapcs és csinál atv egy 5-6 perces automata refresht.
A tv amúgy monitorként van használva, de windows oledesítve sötétítve ikontalanítva 15-ös oledfény mellett max. Játékokban 100 óra után nappal 40-45 este 20-25fény.Az a fényés pötty pedig az első képen nem pixelhibahanem a hülyevei kamerája gondolom az infra vagy fene tudja, de mikor fotóztam majd befostam hogy mi az ott amit a telefon ennyire lát....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Szatura #42821 üzenetére
"Nincs gondom vele, sőt.
Igaz már megszoktam, de jó kis masina.
Business én is erre gondoltam, fél éves, én vettem + garanciát, éveket várhatok még"Annyira nem gáz szerintem... jó lenne látni élőben is, mert azért a telók nagyon kiszaturálják a homogén tesztképet. Én is tudnék fotózni csodát, de élőben ezeket nem látni.
Mondjuk 25%-on már tök homogénnek kéne lennie a szürkének, bármilyen telóval fotózod, ez igaz. -
-
Kriszbmx
tag
válasz
Szatura #37550 üzenetére
Nezopont kerdese a hiba talalas.. neki sorban tobb panelban volt jonehany halott pixel, nekem meg sorra hoztak valoszinu bontott hasznalt panelokat. Az uj C9 meg Hangsulyozom Szamomra annyira tintinges szines kepe volt hogy visszavittem.
Most meg mindketten ranyumtunk egy fura akcioban szereplo 65E9 re. Amit varunk mindketten. -
Celtis
veterán
válasz
Szatura #37508 üzenetére
Ha az RCA-ra teszel, akkor máshova nem kell. Az RCA-val csak az lehet a gond, hogy átmegy rajta a hang. Mindenképpen ellenőrizd, hogy beiktatva nem csökken-e a mély.
Az árnyékolatlan patch kábel és az antenna leválasztó abból a szempontból jobb, hogy biztos nincs hatása a hangra.
-
blakey
titán
válasz
Szatura #37498 üzenetére
A HGW (modem) nem szereti a földhurok leválasztót, nem fog megfelelően működni a net.
Jobb minőségű antenna (koax) kábelek is segítenének a búgás csökkentésében, legalább 3X árnyékolású legyen, antenna boltban lehet ilyet kapni. A TV-hez meg mehet a földhurok leválasztó. -
Celtis
veterán
válasz
Szatura #37494 üzenetére
A LAN kábelen nem szabadna. Ha árnyékolt a LAN kábel a TV és a router között, akkor cseréld ki árnyékolatlanra+ antenna földhurok leválasztó.
Összességében az tűnik a problémának, hogy a mélynyomó földelt és össze is van kötve a jelbemenet testjével. Így aztán bárhonnan máshonnan földet kap az erősítő, akkor a mélyláda jelvezetékére ráül a földhurok búgása. Az igazi megoldás a mélynyomóhoz menő jelvezetékbe egy földhurok leválasztó beépítése. Esetleg egy komolyabb.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Szatura #37474 üzenetére
A TV-be csatlakoztatva van az antennakábel? Ha igen akkor kell egy földhurok leválasztó.
-
renatto
őstag
válasz
Szatura #37175 üzenetére
A lényeg hogy "High Speed with Ethernet" legyen, ha a mostani esetleg olyan lenne, nem igazán érdemes lecserélni. Ha játszol és rászánsz kicsit többet, lehet "Ultra High Speed"-et kellene keresned, ami ugye a "HDMI 2.1"/"8k"/"10k" képes (én ezekre keresve találtam még), így az jövőbiztos. Ezek olyan 6-7k-tól indulnak. Nekem ilyen van + kép. Olyan 2-3 méterig nem sok baj lehet velük (HDMI), viszont 5 méter és felette már jobban kijön a minőség (vagy annak hiánya&hibák).
(#37180) rothfb 2 évig fel sem tűnt a B7-nél, de amikor a pixelhibát kerestem látható volt, hogy oldalt a káva mellett 3-5 - függőleges - pixelcsík fekete. Ott kellett volna lennie a hibás pixeleknek, így azt hittem megjavultak
, de ahogy kihúztam oda a kurzort, láttam, hogy az világít ott is, így csak le voltak kapcsolva a pixelek.
-
renatto
őstag
válasz
Szatura #37161 üzenetére
Milyen erősítő? Tudja minden HDMI-n a 4k HDR-t?
eARC legyen bekapcsolva a hang beállításoknál, illetve felette Auto vagy Áthaladás. De ettől függetlenül MKV fájlból nem képes lejátszani az ATMOS hangot. Ha van mellette másik hangsáv alapból arra vált, ami valószínűleg sima DD lesz. Próbáld meg a Witcher-t az DolbyAtmos/DD+ (angol, magyar egyaránt) aminek mennie kellene. A Remux/UHD MKV fájlok nem fognak menni, ahhoz külső lejátszó kell.
YT-on nem tudom van-e Atmos hang vagy csak stereo.
A tévén legyen a Deep Color bekapcsolva (gondolom be van). Nincs PS-em, de a beállításaiban nézz rá 4k/HDR hátha ott van valami. -
válasz
Szatura #36511 üzenetére
Mindjárt sejtettem.
