Hirdetés
- A szovjet és orosz űrhajózás múltja XXIV. rész
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: RCS
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Még mindig a dilemme (meg még a rávalóra is várni kell pár napot) hogy a meglévő obiparkot milyen objektívvel bővítsem.
Ami most van, az a EF-S 15-85 3,5-5,6 mint "kitobi" van mellé egy EF 40/2,8-as (no IS) van egy 50/1,8-as Pentacon manual üveg, és telének a Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC.
Ezek mellé akarok nagy fényerejű obit, amivel már portrézni is lehet, de egyszerűen nem tudok dönteni és persze 100e alatt vagy nagyon a környékén akarok maradni. Egyébként naná, hogy lecserélném a Tami telém is egy 2,8-as kütyüre, de mivel az én kezemnek kell a stabi 100mm felett, ez majd csak a jövő zenéje lesz.
Így tehát az 50-100 közé eső tartományba keresek valamit.
Amit kinéztem az egyik a Canon 85/1,8 (80e használtan) vagy a Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO (60e használtan)
Tudom, hogy a 15-85 belóg a tartományba, viszont 50mm felett az már eléggé "sötét" nekem viszont kellene egyrészt a több fény, másrészt a kis mélységélesség lehetősége.
Ti melyiket választanátok? Vagy van más javaslat esetleg?
Korábban volt javaslat a Tamron 90/2-re, de azt használtan sehol nem találtam, új obira meg most nincs keret, úgyhogy azok közül kell szemezgetnem, amit a piactéren találok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5410 - 14", i7-10610U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest