Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
az égés az egyik legkellemetlenebb sérülés, különösen, ha nagy felületen, és érzékeny részen történik. csak a hűtés és a fertőzésektől való megvédés segít, a szervezetnek kell rendbehoznia magát. ha meg elfertőződik... akkor bőrátültetés. nem egy kellemes dolog, bár szerencsére még nem volt benne részem.
-
Bash
őstag
Kórházban voltam emergency-n. Egyik barátom tegnap égő olajjal leöntötte mindkét lábát és az egyik kezét, másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Ma látta doki, és lecserélték a kötést rajta, nem volt szép látvány.

-
(Kolombusz)
veterán
Képfeltöltés.hu be van halva megint, pedig van pár kép, amit meg kellene néznem.

-
nike_
addikt
Helloo

Hazajöttem nagymamáméktól a dunántúlról.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
hogy is mondja a nép bölcsesség? "az is hülye, aki húsvétkor kocsmába megy..."
-
neduddki
nagyúr
HI!
Nem is akkor abaromsag ez a Zyxel SUA:- )))
udv
neduddki
p.s. koszonom a figyelemt:- )))
-
Sipi16
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem gáz... én egyszer kicsit ittasan be is estem. Akkor jöttem rá igazán milyen kemény a föld...
-
Winner_hun
félisten
Bowlingoztam. Először. Nem utoljára. Második körben taroltam. Elsőben első 3 körben nem igen lett pontom, csak utána. A szabályokat nem tudom, egyszer majdnem bezuhantam a pályára

-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Az függ a motivációtól is - bár elképzelve a menyecskéket egy vödör víz után, azt hiszem a "högyös"* idő van kifejezés tökéletesen leírja a mostani hőfokot...

*: Egy kolléganőm elszólása volt a hűvösebb nyári reggeleken jelen lévő extra domborulatocskákra, melyek az egyébként is púpos pólókon fel-fel bukkannak..
Nahát Philo - úgy néz ki Grafimedve Téged is utolért...
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
He-he...
Ha gondolod szívesen intézek Neked egy kis anyagot magod tartósítására - de mivel mint minden, ez is a legfrissebben elrakva az igazi, rögtön a bőrkötéses csomagolással együtt tehetnénk termoszba a terméket

-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Üdv Egyfejű

Jó nyomon jársz

Az egyik folyamatirányító gépnek nem kell sok, elég ha ránézek és már bizonyítja is a "Gondolkodom, tehát fagyok" örökérvényű bölcsesség létjogosultságát ( hála Néked Siemens Magyarország )
Tekinteten fagyosságát pediglen már nem is említem

-
Bubu79
addikt
Csuhajja...
Biztos, hogy nem tévesztettük el a dátumot a Húsvétet illetően? Olybá tűnik meglehetősen fagyos az idő a fehérnép hervadás mentesítéséhez...

PH! Virágszálainak sok szeretettel:
"Korán reggel útra kelek, szép lányokat keltegetek.
Harmat csillog cipőm orrán, locsolkodni jöttem hozzád.
Kölni vízzel permetezlek, szép szavakkal ébrezgetlek.
Párnáidra illat hullik, szemeidről álmod múlik.
Itt a húsvét ébredj már, hervadozó virágszál.Kár, hogy szottyadt elmém nem remekel versek befogadásában - ezt a darabot szívesen bevetném, ha még járnék locsolni

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ezt hívják freudi elszólásnak?

-
(Kolombusz)
veterán
Nem megy ma a gépelés:
Montoya üzenete
üdv
Montoya üzenete:
érezd magad meglocsolva
(Kolombusz) üzenete:
üdv
(Kolombusz) üzenete:
érzed magam seggberúgva
(Kolombusz) üzenete:
nah még1y
(Kolombusz) üzenete:
x
Montoya üzenete:
LOL
(Kolombusz) üzenete:
érezd magad seggberúgva
-
P00By
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Ugyan
Édesanyámhoz meg nagymamámhoz elmentem + egy női ismerősömhöz és ennyi... Este remelhetőleg össze fogok futni asszonnyal ö kapni fog rendesen 
ladybug: Engem folyamatosan támadnak
Ugyan nagyon finoman fogalmaztál
-
Ramius
őstag
Kalandornak hovalett az avatarja?
-
ladybug
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, szeretem a kis gyermeki naivitását. Kedves és szívből jövő.
P00by: És nem támadtak le a lányok?
A finom illatú férfiparfümöket nagyon szeretem. Felizgatják a fantáziám.
Oopppsz, ezt lehet ki fogják moderálni. -
ladybug
őstag
Szia mindenki. A nap már nem süt. Nagyon hideg van, de azért kimentünk ebád után biciklizni.
Ja, és 5 locsolónk volt. Elég is. Elég büdös lett a hajam így is. Borka lányom viszont élvezi, hogy "illatos rózsaaszál."
Szerintem 3 napig nem mossa meg a haját. -
Sipi16
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
És milyen fajta van kilátásban?
-
(Kolombusz)
veterán
Oks, köszi!

-
Winner_hun
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Itt sréhen szemben ha jól látom nyitva van, legalább is áll a parkolóban kocsi, más nem igen szokott ott parkolni. 500 m-es körzetben van még azon kívül 4 kocsma amiről tudok, de hogy nyitva vannak-e azt nem tudom, nem járok egyikbe se.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Felénk nyitva vannak sőt....nem is üresek.

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Ezt vehetem igennek?

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nincs választás...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szia Bon
-
bnss
veterán
Szép húsvét hétfőt!
(#13352) philoxenia: szia!
-
(Kolombusz)
veterán
Ma nyitva vannak a szórakoztatóipari egységek? Gyk. kocsmák.
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
hajnali fél egykor te kimész kutyátsétáltatni?

-
poffsoft
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
[link]
Bár lassan vége.Szép napot mindenkinek!
-
Szevasztok Huszárok!!!
hogyhogy nem vagytok locsolkodni?mennyetek osztán locsojjátok a jányok nuniját ahelyett hogy itt kockultok
meg igyatok sok pájinkát
énmámentem is 
-
Winner_hun
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére

Yetike:
Kedves Yetike, belekötöttél egy kifejezésbe, amit az országban mindenki másképp használ, de biztosan csak Te tudod jól.
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor szerintem egymás vitaindító dolgaihoz ne szóljunk hozzá ezentúl, mert már korábban is volt gondunk a másik vitastílusával.
Annyit meg nem ér az egész, hogy felhúzzuk magunkat.
@válasz: Mondtam, hogy nincs értelme folytatni. Kérdezz meg 5 nyelvészt ezzel a dologgal kapcsolatban, aztán vedd helyesnek azt, amit többen mondanak.
-
Winner_hun
félisten

-
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
nem értem, mi a bajod azzal, hogy Yetike csak a címet tudja elolvasni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mod: Yettenet, nem besértődni, csak labdát láttam.

-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
1: ez nem az én skatulyám
2: nem tudsz szöveget értelmezni
3: felesleges folytatni
-
philoxenia
MODERÁTOR
Majd, ha megöregszel látsz színeket is, nemcsak feketét és fehéret, nem azt mondtam, hogy a locsol melléknévből képzett, csak hogy olvasd el.Sok olyan ige van amire nem tudod ráhúzni a skatulyádat, de a locsolkodik, ha visszaható, mindenképpen a locsolást végzőre és nem a meglocsoltra visszaható ige.

-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Mivel a címe igeképzés melléknevekből, és a locsol nem melléknév, ezért nem hiszem, hogy kompetens.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
"viszont az, amit irtal, hogy furan viselkedik cserelgetesnel, arra utal, hogy nem feltetlenul a memoriat nyirtad ki"
Akkor az alaplapnak az ominózus foglalatát? Szóval azt, amibe rosszul pattintottam bele a modult? Többen is mondták, hogy emiatt elvileg nem kéne meghalnia sem a RAM-nak, sem a foglalatnak, nekem mégis sikerült.
Azért cseréltem meg a RAM helyét, mert rájöttem, hogy a KIT-ben kapott RAM nem Dual Channelben megy. -
7
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
11:11:11 - ezt legközelebb '11 november 11-én játszd el

-
(Kolombusz)
veterán
Szép jó reggelt!
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor most már érted?

-
philoxenia
MODERÁTOR
" A visszaható ige cselekvést fejez ki; a cselekvőt megnevező szó a mondat alanyi szerepében áll. Csakhogy itt a cselekvés magára a cselekvőre irányul, arra hat vissza, ezért az nem is jelenhet meg tárgy vagy határozó formájában. Például: Apa minden reggel megborotválkozik; A macskánk nyalakszik"
Innen. -
Dylen
senior tag
Fú a szél, közeledik a nyár,
úgy locsolhatnék már!Ezt most mondták nekem.

A hajam már olyan büdös...
Lányoknak ez egy tortúra. 
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem szeretem, ha kiforgatod a szavaimat, amikor komolyan próbálok magyarázni valamit. Ne tedd, rosszul esik, és rosszabb napjaimon felkapom rá a vizet.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Futakodik?
Semmi értelme nincs, szerintem. A futogat viszont nem a futás gyakoribb művelése, hanem komolytalan tevékenységet jelent inkább...Furakodik? Itt mi a visszahatás, lyukas lesz az illető? Aki nyelvészkedik, az persze nyelvel.
Nem hiszek a nyelvészetben ilyen értelemben. A nyelv művelése, a jelentések összevetése viszont hasznos, de a nyelvészet nem hasonlítható ilyen értelemben a matematikához, vagy a fizikához.A nyelvészet olyan mint a szexológia, láttál már szép női szexológust?
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ezzel a problémával a jelenségnek nevet adó nyelvészeket keresd fel.
Tágabb értelemben nyilván a legtöbb dolog között összefüggés mutatható ki, de itt nem erről van szó.
Nyilván a futásnak is hatása van a futóra (pl. elfárad tőle, szaporábban veszi a levegőt), de a visszahatás nyelvtani értelemben kicsit mást jelent.
Viszont ez jellegű dolog, amit nem szeretnék jobban magyarázgatni, mert a vegén még valami baromságot mondanék, azzal meg nem jutunk előre. -
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem tehetek róla, hogy nem tudod őket így értelmezni. Kereshetek neked bővebb definíciót a visszaható igékről, de nem hiszem, hogy használna.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Ebben az esetben akit locsolnak, az locsolódik, akit vernek az sem verekszik, akkor fogalmazzunk úgy, hogy "tevékenységképző"....
Haverkodik, ereszkedik, nyerészkedik, merészkedik, ezek sem visszahatók, legalábbis nem tudom őket így értelmezni.
Legalábbis akkor a merészedik-merészkedik között például mi a különbség?Mondjuk nagyon szeretem az ilyen szóelemző akadémikus dolgokat, amit magoltatnak a diákokkal, a szókincs elszegényedése, a helytelen kifejezések ellen meg nem tesz semmit a nyelvtudomány. Pl. hallani ilyet is már: "vonatállomás" ;"add oda nekem"; stb., ami nem szleng, hanem helytelen használat egyszerűen.
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
A gyakorítóképző az teljesen más tészta. Ha jól rémlik, az a -gat, -get, de utánanézhetek, ha gondolod.
ng2: Eddig csak az ik-es igék rendhagyó ragozásának figyelmen kívül hagyása szabályos. Aki locsolkodik, azt locsolják.

Dylen: az alanyra visszahat a locsolkodik - szemléletesen sarkítva gyakorlatilag beáll a kölni alá.
Philo: Azért nem szimplán locsolódik, mert tesz is valamit azért, hogy meglocsolják: tojással várja a locsolókat, meghallgatja a verset, nem szalad el sikoltva húsvétkor, ha fiút lát, stb. De egyébként abban a pillanatban, amikor (kölni)víz rácseppen a leányka testére, akkor a leány bizony locsolódik is, bár ezt a kifejezést ilyen kontextusban nem szoktuk használni.
-
7
addikt
-kodik, -ködik, -kedik: a visszaható ige képzői
Visszaható ige
"[a visszaható ige] a nyelvtanban olyan ige, mely magára a cselekvő alanyra visszaható cselekvést fejez ki, p. húzódik = húzza magát, takaródzik = takarja magát."
-
philoxenia
MODERÁTOR

Kicsi kertész legény vagyok, de hideg van a kertben
Inkább itt bent locsolom a lányokat, melegben.
-
7
addikt
Kis fogalomzavar van egyeseknél, ha már húsvét:
locsolkodó: akit locsolnak
locsoló: aki locsolTehát a fiúk nem locsolkodni mennek, és nem is a locsolkodókat fogadják a lányos házaknál, hanem a locsolókat. Köszi, már évek óta bassza a szemem

-
Sipi16
őstag
Nem kicsi szellő hanem szél fúj kinnt.
Eléggé kaki idő van. Még jó, hogy ma nem mozdulok ki itthonról...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Gyönyörű iPhone 14 128GB Kék - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Oopppsz, ezt lehet ki fogják moderálni.