Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KDavid17
aktív tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy szétjött a vezérlés burkolatom felső része(letörött a pöcök is), néztem már több hirdetést, de nem találtam olyat, ami nekem kellene.
Esetleg valaki tudna segíteni?
Megane 3 2012 1,5 dci 90 le
Köszönöm! -
Baalaagee
csendes tag
Most viszem majd autóvillamosságihoz, de korábban sem dobta ki 2 szervizben sem (fojtószelep hibát jelzett csak, aminél szintén kábelszakadás volt, az alapjárati gondok azzal meg is szűntek egy csapásra). Remélem ki tudják olvasni a memóriából mivel nem mindig jön elő.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Criminal017
üzenetére
1.5 dci üzemanyag levegősödés?
-
gergo5991
őstag
sziasztok, par furcsasagot tapasztalok mostanaban a kocsi lengescsillapitasaval, pld: autopalyan dombon felfele remeg a kocsi eleje, kanyarban uszik a kocsi eleje, kanyarban ha bedol a kocsi akkor hullamzik, foltos aszfalton is mintha csuszna a kocsi eleje elveszlik a tapadas. A lenges csillapitot párban szoktak cserelni, vagy padon meg kellene mérni eloszor, es aszerint eldonteni hogy csak 1 oldalt, vagy mind2 oldalt?
renault megane 3
esetleg van valami ajanlott marka arany kozeput? -
válasz
molnarpeter
üzenetére
De olaj mar van, csak a szerelokre meguntam a varakozast, az olaj meg mar fel magyarorszagot bejarta a hatam mogott
-
Otodik fokozatban nagy gazadasra cicergo/szurcsogo hangot hallok, de ha elveszem a gazt, abbahagyja. A heten eljutok a valtoolaj csereig elvileg.
A valtoval lehet gond?
Tobbi fokozatban nem hallottam a hangot, nem tunik fordulatszamfuggonek otodikben se.Renault twingo 1.2 16v 2004
-
Baalaagee
csendes tag
Sziasztok! Clio 2-n (1.4 16V benzin) gázpedál jeladó cserét követően is elöjön a 2000-es fordulaton túrázik a motor, "izzító jelzés"+ sebességbe rakva magától gyorsul a kocsi típushiba jelenség. Csak a kuplung melletti jeladó csatlakozó kiiktatásával lehet megoldani vajon? Wd 40-zés, csati mozgatás már csak nagyon rövid ideig segít. Akinek van ebben valami tapasztalata és megosztaná megköszönném, mielőtt elviszem autovillamosságihoz, üdv

-
prandris
tag
válasz
prandris
üzenetére
Leírom, hátha segít majd egyszer valakinek. Szóval Megane 2 2004 első két hangszóróját cseréltem ma, mert ki voltak szakadva a gyáriak.
Pioneer TS-G1310F -et vettem, mert az volt kapható vasárnap is a közelben és a méretei alapján esélyes volt (és olcsó a próbálgatáshoz). A cél, hogy az autó alapállapotban maradjon, nem szeretném kivágni, vagy a kocsi csatlakozóját levágni stb. (nem célom az autóban a jó hangzás, csak ne recsegjen)
A régi hangszórókat kiszedtem és lecsíptem róluk a gyári csatlakozót. Azokat hozzáforrasztottam a Pioneer hangszórókhoz adott sarus vezetékekhez. A hangszóró négy csavarozási pontjai közül kettőt le kellett csípni, a maradék kettőnek a hosszát le kellett felezni. A régi hangszóró felfekvő részéről levettem a tömítést, azt ráragasztottam az újra. Felrakásnál érződött, hogy milliméterek miatt nem éppen belevaló a hangszóró, de a csavarok meghúzásával a perem engedett annyit, hogy a helyére húzza magát. Nekem egy Alpine UTE-200BT -m van, de biztos mindegyik másikban is szabadon állítható a hangszín, sikerült egész jól beállítani.
Sokat nem ültem a kocsiban, de a gyári szintet biztosan hozza, semmi extra. -
Atesz08
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
rendben, köszönöm.
-
atosan
veterán
Egy kis csemege
[link] -
LamerGyuri
senior tag
válasz
Atesz08
üzenetére
Az egy gyári. Maradj te is (ha nem is pont ilyen) gyári cuccnál, mert mostanában (legalábbis Fehérváron) elkezdek balhézni műszakin a nem gyári külső kiegészítők miatt: műbizonylat, belesütött gyári szám, átépítési engedély, szervizszámla, külön műszaki, különben is, kitakarja a pótféklámpát...pffff
-
Bálint OS
tag
válasz
rob210
üzenetére
Jön egy elm327-es kis BT-s cucc valamikor mostanában. De egyre gyakoribb ez a jelenség. Nyomod neki mint a süket lepadlózod és gyorsul majd elér 2700-2800 köré és hirtelen hatalmasat rántz a turbó :S igazából most elkellene vinni megnézetni csak nem tudom hova Bp-n belül
-
t.imi
addikt
válasz
gixxergabi
üzenetére
Pálya után jelentkezett először, azt hittem, elszakadt a harisnya. Másnap reggel néma csend. Nem értettem.
Aknán volt egy hete, természetesen eszembe sem jutott megnézni azt a gumicsövet
-
t.imi
addikt
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ettől lehet hogy néha, mikor megállok, olyan hangja van, mintha kifújna valahol? Havonta 1-2 alkalommal történik ilyen.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
rob210
üzenetére
Mini is egy egész jó kivétel, kellemes a dinamikája és van érzés a kormányon, nem úgy, mint a legtöbb EV autón. Hozzá kellemesen erős. A hang az hiányozna, az biztos, épp ezért, ha nagyon nem tudnám hova tenni a lóvét, akkor maradnék családi autónak egy charger srt hellcat widebodynál. Van tarcsi a biztonságos előzéshez (707 le), befér a 2 gyerek, és baromi jól néz ki, a vinnyogó kompresszoros hangjáról meg ne is beszéljünk, mi kell még?

-
janez89
csendes tag
Tisztelet az Uraknak!
Alany: Megane II 2004-es 1,6 benzin K4M Grandtour. (automata)
Jelenség: Menet közben 60-70-80 körül egyszer csak elkezd rángatni, néha le is áll menet közben.
Hibaüzenet: Check Injection
Újraindítás után ismétlődik a jelenség pár km után de van hogy 15-20 km is elmegy jelenség nélkül. OMV 100-ast raktam bele most utoljára 2 szer is.
Próbáltam már kicserélni a benzinszűrőt, de a szivattyúval egybe van a tankba azt nem mertem itthon szétszedni.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm! -
rob210
Topikgazda
válasz
CactuS
üzenetére
Engem a sírba tesz az elektromos autó.
Az dodzsem nem auto.
Egyszerűen annak nincs vezetési élménye.
Nincs hangja, nincs semmilye az olyan steril, mint a műtő.
Egyszerűen nem nekem való.
Ha valakit megcsapott a benzinn szaga az nem tud azonosulni az elektronok hajtotta játékautóval.
még ha előbb utóbb bele is lesz kényszerítve. -
prandris
tag
MII 2004-ben lecseréltem a gyári kazettás fejegységet egy Alpine ute-200bt-re. Ki szeretném cserélni a gyári hangszórókat is, legalábbis a vezető oldali ajtóban lévőt biztosan, mert zörög. Leszedtem a műanyag borítást és sajnos szét van szakadva a hangszóró.
Van esetleg teljesen csatlakozó/méret kompatibilis szett újan, mint volt korábban a Pioneer TS-Q131C?
Nem igazán szeretném átalakítani, ha nem kapni hasonlót akkor keresek bontottat a helyére. -
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Szakértenétek nekem, hogy mi ez a fütyülős, csörgős, éles hang itt alul?
Általában menetközben, terhelésre, váltás előtt csinálja.
Félek katalizátor, de az fájni fog!
[link]Bocs a kapkodós felvételért!
-
gooool
őstag
Srácok!
Nem hirdetési oldal és nem is az enyém, csak feldobta a Hahu.
Erre azért megmozdul az emberben a kell faktor.
Ritka jó motor és a nagy navin kívül ahogy nézem ebbe mindent beleborítottak az extralistáról...
[link] -
t.imi
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Nagyon szomorú lennék. Kb 5% város, többi lakott területen kívül.
Robi, van valami lengyel utángyártott részecskeszűrő 130k környékén.
Addig ok hogy 30-35 k a tisztítás, de 100 a le/felszerelés.
Ennek fényében nem jobb az új?
Természetesen eszemben sincs cserélni, ne is menjen tönkre
-
MC Pite
veterán
M3 1.6 16V: Fojtószelep 1-2 hónapja lett takarítva, plusz injektortísztó tankba, plusz spré a szívóoldalba; jó is lett.
Aztán a héten csak 4 sec alapjáraton járatás után (8-10 szokott lenni) elindultam óvatosan, mégis bakkecskézett az autó mint ... szóval nagyon. Azóta megint nem.
Ez rohadtul nem vicces, és most nedvesség sem volt, mit kéne ellenőriznem még az autón, van tippetek?
-
eTrade
tag
"Az autó, ami még a Teslát is megverte" [link] (Renault Zoe)
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
90% Auchan (Ignisbe 280.000km óta szinte csak az megy), illetve OMV a többi. Fél évente 1-1 alkalommal MOL, Shell, ha nincs időm másra. Wynn's supremium cetán növelőt rakok bele
Motorolaj márkaszervizben a gyári, egyszer volt másik szervizben félidőben, ott castrol dpf kapott emlékeim szerint. -
Ez a regenerálási probléma nálad szerintem hülyeség.
Aztán ne legyen igazam, de ha 38km egy utad, az alatt max. a 2. nekifutásra megcsinálja. Menetidőt nézz, a L3 nálam a beindítás után kb. 15 perc múlva áll neki a regenerálásnak, előbb nem! Mostanában nézegetem a korom mennyiségét a szűrőben. 25 perc menet kell minimum, hogy lemenjen a regenerálás, mert 15 perc után indul el, 1 perc alatt felfűti a szűrőt kb. 640°C-ra, aztán úgy max. 8-10 perc alatt végez. Ha elkezdődött a regenerálás, akkor akár városi forgalomban is simán végigmegy a program, ha nem állítod le közben a motort. Ez biztos így van, mert múltkor kis utcákban mentem egy kört, hogy befejezze. -
mycso
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
-
t.imi
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Hétfőn olajcsere, hivatalos helyen. (Ez csak a pecsét miatt).
Nívó kint, BKV buszokra emlékeztető szaga van a nívónak. Regenerálás óta kb 60km-t mentünk, kevés város illetve azon kívül.
nívó
Tető nyit, valami szabályosan kattog, ketyeg.
Egy órával étkezés után.
Képen látható hely környékéről hallható. Tágulásit fesztelenítettem, nem az.
Gondoltam autó nyitva, azért. Bezártam, pár mp utána ugyanúgy hallható. Hang fiilet miként tudok feltölteni?
kattogás -
hogyaza
tag
Sziasztok!
Clio II csomagtérzár problémára van valami megoldás hogy ne huszonezerért kelljen venni?
Volt két tartalékom,de az utóbbi egy évben elfogyasztotta öket. -
rob210
Topikgazda
Átkéne nézni a dolgokat.
Valami azért gyanús ott nekem még.Egyébként a regenerálás és a hamutartalom azaz dpf telítettség nem ugyan az, és így fél infók akapján csak megnézném én azt a dpfet.
Az olajnívót húzd ki és nézd meg a szintet illetve szagold meg, ha gázolaj szaga van akkor nem ment végbe a regenerálás főleg ha magas az olajszint, de akkor sos olajcsere!
-
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
10 perc
-
t.imi
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Hát Robi, én laikus lévén mindent elhiszek.

A motor szimbólum nem volt, a hiba törlés után jelent meg.
1750 rpm fölött már torpant, rántott a motor.Regenerálás után a pillanatnyi fogyasztás érdekes értékeket mutat.
Eddig 1-2 fokozat közepes gyorsítás beleszaladt 100 literbe, 3-4-5 gyorsításnál is 50-80 liter körül volt.
Most 1-2 kb ugyanaz, többi viszont jelentősen csökkent.
4-5-ben 8-20 liter körül, ami kb sosem volt látható.
Emelkedőn 5-ben 80-nál 5-7 liter pillanatnyi és nagyon komótosan, de gyorsult a vas
Az, hogy miért nem regenerál pályán, a hét kérdése....
Nem megyek sokat, de
2 km falun belül
6km bekötőút 80-100km/h között
25 km M1-M0 90-130 között
5km külváros, kb nulla ácsorgás.
Ugyanez hazafelé.
Nem hinném, hogy emiatt bedugul a dpf....Ezt a csöves képet nagyon köszönöm, van akna, ránéznek jövőhéten!!!

Robi, Neked is örök hála a segítségért
Fogas kérdésem.
Ezek után vennék egy diag csatlakozót + műszert vagy bármit, amivel időnként tudnám csekkolni az autót.
Ez eléggé mellbevágó volt utazás nulladik napján. -
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ez az egész sztori gyanús, úgy ahogy van.
A túl sok korom meg 100%, hogy tárolt hiba lenne, sőt le is tilt az autó.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Nem. Mert belülröl van az anya.
-
Smith Ügynök
tag
Üdv!
Clio 2 külső kilincset ki lehet cserélni belső bontás nélkül? Tegnap mikor nyitottam elpattant a rugó, ajtót nyitja rendesen, de lifeg a kilincs
-
t.imi
addikt
Na, márkaszerviz. Most részecskeszűrő eltömődést dobott a comp.
Pályán mentünk, ott is használom hétköznap is ....
Ha a légtömegmérő hibás, tele tudja tolni a szűrőt korommal? Vagy 100km-t mentünk az első hibajelzés után, fogyasztás is emelkedett folyamatosan. -
pubos
tag
Rendben.kőszi nektek.
-
molnarpeter
nagyúr
Elvileg 4. fokozatban kéne menjen, de gyakorlatilag passz
Keresnék egy bontást a közelben, szétszedném, és odagurulva egyből ki is próbálnám - ha az a baj, van biznisz, ha nem, akkor máshol van a gond. Le lehet bontani a ventiig is akár, az is el tud romlani (esetleges próba miatt mondom a szétszedést), de az ellenállás sokkal egyszerűbb és olcsóbb történet, maga a csere is jól dokumentált dolog, pl itt egy leírás: [link]. Venti hiba azért is kevésbé valószínű, mert legalább illik neki nyekeregni, vagy valami, mielőtt megáll 
-
pubos
tag
Sziasztok.Ismerősnek van egy Renault trafik kisbusza.2011 2.0 dci. Egyik pillanatról a másikra elszállt a hűtő-fűtő motor az utastérbe.Egy fokozat sincs rajt.Sajna a villamosság szerelő három négy hét mire tudná vállalni.Az autoba meg meg lehet sülni.Ötlet esetleg valakinek mi az ami igy megadja magát. Előtét ellenállás ha behal akkor max fokozaton azért üzemelne nem?vagy rosszul tudom.
-
hari69
csendes tag
válasz
printer71
üzenetére
Kb .ilyesmire lehetett számítani... viszont én rosszul emlékeztem... valóban 3 csavar rögzíti a vonóhorgot a hossznyúlványokhoz, de fordítva, ahogy Te fotóztad. Kecskeméten 18 ezer ft körül árul a gyártó levehető horgot+ bontottan veszel egy hátsó lököst... vagy fényezteted vagy színében... szerintem a valós javítási költség 100 db ezresnél nem több. Te magad is meg tudod oldani. 160 marad a zsebben. Jah igen és egy-egy db csavar a tényleges lökös alatt ...

-
KTU
addikt
Tegnapi hibakódok, ma összerakás után töröltem.
Délután kicsit ideges lettem mi a fene van az autóval, mikor megláttam a vizet csepegni a trafókról, csak akkor ugrott be hogy mosás miatt, magamat szívattam.
-
KTU
addikt
válasz
Jimmy8
üzenetére
Épp tegnap este kezdtem, (vasárnap lemostam a motort, és csak tegnap du. mentem az autóval, pár Km után dadogott, nem ment 1 henger biztosan) de ma délelőtt fejeztem be.
Egyrészt mert ma reggel ért ide a gyertya amit tegnap este rendeltem.
Amúgy is terveztem már a gyertyacserét.
Másrészt még este kompresszoros kifújás után se láttam annyira vízmentesnek hogy kivegyem a gyertyákat.
A kompresszor 10 bár-t tud, talán 25 - 30 L tartály, van hozzá pisztoly, de csövet kellett rá raknom.
Szóval még ekkor sem láttam eléggé vízmentesnek a fészket.
Törölgettem: hosszú vékony csavarhúzó + jó nedvszívó rongy.
De inkább ma délelőtt cseréltem ki, nagy meleg van, kiszáradt teljesen.Szerintem ne vegyél levegő spray-t, nagyon kevés amit tudnak, van itthon ilyenekből is pár fajta.
Ha nincs kompresszor, akkor törölgetés hosszú vékony csavarhúzó + jó nedvszívó vékony rongy.
plusz időzítsd úgy, (ha nem lennél elégedett a vízmentesítéssel), trafók nélkül hagyd kiszáradni. -
mastadoc1
tag
Sziasztok!
Van egy 2012-es grand scenicem, és az elektromos kézifék szórakozik velem. A bal oldalon lévő csatlakozónál elszakadt a vezeték, persze pont a csonknál. Legutóbb (lassan 1 éve) meg lett forrasztva, de kicsit viseletes lett a csatlakozó. (Amit a kezemben fogok) Tudja valaki, hogy lehet-e ilyet kapni, illetve aki már találkozott ezzel a problémával, hogyan oldotta meg? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jimmy8
senior tag
Rob210: Megane 2 1.6 benzinesnél (2008-as fl moci 112LE) mennyire van levédve a portól-kosztól a gyujtotrafó által a gyertya fészek? Gyertyát cserélnék, de nincs kompresszorom, hogy kicsavarás előtt kifújjam a nyílást. Bevállaljam vagy keressek egy szervízt, aki hajlandó a hozott gyertyáimat belerakni?
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, M3-as kérdés:
Klímát cél előtt 5 perccel ki szomtam kapcsolni, ahogy tettem ma is.
Ezesetben viszont nem nagyon értem hogy a fenébe, vagy honnan jött ez?
[kép], [kép]
Menetben csöpögnie illene, pollenszűrő cserénél kiporszívóztam alul is, 5 perc alatt kb leszárad a hőcserélő. És ez egyből beállásnál már ilyen volt, a tócsa 20 perc után lett fényképezve (szaga nincs). -
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
No problem, ez is jó tudnom

Egyszer lesz időm, megnézem már mi hogyan van beépítve és hol. -
-
printer71
csendes tag
válasz
hari69
üzenetére
Nos , vegyes a kép vonóhorog illetve lökhárító ügyben

A vonóhorog és a lökhárító között van valamilyen műanyag idoma sima fekete aminek az alja látszik az a vonóhorog zártszelvénye , utána az anlakos az műanyag a vonóhorog és a lökhárító között , a sima fal az pedig a lökhárító belülről .
Csomagtartó jobb oldala , 2 csavar , sérülés nem látszik
csomagtartó bal odala 1 csavar , sérülés nem látszik . A műanyag idomon túl , kb 2 óra 30 perc körűl
látszik valamennyire az egy csavarA lökhárító alsó bekötési pontjánál , ahol hozzá van csavarva a műanyag alsó tálcához ott repedt el a műanyag tálca a lökhárító nyomásától pár centin . Úgy néztem , hogy tulajdonképpen maga a pipa alakú vonóhorog " pipásodott " meg mégjobban , azaz az ív görbült tovább .
A biztosító gyorskárként 260 e-t állapított meg számla nélkűl , gondolom ez ellen nem nagyon van értelme izmozni
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ezt Rob tudja
Légtömeg érzékelő meg van, többi hókusz pókusz x akta.
Szerszám van nálam, kiegészítők már nincsenek.
Esetleg későbbi gondok miatt ezt megjegyem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Gyúrósok ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mycso