Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Hmm csődbe ment a greentavel.Ez azért érdekes, mert általában velük szoktunk utazni már jó pár éve,és idén is majdnem befizettük az utat,de "szerencsére" közbe jött pár családi probléma.

-
-
BlacKSouL
addikt
Sosem voltam dohanyzasparti, meg lehet hogy most a kerekpartura miatt a tudom is erzekenyebb, de hogy egy etkezohelyen egy szomszed asztaltarsasagbol 4-bol 4en bagoztak, felvaltva, ami a meccs es a kajalas+ivas miatt ket es fel ora netto tomeny dohanyfustot jelentett, az kicsiteros. A 4 ember folyamatosan vetesforgoban gyujtotta megallas nelkul a bagot, es igy megallas nelkul gyartottak a fustot. Mivel kvazi nyitott a hely, ezert nem is tilthato, de mindenesetre a dohanyosok senkit nem zavarnak cimu legenda most erosen megdolt. A me nem mentem arrebb es a mert nem szoltam rajuk cimu tortenetek bizonyos okokbol nem volt kivitelezheto. Eljen a dohanyzas, eljen a tudorak, eljen a fust, eljen a nikotin. Koszonom a holnapi 70 km neveben is. Most mindenki menjen es gyujtson ra egymas utan 5 szal cigarettara.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Ne is mondd, ma délelőtt kivételesen ivás helyett vezettem, de ez...
BP-n belül az összes balfácán útrakelt, össznépi tökölés a Hungárián. Oké, kiértünk nagy nehezen az M3-ra, ott ugyanez pepitában. Tükörbe nem néz senki, de legalább a belső sávban sikerült szédítő 70-re lassítani, miközben megpróbáljuk megelőzni az amúgy 90 körül haladó kamiont. Agyérgörcs garantált.
Szóval ja, inkább az ivás, az egészségesebb.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
1.6 tdi
Hibaüzenetet még nem láttam, de én is azt mondom, hogy rosszabbul megy... -
-
-
Azt hiszem megérett a világ a pusztulásra. Most mondta be a teve , hogy elítéltek gyűlölet bűncselekményért egy férfit, aki egy muzulmán lányt és anyját az utcán szalonnával pofozott fel. Holnap a vegánokat fogják parasztkolbásszal leszúrni vajh?

-
-
Elöl vannak a kormányzott kerekek és a légrugó minden magasságához más geometria tartozik - értelem szerűen csak egyet lehet beállítani. Az autó súlya valóban nem jótékony. A hátsókkal ugyanakkor nincs ilyen baj akármennyire pakolom és vontatózok vele.
Mondjuk nekem ezt a futóműves mondta , így lehet csak megetetett valami hülyeséggel amikor panaszkodtam h csak az első halódik feszt.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Állandó 4x4. Csak a légrugó miatt az elsőket elnyalja. A hátsón még van 6-7 mm amikor az elsők közepén még 5-6 de a széleit már lekoptatta.
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem, 4.
-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
hátsókerekes az autó?
nekem most van eegy teljes szett kopott téligumim meg egy pár egész használható nyári, de 4 évszakosra akarom transzformáláni ráadásul úgy, hogy a nyári felnijére kerüljön majd (jobb állapotban van)... na eezen lehet matekozni szépen

egyébként bp-n szerintem <5x autóztam hóban, bár igaz télen alapból ritkán használom a verdát, szóval a sima 4 évszakos emiatt tűnik befutónak.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ugy ertve hogy tobb helyen megalltunk fröccsni, fagyizni, sörni. Fagyi az Velencen egy kezmuves volt, ami kifejezetten finom es ajanlott. Raadasul a vege fele mikor visszaertunk es furodni keszultunk. Azert lecsepegtettem csokival a biciglispolomat... Ma kilotykolom de ilyen idoben nem szarad meg. Reggel meg esni fog. Nem akarodzik esoben nekiindulni. -
-
BlacKSouL
addikt
Velenceitó körbetekerve, körbefagyizva, körbefröccsözve, Bence hegyi kilátóra feltekerve, és megúsztuk az időt. Le is égett a karom. Most viszont Akarattyán már hideg van és eső és szél. Szálláson sörözni jajjdejó.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Munkatarsam Baltimore-ba szinten leparkolt, nem mozgaskoratozott helyre, csak sima nem parkolhato utszakaszra a belvarosba. Elvittek neki is, de $325-bol meguszta. Ha mozgaskorlatozott helyre parkol ott a bunti $500 + $325 a szallitasra.
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
S vajon az uj gazdaja miert nem LATTA, hogy teligumi van rajta? Es az elmult 3 evben mikor elvitted szervizbe, senki nem szolt, hogy miafaszez?
En el nem viszem mar szervizbe, pedig log a bele... szervizert amnyit elkernenek, amibol veszek masikat. Ugyhogy amint megadja magat, johet a kovetkezo

Szoftverfrissitesrol meg nem is hallottam ezeken, de en tuti azt mondtam volna hogy hozza ne nyuljanak, ha baja nincs... pont az altalabb fentebb leirtak miatt.
Monti: Londonban mindig jobb ido van, hisz az orszag nyugatrol kapja a szart folyamat, nem a csatorna felol

Amigy a csajszim nagybatyjaekhoz megyunk, van tapasztalat boven az o oldalukrol
de azert koszo.PeterkeT: nos azert nem artana ha a betonra is felfestenek az egyezmenyes jelet... ahogy kb a legtobb normalis orszagban szokas. A jazzbol csak 1,2 es 1,4 benzines volt. Az enyem egyaltalan nem budos.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Mér', dízel a Jazz? Nemá'.
Nekem is olyan jól jött ki egyébként, hogy mind a két autónak szinte egyszerre járt le a műszakija, meg esedékes az éves szervize. Nem mondom, hogy nem látszik a családi költségvetésen. Mondjuk a gumit én félévente váltogattatom rajtuk, szóval azzal egy darabig még nem lesz gond, de a Minire jellemző módon azt is venni kellett egy garnitúra télit és nyárit is, amikor megvettük (a gyári nyári gumik voltak csak hozzá, és szerintem azok sem voltak telente sem cserélve, legalábbis nagyon úgy nézett ki, hogy a ~60k-t, amit az autó futott, mind ők kapták). Viszont ebayen sikerült szerezni egy ugyanolyan alufelnikészletet 120 EUR-ért, mint a gyári, szóval legalább átszereltetni nem kell mindig őket. A BMW kb egy pár, vagy csak másfél gyári acélfelnit adna ennyiért, alufelniből meg talán felet-háromnegyedet...
Ja, közben Katicának sikerült mozgássérült-helyre parkolnia. Túl magasan volt a tábla egy villanyoszlopon, nem nézett annyira fölfelé - de tényleg, saccperkb olyan 3+ méter magasra szerelték, az autó meg apró, és nem arról híres, hogy jól kilátsz belőle. Úgyhogy elvitték a Minit, rohangálhattunk érte. Nem tudom, otthon mennyibe kerül az ilyesmi, de itt _nagyon_ drága. És akkor még vigyorogva a kezedbe adják a parkolási bírságot is, hogy 8 napon belül kéne utalni, miután kifizettél egy kisebb vagyont a telephelyen. Közös életünk harmadik parkolási bírsága, és negyedik bírsága összesen, szóval 20+ évre levetítve azért belefér, de most nem volt őszinte a mosolyom.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Na, ma elvittem a kocsit szervízbe. Kiderült, hogy 2014 novembere óta ez a téligumi szett volt rajta folyamatosan
AZ előző gazda jól karban tartotta, az biztos.És ha már ott volt, frissítettek rajta szoftvert is... Hát, mit mondjak, most még kevésbé fickósabb, szerintem jobban kell nyomni a gázt, hogy gyorsuljon. PErsze adtak egy papírt, hogy garantálják, hogy a frissítés nem csökkenti a teljesítményt és a nyomatékot és nem rontja a fogyasztást sem

Na, majd meglátjuk. Talán kevésbé lesz büdös...
-
Valami nevetséges ez a vasalásos függöny méretezés. Minél több dolognak nézek utána, annál inkább meglepődök, milyen olcsó az elképzeléseimhez képest a lakás bizonyos részeinek felújítása, cseréje.

-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
En mar a 17 fokos Albionban aztatom magam...
Jovo het szerdaig, mert akkor Szardinia. Szoval ismet elmarad az idei roff, amit elegge rostellek...

-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Itt a PH-n találtam játékfejlesztéssel foglalkozó topikot, de nagyjából teljesen halott. Esetleg tudna valaki olyan magyar fórumot, amin pezseg az élet?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nem lehet állandóan dolgozni, mert akkor morcos leszek és az nem lesz jó senkinek
Így is azt számolgattam, hogy idén még csak orvos miatt, kórházban, vizsgázni, meg temetés miatt voltam szabadságon. És egyre feszültebbnek érzem magam. 1 napnál hosszabb ideig nem tudtam kikapcsolni magam, és az sajnos kevésnek tűnik. Nem tudok kizökkenni a malomból. Majd most kizökkenek a tó körüli kocsmákban, mert hogy jobb idő lesz inni mint tekerni. 
Ja igen, lehet hogy késő, de most szólok, senki ne tervezzen júli 22-31 között nyári programot, mert én megyek nyaralni. Ez ugye a szokásos jól ismert hidegesős idővel szokott járni, szóval hacsak nem mindenáron ezt az időjárást keresi valaki, ne mostanra tervezzen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
OFFban miért off-oltok?
Csak kérdem. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Amúgy nem azért mondom, de a hétvégére egész jó időt mondanak. Valakinek, mert ugye hidegfront lesz, viharos szél, meg soksok eső. Namost az égvilágon semmi összefüggés nincs azzal, hogy szombattól keddig Balatonkerülő biciglitúrára megyünk, csak ugye eddig napsütés 33 fok, szerdától napsütés 30 fok, a kettő közt meg eső szél és 24 fok. Ami nem mondom hogy jéghideg, csak hát na... már megint mekkora malacom van az időjárással

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
jaj, mert te nem vagy átszellemült ájfonos. az átszellemült ájfonos nem tesz fel kérdést, nem keres, nem akar mindent összevissza állítgatni meg elrontani. valamit elállítasz, és máris fele olyan gyors a rendszer. minden állítás felezi a sebességet. ne állítgass. használd és kész. szokj hozzá a Ferencjóska szoftverhez: "minden nagyon szép, ..."
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
parandroid
üzenetére
nekem pedig van egy nexusom, amin mindent úgy állítok, ahogy akarom...

-
válasz
fokukac
üzenetére
Osztják az irodában az új iphone-okat, azoknak, akiknek eddig régi samsung telefonjaik voltak.
A kollegák ismerkednek az ios-szel...A szokásos kérdéseken felül ilyenek merülnek fel, hogy hogy lehet beállítani az ébresztőórán a szundit? és bazzeg, nem lehet állítani a szundi idejét.
Utána olvastam a neten, külön app kell hozzá.
Imádnivaló ez az ökoszisztéma, ios user ne állítgasson semmit, oszt' jónapot...
-
Mindeközben kis hazánkban:
Ingyenenergia-gép fejlesztését támogatta 490 millió uniós forinttal a Nemzetgazdasági Minisztérium
bazzeg, hogy nem nekem jutott eszembe, hogy pályázzak egy ilyenre...
-
válasz
gaborbol
üzenetére
Ha itthon lenne cash out meg lennénk mentve - de akkor is kicsit csípi a szemem a dolog h nyóccó leadózott pézemet az állam (mert nem a banké tisztán a zsé) tranzakciós adóval meg minden szarral nyomja. Lassan azt érzem, h akármennyit keresek majd jön a postás és hoz ételjegyet, meg cipőt a cipőboltból jegyet.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nem elképzelhetetlen, de egyelőre nem tudok ígérni semmit. Kicsit képlékeny a dolog, meg az otthon tartózkodás első felében végig vendégünk lesz, akit szórakoztatni kell, a második részben meg valami nyaralásfélét is tervezünk (talán Szlovákia, vagy Szlovénia, esetleg Ausztria pár napra, mindenképpen valami magaslati levegőre, nagy hegyek, sebes sodrású patakok közé vágyunk), szóval még nem látom, hogy mikor hol leszünk éppen, de igyekszem... Nolfi, jól sejtem, hogy te a következő két hétben már nem vagy MO-n, ugye?
p
-
gaborbol
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Sajat bankos automatabol 10 felvetel ingyenes/ho, ami nincs a kornyekunkon. Minden mas bank minimum 2 vagy 2.5 dollar koltseget szamit fel. Neha kell $20 kp, az is $2.50- be kerul.
Legutobb vettem valamit kp-ra, kellett $140 dodo arra 4 dollar volt a dij. Nem panaszkodasbol irom csak infokent.
Visziont szinte minden boltba a kasszanal kartyas fizetesnel vehetsz fel valamennyi kp-t. -
Balcsin voltunk. Mer' csak. És kész.
Kellett zsé, elmentem a bankunk ótómatájáhon. Felvettem ami köllött. Ugye van 150k ingyenesség egy hónapban ami aktiválva is lett, de azt már hónap elején elhasználtuk . (Sajnos a favágó meg villanyász nem fogad el csak nyom nélküli zsét a nyaralóövezetben- de ez lényegtelen)
Szóval eccer 75k, eccer 97k-t vettem fel. elsőnél 400Ft, a másodiknál 612, majd másodpercekkel később 604 Ft terhelődött be mint költség. Ahan... de kicsiny országunk úgy hasít... csak éppen magunkat fejbe baltával. -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Osztán ha már itthon lesz kend, nem volna-é kedve a budapesti kömény maggal innia egy sört?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nekünk NDK-s kirándulásból hazafelé a magyar határőrök még a fogkrémet is kinyomták a tubusból nehogy csempésszünk bármit is. De azért csak akkor nőttem fel, és szép volt annak ellenére, h mai fejjel látom a bajokat.
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Amit en probaltam annak szar hangja volt. Inkabb csinaltass egy aux bemenetet az erositobe, es arra dugd ra. Amugy FM transmitter.
-
Lortech
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
FM transmitter? A telódról úgy tudná átküldeni a jelet, hogy jack kimenet megy a transmitterbe vagy esetleg usb otg és mass storageként rádugni. Szóval vezeték mindenképp kell közéjük, habár elvileg létezhetne bluetoothos is, de az további minőségromlást jelentene. Ajánlani nem tudok, elég kompromisszumos megoldások hangminőség szempontjából. Volt ilyenem, jack, sd kártya és usb inputja volt, szivargyújtóról üzemelt. Az xcarlink és társai jobb minőséget nyújtanak, ha opció.
-
concret_hp
addikt
izé... van ilyen cucc, hogy az autórádióra ráküldi a jelet a telódról és akkor a rádió meg sima rádióadásként tudja venni. na ezt hogy hívják és tud-e valaki ajánlani megbízhatót (aliról is lehet v ilyesmi
)? vagy hol lehet ilyet venni?boros témából amúgy meg inkább pálinka lesz, biztos ami biztos

-
válasz
parandroid
üzenetére
én is sokszor jártam még Csehszlovákiában, és ami élénken él az emlékezetemben, hogy nem engedtek vissza a határőrök, mert _árut akartunk kivinni az országból_
(értsd: vettünk banánt és csaptelepet Kassán, és haza akartuk hozni).Háromszor fordítottak vissza...
A vége az lett, hogy visszatolattunk, elrejtettük a cseptelepet az én kabátujjamba (9 éves gyerek, ki nézi ki belőle, hogy csempészik?) és úgy jöttünk át a határon.
És persze tudtuk mindannyian, hogy nincs értelme, de mégis. -
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Nope, csak egy csomó minden változik, új problémák, új kihívások. Azért nem kívánkozok vissza abba az időbe, amikor a soproni osztálykiránduláson felszállt a géppuskás határőr a kirándulóbuszra, mert túl közel mentünk a határhoz, és a kis köcsög negyedikesekben nem lehet ugye megbízni, még a végén dobbantanak a zöldhatáron. A szépen gereblyézett határsávon, a többszörös szögesdrótakadályokon, a tornyokban figyelő őröket kijátszva, és az aknamezőn keresztül, ugye. Persze én öreg vagyok, én még voltam Csehszlovákiában (!) is úttörőtáborban. Emlékszem, akkor egy világ omlott össze bennem. Mindig azt hittem, hogy a számháború valami hihetetlenül izgalmas dolog, de életemben olyan unalmas és eseménytelen órákat nem éltem át, mint akkor, valahol Prága környékén, az erdőben. A saját két társamon kívül embert nem láttam, olyan volt az egész, mint egy nyolc hektáron játszott bújócska. Szerencsére néhány óra múlva lefújták, de arra máig nem emlékszem, hogy szedtek minket össze a végén, vagy hogy ki győzött...
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Persze, szarul van megírva, de azért a mondtaok kontextusában látszik. Nógrádban 4 lakást adtak át, GYőr-Moson-Sopronban pedig 502-t.
--------------------------
@Bleki, Te mikor építesz házat?
-
válasz
parandroid
üzenetére
#régenmindenjobbvót
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Tízezer lakosonként. Vagy a fene tudja, amilyen szarul van megírva a cikk... Akárhogy is, acélosnak semmiképpen nem nevezhető a növekedés.
Ellenben ha a haldokló kistelepüléseken elhagyott, üresen álló lakóingatlanok számában lenne a verseny (autós kártya rulez), akkor ott lenne a környék a dobogón. Pedig nem gyenge az élmezőny, és a fél ország ott lohol az élbolyban. Felénk is a kisebb falvakban (jó esetben csak) minden második ház vagy eladó, vagy már megadta magát az enyészetnek, és összeomlott. Szülővárosomban gyerekkoromban kilencezer fölött is volt a lakosságszám, most hatezerpárszáznál tartanak, de ebben mi négyen is benne vagyunk, mert még ott az állandó lakcímünk.

p
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Alleeban ott van a bortársaság, ha vannak preferenciáid, akkor ott megsegítenek.
De ha csak egy frankó beszélgetős bor kell, nem extra gasztroélményekre vágytok, akkor egy Sauska Sillert vagy Rosét a feléből (~2k) megúszol.Az tuti, hogy az otthon tomboló 33 fokban vöröset most nem innék, de fehéret/rosét is leginkább csak fröccsben.
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Izlesrol eleg nehez vitatkozni, igyanakkor azt sem tudjuk voroset vagy feheret akarsz, neadj roset... vagy desszertet? Miert akarsz tescoban bort venni? Menj be borboltba es kerdezd az eladot, bortarsasagnal nem a szart fogjak rad tukmalni. Mert nincs.
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Igaz, mostanaban nem probaltam, de szerintem nincs ilyen (szaraz vorosben vagyok csak erdekelt). Regebben voltak, de elfogytak, az ujak szarok, 6-10-ert talan van. En ezt talaltam, ami kiraly es olcso:
http://www.borkereskedes.hu/trapiche-oak-cask-range-cabernet-sauvignon-2014-0-75-l-pp10523
Illetve ez volt meg a masik, aminek korabbi evjarata kiraly volt, ugyhogy ezt meg fogom probalni:
-
válasz
concret_hp
üzenetére
A lidlben sok olasz bor szok lenni. Eleg jok asszony szerint.
-
concret_hp
addikt
tudtok ajánlani olyan bort, ami jó, és lehet kapni teszkóban és mondjuk ilyen 3-4e pénz / üveg?

-
-
bobsys
veterán
Jol szamolom, hogy 1 Gigabites halon, 450 Gbyte / ora adatot lehet elmeletileg attolni? Meg lehet tudni, hogy valos hasznalatban atlagosan mennyi az annyi?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)