Hirdetés
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Degeczi #42650 üzenetére
Honnan van ez az adat? Nem szoktam alulméretezni, ennek a folyamatos terhelhetősége 10 A, ami bő 10% még. De mint írtam, 16 A Shelly lesz, annyi.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kenand
veterán
Ha 3 fázisú készülék fogyasztást szeretném mérni (szauna kályha) 3 db Sonoff POWR316D-vel meg tudom tenni? Fogyasztó elé kötném be nem az órához mert az 3x32A (kályhának meg elég a 3x16A)
-
radio11
tag
válasz kenand #42653 üzenetére
Elég 1 is, mert a 3 fázist egyszerre használja és ugyanannyit fogyaszt nagyságrendileg (pl 3x2kW). Természetesen az 1 mérőt fel kell szorozni hárommal a valós fogyasztáshoz.
Én a szaunánál nem is mérek, csak az üzemidőt számolom (mikor van meghúzva a kontaktor amivel vezérlem), abból meg *6kW képlettel megvan az elhasznált energia nagyságrendileg. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, igaz felszámoltam az itthoni okosotthonom, de annyit szeretnék mindössze, hogy az itthoni eszközeimet wifin kapcsolgatni, ne keljen távirányítókkal kapcsolgatnom a dolgaimat pl.:
- Netflix gomb: TV bekapcsol, netflixre vált + erősítő bekapcsol
- Filmezés: TV bekapcsol + HDMI-t vált , Coreelec box bekapcsol, 4-5 mp-el később az erősítő is.Ez kivitelezhető HA-val vagy bármi más alkalmazással/eszközzel?
NAS-om van itthon (OMV és Xpenology), de már jó sok konténer fut és nem akarom VM-el terhelni.
Eddig a NAS-ra dockerbe feltettem a sima HA-t amibe ugye nincsenek addonok, ezért vagy a sima OS vagy Supervised verziót kellene telepítenem a NSA-ra vagy egy külön eszközre.Ha kis fogyasztású és icikepicike eszközt akarok (nem NUC, T520 vékonykliens) akkor egy Raspberry Pi jó lehet gondolom ugye? Vagy egy régebbi S905/S905X-es Amlogic box?
Release-k között nem találom, de esetleg egy Rpi Zero W2-n menne a HA?Kb 10-15k-t szánnék rá max. Mit ajánltok?
Segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
dbius
veterán
válasz LouiS22 #42421 üzenetére
Tegnap sikerült beállítani a repót. Kiderült, hogy a reaktív energia szenzorok nincsenek beállítva, valamint az is, hogy ezzel a konfiggal bizonyos szenzorok csak 1 tizedes pontossággal küldték az adatot (annak ellenére, hogy az óra ezred pontosan) ezért kérésemre Attila tegnap este ezeket megcsinálta. Itt is köszönet érte Neki
Így akinek Sanxing Sx631, vagy egyéb olyan villanyórája van, amelyik a fenti adatokat is továbbítja, akkor érdemes lehet újrafordítani a konfigurációt, engedélyezve ezeket a szenzorokat is.
Én magam csak hétvégén fogom tudni valószínűleg megtenni, csak gondoltam jelzem, hogy van frissítésre lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
Tudom, pont azért küldtem a repót Egyébként nem teljes, illetve nem pontos az a repo, az egyik obis kód pl. biztosan nem stimmel. Időhiány miatt lassan haladok én is, de van már egy 95%-os készültségű "saját" verzióm. Az utolsó havi értékes telegrammal küzdök még, mert az jóval hosszabb a többinél, de lehet, hogy elengedem.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
airotkiv
csendes tag
Sziasztok! A napelemes topikba már betettem, de hátha itt is érdekel valakit (vagy főleg itt) : Solplanet inverter integrálása HA alá.
-
LouiS22
veterán
Ha már megvan minden, akkor legyen az is, de valójában az előző hónap végi értéket kivonva a mostani hónap végi értékből könnyen képletezhető az óraállás, amit "diktálni" kell. Mert ha nem tévedek, sajnos ott még nem tartunk, hogy akinek smart az órája, annak "diktálnia" sem kell. Nyilván kb ennyi ideig tart egy szenzort készíteni, ami rögzíti hónap végén az állást
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
-
4D4M
aktív tag
válasz LouiS22 #42663 üzenetére
Elvileg jogilag nem lehetséges távleolvasás alapján számlázni, de napelemesek jelenleg éves szaldó elszámolás van csak, így diktálni nem is lehetséges havonta. Abban a helyzetben még nem voltam mint te (okos óra napelem nélkül).
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
LouiS22
veterán
Nem probléma nekem hónap első napján elküldeni egy számot az applikációban, eddig is így csináltam. Csak a logika azt diktálná, hogy ha már ott az adat, akkor ne kelljen diktálni (bocs a szóviccért ).
-
LouiS22
veterán
Szia!
Feltöltöttem a saját, 95%-os verzióm, itt találod: [link]
A config_reszlet.yaml-ban találod a esphome-os konfigot. Érteni fogod, hogy mi az, ami hiányzik, egyszerű copypaste-tel össze tudod boronálni őket. Nekem MQTT-vel kell használnom egyelőre, azért nem raktam fel a teljes konfigot, mert megtévesztő lenne a tisztán ESPHome-ot használónak. Elláttam kommentekkel is a konfigot. Elképzelhető, hogy néhány ad-vesz entitás hiányzik belőle, mert nekem nincs napelem - de a kódok bent vannak, szóval azokat az entitásokat is "csak" be kell másolni.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Vettem egy kínai zigbee-s hő- és páratartalommérőt. Nem tudom beállítani a reporting-ban, hogy a max idő kisebb legyen. Jó az eredeti időzítés, csak a tesztek meg kalibrálás idejére pörgetném fel. Nem csinál semmit az apply gombra.
Kell valamit állítani még az előző rublikákban?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
stigma
addikt
#42657ojb : Köszi a tippet, akkor valószinű ezirányba fogok elmenni. Nekem elég egy hub, mert úgyis telefonról/tabletről akarok majd irányítani, árben mindkét megoldás tökéletes lehet.
Köszi a segítséget.#42659kenand: Régi S901 vagy S905/S905X-es box rémlik amire ARMbian-t téve lehet ráhakcleni asszem.
De egy eygserűbb és szebb megoldás amit obj fórumtárs ajánlott nekem.[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
dbius
veterán
válasz LouiS22 #42668 üzenetére
Most volt időm kipróbálni Faragó Attila kiegészített repóját. Működik, alakul a lista, de még ugye nem igazán teljes továbbra sem. Közeledünk
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Energy Consumed': Sending state 743.12299 kWh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Energy Consumed Tariff 1': Sending state 306.98999 kWh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Energy Consumed Tariff 2': Sending state 436.13300 kWh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Energy Produced': Sending state 653.69098 kWh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Energy Produced Tariff 1': Sending state 533.72699 kWh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Energy Produced Tariff 2': Sending state 119.96400 kWh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Power Consumed': Sending state 1.12300 kW with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Power Produced': Sending state 0.00000 kW with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Power Balance': Sending state -1.12300 kW with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Voltage Phase 1': Sending state 231.00000 V with 2 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Voltage Phase 2': Sending state 238.80000 V with 2 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Voltage Phase 3': Sending state 223.89999 V with 2 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Current Phase 1': Sending state 2.00000 A with 1 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Current Phase 2': Sending state 0.00000 A with 1 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Current Phase 3': Sending state 2.00000 A with 1 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Electricity Threshold': Sending state 90.00000 kW with 0 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Electricity Tariff': Sending state 1.00000 with 0 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Reactive Power QI': Sending state 0.16300 kVAr with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Reactive Power QII': Sending state 0.00000 kVAr with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Reactive Power QIII': Sending state 0.00000 kVAr with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Reactive Power QIV': Sending state 0.15400 kVAr with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Reactive Energy QI': Sending state 81.49300 kVArh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Reactive Energy QII': Sending state 30.95500 kVArh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Reactive Energy QIII': Sending state 33.56000 kVArh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Reactive Energy QIV': Sending state 136.89500 kVArh with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Instantaneous Power Factor': Sending state 0.99900 with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Instantaneous Power Factor Phase 1': Sending state 0.98000 with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Instantaneous Power Factor Phase 2': Sending state 0.85600 with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Instantaneous Power Factor Phase 3': Sending state 0.95900 with 3 decimals of accuracy
[18:58:02][D][sensor:126]: 'SlimmeLezer Frequency': Sending state 50.00000 Hz with 2 decimals of accuracy
[18:58:02][D][text_sensor:067]: 'SlimmeLezer Identification': Sending state 'xxxx'
[18:58:02][D][text_sensor:067]: 'SlimmeLezer Breaker Status': Sending state 'ON' -
ViZion
félisten
Ha esetleg belenéztél... milyen szenzor van benne? DHT valami?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
fecus
őstag
Bocs, az elmaradt, hogy SONOFF dongle-hez csatlakozik, z2m-ben és annak a device/reporting menüjében.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
LouiS22
veterán
Nem akarlak elkeseríteni, de a a saját hasonlómnál 30 percenként riportol és nagyon erős a gyanúm, hogy a szokásos firmware-be égetett, fix érték ez, hogy spóroljon is az elemmel. Nekem egy olyan helyen van, ahol nincs egyébként se nagy hőingazodás, az értékeket nézve egyébként két tizedes pontosságú adatokat továbbít. Fűtést, akármit azért erre az eszközre biztosan nem bíznék, épp a fenti, 30 perces riport miatt.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz LouiS22 #42676 üzenetére
Üzemszerűen jó ez nekem. Akkor kalibrálok türelemmel.
A hőmérséklet kalibrálására nincs valami jó és olcsó ötletetek? Nem szeretném forralt vízbe mártani."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
LouiS22
veterán
hacsak nincs otthon hitelesített, kalibrált eszközöd (nincs ), akkor a kérdésfelvetés is okafogyott. Mit szeretnél "kalibrálni" és mihez?
Amit tehetsz: fogsz egy otthoni, meglévő, szimpatikus hőmérőt, kinevezed kalibráltnak és ahhoz igazítasz minden továbbit szoftveres úton. Egyébként egy nonstop spirálba pörgeted be magad , mert azon fogsz kattogni, hogy pontos-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
totog
tag
válasz Olympia76 #42396 üzenetére
@Olympia76: (lilygo e-ink display) A linkelt képhez hasonló sötét foltok nincsenek. Egy időben az egyik driver-t használva tűéles kép volt mindig, de elkezdett beégni. Sajnos maradandó lett a kár, picit még most is látszódnak az akkori adatok. (Erről írtam is a commit history-ban.) Most néha kicsit foltosodik a részleges frissítésekkor, de pl. 1-2 power cycle után megint tiszta. Nálam inkább az a nem igazi, hogy a részleges frissítésekkor a képernyő nem változó részei elhalványulnak a következő teljes frissítésig. Szóval jó ez a hobbi-lilygo panel, de sajna nem az igazi (legalábbis a community-s driverekkel) - lehet azóta van amúgy jobb driver, de nem próbálgattam. Szerintem le fogom venni a gyakran frissülő adatokat (értsd: spotify), mert azt most úgyse használjuk, és akkor jó lesz.
@Speederer: (idokep multiscrape) Hjah, a csapadékra nem tökéletes a scrape, mert ha nincs csapadék, akkor ugye hiányzik annak a HTML elementje, nem pedig 0 van ott. De mivel működik így is, ezért nem foglalkoztam vele, "otthonra magamnak jó lesz", de küldjetek PR-t.
Bocs a lassú válaszokért, lekötnek a gyerekek, a munka meg a stb. Beraktam viszont egy új adalékot az 5 előrejelzős napnak a magyar condition-jét ("közepesen felhős", stb.), ami felolvasós asszisztensekhez lesz majd jó.
Egy ideje álmodozom egy magyar asszisztensről itthon a google home mini helyett, és korábban egyszer próbálkoztam a Mycroft-tal, de hiába támogatja papíron a magyart, nem sikerült azt kihozni belőle amit szerettem volna. Most a ChatGPT-n felbuzdulva leporoltam az ötletet, de most inkább egyszerűbben, dockeres Rhasspy alapokon. Szóval ez a projekt van most fókuszban. Jarvis wakeword, google-ös magyar STT, arra pár konkrét magyar helyi minta/mondat, az átmegy a HA-n futó node-red-be, ott időjárás/redőny stb. vezérlés, és egy spéci "mondd csak, ..." minta szövegét továbbítani ChatGPT-be, majd válaszok google/wavenet magyar TTS-en keresztül. Laptopon már van egy e2e működő PoC-m, már csak hardware kéne hozzá meg több script, aztán majd ha működik jól lehet ezt is felteszem github-ra. Ami még hiányzik kicsit ebből, hogy azért a gpt drága, és lehetne egy másik minta ami simán google-ben próbál "direct answer" típusú dolgot keresni (ott a találati listák tetején ami szokott lenni), de ezt még nem sikerült megoldani API-n keresztül.
Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
BullZeye
veterán
Videotelefon miatt ki kell vinnem kábelt a kapuhoz, úgyhogy felmerült, hogy kéne mágneszár proxy nyitóval.
Remélem van közületek legalább 1 aki csinált ilyet és tud segíteni, mire lenne szükségem?
Ami biztos, hogy szerverszobából menne ki 12V kamerának és kb 8 méterre van a kapu a zigbee routertől.
