Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1251) Norbo03 válasza kmiki20 (#1249) üzenetére


Norbo03
őstag

Értem köszike a felvilágositást de közbe megnéztem az én lapomon. Amugy miért pont réz vagy van ennek vlmi jelentősége?

(#1252) kmiki20 válasza Norbo03 (#1251) üzenetére


kmiki20
senior tag

Na azt nem tom mért réz.Lehet nem is az,csak réz színű :DDD

(#1253) Norbo03 válasza Primőr (#1246) üzenetére


Norbo03
őstag

Van már vlmi fejlemény?

(#1254) fazksg válasza Bubu79 (#1201) üzenetére


fazksg
csendes tag

Hat, nem tudom, de az osszes tesztprogi azt modja, hogy 16OO-as duron... (azért írok ilyen benan, mert angol nyelvu laptopon benazok...). Az eredeti temaravisszaterve: a proci ugzanakkora, 1,5 voltos feszkon megz 1O5O-en, de 14OO-on nem... Es egy kerdes: a kondicsret hol es kb. mennziert lehet megcsinaltatni???????? :F

Tuning nélkül mit ér a gép??? És tuning nélkül mit érek ÉN?????

(#1255) Ultram3jor válasza Primőr (#1246) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Nem hiszem hogy a csavar lenne a problémája a gépednek! Ha nem huztad tul öket, és ahogy már említették, nem vált le egy réteg a lapról, de ez se valószínü, mivel a lapokon a csavarok helyén egy ugymond megerősített nyák van ami annyit tesz hogy a nyákon egy vastagabb cink (vagy más hozzá hasonló anyag) van.

Sztem, elöbb huzz le mindent az alaplaprol (vinyok, dvd, floppy, stb) Az alaplapba tegyél egy ramot, vga-t és a procit, és ugy probált elindítani! Ha nem segít akkor kizárhatjuk a táp-hibát. Vagy esetleg egy másik táppal +nézhetnéd, der nem valoszínü h az a gond!

Az is lehet hogy csak egyszerüen a lapod szar, megsérült az átpakolás során, a távtartókra nem figyeltél, és végigkaristoltad az alját (egy havrnak is ez volt a gondja, azt nem vágtuk h mé nem megy a lapja), stb.

ui.: Karcoljatok meg egy ilyen ''réz'' távtartót, és meglátjátok hogy az nem réz. Tul drága mulatság, sokba kerül az ahhoz, hogy rezet adjanak. Sztem vmi kommersz csodábol lehet a távtartó, (ezalatt a vasat értem, vagy vmi olcso fémet).

Üdv, Dávid

(#1256) True Tibor válasza True Tibor (#1207) üzenetére


True Tibor
csendes tag

Egy nap próbálkozás után megszületett a megoldás. Kár ,hogy én hülye a végére hagytam. Szóval egy memóriával megy a gép, kettővel semmi áron(szinte mindent kipróbáltam)! Már csak azt nem értem, hogy akkor miért írja ki az elején, hogy dual channel: OK.
És ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: ez most alaplaphiba, vagy vmit be kellene állítanom a BIOS-ban (mondjuk, hogy működjön a dual chanel)???
Ja, és amúgy kössz mindenkinek a tanácsokat :DDD

imádom a focit

(#1257) Ultram3jor válasza True Tibor (#1256) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Nem szereti a lapod a memcsijeidet(de szép szó...) Ez van! A dual-channel az automatikus dolog, azt nem is lehet állítani! Szerezz be/kérj kölcsön mástol 2 ramot, és azzal probáld ki, és ha feláll a gép, akkor a ram a gond, ha nem akkor kizárásos alapon a lap.

Üdv, Dávid

(#1258) Norbo03 válasza True Tibor (#1256) üzenetére


Norbo03
őstag

Ha nem tudsz másik Ram-ot beszerezni és így nem tod megnézni h a lapnak a mem foglalalta-e a rossz fogd azt a Ramot amivel most megy és rakd át abba amelyikbe a másik nem ment. De ezt csak akkor próbáld ki ha akarod,(Saját felelőségre) nehogy azt a Ramot is megölje ha a foglalat a rossz. Ez most jutott eszembe hogy inkább tényleg szerezz egy másik Ram-ot és próbálgasd.
Az a hülye nelyvtan nem tok semmit se hiba nélkül leirni.

(#1259) oyko


oyko
tag

Üdv mindenkinek!

A gondom a következő:
Ha pl 3d 2005 vagy 2006, Pcmark2005, betöltésnél (amikor megjelenik a gyártó logoja), lefagy a gép úgy kb 30másodpercre és vagy folytatja a program futtatását, vagy töbszöri monitor leváltás után (elsötétedik a képernyő) és újraindul a gép!
Office 2003-ban word-nél is csinál olyat hogy az egér középső gombjával autómatán görgetem a szöveget, és akkor a lapozás közben megfagy a gép, és vagy szétesik a szöveg (a betük olvashatatlanná válnak), vagy folyatja a fagyás után a lapozást!

Ezek a hibák véletlenszerűen következnek be!

Amit cseréletm: a proci kivételével mindent! (kábelek, winchester,lap, ram) a vga-t kipróbáltam más géppel ott jó volt! Tápot is most cseréltem,mert a haverhoz elvittem a tápomat és az ő gépe a bekapcsolásig jutott, kiirta milyen proci, de tovább hogy a winchestereket is megtalálja nem jutott, lefagyott! Ezért gondoltam hogy táp lesz, tegnap vettem egy FSP Bluestorm 500W tápot de ua. az helyzet!
A proci kivételével minden kilett cserélve, vagy ki lett próbálva más gépben!
De a proci prime95,superPI, sp2004, stabilitytest, hot cpu tester, pcmark, 3d2006 , ezek a progik órákig mennek akár egyszerrre is, több száz százalékkal terhelve a procit, DE SEMMI HIBA! Nem hibázik nem téveszt még 4Ghz-en sem!

Én valami kompatibilitási hibára gyanakszom, vagy szar a winXP verzió ami nálam van (bár a haverom is azt használja)!

Ötlet?? Mert nekem már nincs több!

(#1260) Bubu79 válasza fazksg (#1254) üzenetére


Bubu79
addikt

Ha simán 1600, akkor Duron, ha 1600+, akkor Athlon XP - legvégső esetben a proci színe lehet iránymutató ( lila: duron; barna: AthlonXP palomino maggal; zöld: AthlonXP Thoroughbred magos AthlonXP, vagy későbbi procik... )

A kondicserét szerintem bármelyik TV szerelő megcsinálja Neked, de egy műszerész beállítottságú illető is segíthet - csak a #1204-ben írtakra kell figyelni, mert a sima kommersz kondik hamar beadhatják a kulcsot...
Az alkatrészek ára nagyjából 1000-2000 Ft körülire jön ki, erre jön rá a munkadíj - ezt passzolom...

Mielőtt szétdöntöd a gépet megpróbálhatod egy cseretáppal megnézni a gépet, de szvsz nem a táp a gond...

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#1261) Primőr válasza Ultram3jor (#1255) üzenetére


Primőr
aktív tag

A francba.

Nem sikerült megoldani. Megcsináltam a szegecselést úgy, ahogy mondtátok, de nem használt. Bejön a windows, meg minden, de egyszerűen a procihűtő ventije nem mozog, és semmi nem működik, amit az alaplapra kötök, de ha a tápra kötöm, akkor jó.

Megcsináltam vinyó meg meghajtók nélkül, de úgy se pörgött a venti.

Aztán az FSP tápomon megnyomtam vmi narancssárga csúszkát a hátulján, és lecsapta a biztosítékot, azóta a táp meg se nyikkan. Szóval ha bejön a windows akkor még lehet alaplapi gond?

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1262) Primőr


Primőr
aktív tag

Az lehet probléma, hogy el van görbülve egy tű a tápcsatlakozón, csak nem vettem észre? és így nem kap áramot a hűtő..

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1263) Bubu79 válasza Primőr (#1261) üzenetére


Bubu79
addikt

Akkor nincs igazán több ötletem ( bár nem egészen tiszta, hogy hogyan tudott egy egyszerű átszereléstől megmakkanni az alaplap )

A tápon valószínűleg a 110/230V átkapcsolót sikerült átraknod - ettől sajna dob egy hátast a táp és elfüstöl :(


#1262: Nem igazán lehet úgy elferdíteni az alaplapi csatlakozó érintkezőjét úgy, hogy ne vedd észre, ahhoz túl vastag.

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#1264) Ultram3jor válasza oyko (#1259) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

XP csere?

Üdv, Dávid

(#1265) B.Panther válasza Primőr (#1262) üzenetére


B.Panther
csendes tag

Primőr: figyu, elmesélek egy történetet. Történt egyszer, h. eladtam a gépemet(de házikóm maradt, úgyhogy darabosan ment a dolog) srác ott hejben megnézte, baba volt minden, minden klappolt. Másnep sírt a szája, h. milyen szart adtam el neki, mert nem ismeri fel a vinyókat :(( . No két nappal késöbb vissza is hozta..és kb 3 óra szórakozás után döntötem úgy, h. szétkapom az egészet: ekkor vettem észre, h. szegényke egy távtartót az IDE csati mögé csavart be, ahol AZ ALAPLAPON NEM VOLT NEKI HEJ!!!! Szóval letestelte a az IDE vezetéket..... mi a tanulság? Én a hejedben szétszedném, és JÓL megnézném, h. véletlenül nem-e egy olyan hejre is csavartam fel távtartót, ahol az alaplapon nincs neki hej. No csak ennyit akartam :D ha nem tudtam segíteni, akkor bocs.
Szép napot!

''Fly free as a piece of rock!!!'' 53782

(#1266) oyko válasza Ultram3jor (#1264) üzenetére


oyko
tag

XP újratelepítés már volt számos alkalommal!
Most a gyártó honlapjáról származó chipset drivert raktam föl, eddig a guru3d oldalról lévőt használtam!

Most van folyamatban egy más verzióval rendelkező XP, vagy XP64 bit-es változat beszerzése!

(#1267) rover45


rover45
senior tag

Sziasztok!

Ma úgy alakult h szükségem lenne egy alaplapra :) Átlagos szombatnak indult :D
Egy haverom adott is egyet, de azt mondta nem működik...
Hazahoztam, táp, proci ram, bill bele (integrált vga), de semmi, táp bekapcsol, sem sípolás, sem csipogás, sem kép...
Következő porblémám, hogy az alaplapon semmiféle márkajelzés, vagy típust nem találtam (szemüveges vagyok, de nem ennyire)...
Látszólag semmi baja a lapnak, kondik teteje van egy icipicit megnyílva...de láttam már vészesebbet is.
Ami kideríthető, északi híd Intel 810.....és ennyi :)

Egy képet töltöttem fel, ha valaki tudna segíteni, akár csak egy típussal, vagy hogy mi lehet a baja a lapnak, örök hálám üldözné!

[link]

[Szerkesztve]

(#1268) Bubu79 válasza rover45 (#1267) üzenetére


Bubu79
addikt

Hi!

Egyes gyártók a legalsó PCI sín oldalára ragasztják a lap típusát - de gondolom ott is nézted...

A kondikon a sérülés inkább szándékos rongálásnak tűnik, mint alkatrész fáradásnak - utóbbi esetben ugyanis a púp szokott kilyukadni.

Előfordulhat, hogy a kondiban lévő párhuzamosan tekercselt két fegyverzet a sérülés miatt zárlatos lett ( a kupakon keresztül - tekintve hogy be van nyomódva ), emiatt nem megy a lap.

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#1269) KrAt válasza rover45 (#1267) üzenetére


KrAt
veterán

Azt, hogy milyen deszka nemtudom, de a bal oldali kondikon az látszik, hogy vki benyomta őket. Azaz valószínüleg azok a hibásak. Elvileg ki lehetne cserélni őket (márha az a hiba) de ki tudja, érdemes-e...

(#1270) godside


godside
tag

most epp nem indul el a gepem mer lyukas a vizhutes radija, igy gyorsan kikapcsolta mielott megsulnennek a cuccok. Holnap radi csere es kezdem elolrol. meg jo hogy 2 gep van itthon :D

nagymama az unokajanak: - mindig jo gyerek voltal, ezert rad hagyom a farmot,a nagy hazakkal, az istallot, a munkagepeket és 22 millio dollart -nem is tudtam hogy ilyen gazdag vagy. es hol ez a farm? -a facebookon

(#1271) rover45 válasza KrAt (#1269) üzenetére


rover45
senior tag

Értem!
PCI csatik környékén sincs semmi típus vagy akármi :(
a kondik.....nemtudom, lehet rákérdezek, h tudnak-e szerezni hasonló kondikat....(vidék)....köszönöm a segítséget.....kár, pedig olyan éde lap, imádom ezeket a kicsi lapokat, van itthon egy Epiám is :)
Nah mindegy:)
Köszike!!!

(#1272) KrAt válasza rover45 (#1271) üzenetére


KrAt
veterán

Nincs mit. Bár csak egy tipp, h a kondik a rosszak. Majd még vki megerősít, vagy megcáfol benne :)

(#1273) rover45 válasza KrAt (#1272) üzenetére


rover45
senior tag

Egyébként mi az oka a kondik púposodásának?
Túlhajtás vagy mi?
Az én tusl2c-ben is kicsit ivesek :)

(#1274) KrAt válasza rover45 (#1273) üzenetére


KrAt
veterán

Elfáradnak. De a pontos okot nem tudom, csak azt, h egy idő után kifolyik belőlük az a valami (talán sav) és ezáltal kiszáradnak..

(#1275) godside válasza KrAt (#1274) üzenetére


godside
tag

mjuk ha jol emlekszem egy ilyen kondi kihasznaltasagtol fuggoen 5-15 evig birja. Ez eleg nagy intervallum, de szvsz aki 5 even belul nem fejleszt a gepen semmit.....

nagymama az unokajanak: - mindig jo gyerek voltal, ezert rad hagyom a farmot,a nagy hazakkal, az istallot, a munkagepeket és 22 millio dollart -nem is tudtam hogy ilyen gazdag vagy. es hol ez a farm? -a facebookon

(#1276) rover45 válasza godside (#1275) üzenetére


rover45
senior tag

Ezt a lapot csak egy adott célra össze szerettem volna rakni, és méreténél fogva, 60wattos tápnál nem is etettem volna jobban, egy 500~600as proci bele....de így pasz...

Gépfeljesztés?
Furi dolog, jó pár éve még állandóan ment, h mit vegyek, mit cseréjek le....aztán egy időbe összeállt a lenti gép...és azóta úgy vagyok vele h minek. Nappal dolgozom, este vagy vasárnap meg örülök ha a bnőmmel lehetek, ha esetleg ideülök akkor mi megy? DC, winamp, net, wcgrid, nod32, tiny, ...ezeket meg szintem tökéletesen ellátja ez is :)Bár szerintem ezt a témát már millió egy topikban kitárgyaltátok :)

(#1277) Bubu79 válasza rover45 (#1273) üzenetére


Bubu79
addikt

Hali !

A szóban forgó kondik folyékony elektrolitot tartalmaznak ( ez a dielektrikum - a két fegyverzet ( szemben álló felületek ) közötti kitöltő réteg, ami a fegyverzetek felülete mellett meghatározza a kondi kapacitását ).
Hő hatására ez az elektrolit elkezd párologni, ez a pára túlnyomást hoz létre a tokon belül - ha megnézed a kondi tetejét ki van könnyítve ( az X a tetején ); direkt azért, hogy ne tudjon ''felrobbanni''.
Ez okozza a púpot a kondi tetején.

Később a pára utat talál magának az alul lévő gumi dugó mellett és elszivárog - emiatt a kondi veszít a kapacitásából, az általa kiszolgált áramkör pedig bizonytalanul kezd működni...

godside: a kondik élettartamát csak a benne felhaszált anyagok tudják meghatározni - sajnos vannak olyanok, amik 1 év múlva is képesek feldobni a talpukat...

Ha valaki átkondiztatja az alaplapját, az figyeljen oda, hogy csakis alacsony ESR-ű alakatrészek kerüljenek bele - ezek kicsi nagyfrekvenciás veszteséggel rendelkezenek, direkt kapcsolóüzemre tervezve - ilyen pl. a HITANO EXR-es sorozata; elektronikai kereskedésekben fellelhető, 105 fokos típust érdemes választani.

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#1278) CollectoR


CollectoR
aktív tag

Hi! Ha rossz biost raktam fel, helyre lehet valahogy állítani? GA-K8NF9 (nincs dualbios) a biosból a rev1.x et raktam fel, mert nem igazán akarta megjegyezni a beállításokat (nem elem gond, azt leellenőriztem), aztán se kép se hang. Viszavittem gariba, hátha cserélik, de ha nem...

(#1279) Ultram3jor válasza rover45 (#1273) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Ha tartósan van húzva a lap akkor általában púposodik a kondi. Ehhez hozzájárul az is h a lap nem bírja a túlzott húzást.

Üdv, Dávid

(#1280) Ultram3jor válasza CollectoR (#1278) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Ha semmit nem hoz be, buktad! vidd vissza gariba!

Üdv, Dávid

(#1281) Ultram3jor válasza Ultram3jor (#1279) üzenetére


Ultram3jor
senior tag

Bocs, a kondik puposodását a kondi tulterheltsége okozha, ami lehet a tuningtiol is! Minden cuccnak amit veszel, (most nem éppen sztek dologtol beszélek) vagy automatikus amortizázási ideje, ugy ahogy a kondiknak, és monden más dolognak is! pl 20mulva nem fogod a lapodat használni, mert már ba@szhatod az egészet, mivel ha a kondik nem is, más dologok ugyis el fognak romlani. Nem véletlenül van a garancia....

Üdv, Dávid

(#1282) qtrica válasza Ultram3jor (#1281) üzenetére


qtrica
aktív tag

Evvel nem igazán értenék egyet.Kész elektronikában kondit nem lehet túlterhelni, mert az egyenlő lenne a túlfesszel.Kondi halála lehet pl. kiszáradás a kora miatt, vagy a melegtől. :)

Yoda Jr.

(#1283) Norbo03 válasza Ultram3jor (#1281) üzenetére


Norbo03
őstag

Ezzel én se értek egyet mert már ugye fentebb írta Bubu79 hogy mitől szárad ki a kondi és qutricának is igazat adok. Ezekben a kondikban folyékony elektrolit van és a hő hatására elkezd párologni a kondi tetején pedig van egy X alakú nyíliás amin keresztül kitud párologni vagy alul kifolyik az elektrolit és így veszt a kapacitásából a kondi.

(#1284) Primőr válasza B.Panther (#1265) üzenetére


Primőr
aktív tag

Már egyszer szétszedtem, de csak oda csavartam, ahol volt neki lyuk.

A Bios-ban megnéztem a feszültségértékeket, és a -5V-hoz 0-t írt, tehát nincs -5 V. Lehet emiatt nem kapnak áramot a ventik?

Volt most olyan is, hogy semmi sípolás se volt, kiírta hogy I/0 vmi, és nem indult a gép, aztán újra kihúztam és bedugdostam a power meg led vezetékeket, és aztán már nem írt hibát, indult a windows. Szóval lehet, hogy az I/0-val van valami? Azzal mit lehet csinálni?

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1285) Primőr


Primőr
aktív tag

Amúgy érdekes, hogy a hdd led, tehát a töltés jele sose világít, csak a power led.

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1286) Norbo03 válasza Primőr (#1284) üzenetére


Norbo03
őstag

Az I/O az Input/Output eszközöket jelent tehát ki és bementi eszközök. Ha nincs -5V akkor lehet hogy a táp vezeték vlmelyik ága a hibás.

