Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Wizzair: London- Luton
Ryanair: Stansted
Easyjet: London- Gatwick, talan london Stansted is
Norwegian: London-Gatwick.Minosegben a legutolso magasan a tobbi felett van, de nekem nem votl gond a tobbivel sem. Ryanairben az a jo, hogy szokott keso este jonni, es Stansted kozelebb van a lakasunkhoz + egy normal kezipoggyasz es egy kis taska felviheto , Wizzair-nel regebben nagyobb feladott poggyasz volt (32kg) ezen valtoztattak most, plusz nekunk rokonsag debreceni, szoval tobbszor repultunk oda veluk, easyjettel nem igazan repultem soha Magyarorszagra, Gatwick kiesos, ha mar onnet megyek, akkor norwegian.
Wizzairnel es Ryanairnel is jo olcso jegyek vannak novemberre-december elejere . Ma vettem Debrecen-Londont harmunknak csak ide dec 7-re 15 ezerert.
-
VladimirR
nagyúr
1: gondolkodtam mar rajta, viszont rohadtul kenyelmes tud lenni, hogy szinte barmerre eldobok egy kovet, otp-s automatat talalok el
2: kosz az infot, ez igazan hasznos, elni fogok vele a tovabbiakban
3: itt ugy altalaban azt nem ertem, hogy miert van szukseg egy-egy atutalashoz emberi beavatkozasra
el tudnad ezt magyarazni egy teljesen laikusnak?
mert en nem latom, hogy az alabbi folyamatban hol szukseges az ember:
-atutalast inditok
-a rendszer kegnezi, van-e fedezetem/keretem
-megnezi, letezik-e az ellenoldali szamlaszam
-atzavarja a penztfokukac: muszaj alcaznom magam, ha mindenki megtudna, hogy _valoban_ tokeletes vagyok, egy perc nyugtom nem lenne
-
VladimirR
nagyúr
"ez azért csúsztatás. bankon belül másodpercek alatt tudsz átutalni - még itthon is."
lehet ezt epp csak az en bankomnal nem tudjak mindig"jogszabály írja elő az átutalások maximális elszámolási idejét. országon belül ha a megadott időben adtad a megbízást és nem érkezik meg 1 nap alatt, ott valamelyik bank jogtalanul ül rajta"
sajnos a bankok nem jogszaballyal mukodnek, ha van ilyen, akkor igen, valoszinu, hogy jogtalanul ulnek rajta
de en nem valtoztat azon, hogy ulnek rajta (csak annyit, hogy nem lenne nekik szabad)"mer' a giro, azaz az elszámolás négy után nem működik"
miert nem?no de megerkezett az esti muszaka chat-re, en lepek
-
Saridon, Béres Trinell Pro, Saridon. Ez a 3 kombinációja, kb 3-4 óra alatt kiveszi nekem, anno a Qualerint gyűrtem, de már abból kellett 2-3, gyomorsav sokszor az egekben, főleg ha előtte este még be is fröccsöztem

az Advil Ultra nekem bakfitty sajna
Szasz, Bon3ss
pécsi offenzíva megindul lassan ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bolondember
MODERÁTOR
szerintem meg igen - miért kell egy új embernek adott esetben "sokal többet" keresnie, mint annak, aki már nem keveset letett az asztalra?!
Szar érzés lehet tudni, h a másik, aki full gizda kis amatőr, keméyn 50k br-val is többet kereshet a másiknál, pedig már megtett ezt-azt...
-
Bubu79
addikt
Ez is igaz - azonban folyamatirányításban egy esetleges üzemzavar esetén nagyságrendekkel több pénzt dob ki egy cég az ablakon ( nálunk legalábbis ez a helyzet ), mint amit egy ember bérfejlesztésén meg tud spórolni - és amíg az újonc nem tudja pontosan ellátni a feladatát, addig nem a lehető leggyorsabban fog újra pörögni a termelés

De ez ahogyan írtad is helyzet specifikus

Szia rarri
Jó étvágyat 
-
Bubu79
addikt
A szezonban lehet valami - bár olyan területen dolgozom, ahonnan nincs számottevő kiáramlás, de ha valaki menni akar, itt sem marasztalják
A gubanc azzal van, hogy az újoncoknak nem kevés meló betanulniuk az új munkakörbe - egyszerűen azért, mert amivel foglalkozunk, azt sehol nem oktatják, helyismeretet igényel és a technológia pontos ismeretét.
Ezt úgy nagyjából két év alatt lehet talán megtanulni - nem azért, mert maga a meló olyan szintű lennne, hanem mert mint mondtam a pontos helyismeret elengedhetetlen.
A vezetőink is tudják ezt, mégis bevállalják az újoncokat ha valaki menni akar - mert spórolhatnak kicsit a béreken...
De ha jól belegondolok nem is biztos, hogy érdemes egy-egy helyen 5-6 évnél többet dolgozni, mert a munkaadók hajlamosak a stabil embereket nem úgy bérezni, ahogyan megérdemelnék... A munkahelyváltás pedig kereset növekedéssel is együtt szokott járni - persze itt most arról beszélek,amikor az ember magától távozik az adott cégtől...
Most nézem csak Bolonddal kimondatlanul is ugyanazon a véleményen vagyunk...

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Logitech z5500 5.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)