Cél nagyjából annyi lenne,hogy
1) Home Assistantból zigbee kapcsolóval tudjam nyitni a kaput bentről.
2) Proxy kulcstartóval tudjam nyitni a kaput.Abszolút nem értek hozzá, ezek hogy működnek, van benne egy erő mágnes ami alapból fog és nem fogyaszt alapból áramot, csak ha impulzust kap és akkor elengedi a mágnes? Vagy folyamatosan fogyasztja az áramot és ha megszűnik az áramellátás akkor elenged? (Pl Shellyvel lehet ezt vezérelni, vagy a kinti proxy miatt nem?)
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
félisten
válasz BullZeye #42684 üzenetére
"van benne egy erő mágnes ami alapból fog és nem fogyaszt alapból áramot, csak ha impulzust kap és akkor elengedi a mágnes? Vagy folyamatosan fogyasztja az áramot és ha megszűnik az áramellátás akkor elenged?"
Na, ez engem is nagyon érdekelne. Én eddig boltban csak olyan mágneses kapuzárakat láttam, amelyekben az elektromágnes folyamatosan húzott, havi ezer forintos villanyszámlát produkálva. Ellenben találkoztam már olyan házi gyártmánnyal, ahol erős neodímium mágnesek adták a folyamatos húzóerőt, és a nyitásra rákapcsolt elektromágnes ezek ereje ellen dolgozva engedte a nyitást -- ami máris sokkal barátibb megoldásnak tűnik számomra.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
fecus
őstag
válasz MaCS_70 #42685 üzenetére
Az elektromágnes nem a nyitás ellen dolgozik, csak reteszel. A reteszt mozgatja. Amikor áramot kap akkor kioldja a reteszt és nyitható az ajtó. Fesz nélkül, csukáskor beakad a retesz és nem nyílik.
-
BullZeye
veterán
Ezen megoldás szerint megoldható, hogy párhuzamosan legyen bekötve a proxy/pinkódos cucc és rá egy Shelly, nem?
Sőt a Proxy gondolom minimál fogyasztás miatt lehetővé teszi, hogy ne kelljen 3 pár kábelt kiküldeni, hanem elég legyen egy 4-es 0,75-s kültéri vezeték és proxy kábeléről a kamerának is lehetne tápot adni:Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
radio11
tag
válasz BullZeye #42684 üzenetére
Én is a reteszelős megoldást javasolnám amit a #42686-ba linkelt a kollega. Ha nincs áram akkor kulccsal ki lehet nyitni (a mágnesesnél ha nincs áram akkor nem fogja az ajtót).
Nekem ilyen van (igaz ez már ujjlenyomatot is tud) : [link]
De ha nem kell ujjlenyomat egy ilyennel is megoldható, ha nincs külön hely az elektronikának (ebbe benne van a relé meg minden): [link]
Ezekre rá lehet kötni egy külső kapcsolót (vagy jelen esetben egy HA alól vezérelt relét) ami szintén nyitja az ajtót.
Jó kis dolgok ezek, már többet is csináltam, meglepően üzembiztosak ezek az olcsó kínai beléptetők. -
félisten
válasz radio11 #42689 üzenetére
Az ujjlenyomat-olvasója mennyire megbízható?
Önmagában tud olyat, hogy impulzus kontaktuszárást ad, tehát mondjuk egy motoroskapu-mozgató elektronikát (ahonnét a 12 voltot is kapná) egy pillanatnyi kontaktussal nyitásra utasít?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
ViZion
félisten
Örökké fogunk élni! Azt mondják, a Jó Isten mindenkit feladattal küldött ide... én úgy el vagyok maradva, hogy szerintem örökké fogok élni...
-
fecus
őstag
válasz radio11 #42691 üzenetére
Olyat próbáltatok, hogy mennyire van, van-e egyáltalán hamis felismerés? Tehát más ujja esetleg feloldja-e?
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani nekem egy olyan relét ami hálózati fesz.-ről megy van 1 vagy 2 ága és - na ezt nem tudom hogy mondják szépen - van olyan lába is ami akkor van bekapcsolva , amikor a relé nem kap áramot. Terhelhetőség 15-20A és jó lenne ha programozható időzítése lenne.
Köszi.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Valaki talált már megoldást időképes radar videó Home Assistant dashboard beágyazásába?
Sajnos időkép tiltja a beágyazást így iframe és hasonló "egyszerű" trükkök nem működnekMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
vkp
aktív tag
Tasmota rule-al foglalkozott valaki? Kellene egy nyomógomb nyomás után egy relét meghúzni x másodpercre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mobil flották
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.