Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Kolondrum #37145 üzenetére
Maga a kapu kb. tudna mindent. GSM, BT, Wifi, 4G. Egy havi 500 ft-os SIM kártya kellene és meg lenne oldva. Csak amikor erről volt szó, akkor a közös képviselő eleve úgy vezette fel a kérdést, hogy ez mind hülyeség és mindenki idióta, aki ilyen újkori technikákat akarna használni. Sokkal jobb az (neki biztosan), ha tizenhuszonezerért veszünk plusz távirányítókat. És különben is mekkora biztonsági kockázat az, ha én távolról telefonról kinyitom a kaput, ha pl jön egy futár és letesz egy csomagot a teraszomra.
Innen nehéz nyerni, főleg, ha olyanok is szavaznak a kérdésben, akiknek se parkolójuk, se autójuk... -
vampire17
addikt
válasz
CsodaPOK #37141 üzenetére
Ahogy latom, fix kodos a tavironyito, ezzel tegyel probat:
https://okosotthon.bolt.hu/webaruhaz/termek/sonoff-rf-bridge-433-mhz-es-rf-wifi-atjaro-gateway/
Felteve ha ismeri a taviranyito kodolasat...
Taviranyitonak valami ilyesmi esetleg? [link]
-
halisa
tag
Egy érdekes és hasznos oldat találtam!
Zigbee Device Compatibility Repository [link]
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésben szeretnék segítséget kérni. Adott egy automata tolókapu, amihez ilyen távirányító van: Roger e80/tx52r/2
Az első kérdésem, hogy ezt a típusú távirányítót lehet-e helyettesíteni valami olcsó, akár Aliról rendelt távirányítóval. (Tartaléknak szeretnék elrakni 1-2 darabot és ha van lehetőség, akkor nem tennék ebbe tizen-huszonezreket.)
A másik kérdésem, hogy van-e valami olyan okoskütyü, amit fel lehetne tanítani, hogy vezérelje a kaput úgy, mint a távirányító? A story úgy néz ki, hogy ez egy lakóparknak a kapuja, ami csak távirányítóval nyitható. A netes/telefonos nyitást leszavazták. Én szeretném mégis valahogy megoldani magamnak, hogy telefonról ki tudjam nyitni a kaput. Ehhez kellene valami kis okostávirányító, amit kirakok a teraszra, megtanítom neki a parancsokat és elérem telefonról. Fizikailag természetesen nem nyúlhatok a kapu elektronikájához.
Ha nagyon nagy a választék, akkor Sonoff előnybenKöszi a segítséget!
-
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #37137 üzenetére
Szerk: ja latom, rele is kell. Akkor ilyen:
https://www.olimex.com/Products/IoT/ESP32/ESP32-EVB/open-source-hardware
ESPhome ra es kesz.
-
Olympia76
tag
válasz
BlackJack21 #37126 üzenetére
Minden a legfrissebb elvileg.
LED2003G10 izzód nincs véletlenül? Nekem v1.0.0.12-t mutat z2m legfrissebbnek. -
Rosep
senior tag
Nincs még meg a Pro, most akartam venni, de már mindenhol csak az újat hozza.
A garázskapunál nekem 1 Plus van, a motorra kötve. Egyszer valaki írta, hogy nem szerencsés rákötni, mert nem tudja stabilan kiadni a 24V-ot. Hát ez teljesen igaz, alapból csak 20V-ot ad. Ha működtetem, felmegy 23-ra, egy darabig annyi, aztán visszaesik 20-ra megint. Szerintem az kevés a Shellynek, mert néha megszakad a kapcsolat vele. -
LLKobe
veterán
Semmi
-
Szállító76
tag
Sziasztok.
Vettem ma egy SmartWise RF Bridge Pro for Shutters (R2) RF-WiFi (eWeLink) gateway-t.
eWelink App letöltve párosítás is sikerült viszont az "Eszköz Offline". Valamit a routeren állítani kellene? -
Rosep
senior tag
Ez a változáslista:
- Power supply: no more 12 VDC option.
- Relay: no more DC switching
- Connectors: 3-terminal connectors are replaced by 2-terminal ones.
- PCBs: relay 2-layer PCBs are replaced by 4-layer ones for better thermal performance.
- LAN: improved high voltage electrical distances.
- Plastics shell: improved dielectric performance.A 2. sort ti hogyan értelmeznétek?
-
-ZeeZee-
senior tag
Rpi 4B 4GB-os modellre 64bites, vagy 32 bites HASSIO-t érdemes telepítení?
-
vampire17
addikt
válasz
Vodike #37116 üzenetére
Haaat en hagynam buszoson.... Esetleg egy masik wired thermostat, ami kapcsolna az elektromos kazant? Csak attol persze nem nyitnak a szelepek... nehez ügy, ez mar sztm tulmutat a Tado-n...
Homekit integracioval esetleg lehetne egy relevel kapcsolni a villanyos kazant, amikor hoigeny van, de ilyenkor hogyan oldod meg, hogy a tado ne inditsa a gazkazant?
-
Olympia76
tag
válasz
Degeczi #37115 üzenetére
...de azt mondtad erre sem csatlakoznak rá a közeli szenzorok, nem?
Ez is viszonylag könnyen hozzáférhető (Obi), de jól látom, hogy nem látom a z2m támogatott eszközök között, vagy szerintetek valamilyen más néven támogatott lehett?
https://www.obi.hu/okos-otthon-keszlet/xiaomi-mi-smart-led-bulb-essential-szabalyozhato-okosizzo-feher-es-szines/p/4764387...nemár, hogy pont Xiaomi tömegcucc nem supported?!
