Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
nagyon hétfő van. nem szeretem a hétfőt. a nagyon hétfőt meg pláne.
-
Tim82
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
és most én is beszállok.
jó reggelt!
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Le kellett vágni a 'fejét' meg ki kellett szedni a testét a páncéljából.
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Nem mondom el, félek, hogy kiűznék pár embert a topikból, de annyit megsúghatok, hogy nem paraszt bácsi ugrik be, amint a szekéren ül és a lovakat gyorsabb menetre próbálja sarkallni a fent említett eszköz használatával.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
nami, namíííííííííííí?!

-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Az ostorról más ugrik be, de ezt hagyjuk

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
magam elé képzeltem tildybéjbet, ahogy cilinderrel a fején, ostorral a kezében a kis rákocskákat idomítja...

francé' vagyok ilyen vizuális alkat?!

-
tildy
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Isteni fincsi

Norvégiában azt nyomattuk gombás szósszal
Olcsó volt (600ft/kg) , igaz dolgozni kellett vele.Nem olyan ííze van, mint a csirkének, kicsit halízű, de nem vészes.Jahm és nem szabad forró serpenyőben csinálni, mert akkor ilyen "gumissá" válik az nem jó.Lassú lángon kell.
-
Kazimír
őstag
válasz
venember83
üzenetére
ämmilllyeeé..

mea culpa..
-
Boxiné
aktív tag
Jó reggelt a népeknek!

-
Kazimír
őstag
Új hét, új izé...

-
7
addikt
No nekem most van egy elfele utam. Szejjasztok, majd jövök tán valamikor.

-
Szevasztok Huszárok!!!
(kopirájt
Janoska)

-
7
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Neked nem kellene már aludni?

-
Kidus
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Inkabb itt az a gond, hogy mi itt vagyunk, o meg ott, fogalma nincs az itteni kozlekedesrol, mint ahogy sok masik okosnak sem, aki megaszondja, de en a 4WD hajoban majd osszefostam magam a jeges uton a kamionok kozt, valoszinuleg egy Suzukiban elobb a szivroham vitt volna el, utana meg a kovetkezo kanyarban alacsuszunk egy truck-nak, vagy valami mas katasztrofa tortenik. Vagy forditva. Vagy a ketto egyutt.
Aki nem itt eldegel, nem fogja erteni, mirol beszelunk. En se ertenem. Mivel 26 evig odaat voltam, nagyon jol tudom, mirol beszeltek, de en mar itt is elek egy ideje, es azt is tudom, mi a kulonbseg. Itt kiskocsival nem lehet elindulni, es kesz. Varosban ok, nagyobb utra nem.
Bevasarolni sem, bar ez mellekszal, de mindennapi eletben azert eleg fontos, hogy olyan kocsid legyen, ami az eletvitelednek megfelelo, azaz ha te havonta egyszer mesz nagybevasarolni, ne taligat vegyel, hanem olyat, amibe bele is fer valami.
Es ezen kivul meg volt szo tobb dologrol, amit szinten csak ugy lehet megvitatni, ha mindket fel tapasztalta mindket oldalt, ami jelen esetben ugye nincs meg, mivel csak mi ismerjuk mindket oldalt. Majd ha valaki olyan magyaraz, aki elt itt is, akkor erdemi lesz a vita, addig felesleges szajtepes, es fika. Hozzatennem, aki elt itt, nem is fog ilyeneket irogatni, mint itt altalaban az emberkek.
Sokadszor olvasom, hogy itt azert van nagy kocsi, mert megengedhetjuk magunknak. Na, ez korulbelul az utolso szempont, es ez a kijelentes eloszor meg vicces, aztan mar nem, vegul pedig mar agyrem.
Na befejeztem, ma 20 orat dolgoztam, asszem talan alszom.... -
tbs
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Te most direkt szopatod az afgán, lassan ebédelő tevehajcsárokat, és a vacsora utáni lefekvéshez készülődő SUVsofőröket... "Jó reggelt..." Há-há-há.

BE: Ácsi. Ukránokkal, oroszokkal nem akarok nemzetközi konfliktust kirobbantani...

-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Ja, akkor jó. Féltem, hogy újabb membört veszít az OT.

Kidus: Jó éjt! Vagyis jó pihenést!
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
remélem, h Ő nem oda megy, ahová nekem is kell...

szerk.: most éppen nem akarok - muszáj... Bár, van ott 1-2 Hölgy, akinek látványa feldobja kicsit az embert - mert ugye a szirszar beónak köszönhetően sikeresen elkerüljük Párommal egymást...

vagy ha igen, akkor kötéllel, méreggel megyek délután...

-
venember83
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
Erről beszélünk, SUV nem terepjáró, diferenciálzárak és felező nélkül nem ér kb semmit durvább idő esetén. Persze hiába mondjuk mindezt.
Bolondemberen megsértődni? Ugyan, nézz a nevére, meg esetleg olvasd a hsz-eit, nem sétegetős fajta ember, inkább vicces. Viszlát tiv, remélem!
Bash: Ami hirtelen beugrik: évi 65,000km, mindezt max 6l/100km-es átlaggal (40mpg, diesel) egy 1 tonnás autóban.
Különben jó reggelt mindenkinek, éljen akár Magyarországon, Afganisztánban, Észtországban, az Egyesült Arab Emirátusokban vagy az Egyesült Államokban, esetleg bárhol máshol!
@bolond: "Szép nap ez a halálra..!
" -> Biztos menni akarsz? 
-
tbs
addikt
Úgy csinálok, mintha ráérnék... 
-
7
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
A mostani sínél vegyesen volt bigfoot (3 nap) és board (2 nap) is. De lecsatoltam, ne aggódj.

-
tbs
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Minek..? -> [link]
(Régi, de jó.
) -
7
addikt
Reggeltet mindenkinek. Zuhany, pancsi, közben ébredés, majd súle a mai program. Rég voltam bent, nem mondom.

-
tbs
addikt
Ja, szörpök.
Csapvízhívő vagyok. Nekem a hely szelleméhez (genius loci) tartozik a vízíze. Segít átérezni. 
Mi 1 hónapban (3an), ~36-48l tejcsi (lehetőleg minél zsírosabb), ~2 liter szörpöt (lónyálfélék), ~1l alkoholtartalmú szörpöt (igényesebb bor, tömény) és ~8-10m3 vizet fogyasztunk. Családilag. Utóbbiban benne van a fürdés, mosás, mosogatás, takarítás is...

-
tbs
addikt
G(ö)dMónin'(g).
Micsoda anarhia ez itt kérem..!
Kommunikációs szakadék. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tiv83us
veterán
válasz
TexT-BoY
üzenetére
"mert Te mi vagy? Vagy ki? Vagy he?!"
En erre ragtam be, de kurvara. Es ha Bash is meg en is atusztunk az Oceant es illegalis bevandorlok vagyunk, sot, anyam amerikai allampolgar letere es kitagadott, szoval egy nincstelen lofasz senki nem vagyok, aki itt el 10 eve es velemenyt mondott. De komolyan, nem kivanok tobbet ide irni, mara maga az Off Topic is csak a fraszt hozza ram, nem az en mufajam az, amive lett az utobbi evben.
bolondember: Ne higyj semmilyen, se ertelmesebb, se debilebb embernek, egyszeruen felejtsd el, hogy valaha is leteztem. Thx. -
bolondember
MODERÁTOR
bevallom őszintén, én azt hittem, kinn olcsóbbak az ingatlanok, erre...

Nem is néztem nagyokat amikor először szembesültem az "akciós" 150k €-s, nem túl nagy házikóval Németo.-ban (átlag ár ott is 200k+)... Ilyenkor elgondolkodok azon, h akik kiadják ezeket a házakat/lakásokat, honnan a frászból rendelkeznek/rendelkeztek annyi zsével, h megvegyék, s később kiadják...

@TivJr: értelmesebb embernek hittelek, látszik, h a személyes kommunikáció is sokat számít, de kívánságod számomra parancs.
-
TexT-BoY
addikt
válasz
tiv83us
üzenetére
jajj tiv, be neragj mar a nyuszira, vannak különböző kúlturális szakadékok, amiket nemtud elfogadni. Én pl szivesen olvasok itt tőled és Bashtol is, és szerintem vagyunk még így páran.
Visszaolvastam, komoly hunagry vs us states vita alakult ki.
Igazándiból nem is értem miért. Illeve mi olyan elfogadhatatlan itt 1-2 ember számára... -
tiv83us
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Senki nem vagyok. Ignore please mostantol /tudom, ne beszeljek kocsog amerikaiul, mer' ez egy magyar forum, szoval leirom magyarul is, NE SZOJJ HOZZAM BAZZE/.
Na szevasz Off Topic, regen meg voltak ertelmes emberek, akikkel ertelmesen es jol ellehetett dumalni, ma mar csak a fika meg a beszolas megy. Ez meg kell a szarnak. Enjoy yourselfs.
Csodalom azt is, hogy Vladimir visszajott. Komolyan, kezdem megerteni. -
Bash
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Akinek van pénze, az nyilván vesz magának házat/lakást, nekem egyelőre nincs ~$200000-s keretem egy ilyen teljesen átlagos lakásra, mint amilyenben lakom.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Naszongya:
viz+gaz+vill+kozos+tv+telef /eseti kiadasok nelkul/
2003: 282k
2004: 269k
2005: 284kudv
neduddki
mod: ebbol levonni a nem vagynehez E-sithetot es megkrresni az aktualsi arakt es mingyamevan na jo a tomegkozlekedesem nem konnyen E-sitheto, pedig az is egy lenyeges elem
-
EQMontoya
veterán
pont erről beszélek, hogy autó terén szvsz nem lehet kiindulni pusztán abból a tényből, hogy ki hány kilómétert tesz meg. mert van egy szükséges szint. Ha valakinek valamihez el KELL mennie, akkor oda nyilván el fog menni, ez esetben legjobb, ha ezt minél kevesebb benzinből teszi. Az már egy másik kérdés, hogy mi az, amiért tényleg szükséges autóval menni. Ez a része a dolognak szerintem parttalan.
-
Bash
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Éppen ezért mondtam, hogy vegyünk egész éves átlagot. Amikor itt volt Kidus és tiv toddler látogatóban 5 nap alatt mentem ~1000 mérföldet, nyilván ez nem rendszeres, egész év alatt ez szépen kiegyenlítődik. Tömegközlekedést nem tudok használni, sőt a postaládámig és a szemetes konténerig is autóval járok minden nap.
bolondember!
Te enyhén speciális eset vagy, de egy főre esőt számolj. -
bolondember
MODERÁTOR
akkor az első kérdés:
-én, mint albérletben lakó, mivel még másik 2/3 emberrel lakom, mit számoljak? Teljeset és majd méltányolunk? (ahol vadidegenek is vannak, ha úgy nézem - de ezt kéne, nem?)
-vagy számoljam az otthonit, amit Anyám fogyaszt,, de nem ott vagyok?Rendben.
hirtelen, köbö adatok:
-villamos energiafogyasztás az albiban olyan 180kWh (pontos adatok estére)
-tüzelőanyagfelhasználás: ~30-40l ->~9,25 gallon (jelen esetben jó kis shell 95-ös benzin)de holnapra finomítok, pontos adatokat hozok.
-
EQMontoya
veterán
Részemről a dolog megoldható, a probléma csak annyi, hogy a környezetszennyezésben ugye nem csak az a mérvadó, hogy mennyi gázolajat pöfékelünk el, hanem ennek szükségessége is, valamint az is, hogy ezt milyen távon pöfékeljük el. Pl ha valakinek egy héten kétszer Budapesten van dolga, és távoli városban él (Debrecen, Miskolc, Szeged pl), az bizony pöfékelni fog rendesen, még akkor is, ha az autója egyébként abszolút környezetkimélő lenne.
A villamosenergia és vizhasználat ilyen szempontból korrekt. -
neduddki
nagyúr
HI!
HAt ha jol tevedek en ezt mar egeszen regn felvettem a diszes bandanak akkornagyon csendbe vota, meg a tobbiek is/ha jol tevedek allpr vot szo a eletcikluselemzesrol is:- )))/
udv
neduddki
p.s. nekem ez evrol evre megvan /rezsi/ lassan meg lehetne csinlani a tavajjit is mert ma mindek kigyutt /vmikor neki is esek remelm a het masodikfelebn akad ra ido: - )/
mod: mongyuk azt fejbo tom, hogy az ablakcsere 2/3ra csokkentetee a teli gazt, ki is szamoltam, hogy az akkori arakkal 50 ev aalt terulne meg:- ))) /teremszetesn nem azert csinatam, ill. untam hogy tul nagy a szil a lakasban, de ez egy 120 evesablaknal ma csak megbocsathato vot naaaa:- )/
-
neduddki
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
HI!
burger felejtos:- ( azon gondolkoozm hol ettem jot: mariot hotelben bisztos, es amimeglepo vmellik kinaiban is egeszen finom vot az akafa elejen h ajol tevedek sajna ma bezart /de ott vot a legjobb brokkolis marha is amihez eddig szerncsem vot: - )/
udv
neduddki
-
Bash
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Cut the crap!
Kedden nem dolgozom, megígérem, hogy aznap leülök és becsületesen kiszámolom neked a háztartásom:
- egy főre eső egyhavi üzemanyaghasználatát (gallon és liter)
- egy főre eső egyhavi villamos energia-használatát (kWh)
- egy főre eső egyhavi vízhasználatát (gallon és liter)
egész éves átlag alapján.Legyél szíves ugyanezen adatokat saját háztartásodról összegyűjteni és rendelkezésünkre bocsátani. Sőt, legyen ez egy kihívás mindenki számára, csupán a kiváncsiság kedvéért.
-
poffsoft
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
jó a buli? gonodltam megkérdem...
-
neduddki
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
HI!
Beno imagya:- )))
udv
neduddki
-
Bash
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Anyukám pont fordítva van vele. Megkóstolta már, ízlett is neki, de számára csúnya, visszataszító.

-
Bash
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Nyugodtan kóstold meg, semmi bajod nem lesz tőle. Főzve marinara szósszal, grillen zöldséggel, rántva bármivel...
-
válasz
bolondember
üzenetére
apa, egyszer hazemegyünk a háborúból alapítunk egy rákász-kámpenit, oké?

aztán meg futunk.Bsh : remélem, az a borsó legalább dinyne-méretű volt

-
Winner_hun
félisten
Repülő őzike
![[link] [link]](http://prohardver.hu/dl/s/ul.gif)
Hmm fura videók vannak arrafelé [link] -
válasz
bolondember
üzenetére
psszt!
a nagy víz túloldalán még csak vacsoraidő van
most előkapják a kaját, amit megvettek a vannal a múlt hónap elején a nagybevásárlás során
-
EQMontoya
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
és nem lett jobb.
-
BlacKSouL
addikt
szerintem aludjunk osztakkor holnap jobb lesz..

-
bolondember
MODERÁTOR
egyre jobb.
ha nem kéne melóznom, akkor most mittomén.

-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
nem teljesen erről van szó, amit a második bekezdésben irtál. mert a drága autó nem mindig nagy. nekem, ha sok pénzem lenne, akkor sem vennék marhanagy terepjárókat. ha családi autó kell, akkor pl mazda6, honda accord, esetleg 5ös bmw, ha meg sportautó, akkor van bőven választék. és azért ezek nem olcsó autók nagytöbbségükben, csak nem olyan hatalmas nagy dögök.
arról pedig már megszólalni is nehezen merek, hogy pont az jár egy 2.5 tonnás benzitemetővel, aki a környezetvédelemről papol.

Race: szvsz nem mindegy. nagyon sok dologban nem, ha gondolod, részletezhetem.
-
Racecam
nagyúr
-
bolondember
MODERÁTOR
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Ha valaki valamiben hisz, és meg van róla győződve, hogy nem létezik más lehetőség, és gyakorlatilag bebizonyítani sem lehet neki az ellenkezőjét, az számomra egy vallás. Nem klasszikus értelemben, de az.
Itt azon van a sarkalatos pont, hogy ott is el lehetne járkálni kisautóval is, de meg tudják tenni, hogy nem azzal járnak, ami kényelmesebb, és akkor mi a francért ne tennék meg. Mi meg nem tudjuk. És mindkét oldal elméleteket gyárt arra, hogy az ő szempontjai mért jobbak.
-
Racecam
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Olvastál Te ott olyat, ami Rád vonatkozik?
Csak mintegy Bash/Tiv helyett válaszoltam a kérdésedre. (Úgy, ahogyan én látom.) -
tiv83us
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Ok, koszi a szep estet, szevasztok.
-
EQMontoya
veterán
válasz
tiv83us
üzenetére
A magyar ember nem egy honapban egysze megy el vasarolni, - velunk ellentetben - hanem. teszem azt hetente, netan tobbszor hetente - igen, a magyar ember szeret friss gyümölcsöt, zöldséget enni, esetleg friss pékárút, nem a múlthetit, de ez csak felénk szokás

A magyar ember nem tesz meg naponta, havonta 1500-2000km tavolsagot, nem kell a strapabiras. - havi szinten 2k-nál igen sokan mennek többet felénk, de a megbizható autót japánban gyártják. 323as mazdánk 11. éves lesz idén, 230.000 km-el. Eddigi müszaki meghibásodások száma 0. ha ezt egy amerikai autóval megcsinálja valaki, nagyon fogok nézni. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
BlacKSouL
üzenetére
várj, azért a vallás az megint más dolog. Azért a másik vallási meggyőződését tartsuk má' tisztában - leszögezem: szcientológia NEM vallás. Más példa?
És itt nem flémnek kéne menni, hanem beszélgetésnek, vitának. Csak egyesek nem viselik el a kritikát és bedurciznak.
@Rész: ki a lópikula fikáz?! mert én nem fikáztam, nem tudom miért kell belemagyarázni adott esetben?

Ott sem fenékig kejfel az élet gondolom, csak vannak dolgok - most előhozom TivJr-t példának - amit nem értek meg, és erre szerettem volna NORMÁLIS választ kapni, de csak a "csak" és a "mert" jön. -
Racecam
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Nem, gondolom a f@sza kivan attól, hogy ebben az országban, jó szokás szerint mindennek, de különösen amerikának a fikázása a snassz. Persze, hogy ez gerjeszti bennük azt az ellenállást, hogy azért is megmutatom, hogy itt minden nagyobb, jobb.
Őszintén szólva, nekem is kivan, főleg, amikor látom, hogy egyesek pólyával a seggükön mennyire okosak tudnak lenni. Biztosan így születtek.u.i.: És nem tévedtem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Ez kb olyan, mint az hogy van aki naponta többször Mekka felé hajlong mezítláb egy szőnyegen. Nem érted, fel sem foghatod, de mikor próbálod elmagyarázi hogy te anélkül is egész jól eléldegélsz, ő meg meg van győződve róla, hogy anélkül nem élné túl az életet akkor jönnek a konfliktusok.
Nem kell feszegetni. Fölösleges flém már sokadszor.Itt jegyezném meg hogy Szibériában nincs SUV. Mégis közlekednek. De hát az ottani tél meg hó, meg utak azok sehol nincsenek az Appalache-hez.. [Irónia, illetékeseknek nem felvenni!
] -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
tiv83us
üzenetére
akkor sem értem miért kell SUV, de ha TE jobban, nagyobb biztonságban érzed magad egy hegyben, tedd azt.
Amúgy nem értem:
"mar megint 2 against Hungary" - mert Te mi vagy? Vagy ki? Vagy he?!
Vagy csak simán nem érted meg, h vannak dolgok amit esetleg tulzónak, érthetetlennek tartunk?
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Jóóóók vagyunk bébi..!

.