(#1287) Primőr válasza Norbo03 (#1286) üzenetére


Primőr
aktív tag

Tudod, hogy kisült az egyik táp és ez már egy másik táp, úgyhogy nem lehet hibás

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1288) murdoc23


murdoc23
csendes tag

Üdv mindenkinek!

Egy kicsiny kérdésem lenne!
Van egy chaintech vnf4-es alaplapom ami pciex-es,van rajta még 3 sima PCI slot is(V2.3)!
Elcsesződött a pciex-es videókártyám és ezért bele tettem a sima voodoo3-asomat (persze a pci-os csatiba),de nem akar elindúlni vele!Arra lennék kiváncsi,h tudja -e valaki,h miért?Talán az expresszes alapok nem mennek sima pci-os kártyákkal,vagy a kártya verzója nem jó a slotnak,vagy .....

Kérlek titeket mondjátok el mert a gépen dolgoznom meg tanulnom kellen írtóra.Köszönöm előre is

(#1289) qtrica válasza Primőr (#1284) üzenetére


qtrica
aktív tag

-5V-ot nem használja a gép, illetve nincs is az új rendszerben.

Yoda Jr.

(#1290) qtrica válasza murdoc23 (#1288) üzenetére


qtrica
aktív tag

Kellene menni, biosban állitsd be hogy oda bootoljon.

Yoda Jr.

(#1291) Primőr válasza qtrica (#1289) üzenetére


Primőr
aktív tag

Szerinted miért nem működik egy ventilátor se a gépemben?

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1292) murdoc23 válasza qtrica (#1290) üzenetére


murdoc23
csendes tag

Az a helyzet,h semmi képet sőt hangot sem ad,hiába kötöm rá a speakert akkosem,pedig még saját speakerje is van,szokásos felpörgés megy vinyó villog,de volt olyan is hogy a green power led villogott!Gáz az egész

(#1293) Bubu79 válasza Primőr (#1287) üzenetére


Bubu79
addikt

Nem hibás a táp, a -5V-ot egyre ritkábban rakják rá az újabb tápokra, mivel a mostani hangkártyák már nem igényelik, valamint a régi gépekben megtalálható ISA sín is csak nyomokban található meg, jobbára csak a super I/O IC használja ( pl.IT8702F, IT8705F, Winbond W83627HF - ezek gondoskodnak a ventik fordulat ellenőrzéséről, hőfok mérésről, floppy kezelélsről, COM/Printer port kezelésről, energiaellátásról, stb. )

Szerk.: HDD LED-et lehet, hogy fordítva dugtad rá az alaplapra...

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#1294) qtrica válasza Primőr (#1291) üzenetére


qtrica
aktív tag

Sajnos igy látatlanban nem tudok segiteni ebben. :(

Yoda Jr.

(#1295) Primőr válasza qtrica (#1294) üzenetére


Primőr
aktív tag

És a CMOS jumper mire való? Az segíthet ilyen bajban?

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1296) qtrica válasza murdoc23 (#1292) üzenetére


qtrica
aktív tag

Miért OFF módban irsz?
Egy dolgot tudok mondani neked, mindent ki a slot-okból, próba másik gépben.Alaplapot ugyancsak másik eszközökkel tudod kipróbálni,vagy a lepróbáltakkal.

Yoda Jr.

(#1297) murdoc23


murdoc23
csendes tag

ez lesz csak baromira nincs rá időm,Kösszzz szépen

(#1298) qtrica válasza Primőr (#1295) üzenetére


qtrica
aktív tag

CMOS jumper a biost állitja alap értékre.Kapcsold le a hálózatról a gépet, konnektorból is húzd ki.Jumpert tedd át, kb 30 sec után vissza eredeti helyzetbe.Csatlakoztat hálózathoz, majd megpróbál bekapcsolni.Sok szerencsét.

Yoda Jr.

(#1299) qtrica válasza murdoc23 (#1297) üzenetére


qtrica
aktív tag

Nincs mit, sok türelmet! :)

Yoda Jr.

(#1300) Primőr válasza qtrica (#1299) üzenetére


Primőr
aktív tag

Akkor az nem lesz jó. Már alapon van. Talán porszívózzam ki a tápcsatit?

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.