Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz
norrberth #548 üzenetére
Semmi baj nincs vele ... teszt szerint a legkisebb a súrlódása !
(#549) Kornel
Pontosan, most Mannol Extreme van benne és nagyon elégedett vagyok vele !
Nálam már bizonyított, így ragaszkodom a Mannol olajhoz !
-
norrberth
addikt
Mannol oil
-1
-
w333
félisten
Lassan eljön az olajcsere ideje Leon 1.4 ... Mannol Elite 5W40 + Mann szűrő !
Peug 306 1.4(8V) szerintetek mehet ugyan ez ? vagy Defender 10W40 ?
Szerk.
Leon -ban most Mannol Extreme van, de ahogy olvasom az Elite sokkal jobb !
Peug 306 pedig fogalmam nincs mi lehet benne
-
norrberth
addikt
-
tboldi
nagyúr
válasz
SPeti1984 #539 üzenetére
10W40-et tudtommal úgy szokták ajánlani, hogy csak akkor tedd bele, ha tényleg nincs más kéznél. De nem tudom, ezeknél a "kínai" robogóknál lehetnek furcsaságok.
szerk.: Bár a JASO MA2 minősítés nem autóba való motorolajat jelöl, az csak a motorkerékpárokba valóknál szokott szerepelni, mivel ugyanaz az olaj keni a hengert és a váltót is.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy Motowell Crogen RS 50-es 2 ütemű robogóba szeretném leecserélni a hajtóműolajat. Eddig úgy tudtam, hogy a legtöbb robogóba 80w90-es szokott kelleni, de ehhez a könyvben 10w40 van írva amit furcsállok. Szerintetek is olyan való bele? Képként feltettem mit ír a könyve. -
Qru
MODERÁTOR
Nem muszáj Motult venned, csak példaként írtam. A Motul az elég drága olaj bármi más jó ami hígabb picit (jó azért Hunoil-t mégse
).
A hígabb olajnak sok előnye van (kisebb lesz a motor belső ellenállása (könnyebben felpörög, kevesebbet eszik), jobb lesz a hűtése) egyedüli hátránya, hogy nagy terhelésnél nem ken olyan jól mint egy sűrűbb olaj de mivel nem erős autóról van szó ezért ez nem probléma.
-
Qru
MODERÁTOR
Noha nincs tapasztalatom MOL olajjal (sosem használtam) de picit vastagnak találom így az adatlapja alapján... 100 fokon a kinematikai viszkozitása 12 mm2/s miközben az ideális a 10-es érték. Hidegen 70 mm2/s ami szintén magas. Egy jó olajnál ez így néz ki például: 10,1/57,6 mm2/s [link]
Kérdés mennyire kopott a motor, lehet egy ilyen vékonyabb olajat csipegetne (ami nem az olaj hibája). Ezért én bepróbálnék egy ilyen hígabbat, ha csipegeti akkor mehet egy sűrűbb 5W30. Ha azt is csipegeti akkor meg motorgenerál kell majd de ha nem elhanyagolt a motor (és/vagy nem a duplájáról van visszatekerve) akkor az a 150k km ami benne van nem sok, még bőven nem kéne hogy olajfogyás legyen.
A váltóolaj az ok.
-
Cicero
őstag
Köszönöm!
Ezek alapján kinéztem ezt a motorba és,
ezt a váltóba.A MOL-al kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van?
-
csiga8
senior tag
válasz
Miertvansote #530 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, inkább egy 5W40 olaj.
Ha már nézegetted a Mannolt, ajánlom figyelmedbe az 5w40 Elite-t. Mannol Elite 5w40
Nem drága [link].
Én is ezt használom, ( II Golf 1.6 TD) merem ajánlani.
-
Kornel
veterán
válasz
Miertvansote #530 üzenetére
Én beleraknek egy 5w40 szintetikust, alig van különbség árban, és hidegen jobb a kenes úgy.
-
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Az előző héten vettem egy 2008-as Mazda2-őt, 1,3-as, benzines, 55 kW. 150.000 km van benne az óra szerint. Szeretnék rajta mihamarabb olajcserét is végezni (motor, váltó) - sajnos már sikerült beletenni 270 km-t a régivel...
A gépkönyv szerint 10W-40 vagy 5W-30 kell bele ACEA: A3/A5 API SL/SMA youtubera rászabadulva gyorsan megtaláltam Gajdos Tanár úr videóit a témában és azok alapján kezdtem olajat keresni. Úgy gondolom, hogy az A3-as besorolású olaj lenne a jobb, mivel az vastagabb, a teljesítménymutatóból meg ezek szerint legalább egy SL vagy SM kéne. Mindenképpen az 5W-30-at szeretnék bele tenni. Az internetes olajkereső/választókban találok 5W-30-at, de a legtöbb A5-ös - ami a gépkönyv szerint jó a motorba -, csak én kötöm az ebet a karóhoz az A3-al. Sokszor van, hogy C3-as olajat is találok. Ezek egyáltalán tölthetők benzines motorba?
Ti a fenti autóhoz és futott km-hez milyen olajat ajánlanátok?
Köszi a segítséget!
-
norrberth
addikt
Jó lett volna tuti, igaz C3 olaj mint a Mobil 1 ESP 5W-30.
De az nem baj, még lehet jobb is a TSI nek mint az A3.Saint is 0W-30 ast önt az 1.2 TSI be. [link] Elégedett vele.
Nekem a helyi VW azt mondta mert szoktam kérdezgetni az olajokról
A TSI-k szeretik a Castrolt.
Nincs velük baj. -
Morris
veterán
Castrol 0w30 VW 502/505 mehet a motorba? (caxa 1.4tsi)
-
Mágus2
Közösségépítő
Amelyik tudja vw normát. Mindegyik felsorolt tudja. Maradjon most a mobil, amit megvettél, aztán kipróbálod a 0w 30-at, amit ajánlottam és majd meglátod, melyik jön be neked. Legalább lesz összehasonlítási alap.
focvis Mivel nem számolt vele a gyártó, bekavarhat az üzemanyagnyomásnak. Nem lesz ez nálad 1 évig, hogy ilyeneken törd a fejed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest