Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Tegnap megtakarítottam a fojtószelep házat, benne az üresjárati motort is.
Nem igazán mondanám piszkosnak. Volt rajta egy minimális olaj lerakódás. Befújtam wd40nel és kitörölgettem. A pillangószelep könnyen jár.
Igazából sok minden nincs benne, egy müanyag tölcsér az egész
.
A helyzet viszont változatlan maradt, hidegen nagyon leesik az alapjárat. Lehet maga az üresjárati motor a rossz?
-
zaskar
senior tag
Én nemrég cseréltem a Lagunában a gyárit, 10 éves volt. Ki tudja, meddig mentem volna még vele (csak hosszabb utakra használom), de a múltkor véletlenül rajta hagytam a világítást pár percre, és már nem indult be. Ezt jelzésnek vettem, és inkább cseréltettem, természetesen gyárira. Nekem megéri azt a 10-15 ezer Ft pluszt a gyári akku, egyrészt a 3 év garancia, másrészt a hosszú élettartam miatt. A Megane-omban is gyári van, 7 éve tették bele, hibátlan.
-
mycso
Topikgazda
Após autójában (dacia logan), megadta magát az akku.
15 éves gyári akku!!!
-
Robi81
tag
Sziasztok
Megane 2 kacsa 1.6 16v megtréfalt.othonrol eljottem 150km re most beulok nem indul csak a gyujtast adja ra.
szerelot felhivtam szerencsere tudott segiteni.bizti ment ki a motortérbbe 25A es(volt nálam).azt mondta valoszinuleg öninditós lessz.mi nyuge lessz az öninditónak?csere vagy javítható -
M@rdel
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Mindkettőt a K7J 700 -hez írja.
Köszönöm!(#76884) Nordik Hallani, hogy valamelyik csapágynak gondja van. A hosszbordás szíjon lévő alkatrészeket egy szíj levétel utáni próbakörrel kizártam.
Nem én cseréltem. Vagy rossz minőségű alkatrész, vagy túl lett feszítve, szerintem! -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
De leszívhatja, már csak azért is mert nem csak a szervó megy ilyenkor, de azért egy jól feltöltött aksi élete elején, azaz nem egy 7 éves rommá merített aku, kibírja a Magyarországi határtól határig vontatást.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Igen elektromos, és igen amig le nem veszed addig gyújtáson marad, ebben még nincs lekapcsoló elektronika.
-
DonThomasino
veterán
Megane 2 ben elektromos szervó van,
azért működik már a gyújtás ráadásakor?
A gyujtásnál van valami időkorlát,
vagy addig van még kétszer megnyomom a gombot röviden ? -
törölt tag
válasz
atosan
üzenetére
Kombiban bemegy előre a 16-os, de kicsit feszegetni kell és új lyukat fúrni a csavaroknak. Kombiban hátsó ajtóban nincs, csak a csomagtartóban azok a kis szarok. Azokat be se érdemes kötni.
Ezt utáltam az enyémben is, hogy nem volt a hátsó ajtóknak hangszóróhelye, mert 4db 16-os már azért produkál valamit, így viszont mindenképp kéne egy kis mélyláda az ülés alá. -
Jimmy8
senior tag
Megane 2-n, első fék javítás volt pár hete (TRW tárcsa és Ferodo fdb1866 fékbetét csere). Azóta mindkét első kerék felől rázósabb úton enyhe zörgést hallok. 99% hogy a betét vagy a féknyereg. Szervíz cserélte, de az alkatrészt én vittem. Valaki járt már így? Direkt normális fékbetétet vettem, de úgy látszik mellényúltam...
-
Jaded
őstag
válasz
sutaxx
üzenetére
Nem tudom a Kangoo-ban milyen fej van, de én anno a Megane 2 rádiójához vettem AUX kábelt, amit hátul csak be kellett dugni (ehhez Update List fej kell). Esetleg szóba jöhet az FM transmitter (de elég halovány a minősége). Én végül kicseréltem a fejegységet egy Pioneer 2 din-esre, a hangszórók maradtak a gyáriak. Teljesen megtáltosodott a rendszer, tehát a hangszórók kevésbé sz.rok.
-
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Szerintem azt kérdezi, hogy fejcsere esetén tudja-e használni valami konvertert bekötve a fej, és kontroller közé.
Sutaxx:
bitang sok gyártó, és fejegység van, aminek van analóg joy bemenete. Arra van több konverter is.
Egy brit céget istenít ismerősöm:
tessék innen, ami a Tunerlist-es autókhoz van: [link]
Itt vannak gyártóra is példák, úgy már keresni is tudsz fejegységet.
Nem egy bonyolult dolog, gyakorlatilag teljesen analóg. A későbbi, UpdateList már szopatósabb, az már canre van fűzve.
Több vezetéken levő ellenállásértéket konvertál egy vezetéken mérhető ellenállásra. Igazából, egy próbanyákra is össze lehet rakni huzallábas ellenállásokból, és diódákból, de biztonságosabb megvenni készen, csatlakozókkal, dobozolva. Kérdés, hogy ennyit megér. -
sutaxx
tag
Sziasztok!
Ha a 2004-es Kangoomban kicserélem a gyári fejegységet valami korszerű USB/BT-s verzióra akkor a kormány mögötti hangerő és stb állító füleket van esélyem, hogy továbbra is használjam?
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Van akinek bevált van akinek nem, sajnos a hiba pontos ismeretében lehet ezt ajánlani, mert nem mindenhova jó azon a csövön.
De sok barkács megoldást láttam már. -
zaskar
senior tag
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ebből én nem erőltetném a bontottat, ezért is nem linkeltem, egyébként itthoni bontók is tele vannak vele, olcsóbban mint kintről

-
Atesz08
tag
sziasztok ! megane 1. lépcsős hátú (2001 évj.) 632 -es színkóddal tud valaki eladó motor háztetőt ?
valamint esetleg hátsó szárny érdekelne, de valamivel jobb mint a gyári. -
válasz
gixxergabi
üzenetére
+ ha nem túl nagy a sérülés-lyuk, még hegesztő nélkül is meg lehet "kókányolni"...
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ha nem volt szükséged csak a gyújtásra akkor nem.
Ha beindul oldja a kormányzárat, ha vontatni kell akkor gyújtás ráad ahogy írtam és ennyi.Más:
Mindjárt teszek fel képeket elborzasztásul!!!! -
mycso
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
-
harry
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem maga a tav a gond, de ez egy 17 eves M1, igy nem gondolnam, hogy sokaknak erne meg ekkora utat

-
DonThomasino
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ez két egymástól független kérdés volt.

-
LamerGyuri
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
A kérdésedre kaptál választ: vontatás-kormányzár.
Ha beindul a motor, kiold a kormányzár; de akkor meg minek vontatnád, ha lábon is elmegy
-
harry
veterán
Hello, egy kis frissites: sikerult egesz jol kibirni az 1200km utat, nem volt gond
Egyfajta melyebb surlodo hangot mintha hallanek valahonnan, de nem hiszem, hogy csapagy (otthon neztem / nezte szerelo). No de mindegy ez vegul is nem gond. Kellett azert dolgoznia szegeny 1.4-es motornak tetoboxal, jol megpakolva, autopalyan, de 120as tempo korul teljesen jol ment. Elozni nem nagyon probaltam 
Koszi a biztatast
Erdekes amugy itt latni, hogy a kocsik kb 80%a bmw / merci / audi /vw, es ebbol fele kb suv / sportmodell / friss modell. Kapott mar par furcsa nezest a Megane
De mondjuk parkol itt egy F astra is, bar gondolom az inkabb hobbi auto lesz.
Meg nem tudom mi lesz vele, egyelore jo, de itt eladni nem fogom tudni, labon hazavinni meg visszarepulni egyedul faraszto, ketten koltseges + meg otthon eladni, ugyintezni, erre szabit kivenni... Gondolom nem tudnam olyan olcson adni, hogy barki is elutazna erte otthonrol Luxemburgba
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem beteszed a kártyát és hosszan nyomod a startgombot, úgy hogy semmilyen pedálhoz nem érsz.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ráteszed a gyújtást.
-
DonThomasino
veterán
Megane 2 elektromos kormányzárat hogy kapcsolom ki vontatáskor?
-
Nordik
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Köszi megvan! Vezermutengely szimmering néven is megtaláltam. Ez a tömítés fogja fel egyébként a szolenoid szelep által átengedett olajnyomast? Vagy az teljesen más úton érkezik az okoskerekbe? És akkor ez csak a vezermutengelynel tomit és azért érdemes cserélni, hogy ne kelljen újra bontani?
-
rob210
Topikgazda
válasz
imyourfriend
üzenetére
Szerintem csak a dobozt kéne rendesen bekötni és nem a klímát helyreállítgatni, mert a vége az lesz, hogy nem csak a klímát tiltja le.
Canbusos a vonóhorog.?
-
imyourfriend
őstag
Sziasztok!
Egy elektronikai problémám van Renault Megane 2006 1.5 dci-vel, mikor rákötöm az utánfutót valamitől hibát észlel az elektronika és a klímavezérlő letiltódik, avagy nincs klíma az autóban.. el kell vigyem szerelőhöz minden év elején, mikor klímát szeretnék használni ő megoldja egy eszközzel pár perc alatt és újra működik. Kérdésem az lenne megoldható, hogy telefonnal vagy bármilyen rendelhető olcsóbb eszközzel rácsatlakozzak az autó vezérlésére és helyrehozzam év elején a klímát? Szerintem valami el lett kötve az utánfutó elektronikában, az lesz a következő amit megnézek, köszönöm!
-
Nordik
addikt
-
Xantomas
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
felpuhult cső = meggyengült cső. Hol a kérdés? De, nézőpont kérdése.
Nézz rá rendszeresen, és ha azt látod, hogy szívárog, akkor lépj. A glikol miatt egy bizonyos olajmennyiségtől eleve védve vannak a műanyag alkatrészek, mert nemes egyszerűséggel oldja az olajat, és végül ecetsavvá bomlik, a detergensek meg teszi a dolgukat, és lebegetik a kormot, és más szilárd részelet, meg a nagyobb olajcseppeket. Inkább a hűtő, meg a fém részek miatt félj, azt megeszi a bomlástermék.
Esélyesen csak egy egészséges félelem. Meleg van, eleve puhábbak a műanyagok.
Ha jól át lett öblítve, és utána cserélve akkor nincs para, ha nem, akkor cseréld le megint a rendszerben a folyadékot, és ennyi, és majd kiderül. -
-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Erre senki ? [link]

-
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Dehogynem, tedd. Ha hülyeséget írok, akkor meg pláne azért.
Nincs gázabb dolog, amikor valaki mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül jattol a mozaik utcában, majd elad egy tákolt szart, utána pedig nyugodtan alszik éjszakánként. Most picit nyugi lesz, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz hosszútávon az eredménye a mostani razziának. Van egy érzésem, hogy semmi, lecserélődnek az emberek, mert az igény megmarad, oszt csókolom.
-
Xantomas
őstag
válasz
Benir8
üzenetére
Azért felújítás. Egy erre specializálódott szakműhelyben mindent IS szét tudnak szedni, felrakni, célszerszámmal.
Míg te szenvedsz kúppal, vagy anélkül, 1-2 órát addig ott, 10 másodperc alatt felrakják polippal a harangot.
Ha meg annyira lötyög, a frászért nem engedsz az árból, és majd az új tulaj megcsináltatja magának, olyan minőségben amilyenben ő akarja? Minek kell olcsó szarral szórakozni? -
Nordik
addikt
Pontosan ezt a nyekkeno hangot mi adja indításkor? Nekem is szokta néha csinálni az M2, de hallottam mar 1es meganebol is.
-
Benir8
senior tag
Olcsó féltengelyt meg szabad venni rövid időre 13 ezer ftér Maxgear gyártójú? Úgyis eladásban van az autó, néha megyek vele csak ne legyen hangja, még új tulaj se rémisztjen. Megrázom a váltó oldali féltengely, kopog/lötyög rajta mindkét belső-külső oldalon.
-
DonThomasino
veterán
Mekkora probléma az hogy mivel olaj került a vízbe a termosztát miatt,
felpuhultak a hűtőcsövek és kevésbé merevek ?(megane 2)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
(másik oldal a tárgyalt cikkszámú csőhöz is ezt írta)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)