Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz mekkGyver #10941 üzenetére

    Így van! 5V-os Arduino Mini is teljesen jó, $1.33-ért darabja, a CAN bus adapter $1.18 (de az RS485 illesztőnek még $0.3 sincs darabja), szóval nem tétel egyik sem. Még mozgásérkélőből is akad itthon régen Arduino-hoz beszerzett filléres SR501, amiket így végre föl tudok használni. A buszrendszer miatt a kábelezés sem lesz nagy összeg, hiszen elég egyet körbevezetni, nem csillagpontosan. Persze, h idő-energia - dehát részben pont erről is szól az egész: ez egy hobby, amivel szívesen tölt időt az ember!

    Nálam a plafon kőzetgyapottal kitöltött gerendái alatt gipszkarton a borítás, a padlástérben pedig további gerendákra fektetett vastag OSB lapok képezik a padlót, külön rögzítés nélkül = azokat félretolva könnyen lehet kábelezni tehát a szobákat fölülről megtámadva, csak kb. 30 centis szakaszokon kell majd a falba marni az ablaknyílások felső szegélyéig (ahol meg nem fontos az elrejtés, pl. mellékhelyiségben valszeg egyszerűen falon kívüli kábelcsatornával)

    Zigbee-es érzékelőim is vannak - és továbbra is lesznek jópár helyen, hiszen pl. mosógép- vagy szárítógép-, de hűtőgép ajtóhoz sem fogok kábelt vezetni, de valszeg az ajtókon is maradnak a vezeték nélküli megoldások.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés