Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #44397 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
-
nagyúr
válasz bobsys #44389 üzenetére
Nekem azt tanították épület-szerkezettan órán, hogy a vasbeton hanggátló képessége alapvetően nagyon jó.
A panelban azért hallatszik át minden, mert a vezetékeket a falban vezették, és pl. a konnektoroknál alig van valami szigetelés, de hallottam már olyat, hogy a cigifüst is átjön...
Uyganez van a fűtéscsövekkel is, a cső is viszi a hangot, és mellette sok helyen van lyuk is.amúgy a magyarországi, "új építésű" (értsd: 2000 után épült) lakóparkokban sem jobb a hangszigetelés, sőt.
Ami pedig a gipszkarton falat illeti: még nem találkoztam olyannal, ami bármilyen szinten hangszigetelt volna, se az egykori gyerekszobámban, sem pedig irodában.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bobsys
veterán
Itt a standard az, hogy a tarto profilok 16 vagy 24 inchenkent vannak. Angliaban is biztos van valami alap tavolsag a ket profil kozott.
Egyedul a tv koznolnal volt, hogy megbontottuk a masik szobabol a falat es betettuk ket tartofat keresztbe, mert a tv van vagy 40 kilo meg a fali koznol is ugy 10 kilo[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
tildy
nagyúr
válasz bobsys #44389 üzenetére
Nem vasbeton falakra gondoltam
Sokkal inkabb teglara vagy gazbetonra.Nem szeretem a gipszkartonos falakat, nem tudod mit hova rakhatsz fel ( foleg ha nem te epitetted) , pl az albiban meiatt nincs semmi a falon, abszolut nem tudjuk, hol vannak azok az elemek, amibe bele tudnank furni rendesen. Teglanal, gazbetonnal, valyognal ilyen gond nincs
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
bobsys
veterán
A vasbetonnak sem jobb a hangszigetelese mint a gipszkarton falnak. 1 nap volt mig szetszedtuk a konyhat, fel nap alatt megvolt a fal ajtostul es 1 nap volt mig szetszedtem a furdoszobat (kadastul, beepitett szekrenyestul).
Vasbeton falak lakason belul szerintem nem jo, mert csak a szivas van vele, ha felujitas/atalakitas van. Emlekszem bekasmegyeren siman minden athallatszot hiaba volt vasbeton.
Persze nem akarok en meggyozni senkit, nekem bejon a gipszkartonos modszer (foleg igy, hogy mar ujitotam fel)[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
törölt tag
Pedig de. Amit kivehetsz hivatalosan, (statikailag lényegtelen 5-10cm-es betétfalak) azokat itt Debrecenben a jobbak úgy szedik ki, hogy a fal illesztésből kikaparják a mischungot, marad ott két bekötővas oldalanként. Kivágják belőle a villanyt, fúrnak bele lyukat, raknak bele átmenőhorgot, abba kötelet. Vasakat elvágják, és ráengedik a falat négy autógumira. Aztán jöhet a gyémántvágó porszívóval, felkaszabolják liftben szállítható súlyúra, és kb ennyi. Két embernek kb 6 óra meló volt amikor láttam pakolással és takarítással együtt... És nem drága ha azt is nézed, hogy Átlag Jakab segédmunkás napszámba többe kerül ha pár napig veri samuval ugyanazt a falat.
-
tildy
nagyúr
válasz bobsys #44382 üzenetére
Ez nem fal
A falban van rendes anyag is, nem csak szigeteles. ( arrol nem is beszelve, mennyire at lehet ahallani a masik oldalrol, vagy mennyire szigetel)
( itt meg raadasul neha a szigetelest is kisporoljak -tudom, alevego is szigetel - aztan ket oldalra gipszkarton, utana meg csodalokozik az ember ha be tud egy lyukon nyulia ket fal koze."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ToBeY
nagyúr
válasz szőröscica #44383 üzenetére
Igen,ezt akartam mondani,hogy régi szoci vasbeton falban azért van anyag.Nem olyan egyszerű azt ledönteni.
-
veterán
válasz szőröscica #44383 üzenetére
Na igen, kis hazankban mar nem igazan epulnek az uj hazak, nem keszulnek semmibol
Everybody lies.
-
bobsys
veterán
Ennyinek kene lennie egy fal epitesenek. A hangos resz annyi volt amig befurtuk a betonba az u profilokat, ami osszesen nem volt tobb mint egy ora
Persze a profilokat is ossze kell furni, de az kozel sem olyan hangos mint a betonfuras
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
az én panellakásomban az előszobában két réteg linóleum volt egymáson, az alsó még az eredeti, 30 éves, ami fizikailag összenőtt az aljzatbetonnal... Vésőgéppel kellett felszedni, két nap nettó munka. kb. 15 m2, előszoba-konyha-fürdő-wc.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz ngabor2 #44375 üzenetére
"Miből van az a fal?"
regebben nem sporoltak a cementtel, lattam* mar olyan furdoszobat, ahol a csempe is masfel centis betonnal** volt felragasztva - 20 kilos samukalapacs is alig vitte*: ha csak lattam volna...bontottam
**: habarcsnak indulhatott az, csak telebasztak cementtel[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #44371 üzenetére
Én most lementem és megkérdeztem,még is a fészkes fenét kalapálnak,fúrnak 2hete napi 8 órában.
Mert bár marha türelmes ember vagyok,de ez ez már nekem is sok.
Nos a válasz az volt,hogy nem felújítanak hanem átépítenek,falakat bontanak le majd húznak fel máshol. -
rt06
veterán
válasz parandroid #44371 üzenetére
addig orulj, amig nem tudod, mit lehet napokig csinalni gyemantvagoval, vesogeppel
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
ToBeY
nagyúr
Két hete lakást újít fel az alattunk lévő és egész nap fúrást-faragást hallani csak,már egy picit dühítő.
-
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz concret_hp #44367 üzenetére
Youtube-ra feltolni privát videóként?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bandus
veterán
válasz szőröscica #44349 üzenetére
nem tartott sokáig
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
nagyúr
válasz concret_hp #44360 üzenetére
winrarral, pl, 100 megás darabokba...
-
rt06
veterán
sokmindentol fugg, mi szamit ertelmesnek, de pl babyftp
-
félisten
-
veterán
-
kraftxld
félisten
Hány embernek? Milyen file?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
concret_hp
addikt
4 gb-s fájlt hogy lehet értelmesen megosztani?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
BlacKSouL
addikt
válasz szőröscica #44358 üzenetére
BFG !
T-chris: Értem... Így magyaráz...sztaki Árpi.. És akkor ez atomtámadás ellen is véd?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
törölt tag
válasz BlacKSouL #44350 üzenetére
Mert átfutása van az üzemanyagnak. Általános esetben amit vesz, azt betolja a stratégiai tartalékba, és a legrégebbit kiveszi onnan feldolgozásra. Ebből adódóan fizeted te a kútnál a jellemzően 1-3 hónappal ezelőtti vételi ár alapján képzett, és költségekkel növelt árat.
Vagy valami ilyesmit magyaráztak pár éve. -
Viszlát
addikt
válasz szőröscica #44349 üzenetére
Csak nem KBC?
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Tav-Csoves
őstag
Telefon-betyárkodásról dumálgattunk haverral, és felmerült ez a videó. Szerintem eléggé eredetinek tűnik.
Ti tudtok erről valamit?
De ha csak szivatják a csávót, akkor miért retelt be ennyire. Ha valakinek nincs takargatnivalója, akkor nem így reagál. -
mmdms
addikt
itt túrtam a beállításokat vagy 4 perce, mifenéér nemtok normálisan görgetni, hat rákönyököltem a billentyűzetre. epic
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
BlacKSouL
addikt
válasz EQMontoya #44347 üzenetére
mint megtudtam a mol nagyon rugalmatlan (tőzsdei világban az azért elég rossz ómen), és ugye a nép szemszögéből kedvező esetben mindig előkerül a "dehát az árnak csak harminc százaléka van az olajárból" ütőkártya...
csak hogy értsd, ők még a február eleji áremelkedést csak most érvényesítik...
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
Na, májustól vége a big4 világnak, banki irodai patkány leszek én is.
-
erdey_a
addikt
Jönnék fórumozni ahogy illik, erre "anya" kiadja, hogy akkor alvás.
Vérboci
-
EQMontoya
veterán
Az olajár két héttel ezelőtti áron, a forint ez alatt jelentősen erősödött az euróhoz képest, eurusd két hete volt minimumám. A magyar benzinár pedig nő.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
BlacKSouL
addikt
válasz mokus1 #44340 üzenetére
Így első ránézésre tuti Tunézia...
Mert ezek datolyapálmák, márpedig Seychelle-en
nincsenek datolyapálmák, jellemzően inkább kókuszpálmák, meg legyezők vannak...[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
válasz Winner_hun #44341 üzenetére
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
félisten
-
ngabor2
nagyúr
Tudnátok nekem segíteni? Keresnék egy listát azokról a (leginkább szervetlen) vegyületekről, amiknek van hétköznapi elnevezése, vagy híres emberekről nevezték el. Egy jópárat tudok, de minél teljesebb lista kellene. A google eddig nem segített hatékonyan.
-
rt06
veterán
válasz Pttypang #44334 üzenetére
"Sose vegzitek el"
anyam letepne a fejem, ha otthagynam az egyetemetEQMontoya (#44333): kinek van arra ideje? az elmult 5 es fel evben volt talan 4 aktiv felevem
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
Friss diplomasokat szerettel varunk az alabbi allasra.... blablabla... minimum 3 eves szakmai tapasztalat
-
ToBeY
nagyúr
A Tesco dal megvan?Mai kedvenc nótám Nem merem betenni,mert még a kezemre csapnak modik...
-
NoLF
veterán
Bristol 1 fok, erezheto -2, vizszintesen eso jeg es koromsotet vagy napsuteses szeles idoszakok valtjak egymast... Csodas
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Tothgera30
Ármester
Mai rókamóka: Epehányás. Valamit összeszedtem.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
veterán
Most beallt nalunk is erre, lassan indulnom kell, biciklivel mokas lesz, semmi napsutes, nehogy veletlenul felszaradjon.
A tavho ugyfelszolgalata is el van dugva valami kis beugroban egy epulet hata mogott, egy kis tabla jelzi, hogy amugy igen, az ott a tavho es a vizmu kozos ugyfelszolgalata. Igazi kalandjatek megtalalniEverybody lies.
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #44318 üzenetére
végül az lett, hogy megnéztem a hardveraprón, hárman hirdettek ddr-t, ebből kettő volt olyasmi, ami nekem kellett volna, és az egyik válaszolt is a privát üzenetre (egyébként nem tudom, ez egy új módi, hogy hirdetéshez nem adunk meg telefonszámot?)
Szóval elmentem érte Kistelekre (+40 km oda-vissza).De a zügy megoldódott, a gép faszán működik,
fater el volt alélva. ÖSszekötöttem a tv-vel is, és amikor megmutattam neki, hogy kell átrakni Jack Bauert egy mozdulattal az LCD tv-re, akkor leesett a 'zálla, hogy ilyet is tud ez a mai technika. Mindegy, most már nem csak a nappaliban nézheti a sorozatait, hanem a szobájában is.
és igen, a régi c2d gépéhez (e6300) képest ez a G550-es Sandy cerka meg az Asus barabone, amit szereztem, szóval ez is egy nagyságrend-szerű fejlődés.
De nagyon sokat szenvedtem a régi géppel, mire mindent le sikerült menteni róla.
Éjfélkor indultam haza, és üres volt a kocsi tankja, és csak a harmadik benzinkútnál kaptam benzint, mert mindenhol napzárás-múűszakváltás volt.
Éjjel 2 után értem haza. Friss vagyok és üde[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
-
nagyúr
válasz parandroid #44313 üzenetére
Szegeden tegnap 18 fok volt....
-
BlacKSouL
addikt
Tiszta jó étlapot hoztok itt össze. Hamburger mellé Frankfurti virsli, kis Miskolci kocsonyával.
Már csak a Bácskából kérnék jelentést a rizses húsról, Debrecenből a párosról és Csabait meg most ettem pár katonát.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Tav-Csoves
őstag
-
BlacKSouL
addikt
Az elmúlt napok időjárására nem volt panasz. Most meg nem nézek ki az ablakon.
-
EQMontoya
veterán
-
-
NoLF
veterán
Kimegy egy arc az etterembol mosdoba es lila fejjel, ordita jon vissza hogy nem mukodik a wcnk es higy kepzeljuk ezt.
Finoman ramutattam hogy ahhoz, hogy kideritse, nem mukodik a wcnk, odebb kellett tennie a kb 20 kilos aceltablat amire egy A3 lapra kinyomtatva rairtuk, hogy a wc festes alatt all, legyenek szivesek az emeleti mosdokat igenybe venni.
Remelem osszebaszta az egesz festest...
Az emberek tovabbra is sikhulyek.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
BlacKSouL
addikt
Ahelyett, hogy vasárnap este önfeledten tévéznék, és szórakoznék, és rekreálnék, inkább olvasnék híreket? Minek? Biztos valami újbóli politikai fantasztikum, ami egyrészt itt tilos, másrészt meg nem szabad, harmadrészt meg... változik itt bármi? Soha, semmi. Majd kedd reggelre ez is lecseng, mint a többi szenzáció.
Majd akkor szóljatok, ha akasztanakAláírás (nem kötelező megadni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest