Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Met: Metallica: M72 World Tour
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
Sziasztok!
Amatőr fotós vagyok. 2 évig használtam egy kompakt Panasonic FZ6-ot és 4 éve nyúzik egy Nikon D40-et kit obival (18-55).
Kicsit bizonytalan vagyok magamban ezér lassan 1 éve húzom az objektív cserét... Néha hiányzik egy kis plusz zoom, de nem szeretnék folyamatosan optikát cserélgetni. A Nokon féle 18mm kezdőt már nem tudmám elengedni... :-)
Ezért főleg "utazó zoom" objektívben gondolkoztam. Sajnos a pénztárcám nem túl vastag, így saját ismereteim alapján 2 obira szűkítettem a kört. Természetesen, ha valaki tud jobbat, szívesen várom az észrevételeket!
Mielőtt belinkelném az obikat, szeretném leszögezni, hogy eléggé kukacos figura vagyok...
Szóval azért az első szempont az, hogy a kiszemelt obi legalább olyan szépen rajzoljon, mint a jelenlegi 18-55-ös. Ha az új obival csalódást okoznának a képek, nem tudnék örülni a plusz zoom-nak.
Szóval a következőket néztem ki:-Nikon 18-105:
Ez fényerőben papíron ugyan azt hozza, mint a 18-55-öm. A szimatom valamiért azt súgja, hogy ez lenne a nyerő. Kérdés, hogy Szignifikáns-e a különbség zoom terén a 18-55-höz képet, hogy megérje a cserét....
http://www.220volt.hu/Nikon+AF-S+18-105mm+f+3.5-5.6+G+ED+DX+VR+OEM-Sigma 18-200
Ez fényerőben gyengébb (Pedig a Nikon 18-200 ugyan annyi fényerővel bír, mint a 18-55). Valahol véletlenül láttam teszt képeket (igaz kicsiket) és kicsit gyanakvó vagyok..
http://www.220volt.hu/Sigma+18-200mm+f+3.5-6.3+DC+OS+HSM+NikonAz építő jellegű hozzászólásokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autóhifi
- Suzuki topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Wise (ex-TransferWise)
- Minecraft
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szóval azért az első szempont az, hogy a kiszemelt obi legalább olyan szépen rajzoljon, mint a jelenlegi 18-55-ös. Ha az új obival csalódást okoznának a képek, nem tudnék örülni a plusz zoom-nak.