Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid
üzenetére
helyre állt a világ rendje, elkezdett dörögni az ég...

-
Miskolcon meg csak huvosebb van meg napsutes hianya, de gondolom mire indulok haza gyalog, elkezd szakadni

-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Keleti part. Hétfőn estig maradunk, mert a főnököm beszervezett egy halaszthatatlan megbeszélést kedd délre...
A víz 26 fokos, elég finom, bár sok a köcsög turista
És ma egy pincérrel vesztem össze, miután a csont üres étterem csont üres teraszán át akart ültetni minket egy másik asztalhoz. Mindezt persze horvátul üvöltve. Az ilyesmit nehezen viselem, úgyhogy eljöttünk... Teljesen el vannak ezek kanászodva, b+. Pedig majdnem elköltöttem ott párszáz kunát...
-
-
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Miert?
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
De, csak akkor a Zasszony vezet.

-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
ja, az orkok között nem lehetsz túl rémisztő...

btw. üdv az Isztriáról. 31 fok van. Az idő egyelőre Bleki -biztosnak tűnik. A tenger nem tudom,hogy hány fokos, oda még nem jutottunk el, most a parttól 8 km-re vagyunk, itt volt emberi árban a szállás. És nincs az a tömeg, mint a tengerparton. Erdőszéli kis házikó, és csönd van. Pont erre vágytam már egy ideje...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Ez valami szociális gravitációs erő lehet
Én néha a nagyobb boltokban (hiperszuper marketek) vagyok úgy, hogy odamegyek egy töküres soron valamiket megnézni, és ha 20 másodpercnél hosszabban időzök, akkor már körbe is álltak, vagy körbetoltak kocsival. Kiszabadulván továbbmegyek egy másik töküres részre, és ismét 20 másodperc múlva elkezdenek körémgyűlni az emberek. És teljesen mindegy, hogy a sörnél, csokiknál, bébitápszernél, biokajáknál, baltáknál vagy a bőröndöknél próbálkozom, rövid időn belül, hamarosan a fél bolt ott tömörül körülöttem.
Már haverokkal is ezt szoktuk röhögni, és működik, kívülről figyelve meg még 'tökviccesebb'.
Hasonló lehet a parkolás is. Én is mindig próbálok a kisbusszal is kétoldalon üres helyre középre állni, de mire kijövök biztos hogy áll mellettem valaki, és a szükségesnél is szorosabban, úgyhogy minimum 3x kell tologatnom oda-vissza mire ki tudom kanyarítani az elejét.Amúgy Mission 2 completed. Megcsíteltek, mert főnök elvitte a reptereseket a bérelt kocsijával, így nekem már csak a hoteles fele maradt. Gondolkodtam 18:10 magasságában, hogy M3-tól merre menjek, már nem siettünk, úgy döntöttem merészet húzok, bemegyek a Hősök terére meg az Andrássyra. Hát meglepően simán gyorsan lehetett haladni. Legalább lássanak valamit, ha már idejöttek. Erre mifelénk úgyis csak a mordorságot, meg az útfelújítást láthatták, de a Vajdahunyad vára meg a Hősök tere tetszett nekik. Hálistennek amennyire izgultam, annyira sima volt. Azt viszont megtudtam, hogy a busz hátsó sora már nagyon merevtengelyes érzés, mert amit elöl még csak huppanásnak éreztünk, az hátul már kemény seggrepacsi volt.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem is ez szúrja a szemem, hogy Chester Bennington neve nincs említve, pedig még un. elég felkapott hírértéke is lett a dolognak.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Mellém ma a szigetvári benzinkúton parkoltak így, kb. 10 centire a tükrömtől egy kisteherautóval, úgy, hogy a szomszéd kútfejek közül kettő üres volt... Aztán elment. Közben kihasználva az alkalmat, beraktam a hátsó ülésre a táskámat, és az alatt az egy másodperc alatt, míg átértem az első ajtóhoz, hogy beszálljak, egy újabb versenyző érkezett, és rámdudált, hogy mit keresek én ott. Látható volt, hogy éppen szállok be, de nem tudott volna két másodpercet várni. Na mindegy, kedvesen üvöltöztünk egymással pár másodpercig, majd az anyósülésről kiszólt baltaarcú anyu, hogy najó, mennyé' mán' innen...
Így viszonyulnak emberek egymáshoz ma Magyarországon. Mindegy, én ritkán üvöltök másokkal, de ma azért sikerült
Amúgy ma olyan utakon es olyan falvakon jöttem át Baranyában, hogy ahhoz képest Bosznia fejlett vidék...
-
K1nG HuNp
őstag
R.I.P. Linkin Park

-
-
Hunmugli
aktív tag
Feltettem pár kérdést a [Re: ]PH! absz. kezdőknek c. topikban, de még nem jött rá válasz. Azt már látom, hogy ide az mind sok lesz, úgyh. 2 kérdésem lenne:
-készülő, de még nem publikált címlapos írásomhoz hol tudok hozzáférni szerkesztési szándékommal? Mert ha elfelejtem a linket, akkor úgy tűnik, elveszik ez a lehetőség.
-lehet itt a bibi, de a címében miért jelent meg az, hogy "(törölve)", ami szerkesztés nézetben nincs ott? -
Viszlát
addikt
Ha egyszer sikerul megfejtenem a szinte ures parkoloban 10 centire mellem parkolo emberek lelkivilagat, tuti meg is gazdagszom a gyogymodbol...
-
ToBeY
nagyúr
Ma végre jó idő volt/van,ezt már szeretem

-
-
Hunmugli
aktív tag
Anyátokat...

BlackSoul köszi, te jó arcnak tűnsz. A többiek érezzék magukat beoltva. Remélem csak a topik teszi

-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Hunmugli
üzenetére
"Mi a különbség jelen topik és az Azonnali fáradt gőzös kérdések órája topik között?"
Így elsőre a címe?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Lehet ebben a topikban offolni? MM elméletileg lehetséges?"
Ez az Off topik, itt nem lehet itt offolni, arra keresd fel az On topikot
MárMint mi a kérdés?
"Ha valami információ gyorsan kell ... akkor arra itt is választ kapok?"
Nem. Minden másra ott a MasterCard.
Maradt-e megválaszolatlan kérdés?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Viszlát
addikt
válasz
Hunmugli
üzenetére
Lehet ebben a topikban offolni?
Persze, amint nem az időjárás (vagy bármi más) miatt rinyálsz, már offolsz is.
Egyébként az elképzelés azt hiszem az volt, hogy míg az adott témához kapcsolódó topikokban csak korlátozottan tűrik meg az off hozzászólásokat, itt kötetlenül lehet beszélgetni.
-
Hunmugli
aktív tag
Ááá... Értem... Ott segítőkészebbek lehetnek az emberek

Valami értelmes hsz, ami nem hszfarm és többet mond
mindenegy szónál? -
-
Hunmugli
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség jelen topik és az Azonnali fáradt gőzös kérdések órája topik között? Arra már rájöttem, hogy az azonnali kérdések témája IT/HW téma, ez ugyanis le van írva az összefoglalóban.
Lehet ebben a topikban offolni? MM elméletileg lehetséges?

Ha valami információ gyorsan kell és nincs időm keresgélni a topikot (tipikusan pl. a melyik topik az, amelyik.../vagy mi), akkor arra itt is választ kapok? (Szigorúan olyan infó persze, amire a Google első találat nem ad választ
) -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Mission 1 completed
Következő mission-hez kérnék cheat-eket vagy legalább hinteket:
Többé-kevésbé ugyanezt a reprezentatív társaságot kell nekem majd olyan kb. 3 óra körüli innen elindulással visszavinni Pestre, mégpedig úgy, hogy M3-M31-Ferihegy mint első állomás, és onnan be vissza a Kecskeméti utcába(Kálvintér). Az útvonal OK, a kérdés az Ferihegyen, hogy jelenleg az A/B terminálok felső karéjába vezető út járható-e mikrobusszal, van-e valamilyen korlátozás, kapu, fizetős, engedélykötelesség, ha max. az utasok kirakásához szükséges 1-3 percig szándékozom a bejárat előtt megállni?
Olyan infókat kaptam, hogy már oda felmenni is kártyát kell húzni, és a karéj túloldali lehajtójánál "fizetni", vagy 5(?) percen belül ingyenes. Ez most jelenleg így van? Illetve tippet kaptam, hogy ha nem megyek fel, hanem a középső(?) lenti parkolóba bemegyek, az ugyanilyen kártyás mint az előző, a kihúzás után egyből vissza is dugom a fizetősbe, akkor 10 percig mehetek ki, és ott is el tudok menni egész az épületig. Merthogy a felső karéjon valami építés miatt korlátozás van vagy fel se lehet menni.Aki mostanában járt ott, az meg tudná erősíteni valamelyik verziót? Nagyon sokat nem akarnám hogy gyalogolniuk kelljen, mégiscsak magasrangú vendégeink.
Továbbá: a reptérről a Kecskemétibe simán 4-es út - reptéri út - Üllői a nyilvánvaló útvonal?
Köszi.
-
Ma munka kozben eszembejutott, hogy txt-be jegyzetelni ugyfeladatokat nem annyira kenyelmes, jo lenne valami html szosszenetet osszerakni, de akkor mar nezhetne is ki valahogy, meg lehetne kicsit normalisabb...
Este fel 11 van és már a jquery videók vége felé járok és még nincs kész semmilyen oldal, de már az állam háromszor leesett. Valamiért nekem ez úgy rémlett még a html féle akadozós emlékeimből, hogy nem egészen így működik, de úgy tűnik, hogy az évek megszépítették, egészen megtetszett a dolog.
Kérdés: Hol lesz a csapda?

-
EQMontoya
veterán
-
airbnb-hirdetés, gondolom google translate szöveg.

" Lépésre a rohanó életmód és belevetette magát az illatok és a hangok a természet visszavonulást garzonlakás az erdő szélén a vidéki Isztrián. Ater ad magának egy kis békét és a nyugalmat, a nyári szórakozás és a part mindössze 15 perc alatt elérhető.
A kiadó hely
40m2 stúdió apartman, egy igazi menedék az erdő szélén, ideális barátok, párok, vagy azok, akik élvezik a pihentető nyári vakáció a békés jellegét isztriai szárazföld belsejében.Meghívjuk Önt, hogy visszatérjen a természetbe a nyugalmat, a lehetőséget, hogy felfedezzék az igazi énje. Ez lesz a sokk, hogy a tüdőbe, mert a nagy mennyiségű friss levegőt, a sokk, hogy a füle, mert ennek hiányában a zaj, mégis tetszeni fog a szemed, és megnyugtatja a lelket, hogy mély és egészséges alvást. De légy óvatos, valami még szebb előfordulhat, talán marad örökké hű ilyen szépséget. "
-
Dilikutya
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Ebben van ráció, én már legalább 10 éve nem tartom biztonságosnak Észak-Afrikát. 2004-2005 környékén volt valami szállodai merénylet több tucat halottal Egyiptomban, azóta valahogy nem vágyom már oda. És az még az arab tavasz előtt volt, amikor még az al-Kaida is a WTC-t leszámítva főleg katonai, politikai célpontokat támadott. De ahogy nézem, pl. Egyiptom a 90-es években sem volt biztonságos, még Gízában és Luxorban is voltak sok áldozattal járó támadások turisták ellen (igaz, Luxorban a görögöket izraelinek nézték, ma már nincs negatív diszkrimináció), holott azok vezető turisztikai látványosságok, jobban is védhetnék.
-
BlacKSouL
addikt
Szerintetek a Kecskeméti u. Mercure Hoteltől (Kálvin tér) merrefelé érdemes menni ha az M3-ason akarok menni Hatvan felé? Ez holnap reggel 6:50-7:00 körüli hoteltől indulást jelent, mikrobusszal.
Üllői - reptéri út - 4-es út - M0 - M31 - M3, vagy a Múzeum krt (eleve nem tudok balra ráfordulni) - Andrássy - Kós károly - M3 bevezető - M3 ?Van köztük minimum 20 km, utóbbi javára, és 10 perc, szintén utóbbi javára. De én őszintén szólva zökkenőmentesebbnek érzem az Üllőit végig, mint a belvárosi részt ahol napszaktól függetlenül sűrű forgalmat mutat a térkép és a tapasztalat.
7 körüli hoteltől indulással legkésőbb 8:30-ra itthon kéne lennem, mert a cégcsoport regional managereit kell elhozni, és ki kéne küszöbölni minden útakadályt, vagy potenciális dugós szakaszt, ami késést okozhat. Ez jellemzően csak a városon belül lehet, mert onnantól sima az út, még a 21-es felújítás ellenére is.
(Ezek kb. a CEO alatti 2.-3. sor, szóval nem kéne hibázni
) -
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Van reszben hasonloan mukodo kocsma, a vakeger.
Horvatorszag nagyon draga, beszelgettem egy helyi urgevel, azt mondja, hogy miota a nepszeru eszak-afrikai udulohelyeken megnott a terrorfenyegetettseg, szignifikansan emelkedik a turistak szama naluk. Gombamod szaporodnak a hitebol epitett oriasi apartmanhazak, sokan hasonlo lufitol tartanak, mint a spanyoloknal volt par evvel ezelott.
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
képzeld el, ha a kocsmákban igy úgy működne, hogy a csúcsidőben drágább a sör

Péntek este 1500, de kedden csak 700 Ft...
Kedden mentél sörözni? Olcsójános (József) vagy...
---------------
Más téma: néztem, hogy mennyiért lehetne most leugrani az Adriára, és annyira durván elszállt árak vannak, hogy ilyen még nem is láttam, pedig tavaly júliusban is voltunk ott... Bazzeg, hat napra 1000 euró alatt gyakorlatilag nincs normális szállás (normális = ami nem egy lyuk).
Néztem, ahol tavaly voltunk, most kétszer annyiba kerül. Hát mi a fene folyik a horvátoknál, ekkora fellendülés van? -
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Komolyan azert mentel el sorozni, hogy utana ne legyen tetel, hogy egy lutoni repjegy arat koltod ipara?
Ez azert nem a vilag sikersztorija.
-
Viszlát
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Tényleg nem értem mire jó ez a rosszindulatú sarkítás. Nem tisztem védeni Ildit, meg tudja ő azt oldani ha akarja, csak egyszerűen érthetetlen. Egyrészt szó sem volt arról, hogy szükség van rá, másrészt ahogy írta is, ha 70 fontot meg lehet azzal spórolni, hogy okosan választja meg az utazás napját, akkor azzal mi a probléma? Miért akarod belebeszélni, hogy ez rossz dolog, ráadásul ilyen túlzó hasonlattal. A magyar nyugdíjasok egy része sajnos tényleg kényszerből olyan dolgokon spórol, hogy a 20 forinttal olcsóbb parizert veszi, de hol van ez ahhoz, amit tildy írt? Sehol...
A rossz nap feltételezése jóindulat volt részemről, valahol remélve azt, hogy nem csak simán szűklátókörű vagy.
-
szőröscica
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Nagyon jo napom volt, finom ipakat kortyolgattunk este.
igaz, kettonk fogyasztasa majdnem felert egy akcios lutoni jeggyel.Teljes mertekben igazad van, nyilvan minden normalis ember megnezi, hogy mire kolt es felesleges tobbletkiadasokba nem veri magat. De azert a magyar kisnyugdijasi szintu tervezgetesi szukseg felmerulese egy Bp-London repulouton tovabbra sem az a dolog, amilyen merteku anyagi sikerert en kikoltoznek UK-be.

-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát
üzenetére
Az az igazsag, hogy az orszag mocskosul ellene van annak, hogy kisgyerekkel legyel, ugye alapbol 9 ho a maternity, nem 3 ev ( mindent osszeadva) , 9 ho utan semmi bevetele az otthonmaradt szulonek, ha nem megy el dolgozni. Ha meg elmegy, akkor meg bebiszitter/nanny/childminder/nursery, stb... Tehat vagy otthon maradsz, es elsz egy fizubol, ami meg 5 eve siman elment, gyerekkel mar nem annyira, foleg , hogy azota majd duplaannyi a lakhatas. Vagy ha meg elmesz, akkor meg elmegy a penz a gyerekfelvigyazora.
Persze, gyerek nelkul sokkal konnyebb lenne, de en mar nem kuldom oda vissza, amugyis akkora arc, imadom, el nem tudnam mar nelkule kepzelni az eletunk

Egyebkent tenyleg nem ertem, miert esik jol egyeseknek egy jo nagyot beletaposni a masikba. Eleg sz.r volt az elmult egy evem, mind szakmailag, mind lelkileg, tenyleg jo meg egyet belerugni a masikba? ( ez nem neked, hanem joamilestonenak szol, de ugyis tudod
). Nem kivanom senkinek, hogy fel ev alatt ket magzatot veszitsen el, egyiket ebbol majdnem felidosen, kezeljek maternityrol visszajove ugy, hogy o, te ugyis mindenhez ertesz, lesz.rjuk hogy kikkel dolgoztal egyutt, mihez ertesz, majd mi beosztunk ide oda, es emelett meg maradjon is az embe viz felszinen ugy, hogy kozben meg allast is tudjon valtani. De nem, az nem sikersztori, ha valaki mindezt egyszerre eli at, es nem sullyed el. De pont a betegsegek meg egyebek miatt a "kormere nez" a penznek. Ne haragudj joemilestonne, erre nem tudok mit mondani, ha ilyened van, inkabb tartsd meg magadnak, mert nem vagyok kivancsi arra, hogy valaki ebben merje a sikeremet. Nem te fogod megmodnani, siker-e vagy sem. Ahonnet meg jottem, onnet nezve , koszonom, igy is tobbet ertem el, mint sokan masok. -
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Igen, tetel, miutan 1500 font csak az, hogy havonta vigyazzon valaki ra. Vagy ovi, vagy bebiszitter. Ujabb 1500 font a lakhatasunk, ki lehet szamolni , ket picivel atlag folotti fizubol mi marad. A gyerek bebiszitteles/ovija peldaul amig o nem volt, nem letezett kiadaskent, es amint 3 eves lesz szinten nem lesz kiadas. Most viszont az.
Es meg sorolhatnam, miert tetel, merthogy esetleg vannak olyan dolgok, amikrol halvany lila gozod sincs, nem is kell hogy legyen, (pl hogy van olyan nagyobb megtakaritasom, amihez egy ideig meg nem ferek hozza.) Ergo igen, tetel. De valojaban meg semmi kozod hozza.
Es ha tudok 70 fontot sporolni azon, hogy egy nappal korabban megyek, akkor fogok is. -
Viszlát
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Rossz napod volt?

Nem gondolnám, hogy a sikersztori az lenne ha nem számít mire mennyit költünk, mert ha igen, akkor elég kevesen beszélhetünk sikerről. No meg nem feltétlenül csak pénzről szól a kiköltözés, tildy ha jól emlékszem éppen azok egyike akinél sok egyéb szempont is játszik.
-
kraftxld
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Mi is pont azért utazunk szeptemberben, mert akkor még pont 2 év alatti lesz a kisebb gyerek.
Igaz nálunk tétel a repjegy
-
Viszlát
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Szerintem ez már nagyon nem így van, rengeteg külföldi dolgozik Pesten, épp a múltkor mesélte egy barát, hogy a feladott albérlet hirdetésre nem is jelentkezett magyar, csak külföldi. Jellemzően marketing, PR és gazdasági területen dolgozók.
Sőt, már 2008-ban is az akkori albérletem utcájában volt egy olasz étterem, ahol csak 1-2 magyarul beszélő pincer volt, a többi mind olasz.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Julius 29. Holnaptol otthon, mert a kisfiunk suzlinapja is most van, es meg azelott volt erdemes hazamenni, hogy ket eves lenne, mert utana felnottaron utazik. Ami foszezonban kisse huzos.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Jaj, elfelejtettem válaszolni
[link] -
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
A mélyen lévő fizet ugye nem melegíti át annyira a nap, tehát hidegebb marad. Viszont, mivel hidegebb, méginkább ragaszkodik is a lentebb léthez, tehát ez az állapot így is marad.
Ezért van az, hogy a felszínen simán 4-5 fokkal melegebb a víz, mint 10 méter mélyen.Ellenben amikor jön egy nagyobb vihar, és felkavarja a vizet, az összekeveri ezeket a rétegeket, és szépen felszínre kerül a hidegebb víz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az Cs:Go topik