- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Hát azért azok a cápás ötletek nem váltják meg a világot.
Let me agree not to agree - az, hogy a nagy multik felvásárolnak kicsiket, ugyanúgy a kapitalista berendezkedes része, mint minden más. A kis startupok nem azért innoválnak, mert meg akarják váltani a világot, hanem pénzt akarnak látni belőle. Persze van egy szakmai lelkesedés, ami a dolgot előre viszi, de csodák nincsenek - az innovátorok is pénzből élnek.
Amiben nem értek egyet, az az, hogy általában pont nem azt találják ki a kicsik, hogy hogy áll össze egy koncepció, hanem egy ötletük van. Ahhoz kevés a pénzük, képességük, hogy end-to-end megoldásokat szállítsanak.
-
Nem is az a lényeg szerintem, hogy a nagy multi valósítja meg, persze fontos a termék életútban, hanem az ötlet maga, az egész koncepció, hogy összeáll
Az utóbbi évtizedekben is rengeteg ilyen volt, hogy egy nagy multi is kifullad az innovációból hiába van ott pénz vagy maga a kapitalista berendezkedés fordul saját maga ellen ahol nem az innováció fontos hanem a profit ( intel példája is pl) ezért a sorozatos rossz döntések, menedzsment csak a saját kis zsebét tömi, vagy az előléptetés a lényeg, a céggel meg lesz ami lesz.
Az rtl cápák közöttje egy tök jó példa erre. Jönnek olyan ötletek kisemberektől amikre lehet építeni, nagyban nagy tőkével nagyobbat álmodni.
-
gusthy
veterán
Ezek bőven régebbiek, mint 10-20 év. A Google kereső konkrétan 27 éves. Azt írtam korábban, hogy az elmúlt 10-20 évben már nem igaz, hogy a garázscégek váltják meg a világot.
Es persze, _néha_ vannak ma is sikeres startupok, de csak nagyon néha. Példa lehet a Revolut és a fintech világ úgy általában. De tendenciáját tekintve ez egyre kevésbé releváns.
És hidd el, hogy miután így közel 40 éve tolom az IT-ban, tudom, hogy milyenek a kicsi és a nagy cégek. De azok a dolgok, amik tényleg megforgatják a világot, manapság rengeteg tőkét igényelnek, ami a kis cégeknek egyszerűen nincs. Egy garázs cég nem fog metanol hajtású teherhajót építeni, meg LLM-et se. -
judas13
veterán
Túl jól hangzik a finn startup világmegváltó akkumulátora ahhoz, hogy igaz legyen
-
Ricardo
titán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Ez jogos. De most is vannak kis cégek vagy közösségek (pár kocka egy garázsban) akik alkotnak olyat ami később maradandó.
Nm véletlenül volt most is a CES-en rengeteg olyan cég, akirő szinte nem is lehetett hallaani, és ezek csak azok akik már legalább eddig eljutottak, és meg tudják mutatni magukat. Persze egy jó részük megy a sűlyesztőbe, de sokuk alkot valamit ami használható, vagy később egy új technológiai megoldás alapja lehet.
Összefoglalva. Sterintem most is rengeteg a kis csoport, vállalkozás, vagy akár egy ember aki kitalál valamit. Ez anno ís így volt, és most is így van.
A nagy cégek egy jó része vadászik ezekre, és felvásárolja. -
Ricardo
titán
3D nyomtatás sem nagy cégtól indult.
A Google keresőmotorja egy egyetemi proektből indult.
Biztos vagyok , hogy van még sok, csak nem is hallottunk róla.A kis cégeknnak előnyei.
Nincsenek merev hierarchiák, gyorsabban tudnak reagálni.Egy-egy specifikus problémára koncentrálnak. Hajlandóak olyan új utakat is kipróbálni, amiket a nagy cégek nem. Gyakran mélyebb elkötelezettséggel dolgoznak, mert személyesen érintettebbek -
gusthy
veterán
Nem, szerintem elenyésző azon kis cégek száma, ahol ez történik. Manapság a valóban releváns és forradalmi fejlesztések irdatlan pénzeket igényelnek.
Ahogy korábban is említettem: az, hogy tudsz mondani egy példát, ami egyébként nem jó példa (az Android Inc. által készített Android nem volt "használható", gyakorlatilag újra lett írva, miután megjelent az iPhone), nem jelenti azt, hogy ez a trend. Ilyen is van. Néha. Korábban felsoroltam jó pár valóban komoly innovációt (AI, mRNS vakcinák, félvezetőgyártás), amik nem ilyenek voltak. De hogy folytassam a sort: egy James Webb teleszkóp nem fog tudni startup lenni. SpaceX, fúziós erőmű, elektromos autózás, cloud, metanol-hajtású tengerhajózás, OLED kijelző, stb.
A Facebook 21 éves, a Google 27. A Netflix 28. Az Amazon 31. Az, amiről ti beszéltek, az 20-30 éve volt igaz. Mára lényegileg elenyésző.
Olyan valóban van most is, hogy valami kockák kitalálnak valamit, amit megvesznek nagy cégek, de általában nem azért, mert a nagy cégek ne tudnák megcsinálni, hanem mert ezzel némi időt és pénzt spórolnak.
-
Ricardo
titán
Minden kis céggel ez van. Pár elszánt kocka összejön. Ha kitalálnak valami használhatót , akkor jön valamelyik nagy cég, és felvásárolja.
belentesznek pénzt (mert nekik van) és ha később lesz valami akkor azt már az adott céghez kötik, és a kockákról max lábjegyzetben lehet valahol olvasni. -
gusthy
veterán
Az, hogy tudsz egy egyébként nem releváns példát mondani, nem jelenti azt, hogy általánosságban kis cégek forgatják fel a világot.
Az Android. Inc-et 2003-ban alapították és 2005-ben már fel is vásárolta őket a Google. Tehát nem váltották meg a világot, és az az Android, amit az Android.Inc csinált, köszönő viszonyban se volt azzal, ami aztán lett. Eredetileg digitális kamerákhoz készült. Az iPhone megjelenése után gyakorlatilag újra kellett írni az egészet.Az okostelefon koncepció már megvolt, a Symbian miatt. A full screen érintő kijelző koncepció az Apple-nak köszönhető. (Egyébként az eredeti Android ezt nem is támogatta.) Az Android egyetlen újítása a nyílt forráskód volt, az meg nem az Android Inc. eredménye, hanem már a Google döntése volt. Érdemes lenne elolvasnod az Android történetét.
Amúgy az eredeti kommentben szereplő SAP, ami ugye klasszikus garázscég, se úgy van, ahogy ezt az emberek elképzelik. Nem a te vagy az én garázsom volt. Ugyanis valószínűleg a te vagy az én apukám nem tudna megvenni egy komplett IBM mainframe - et és betámasztani a garázsba. Ahhoz nagyon komoly tőke kell.
-
Koszonom a beszamolot!
-
nevemfel
senior tag
2016 óta olvasok híreket a szilárdtest akkumulátorokról, hogy már mindjárt jönnek, csak kettőt kell aludni. Csoda, ha szkeptikus vagyok?
Egyébként ide is linkeltek reakció-videókat, amik alapján erős az esély, hogy ez az egész lényegében egy szuperkapacitás, nincs benne semmi kémiai folyamat. Már ha igaz bármi is ebből az egészből.
-
arnyekxxx
veterán
Ezt csak a nosztalgia kedvéért

-
Nagyon kiváncsi vagyok erre, hogy valid Vagy megtrollkodták az egész világot így márka hírnevet szerezve.
Hajrá Donut!
Hajrá Europa! 🇪🇺
-
mhydas99
senior tag
Allitolag a fantasztikus uj akksirol keszult szamitasokat mind a legnagyobb europai koponya, Nagy Marton vegezte, ugyhogy mindenki megnyugodhat, 100 ezer ciklust fog kibirni olcsobban, mint a jelenlegi technologia....

Komolyra forditva is nagyjabol ez a helyzet, csak egy finn Marton vegezte...kizartnak tartom, hogy igaz legyen a bejelentes, tozsdei kamu lesz ez, mint mar nehany ceg megtette az elmult 50 evben. Jo lenne ha igaz lenne, de ha igaz lenne, csak akkor jelentettek volna be, ha mar letezne prototipus is, mert akkor be lennenek vedve. Igy viszont ha tenyleg felfedeztek volna ezt, akkor kockaztatjak az ipari kemkedest, kiszivarogtatast, zsarolast, adott esetben gyilkossagot a konkurensek reszerol...
-
spect80
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Biztos vagyok benne hogy 20m usd összekalapozásához többre volt szüksége a nvnek egy látványos scifi videónál és még laikusok számára is nyilvánvaló hazugságok puffogtatásánál. Ez utóbbi inkább elriasztja a befektetőket, sem mint vonzza.
@nevemfel: aki így áll hozzá, az fektessen csak a cégbe. Kellenek olyanok is akik hisznek a mesékben
-
Ricardo
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szerintem lesz róla hír, valószínűleg itt is.
Egyébként Egy szóval nem mondtam hogy ez tuti siker, csak azt hogy a másik véglet "tuti kamu" is erős.
Valamit összehoztak, én őszintén kíváncsi vagyok, hogy mit. -
-
Dare2Live
félisten
Az a gond, hogy a gyártásba majd valamikor (GAC 2027) kerül szilárdtestre nagy multik eddig ~10.000ciklust promoztak. Ami nemhogy egy telefont de egy autót nézve is annyi, hogy elöbb rohad ki alólad mindhogy tönkremenne az aksi.
Erre most jön egy kb startup és bemond 100.000ciklust. Az szuperkondenzátor kaliber. Értelmezhetetlen. Pedig nem az első eset lenne amikor nem a nagy multi hozta el a nagy forradalmat. Persze jellemzően nem is érdeke piacot uraló nagy multinak a diszruptiv tech.@arnyekxxx
Az a jó ebben, hogy ez nem valami 5+éve kirakott Samsung, LG, CATL, GAC... majd 5év múlva jön hír. Félév. Akkor kiderül. Aki meg befektetni akar pár 10m$árt az nézze meg. -
Ricardo
titán
"mert ennek a számnak elemi szinten, kémiai átalakulási korlátai vannak."
A mostani ismereteink szerint. Én is szkeptikus vagyok, de ettől még remélem sikerül, mrert az akkor brutális előrelépés lenne.
Erre jó példa az Atom egy és oszthatatlan kijelentés.
Amikor ezt kijelentették, azt gondolták az atom a legkisebb, és azt hitték nincs az az eljárás amivel tovább lehetne bontani, hiszen fizikai korlátai vannak.
Aztán lett, megoldás, és az addigi korlátokat átlépték. -
Dare2Live
félisten
?
nv alapítóinak volt egy kb víziója 1993ban amire összekalapoztak 20m$. 1993ban az nem kevés pénz volt. "The company subsequently received $20 million of venture capital funding from Sequoia Capital, Sutter Hill Ventures, and others."
Nem fél hanem két évre rá 1995ben! megjelent az NV1. Ami brutál nagyot bukott.Itt konkrétan terméket igérnek fél év múlvára. Aki érdemben be akar fektetni pár 10 millió$ az sanszosan konkrét, kész terméket nézhet meg, áttekintheti hogy állnak a beszállítói láncok, összeszerelés... Ehez képest NVnek semmije nem volt. Te simán lehumbugoztad volna.
-
Én a fizikai öregedést írtam.
Példa, hagyományos ólomakku, autóakku.
Minden akkuban 3 alkatrész van amitől működik.
Pozitív elektróda, negatív elektróda és az elektrolit.
(meg a szeparátor de ez csak fizikailag van jelen, alválasztja a 2 elekródát)
Ólomakkuban a kénsav a szeparátor és az elektrolit.
Kisütésnél kémiai átalakulás megy végbe, a színtiszta ólom lemezekből ólom-oxid keletkezik ami a töltésnél visszalakul ólommá.
A folymat nem 100%-os mivel közben mechanikailag is öregszik, mikroszkópikus darabok válnak le vagy atomi szintem semmisülnek meg.
Vagyis minden egyes töltési-kisütési ciklusnál fogy az aktív anyag, következmény a degradálódás, durv kapacitáscsökkenés, végső stádiumban nulla kapacitás netán cellazárlat.
Litium kémiánál picit más a szitu de ott is kémiai átalakulások sora törtémik és annál sem tudom elképzelni a 100.000 ciklusszámot.
Nincs az a kivitelezési megoldás hogy az elektródák, az elektrolit és a szeparátor kibírjon ennyi átalakulást.
Erre írtam, hogy szkeptikus vagyok mert ennek a számnak elemi szinten, kémiai átalakulási korlátai vannak. -
GhostVector
tag
Ez olyan, mint a világvége. Minden évben van már régóta.
-
Ricardo
titán
"Nincs az a kémiai átalakítás ami ezt a ciklusszámot tudná, ráadásul ekkora töltési rekombinációs teljesítménnyel."
Az atom pedig egy és oszthatatlan. Továbbá kizárt, hogy a levegőnél nehezebb tárgyak repüljenek......stb
Nem mondom hogy amit állítanak igaz, de kategórikusan kizárni is hiba lenne szerintem.
Hamarosan kiderül, mit tudnak valójában. -
spect80
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
A felsoroltak először letettek valamit az asztalra, amikkel ha nem is csináltak azonnal forradalmat, de elindítottak valamit, amik fokozatosan váltak forradalmivá.
Jelen cég meg a teljesen irreális ígéreteken kívül semmilyen kézzelfogható információval/demo termékkel/pilottal nem állt elő.
Érdemes megnézni a motor és control menüpontokat is, ahonnan kiderül hogy humbug az egész. Inkább tűnik ez az egész projekt egy PR szakos hallgató BSC vizsgamunkájának, mint valós technológiai innovátor bemutatkozásának. -
Janika(1982)
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Kamu az egész,fingreszelés megy a világban már csak.
-
floratm
senior tag
Régen mikor a mamával néztük a TV be ahogy a motorosok hogy bedölnek a kanyarokba......mondta a mama: "nemigaz az fiam"
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
+1
De az sokkal fontosabb, hogy az előállítása olcsó, "hétköznapi" anyagokból legyen. -
Nekem ez a 100.000 ciklus felfoghatatlan.
45 éve foglalkozok lúgos és ólomakkukkal, bejött a képbe 25 éve a nikkel alapú is és 15 éve a litium.
Nincs az a kémiai átalakítás ami ezt a ciklusszámot tudná, ráadásul ekkora töltési rekombinációs teljesítménnyel.
Magyarul brutális árammal tölthetően.
Szuperkapacitás az igen, de nem írják hogy ez lenne hanem következetesen szilárdtest akkunak nevezik.
Én picit szkeptikus vagyok ezekkel a paraméterekkel. -
Dare2Live
félisten
Az elmúlt 40/100+évben teljesen általános, hogy "nagy, hihetetlen forrdalamak" nem nagy 10-100.000főt foglalkoztató multiktól hanem kis kezdetben akár pár fős "startupoktól" jöttek.
A 70-80-90es években egy pl IBM egy MS/Apple/Nvidia/alphabet/SAP.... hez képest végtelen kutatóval, büdzsével dolgozott, sokszor nagyon jó termékeik voltak/vannak. De ld a felsoroltakat pl ha ki kell valamelyiket emelni akkor SAPot tenném na már.
-
Alogonomus
őstag
A finnek állításában nem is annyira a kapacitás a lényeg, meg hogy hányszor újratölthető, meg milyen környezeti viszonyok között használható. Az igazán nagy dolog az az állításuk, hogy semmilyen ritkább alapanyagra nincs szükség a gyártáshoz.
Amióta igazán beindult a elektrifikáció úgy nagyjából az első újratölthető ceruzaelemek kapcsán, azóta gond, hogy az újratölthető akkumulátorokhoz kellenek különböző ritka földfémek, amiket nem csak drága kinyerni a hordozó anyagokból, de a hordozóanyagok is jelentős környezetpusztítással termelhetőek ki, amiből aztán további jelentős környezetpusztulást eredményező technológiával lehet kinyerni a tényleges ritka földfémeket. A kínai vezetés bevállalta, hogy hatalmas tájsebeket okoz magának, hogy cserébe a ritka földfémek kereskedelmén keresztül jelentős érdekérvényesítő hatalomra tehessen szert. Ez annyira komoly ütőkártya Kína kezében, hogy még Trump is kénytelen volt meghátrálni miatta a Kínával folytatott gazdasági háború folyamatában.
Na ez az állítólagos akkumulátor technológia a kínai államot megfosztaná az egyik talán legjelentősebb tárgyalási eszközétől. -
spect80
őstag
Kicsit olyannak tűnik ez nekem mintha megígérnék, hogy jövő héten én nyerem a lottó ötöst. Nagyon szeretném elhinni, de nem megy.

Pláne hogy az évek óta erre szakosodott cégek pénzt, időt nem kímélve ezen dolgoznak vélhetően valnagyobb stábbal és biztosan nagyobb tapasztalattal, mégsem tartanak látszólag itt. -
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
-
troviko
senior tag
A szilárdtest akku olyan, hogy törvényszerű, hogy valaki előbb utóbb megcsinálja. Olyan ez mint a tengeralattjáró. Évtizedekig csak Sci-fi volt, aztán megszületett a technológia a tömeges elterjedéshez. Vagy a holdraszállás, amit már az első rakéták megjelenése óta dédelgettet. De a személyes életemből is tudok ilyet mondani, a telefonokba szerelt GPS-t is minden évben megígérték a tech cégek jó 4-5-6 éven át, mire kereskedelmi forgalomba került. Szóval a szilárdtest akku egyszer meg fog születni, azzal viszont én is szkeptikus vagyok, hogy mikor és ki találja ki. A cég hozzáállása annyiból korrekt, hogy nem azt mondja, hogy 1-2 éven belül, hanem azt, hogy már kész, és 3 hónapon belül tesztelhető. Az persze jó kérdés, hogy a tömeggyárthatósága mennyire hiteles ígéret. Én is 25 éve olvasom az ilyen híreket.
-
Postas99
őstag
Szerintem, most van az a pont hogy keresik a hülyéket, csak dőljön a pénz... befektetők, meg még 2 ember (boldog, boldogtalan) jöjjön és adja oda a pénzét.
Majd xx idő múlva bedőlnek, mert valami nem smakkolt... de ne legyen igazam.
-
Janaboy
veterán
A 100e ciklus azért erősen elméleti.
Egy képleten alapuló számítás.
Szóval azért itt még bármi lehet de ha már 20e ciklust tud, az is durva lenne.Nem igazán tudom elhinni, hogy átverés legyen és ilyen színpadot tegyenek mögé.
De hamarosan kiderül. -
A Molyember
tag
Ez az akksi a tul szep, hogy igaz legyen kategoria. Mocskosul kivancsi vagyok, mit is tud valojaban.
-
100ezer ciklus az kemény. Valami hagyományosabb motor jó lehet első körben, nem egy 13 milliós dizájn motor. Úgy sem lesz elegendő a kapacítás ha a gyártás finn.
Aztán jöhetnek a villanytankok és csapatszállítók. Trump úgyis háborúzni akar ejrópával.
-
Hatszorhat
csendes tag
Olcsóbb, jobb, sokkal tartósabb, sokkal gyorsabban tölthető, stb stb... hát ez kamu lesz sajnos
Pedig nagyon jó lenne ha igaz lenne, még a világpolitikára is hatással lenne, mert ilyen aksikkal sokkal gazdaságosabb lenne a napenergia, zöldenergia, így gyengülnének az olajállamok, ami kifejezetten jó lenne. De hát sajnos nem valószínű hogy ez igaz lenne.
Nekem a legjobban a "két lábra álló", azaz két lábon guruló roborock porszívó tetszett legjobban az idei CES-ről (például azért mert az igazi és nem kamu). Szinte pimaszul egyszerű és mégis frappáns, működő, na meg látványos megoldás. Mondom ezt úgy hogy nincs is lépcső a lakásomban, szóval nekem erre semmi szükségem, de azért szimpi. Ez kb olyan lépés a porszívók fejlődésében mint a radar és a térképezés megjelenése volt. Gondolom jövőre már az összes gyártó előáll valami hasonlóval. Ha kicsit magasabbra "áll", meg tesznek rá egy fogókart is, akkor a végén még a porszívó fogja hozni a sört a hűtőből
-
bandigyerek
senior tag
Hát azért itt nem az van, mint ez egészségügyben, hogy a beteg ember a biznisz, mert "mindegy", hogy mit teszel a kocsiba. Egy darabig. Merthogy, azt az 50%-os többletenergiát ledolgozzák előbb-utóbb... ha viszont a 100e ciklus valós (és nem kamu mint az említett aksi), akkor inkább az a probléma, hogy szinte sosem megy tönkre. Kirohad a kocsi az aksi alól (2x) mire cserés lesz. Az meg ugye nem bóót. De legyen nekik. Megcsinálták és öt éven belül jönnek a SSB aksis cuccok. Nekünk lesz jó. Elkerül máshoz a szabadalom, az megint rájön valamire, még tesz az energiasűrűségre.... Repülőzni lehet vele 10-15 év múlva. Ha....
-
Hát a szabadalom, védjegy lópikula. A kincsik is megveszik strómanon keresztül a mocit és szétszedik. Egy hónap múlva már lehet is kapni az ezzel felszerelt cintányéros majmokat a rollerek mellett a temun is.
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
YellowFlash
üzenetére
Kamuzás az megy ezerrel!
Majd hiszem ha látom.
-
Kinder
senior tag
Én több, mint 10 éve elektromos autózom.
Volt többek között Teslám, VW-m, most BMW van.
Ahogy halad az idő, és ahogy a gyártók elég komolyan fejlesztik a "hagyomános" akkukat, egyre inkább nem gondolom olyan nagyon nagy szentgrálnak a szilárdtest akkut, mint amekkora hájp van körülötte.
Tény, előrelépés lenne, ezt nem lehet tagadni, de mire kijön, nem lesz sokkal sokkal jobb, mint egy rommá fejlesztett LFP akku, ellenben sokkal sokkal drágább lesz.
Hogy a cíkkben lévő cég kamuzik e, azt nem tudom, kiváncsian várom a májust....
-
Cs1csó
titán

a rák ellenszerével együtt, meg az könnyedén fogyni úgy hogy nem éhezel és nem is sportolsz stb.Eközben a valóság:
- mindig jönnek ki kicsit jobb gyógyszerek a rák ellen
- vannak olyan szerek ami segíti a fogyást, és a kevesebb táplálékbevitel mellett sincs éhség érzet sóvárgás stb. de csak orvosi felügyeletAz akkumulátoroknál is mindig reszelik mint a fingot, és kicsit mindig jobb: adott méret mellett nagyobb kapacitás, olcsóbb előállítás, gyorsabb töltés, tartósabb stb.
DE ezek mindig csak reszelgetések.
Valódi új technológia ami a mostani jellemzően lítiumos technológiát seggbe rúgná ( pl. 50x jobb minden paraméterben: olcsóbb ,tartósabb, kisebb ) és persze már elérhető széles körben ilyen nincs és nem is nagyon lesz mert nem éri meg.
Hiszen egy technológiai váltás mindig nagyon költséges. -
dnelb
veterán
20 éve már minden évben megtalálják
-
nonsen5e
veterán
Akkumulátort forradalmasító technológia hírverés amiből sosem lesz semmi, vol 2,147,483,648.

Mindig az van, hogy elméletben / matematikailag felskálázva szám szerint jó, de gyakorlatban a technológia csak 0.000001 mV-ig működik , vagy éppen maximális 0.00002mAh kapacitással, esetleg leadott amperenként 345678°C hőtermelés várható, ezért nem skálázható 0.00003 amper fölé.
-
pusszycat
nagyúr
De jó lesz rollerbe is, majd mehetek 200 km 2 perc töltéssel.
-
Vtwo
őstag
Jó lenne ,ha igaz lenne.
Viszont ez van akkora tecnológiai ugrás, amiért bármire képesek lennének egyes nagyhatalmak, haderők, tech cégek...szóval kb. a deltaforcenak kéne őriznie, hogy ne lopják el ,mert egy kis finn cég nem tudom hogy tudná ezt megvédeni a hiénáktól. -
Ricardo
titán
Én kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
-
8th
addikt
Már megint? Ez roppant izgalmas...
-
YellowFlash
aktív tag
99.999999% hogy kamu az egész
https://www.youtube.com/watch?v=Qsi-TS8PX7U
https://www.youtube.com/watch?v=aYiVfOpA8HU
Új hozzászólás Aktív témák
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 2.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- 8 az 1-ben USB-C Hub Adapter és Elosztó Dex ,Mac RJ45 Hálózati csatlakozó stb
- DJI Osmo Mobile Combo 3 (Bontatlan)
- ÚJ Livescribe Symphony Smartpen Digital Pen Bolti ár:idk INGYEN FOXPOST
- Honor Tab 8X (kijelző, hátlap karcos) / 4/64GB / Wi-fi / 12HÓ Garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i7-12850HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

légyszi 1 év múlva privizz meg hogy mi lett a projekttel.