-
Olympia76
tag
válasz
BlackJack21 #37108 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hát úgy néz ki ez szivattyú akkor, de legalább Nektek nem szakítják el az ikea-s izzók az elemes cuccokat a többi routertől. Nekem most az lesz akkor a következő lépés, hogy rendelek másfajta izzókat (ezért lett volna jó, ha valakinek van routerként bevált javaslata), aztán meglátom mi történik.
Azért sajnálom, mert a tradfri egyébiránt nekem nagyon bejött. Olcsó, a hét minden napján hozzáférhető, ha kell egy, csak elugrom az Ikea-ába, könnyen illeszthető (szemben pl. a Philips Hue esetében a touchlinkkel való szerencsétlenkedéssel) és jól konfigurálható (pl. könnyen beállítható a power-on behaviour z2m-t alól, szemben megint csak a Hue-val, ahol manuális mqtt paranccsal lehet csak ezt beállítani).
Úgy nézem az Aqara izzó lesz a kiszemelt, de ez jóval drágább és rendelős
-
vampire17
addikt
válasz
Vodike #37110 üzenetére
Tadonak az a baj, hogy nincs erre igazabol megoldasa... Wishernek van kimondottan kiegeszito elektromos futeshez modulja:
https://wiser.draytoncontrols.co.uk/electrical-heat-switch-and-remote-floor-temperature-sensor
-
SafE84
tag
válasz
BlackJack21 #37108 üzenetére
Nekem azért egy darab xiaomi fényérzékelő csatlakozik egy tradfri-ra összesen.
A többi máshová csatlakozik. -
BlackJack21
tag
válasz
Olympia76 #37102 üzenetére
A topik hatására én is megnéztem a zigbee hálózatomat. és valóban egyetlen végeszköz sem csatlakozik az ikea tradfri izzóra, pedig ott vannak 1-2 méteren belül. Csak és kizárólag másik routerrel van kapcsolata. Amiket szeretnek az az BW SHP15( ez a leggyorsabb, szinte azonnal szedi össze az eszközöket.), az Aqara függönyvezérlő és a Sonoff zbminik.
-
-
Vodike
tag
Fűtésmesterek!
Van egy Biasi kazán ami Tado termosztáttal és Tado termoszerepekkel kiválóan működik OT-vel. Ebbe a rendszerbe most bekerült egy elektromos kazán is, de nincs váltószelep a két kazán között (ezt nem is értem miért..)
Minden esetre az lenne az elvárás, hogy nappal amikor van napelem termelés, akkor az elektormos kazán menjen, éjjel pedig a gázkazán.
Ezzel nincs is probléma, viszont azt meg lehet oldalni, hogy amikor nappali módban van a rendszer, tehát az elektromos kazán csinálja a melegvizet, akkor ugyan úgy a termo szelepek nyissanak/zárjanak a szoba igényeinek megfelelően?
Ha Tadoval nem lehet, akkor mivel mással? MOES zigbee cuccaival? Az meg nem tudja a Biasi OT-t vezérelni.
Köszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Olympia76 #37102 üzenetére
Igen, a Xiaomik nagyon háklisak arra, kivel párosodnak, és igen, sajnos a kiesést sem kezelik jól.
Pl. amikor a közelben villámlik, többek közt ki szoktam húzni a hűtőgép Zigbee-s okoskonnektorát is - és ezzel ilyenkor leesik egy rakás Xiaomi nyitásérzékelő a hálózatról, mert eszükben sincs átlépni az amúgy jó térerejű fő koordinátorra...Nemrég egy Woox okosizzót üzemeltem be, arra is csak egy Ikea Tradfri távvezérlő csatlakozott, a közelében lévő Xiaomi nyitásérzékelők, hőmérők nem (mondjuk jobb is, ennél sem kizárható néha áramtalanítás)
-
Olympia76
tag
Nálad mennyi eszköz van? Én 55-öt próbálok most stabilizálni.
Az az érdekes, hogy egyszer egyszer nálam is csatlakozik a Xiaomi Ikea Trådfri izzóra, de inkább nem, akkor sem, ha nagyon közel van. Az Trådfri led-es tápegységet viszont nagyon szeretik, arra sokan csatlakoznak a közelből. A Philips Hue izzókhoz is úgy tűnik csatlakoznak.
Írtam már korábban, hogy annak ellenére, hogy nő a Zigbee eszközeim száma, továbbra sem vagyok elragadtatva a technológiától a Wifivel szemben, de ugye az elemes eszközöknél Wifi nem alternatíva
Pedig már 25-ös csatornára át lett állítva korábban, most be lett téve 3 router és még sem stabil (mondjuk mondom, egy jó ideig az volt. Vagy a Trådfri izzók zúzták le, vagy valami véletlen egybeesés és valaki a szomszédságban beindított valami Zigbee DDoS-t...)Most is ki-ki esik egy egy eszköz, hogy bent vannak a CC2531-ek, de ha kiveszem, akkor még rosszabb lesz a helyzet, pedig tele van már rakva a ház Trådfri izzókkal, ahova vígan csatlakozhatnának a közelből, de alig-alig egyszer-egyszer, aztán azok is leesnek. Nem hiszem el, hogy az alábbi router-szénabogjában nem talál mindenki magának tetszőt
Ti milyen izzókat használtok, amik biztosan jók routerként?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest