Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootmin
tag
-
rootmin
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Ma délután kizöldült. Le is csaptam egyre
Azóta ismét elfogyott.
Olvasom ezt a topicot is már 5+ éve, a plazmásat 10x éve, ha megjön a "kicsike", valószínűleg lesz pár kevésbé off HSZ-em is, végre
Egy kis személyes szösszenetet engedjetek meg. Talán más is magára ismer
Jópár éve, hogy elkezdtem spórolni egy 55CX-re, aztán mikor meglett az összeg, inkább befektettem. Úgy alakult, hogy sokszorosát sikerült mellé tenni az évek alatt, és bár nagyon-nagyon sokszor elcsábultam volna, kitartottam az új cél mellett: lakáshitel-önrész lett a felhízlalt, egész jól kamatozó összegből. Aztán szállóige lett itthon, először lakás, aztán a TV. Rengeg túlórán innen, sok lemondáson túl, idén nyáron meglett a lakás. És most meglett a TV. Még nincs itt a cucc, de már most nagyon boldog vagyok. Egyetemista korom óta mindig csak "kukázott" AV cuccaim voltak, ez lesz az első újonnan vett kütyü itthon. Tudom, hogy imádni fogom, mert munkám miatt sok kiváló display megfordul a kezem alatt, pontosan tudom mire képes a régi plazmámhoz képest (amit amúgy még mindig imádok). Az élet sok küzdés, néhány boldog pillanattal. Én most megállok egy mosolyra. Aki itt van, hobbista, tudja értékelni, milyen öröm ez, jóval több mint amit az átlag személő sejt mikor megállapítja, hogy "aha jó nagy drága TV-t vettél fiam"
. Személyes OFF.
-
rootmin
tag
1 millión belül a 77G3 a MM-ban

-
rootmin
tag
Na igen, erről van szó

A Rec2020 színtér és a HDR olyannyira nem a "természetellenes" színekről szól, hogy pont arra találták ki, hogy kicsit jobban közelítsük az emberi látás tulajdonságait.

A CIE színpatkó reprezentálja egy átlagember által látható színek tartományát, látható a javulás, illetve az is hogy lesz még hova fejlődni a következő évtizedekben... A HDR egy ritkábban hangoztatott előnye nem a puszta fényerő-tartalék, hanem az ebből következő színtérfogat növekedés.
Ha egy harmadik tengelyként képzeljük a fényesség információt a színpatkó fölött, akkor a fenti ábrát kapjuk, ami azt illusztrálja, hogy ami nagyon fényes, az nem feltétlenül fehér, lehet az pl. egy vakító sárgás napkorong a sötétkék óceán felett. Vagy egy erős, szaturált piros utcai lámpa egy sötét utcaképen. Ez korábban könnyen 'kiégett', ekkor a színe elveszett, fehér lett....
Nem arról van szó, hogy minden színt ki kell tolni szuper szaturálttá, és mindennek vakítania kell, ez csupán egy lehetőség a rendező kezében. Tech demók ebből a szempontból elég túlzóak...Megfelelő kalibrálás után egy ilyen TV képe sokkal természetesebb tud lenni, mint egy hagyományos Rec709-es. Friss példa erre ez a cikk, ami arról szól, hogy a VB-n szereplő országok zászlajait most először láthatják a szerencsés TV-nézők úgy, ahogy élőben is festenek. Nyilván ha a rendező mesterkélt színvilágot álmod meg, akkor az olyan is lesz, de ebben az esetben nem a természethez, hanem a művészi szándékhoz lesz hű a készülék. Ami pont az AV világ alapgondolata.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Elden Ring
- Projektor topic
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- LG OLED C1 55"
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azóta ismét elfogyott.
Vhiktor