Mielőtt kidobod a laptopot, újratelepítés után próbáld ki a qbitorrent nevű letöltő progit. Én utorrentről álltam át erre és megváltás ezt használni. Próbálj meg qbitorrenttel letölteni valamit, ami nem működött eddig és azt játszd le a tv-n. Ez csak egy tanács. -
renatto
őstag
válasz
Szatura #36390 üzenetére
Nálam is működik, bár csak a magyar hanggal az Atmos-t nem tudja lejátszani se és így kiküldeni sem a belső lejátszó, ezt lásd lentebb. Szóval szerintem is próbáld meg újra leszedni.
Dolby ATMOS + C9 + belső lejátszó/külső lejátszó:
Rossz hír, hogy a belső lejátszóval az MKV fájlból továbbra is néma a TrueHD Atmos hang és kiküldeni sem tudja. Viszont ha DD+ Atmos van az MKV fájlban (pl Netflix sorozat), az működik, ki is írja, hogy Dolby Atmos és ki is küldi akár.
m2ts-t le tudja játszani (ami TrueHD Atmos) - ki is írja hogy Dolby Atmos és ki is tudja küldeni (bár a veszteségmentes TrueHD Atmos-ból, veszteséges DD+ Atmos lesz).
Külső lejátszóról, viszont képes megszólaltatni már MKV-ból is bármit és tovább is tudja küldeni, bár itt is DD+ Atmos lesz az erősítőnél mindig.
További érdekesség, hogy az ISO fáljt eddig nem ismerte fel (nem játszható le), viszont most már belelép és megkeresve a mappában a szükséges m2ts fájlt, már el tudja indítani a videót.
Ha a TV-n PCM-re állítom a kimenetet, akkor csak 2.0 hangot küld ki.
Ennyit sikerült kiderítenem. -
renatto
őstag
válasz
Szatura #36390 üzenetére
Ezt este megnézem neked, lejátssza-e nálam. Bár ahogy előttem is írták, mindent le kellene játszania ISO fájlon kívül. Nálam is így volt a B7-nél, azóta nem próbáltam.
(#36392) EasyLife Szerintem simán az MKV konténerrel van baj, azt nem kezeli rendesen. NEm hinném hogy eARC gond lenne. Este erre is rápróbálok. Bár nem értem mit akartok ezzel? Belső lejátszóbol 100% hogy az MKV miatt nem jön ki. Küldő lejátszót meg nincs értelme a tévére kötni. A tévére meg hiába van ráírva, hogy Atmos, az semmire nem jó, kb mint az iPhone-on...
(#36393) totar Ez szimplán butaság. Ez nem Samsung vagy Pana.
A hivatalos hitelesítést nem csókra vagy a két szép szemére kapja valaki/valami.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Szatura #36380 üzenetére
Nálam a c9 visz majdnem mindent.
Egy nincs megoldva, az atmos -dtsX hangsav.
Ehhez mindenképp kell egy medialejatszo.A tv minden formatumot lejatszik ami erdekel - 4k tartalom.
Minden masra ott egy mede8er 1000.De ugy nez ki vehetek megegyet, ha szeretném a 3D hangokat.
F@sz kivan. -
nitro16
senior tag
válasz
Szatura #36385 üzenetére
Pedig annak mennie kellene akkor, mert én b9-n a belső media lejátszóval nézem az összeset úgy, hogy egy külső hdd van rányomva. És ahogy néztem te meg e9 belső média lejátszóján nézed ugyan úgy usb-n keresztül. Ráadásúl egy helyről ugyan azt kikölcsönözve(feltételezem, mivel max 1-2 fajta uhd verizó van felnyomva).
-
nitro16
senior tag
válasz
Szatura #36364 üzenetére
Nem lehet, hogy szarul szedte le? Én már néztem több uhd hdr remux-s változatott onnan és eddig nem volt gondom vele.. pl: alita battle angel, av infinity war, joker, venom.
És most hétvégére van tervezve: it chapter two, black howk down, lone survivor ezek is mind remuxos uhd verziosak ahogy néztem, majd írok.
Amúg te mit kölcsönöztél ki aminél gond volt?
-
renatto
őstag
-
válasz
Szatura #36377 üzenetére
Ő nem arra értette, hogy tönkre fognak menni. Hanem arra, hogy pár éven belül elavulnak.
Mondjuk szerintem azért ha veszel egy x265-ös, 4k-s, hdr-s lejátszót, ami a legtöbb formátumot viszi, azzal ellehetsz jó pár évig. Addig mindenképp, amíg meg nem jelenik egy jobb kódolási forma, pl x266.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bejelentették a Forza Horizon 6-ot, irány Japán!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Borderlands 4
- Robotporszívók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LotRO - Lord of the Rings Online -=MMORPG=-
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- További aktív témák...
- LG OLED evo G3, 65 col, 4K felbontás, Garanciális
- SAMSUNG (QE48S90DAE) 122CM 4K SMART OLED 100HZ ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG ( OLED77G48LW) 195CM 4K OLED SMART TV ! 2024 UJ MODELL! AKCIÓ
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- SAMSUNG (QE65S95CAT) 165CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Fractal Design Core 2500 ADATA 600W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest