Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
1010
őstag
nem talált meg senki pedig modik is jáchattak
-
VladimirR
nagyúr
"ez azért csúsztatás. bankon belül másodpercek alatt tudsz átutalni - még itthon is."
lehet ezt epp csak az en bankomnal nem tudjak mindig"jogszabály írja elő az átutalások maximális elszámolási idejét. országon belül ha a megadott időben adtad a megbízást és nem érkezik meg 1 nap alatt, ott valamelyik bank jogtalanul ül rajta"
sajnos a bankok nem jogszaballyal mukodnek, ha van ilyen, akkor igen, valoszinu, hogy jogtalanul ulnek rajta
de en nem valtoztat azon, hogy ulnek rajta (csak annyit, hogy nem lenne nekik szabad)"mer' a giro, azaz az elszámolás négy után nem működik"
miert nem?no de megerkezett az esti muszaka chat-re, en lepek
-
nike_
addikt
Nekem semmi bajom..
Bár nem is vagyok felnőtt 
Jani: Gyenge vaagy!

-
ladybug
őstag
Szia.
Tiszta nyomi vagyok. Front jön, vagy mi?jeges: Épp ma érkezett egy csekkünk, és döntöttük el, hogy ennek is felmondjuk a csoportos beszedési megbízását - ez az utolsó, a többit már lemondtuk.
Egyébként a bankok közötti utalásra visszatérve... Az az 1 nap olykor 2-3.

-
jeges
senior tag
válasz
VladimirR
üzenetére
"viszont nalunk vannak meg emellett olyan korlatozo tenyezok is, hogy egy penztari befizetes gyorsabb, mint egy (akar bankon beluli) atutalas"
ez azért csúsztatás. bankon belül másodpercek alatt tudsz átutalni - még itthon is.
"bankok kozt nem ritka a tobb napos atfutasi ido sem, bankon belul szerencsere eleg gyorsan megy"
jogszabály írja elő az átutalások maximális elszámolási idejét. országon belül ha a megadott időben adtad a megbízást és nem érkezik meg 1 nap alatt, ott valamelyik bank jogtalanul ül rajta."ha mar itt tartunk, valaki igazan elmagyarazhatna, miert csak banki nyitvatartasi orakban lehet atutalni? pontosabban atutalast kezdemenyezni lehet, csak a masik fel nem kapja meg a kovetkezo munkanap reggeleig (leghamarabb akkor, inkabb kesobb valamivel)"
mer' a giro, azaz az elszámolás négy után nem működik.bash: én pl soha nem járok postára, mindent utalok, de nem engedem meg egyetlen közüzemi szolgáltatónak sem az automatikus beszedést. ha meggyön a számla, ellenőrzöm, és utalok. tartom magam hozzá, hogy ne terheljék meg az engedélyem nélkül a számlámat.
-
bnss
veterán
Szép estét!
-
Thrawn
félisten
Hol vagy Jancsihuszár?
Bújj elő!
-
VladimirR
nagyúr
"Erősen kétlem, hogy a számláknak egy napos befizetési határideje lenne, a feledékenységen kívül más esetet pedig nem tudok elképzelni, amikor számlabefizetésnél nagyon nagy hátrány lenne az egy napos átfutási idő."
akkor te nem voltal szegedi egyetemista
en rendszeresen kesve fizetem be a csekkjeimet, mert egyfelol az allando lakcimemre is kesve szoktak erkezni (es nem birom ravenni az egyetemet, hogy az ideiglenes/levelezesi cimemre kuldjenek barmit is, mindent az allando cimemre kuldenek), s onnan meg megint idobe telik, mig anyamek lekuldik nekem (mondtam nekik, semmit ne fizessenek be, amig nem lattam, mi az, de ha nem igy lenne is eleg az elso fele a dolognak)
masik hasonlo, epp nemreg esett meg, foberlomnek (kecskemeten lakik, dolgozik, szegeden levelezos) csutortok ment ertesites, hogy azon a heten penteki hataridovel fizessen be egy csekket
csekket a to-n kap, to penteken 8-11-ig van, o akkor dolgozik (tanit)... -
nike_
addikt
Na jó, én ezentúl nem szólok semmit mert csak a flame lesz belőle...
-
Bash
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
Egy pénztári befizetés mindenhol gyorsabb, mint egy átutalás, ez teljesen logikus, érthető, és így van rendjén. A készpénz valódiságát sokkal könnyebb és gyorsabb ellenőrizni, mint egy elektronikus pénzügyi adatot. Egyébként meg bandus az ellenpélda arra, hogy nálatok nem lehet.
Erősen kétlem, hogy a számláknak egy napos befizetési határideje lenne, a feledékenységen kívül más esetet pedig nem tudok elképzelni, amikor számlabefizetésnél nagyon nagy hátrány lenne az egy napos átfutási idő. -
VladimirR
nagyúr
en peldaul szeretek sorbanallni ^^
persze postara nem ezert jarok, hanem mert legtobbszor a kikuldott csekken kell megejteni a befizetest
amikor nem, akkor atutalok online
nalatok maskent mukodik, fogadd el, s ne akard megmagyarazni, hogy mi vagyunk a bolondok, amiert nem ugy csinaljuk, ahogy itt nem is lehetviszont nalunk vannak meg emellett olyan korlatozo tenyezok is, hogy egy penztari befizetes gyorsabb, mint egy (akar bankon beluli) atutalas
bankok kozt nem ritka a tobb napos atfutasi ido sem, bankon belul szerencsere eleg gyorsan megy
ha mar itt tartunk, valaki igazan elmagyarazhatna, miert csak banki nyitvatartasi orakban lehet atutalni? pontosabban atutalast kezdemenyezni lehet, csak a masik fel nem kapja meg a kovetkezo munkanap reggeleig (leghamarabb akkor, inkabb kesobb valamivel)jah, megegy, ami a sorbanallasrol, tobbszor visszamenesrol jut eszembe:
szegeden tanulok, termeszettudomanyi es informatikai kar (azert emelem ki, mert jelentossege van a tortenet szempontjabol)
szoval ugye van index, amit felev vegen felveszunk, vizsgaeredmenyeket beiratjuk, aztan leadjuk
aztan par eve emelle bevezetesre kerult nalunk az etr (nem, most nem fogom szidni, pedig lehetne), aminek kvazi ugyanaz a funkcioja is megvan: tarolja a vizsgaeredmenyeket, viszont mindenkinek kenyelmesebb (a diaknak nem kell rohangalni, s bar az oktatonak ugyanugy be kell irnia a jegyet, mint eddig, viszont akarmikor, akarhonnan megteheti)
iden az oszi felevben kitalaltak (vegre), hogy megszuntetik a papir alapu index-et, s elegendo az etr-ben ellenorizni, felvitte-e az oktato a jegyet, nem kell index-szel zargatni oket (ugye nekik is kevesebb igy a munkajuk)
szoval az otlet remek, vegre van tenyleges haszna az etr-nek, amolyan igazi elony, nincs tobb sorbaallas index leadasakor/felvetelekor (leadasnal raadasul ellenorzik mindenkinel egyesevel, hogy minden etr-ben szereplo eredmeny be lett-e iratva az index-be)
erre melyik karon nem szunt meg a papir apalu index hasznalatara kotelezettseg? na melyiken? hat a mienken -
Bash
őstag
A "jó magyar átlag ember" teszi ezt megszokásból, vagy valamit ingyen osztanak a postán vagy csupán szeret sorban állni, esetleg még bosszankodni is, és többször visszamenni, ahogy Drizzt is beszámolt róla? Esetleg félnek az újtól, a könnyebb, egyszerűbb, gyorsabb megoldásoktól?

tildy!
Én is albérlő vagyok, ha meg a főbérlő azért rosszul néz rád, mert rendesen, időben, és rendszeresen rendezni akarod a számláidat, akkor hülye. -
tildy
nagyúr
Nem , itthon próbálnál meg így "élni" :
ad 1. megnézném mibe kerülne (valószínű nem ingyen lenne)
ad 2. megnézném meg tudnád-e oldani.
vladimirR: látom egyre jár az agyunk.
Számlát "albérlőként" egyrészt nehezen fogadnak be elektronikus úton, másrészt meg is van kötve a kezed, ha intézkedni akarsz. (Más dolog hogy a tulaj is rossz szemmel néz esetleg rád )
Van csop. beszedési megbízásom, de közös ktgre pl. nem lehetett, a többire meg a fenti okok miatt sem.
-
Bash
őstag
Számlát már akkor is be lehetett fizetni átutalással, amikor még Magyarországon éltem (nem mostanában volt), kizártnak tartom, hogy azóta megszüntették volna ezt a lehetőséget, és online banki szolgáltatások is voltak már. Úgy gondolom ezen a téren azóta csak fejlődés történt.

-
ngabor2
nagyúr
kellemes délutánt minden topiklakónak. végre hazaértem, a melóhelyen géptilalom van. de télleg, valami virnyák végigszántotta a teljes rendszert, ezért arra kértek mindenkit, hogy amíg informatikusék át nem nézik egyenként a gépeket, addig ne kapcsoljuk be. monnyuk mindegy, mert a szééép új irodában még net sincs, annyira új

visszavonulva önként
megírja az, ami történt
kísért a múlt, pipára gyújt
a sherwoodi erdőben robin hood -
1010
őstag
hello szabadtérből írok. Aki kitalálja hol vagyok kap egy sört/bort.
-
Bash
őstag
válasz
Drizzt
üzenetére
Teljesen mindegy kinek a neve van a számlán, feltételezem minden számlához tartozik egy számlaszám, azonosításhoz több, mint elegendő.
Akár automatikusan, akár manuálisan is kifizethetném az összes számlámat az ingyenes Bill Pay szolgáltatással is, de ezt csak a vízszámla rendezésére használom, mivel egyrészt nem a nevemen van a számla, másrészt nem is a vízszolgáltató hajtja be a számlát, hanem egy harmadik társaság. Minden más közüzemi szolgáltatás a nevemen van és automatikusan le tudják szedni akár a bankszámlámról, akár egy kártyáról is a számla összegét, amikor nekik tetszik, természetesen erről mindig tájékoztatva vagyok. De akár manuálisan is befizethetném mindet online, akkor amikor nekem tetszik, de jobb szeretem így, mert nem kell vele foglalkoznom egy percet sem. -
Drizzt
nagyúr
Nem intézném így, de nem a nevemen vannak a számlák, meg a lakás se, így gondolom nem lenne egyszerű megoldani az átutalást(már egy elmű elmaradást se engedték, hogy befizessek személyesen mondván nem az én nevemen van a számla...), illetve ki tudja visszaköltözik-e esetleg tesóm, akkor meg aztán hülye leszek én fizetni a számlát.
Bár erre már gyakorlatilag 0 az esély. -
nike_
addikt
Francba, szakadozik a net, 2x ment.
-
nike_
addikt
Sziasztok, vége hazakászálódtam, rengeteget ettem itthon, most jól érzem magam.

-
tildy
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
Hugival egy huszasból próbálunk kijönni , összesen .Ezt nézegetem még: vezetéstechnikai tréning
Remélem nem veszi rossz néven
Bár ilyenr eén is elmennék, hátha akkor nem tűnik majd úgy 
-
BlacKSouL
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Gps-t már kapott, egyszer karácsonyra (Volt is az ebayen ebből szopacs nekem )

A tábla nem is rossz ötlet
Ami kütyü kell/kellett neki , eddig mind megvette, vagy megkapta. (Jáááj távirányítót ne is említsd!
)Időjárásállomása is van.... Ráadásul műszaki bolti eladó, tehát...Szgépezni ritkán szokott. Hobbija nem nagyon van , igaz szerelgetni azt szokott .
gondolkodom sétarepülésen neki
-
Drizzt
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nem, fel van sorolva csomó izé, hogy milyen vállaltok, milyen stratégiák vannak, etc, s a feladat az az, hogy a felsorolot pontokat le tudd írni egy lapra. Magyarul nullkreatív izé.
Igazából annyi értelme van számomra, mint annak, amit példaként hoztál.
Más: mentem volna portára befizetni a 4-5 napja lejárt határidejű csekkeket, de meglátva a sort úgy döntöttem, hogy várhat még pár napot.
Majd megyek kevésbé csúcsidőben. 17-kor is bepróbálkozok, de nem tudom nyitva van-e. Meg elvileg akkorra várna az ember tömeget, mégis 13-kor volt, hogy be is alig fértem. -
Drizzt
nagyúr
Tanulok infokommunikáció menedzsment zh-ra, ettől kevés unalmasabb izé van.
-
válasz
parandroid
üzenetére
50-es tábla.... ez kurvajó

hol lehet ilyet szerezni? anyukám 2 hét múlva lesz 50
Ui. mármint legálisan hol lehet iylet szerezni?
-
parandroid
félisten
Az 50-es sebességkorlátozó tábla a sztender ajándék, de mára már kicsit sablonos. Mondjuk egy notebookak biztos örülne. Vagy közlekedésnél maradva, egy GPS-nek. De bármilyen kütyü megteszi, amiről apa elejtett már megjegyzést korábban, hogy jópofa, de mindeddig sajnálta rá a pénzt (univerzális távirányító, időjárásállomás, multiméter, oszcilloszkóp, lézeres távolságmérő, biciklire digitális sebességmérő, távirányítós kisautó, R2D2 formájú ébresztőóra, ha már itt tartunk, millenium falconos legó, mittudomén). Persze mindez feltételez bizonyos technokrata szellemiséget, dehát így kérj tanácsot ajándékvásárláshoz olyan embernek, akit kicsit sem ismerünk.
p
-
tildy
nagyúr
Segítségeteket kérném. 50. születésnapjárara mit illik egy férfiembernek venni
Mondjuka kicsi lányai által
Remélem az apuka nem phzik
Ladybug : igen örülnék ha olyan lenne, ami megmaradna.
Mik nem vannak
Tiszta társkereső/találó lett mára a ph... Hány itt szövődött kapcsolat is van?
Lol. -
Bash
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ha nem tudnám, hogy éltél a Szaharában, most azt mondanám, hogy te soha nem láttál még légkondit működni távolról sem. Magas páratartalmú levegőben naponta többször lehetne leolvasztani a jeget a lamellákról (coil), gondolom nem kell kifejtenem, hogy ez mennyire nem hatákony módja a légkondicionálásnak.
-
Bash
őstag
válasz
csapos2
üzenetére
Miszisz bárányra gondolsz?

-
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Bubu79
üzenetére
Nana!!!
A Noel név a kedvencem.Nem úgy mint a B betűsek
Az én majdani fiam is Noel lesz. Nagyon tetszik ez a név, nem is gyakori , és jól is cseng. Azért lehet kap a neve mellé még egy Gábort is
Régen ha kérdezték mia kedvenc férfinevem akkor az a Gábor volt, meg az Attila, azóta bővült az Endrével is
-
Thrawn
félisten
-
ladybug
őstag
Verus, csapos: Köszi a bíztatást. Vhogy megoldom.
-
ne féltsd Te a kreatív gondolkodásomat...

a légkondi nem egyenlő a friss levegővel.
Sőt, a split klímák csak elhasználják a benti levegőt, ezért még gyakrabban kéne szellőztetni. Persze, Neked lehet, hogy frisslevegős légkondid van, azon a szélességi körön sosem lehet tudni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ladybug
őstag
Eh, de hülye egy nap ez a mai. Egy csomó dologról negatív visszajelzést kapok.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bár nem is vagyok felnőtt 
de legalább már 1 hete nem cigizek, hol a nyúl asszem büszke lesz rám 

csak nézek, minta Öreg