Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Megane 2. 1.6 sedan (2007-es):
Jobb oldali elektromos állítású tükör most már egyre többször nem működik (motorhang sincs). Ha elmegyek autómosóba, és kissé "belocsolok" a tükörlap és a tükörkeret közé, akkor ideig-óráig jó, de aztán megint nem megy. Van valamilyen csatlakozó a tükörlap mögött? Hogyan tudom házilag levenni sérülésmentesen a tükörlapot (természetesen a gyári célszerszám nem áll rendelkezésre
)? -
AthlonXP
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Időközben megoldódott a gond. Vettünk másik egységet, de végül is kiderült, hogy nem kellett volna. Sajnos csak a vétel után szedtem ki a zárat. Most a motor adta meg magát, a fogaskerekes mechanika hibátlan. A kis motort kiszedtem, közvetlenül kötöttem 12V-ra, alig forog, nagyon gyenge. Kézzel forgatva egyébként hibátlan, nagyon könnyen forgatható, nem szorul. Szóval egy korábban kicserélt egségből, kiszedtem a motort és kicseréltem, azóta gond nélkül üzemel megint a zár. Na meg lett egy új tartalék egység is így...
8000 Ft volt az új egyébként. -
MC Pite
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Ismerős a jelenség, ha nem is teljesen egyértelmű.
Anyámnál és 1-2 ismerősnél van olcsó hidegfehér ledizzó kecóban vagy műhelyben, a hátamon is feláll a szőr tőlük, kemény fény/árnyék, plusz hideg kékes szín. Mivel picit rigolyás vagyok ezen a téren, most a házba is végigválogattam minden lámpába (ehhez helyenként búrát/csillárt is cseréltem, átalakítóztam, hogy kellemes legyen) a frankó, kellemes, lágy természetes fehér (4000K) ill ennek a sima kapcsolóval dimmelhető változatát. Csak filamentes fényforrást használok, vagy a dimmelhetőknél olyan búrát, mi kompenzálja az smd ledek bénább fényeloszlását. Még a szekrény világítás, ágy feletti rejtett olvasó, de még a páraelszívó világítása is ilyen (a natural white a legritkább sajna) 😊.Mint említettem párszor, ezért van a Megane belterében is halogén 4000es izzó és nem LED, mert rühellem a kemény fényt.
gixxergabi: Az egyik passzív, egyszerűbb és alig 5000Ft (nem fér mindenhova, projektorosba ha fordítani kell akkor nem jó); ill az új generációs Philips - mindkettő forgalomban van még, de ha kell a nyákon, chipen és dobozon is van eltérés, lehet kérni külön, háromszor is direkt úgy kértem és kaptam, ez viszont kb 16000; bár az egyik legjobb retrofit cucc. Ezek függvényében írd meg, és átküldöm a paramétereket (kivéve ha mást is érdekel, akkor ide írom, de nem szokott).
-
MC Pite
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Az a gyanúm, hogy egyes városi legendák is keverednek más dolgokkal. Pl a hidegebb fehérből sokszor okcsó LED vgy olcsó xenon amivel megpróbálják,amiknek sok a szórt fénye. Ugyanebből ha van melegfehér, szintén ugyanígy szórja a fényt, ha van szilárd részecske a levegőben (füst, por, eső, köd, stb) akkor rosszabbul látni.
Gyuri, nálad milyen fényforrás volt? (mondjuk izzók koppon 3500-3600ig mennek fel,aminek 5000 van a dobozára írva, az is)
Hány ember áltotta váltig hogy ilyenkor rosszabbul lát a xenonjával - majd nagyjának sikerült élőben is megmutatni náluk mi a baj. Aki szokot hasonló helyzetben fejlámpát használni, az tudja.
Gyári xenon fényszóró/minőségi fényforrással nincs ilyen baj (látjuk a szembejövő vtítőlencséseknél ahogy 'vágják' a ködöt). Ahogy a legtöbb gyári ledes fényszóróval sem (azért is hagyják el a ködfényszórókat szokszor, mert nem nyernek már a lenti ködfénnyel szinte semmit, mióta sokkal precízebb a fényformálás!).Tavaly 3200/3500/4300/4500/5200/5900/6500 Kelvines H7 fényforrásokat próbáltam mindkét autóban, összefényképezve, úton is próbálva. Én ködben és esőnél annyi difit látok ami a színhőméréklethez köthető, hogy jobban (fehérebbnek, kontrasztosabbnak) látszódnak az útburkolati jelek. Igaz, azonos fényerőt csak 3200-5200 Kelvinig tudtam összehozni*, felette a fényük is kicsit (vagy sokkal) erősebb volt, de ez is elég széles volt a korrekt összeméréshez szerintem.
*:amit pl refibe és ködlámába is használok csak 12W-os, az emelt fényű Osram és GE izzóval azonos a fény a garázsajtón, bár ez becsapós, fényképezővel mérve gyakorlatilag azonos (középső részen) a fény, de kicsit szélesebb a vetített kép, plusz mivel 4300-as a legmelegebb is, így már az is világosabbnak látszik (főleg az 5200es, az a kedvencem) mint az izzók. Ezért sem csak a szememre hagyatkozok.
Forceberg: GE/Tungsramból még van ilyen izzó, a Megalight 70es is hasonló,fehérebb picit a simánál é világosabb, de nem színezett búra. Bochnál is akad ilyen, de azt még nem próbáltam. Figyelj, a 90től színezett, és a Sportlightok is. Kb mindenütt rendelésre van csak a hetvenes.
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Én meg a Silverstar 2.0-kat használom már jó pár éve. Ez 3200K.
Ezt már kivezetik, még 1 pár van itthon, mint tartalék.
A Night Breaker Silver 3300K van helyette. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Én épp emiatt vettem az Osram Allseason fantázianevű égőit előre; picit sárgásabb a fénye a standard izzónál, viszont este, rossz látási viszonyok (esős, ködös) között jobban látok vele.
Fehérebbet is próbáltam, nem jött be. Mintha vaku világított volna folyamatosan, a sok éles fény-árnyék kontraszt miatt 2D-s képnek tűnt a világ
Esőben meg egyenesen szarul láttam; többször ellenőriztem, hogy most akkor tényleg felkapcsoltam?
-
Gombinyó
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Offtopik.
Corollában nekem addig tart, amíg el nem akarok indulni. Van külön elektromos kézifék, amit behúz, ha leállítom a motort vagy kinyitom az ajtót. Mellette van az autohold, ami fixen ha fékez, ha megálltam és kicsit jobban benyomtam a féket, ez van azért, hogy ne gurulj vissza a mögötted lévőre.
-
MC Pite
veterán
KTU: Jogos, köszi, frissítettem [link]
Xantomas: Sötétben, főleg ha valami nedvesség van a levegőben, nem úgy tűnik hogy akikkel találkozok, jobban látnak, legalábbis sebességük és reakcióik alapján.
Furcsa, hogy a jellemzően fényben is kevesebb és színhőmérsékeltben is alacsonyabb (3200K/1500l vs 2500K/1400l) fényforrással látsz jobban(lehet...); legalábbis én is azokhoz tartozom, akiknél a szkotopikus látáskor (nappalihoz hasonló)fehér fénynél látnak jobban azonos fényáram mellett.atosan: Én az 1.2 16V-be sem töltenék A3/B4 5W40et, hanem RN0700-ás lehetőleg A5/B5 specifikációjú 5W30at.
-
MC Pite
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Milyen autó?
Jellemzően az Auto HOLD a rögzítőféket használja tudtommal. Van ahol bármeddig tartja, meg van amikben csak emelkedőn elindulást segítő van (Hill Start Assist) ami max 2 másodpercig tartja meg az autót, üzemi fékkel (gondolom ilyenkor világít a féklámpa).
Nekem a Meganeban nincs külön gomb rá, de ha bizonyos lejtőnél nagyobbon álltam meg fékkel, megtartja ott az autót, asszem hosszabb ideig is. -
Xantomas
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Igazad van, azonos fényáram, majdnem kétszeres fényerő. Ez az ülj le egyes szint, tudom...
A féklámpának legalább 160 fokos szögben kell láthatónak lennie, míg a ködzárónak ajánlott a 90 fok, de inkább kisebb, ehhez a fénykúp szöge is kisebb.
Kérj meg valakit, hogy, üljön be a kocsiba, és felkapcsolt ködzáró mellett nyomja le a féket, majd járd körbe a hátulját. Bár amíg a forgalomban levő autók 10%-ának valamelyik lámpája nem ég, a rendőr sem veszi ki a forgalomból, és a kismillió VÉDA, vagy simán csak autópálya matrica figyelő kamera rendszer sem küld automatikus figyelmeztetést, mi a fenéért problémázunk ezen?Borostyán sárga világítás: most megint elő kell ezt hozni? Vannak akik jobban, illetve kontrasztosabban látnak jóval melegebb fény mellett, ennyi. Én is, pláne szürkületkor, télen meg kifejezetten jobb. Ha unatkozok átrakom, de általában nem.
forceberg:
Josi: vedd a gyárit, és nem kell morfondirozni
-
MC Pite
veterán
válasz
atosan
üzenetére
Valvolineal nincs baj, 5W40 és A3/B4... attól függ mibe (kocka ladába pl jó). Én nem tudom fejből mid van...
Más, világítás: Honnan jön ez az új b**i divat a hugysárga izzókról?
Rengeteg ilyet látok, egyik ...fajta ember a normál sárgásfehéren világító izzó helyett a színezettet választja, hogy a szemnek még kevésbé érzékelhető tartományban világítson, a simánál kevesebb fénnyel. Az ilyen tarkón vágnám.
Van a még rosszabb, aki gagyiledből vesz ilyen 2200-2500K sárgát (amit 3000-nek hazudnak) - ráadásul ez még vakít is! Az ilyen juzert ... 'saját magával szemben autóztatnám' pár percet, és visszaülhet utána a saját autójába, és este ködbe meg sűrű esőben közlekedjen vele. Egészségére...
szerk: Most látom a friss tc-s cikkben is a nissanon meg sárgára fóliázott lámpa. Ez ritkább, de valóban ilyen is van...
Lemaradtam valamiról, hogy miért jó magunkat és másokat szopatni a nagyon sárgával?!
Szívem szerint büntetném, de legalábbis tiltanám ezt a marhaságot, de sajnos legális.
-
Benir8
senior tag
Tudtok Miskolcon vagy környékén akinek van Can Clip hibakód olvasója?
2 naponta felvillan "electronic fault"-ot, meg egy sárga villás kulcsot. Aztán egy darabig nem villan fel.
Elm327-el nem jártam sikerrel, nem talált benne hibát. -
-
rob210
Topikgazda
válasz
peterm711
üzenetére
ne ott akard légteleníteni.
Én a visszatérő ágra szotam kézipumpát kötni és úgy légtelenítem.
De az is megoldás, ha a visszatérő ágat beteszed egy edénybe és elkezded a kézi pumpával nyomás alá helyezni.
Amikor megjelenik az üzemanyag villámgyorsan visszarakod a csatit és indítózól. -
Bass
addikt
Sziasztok az utastéri ventim (1.6-s 2005 megane 2 manuál klímás) furán működik néha (ált.ha nagyon meleg van az utastérben) olyan mint ha nem venné fel a fordulatot és olyankor morogva megy mint amikor elmegy egy fázis aztán észhez tér. Venti mehet tönkre vagy valami más? Előtét ellenállás már cserélve lett valeora kb 1 éve. A másik h amikor megy a klíma a kocsi néha mint ha "lüktetne" álló helyzetben,nem remeg,a váló sem,a fordulat sem ingadozik és a klíma is jól működik,aztán ha adog egy gázt vsgy előre gurulok a jelenség megszűnik, találkozott már valaki ilyennel? Köszönöm
-
peterm711
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szügségem, az alany egy renault trafic 2008, 2.0 dci M9R, megyűlt a bajom az üzemanyagrendszer légtelenítéssel. Van egy ballon ami segítségével tudom pumpálni az üzemanyagot, és van egy légtelenítő ahol a levegőnek távoznia kellene, és itt kezdődnek a gondok, nem tudom a légtelenítőt megnyitni. Van valakinek tapasztalata ezzel a műanyag vacakkal?
[kép]
[kép]
[kép] -
Na, hát ez nem hangzik jól. Gondoltam veszek egyet, ha esetleg valami előjön, gyorsan meg lehessen nézni. Most pl. ország másik végén, kölcsön kocsiban világított a check engine, jó lett volna tudni mi a nyűgje.
-
rob210
Topikgazda
válasz
forceberg
üzenetére
Nem sajnos sok a hibás darab. Egyre inkább.
Tegnap cseréltem motorvezérlőt egy m2 ben mert eldurrant a kínai diagtól.
Ahhoz a szoftwarenek semmi köze ahogy rádugta füst a diagból is meg a motortérből is.
Olcsó volt 80e ből megállt a csere neki.
Vegyen mindenki kínai olvasót, még van 3 szett vezérlőm immostúl mindenstül.
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Na jó, de az nem is nevezhető OBD interfésznek

Persze, nyilván akár rá is lehet tölteni olyan programot, ami egyből legyalulja a kocsi vezérlőit... -
Kínai obd2 olvasóval el lehet cseszni bármit is?
-
MC Pite
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az autoholdnál nincs retinaégetés, az rögzítőfék, nem üzemi.
KTU: Így van, időnként még ezzel is súlyosbítják nagyobb energiavesztés (lejtő végén a piros vagy nagyobb sebességről álltak meg) után.
szerk: 60-90 másodperes pirosnál az automatáknak sem fasza a féken állás N helyett.
-
Josi
senior tag
Gyors kérdés:
Renault Fluence 2016 1.5 DCI FAP
Olajszűrő Mann vagy inkább Purflux? -
LamerGyuri
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Én meg a harmadik
-
Gombinyó
őstag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Én meg a másik, mikor megfogja az autohold a pirosnál.
-
KTU
addikt
válasz
gixxergabi
üzenetére
"De mivel automata EDC... "
Hol?

-
MC Pite
veterán
válasz
Xantomas
üzenetére
1, Mindkét izzó 21W-os (vagy 16 a ködzáró, de jellemzően P21W európai autókban, ill 2 izzószálas a fék/helyzetjelző). Akkor hogy lesz ebből kétszeres fényáram? Sose láttam hogy elnyomja a féklámpa fényét, ami jellemzően minimum 2×21W és minimum 16W, de jellemzően 21-25W (vagy ennek megfelelő LEDből) még fent (vagy több). Nem utolsó sorban az felvillan.
1+1: Neked mid van, hány Watt összesen ködzáró és hány a féklámpa? (lumeneket is kikereshetem hozzá).
2, Rossz látási viszonyoknál nem tökmindegy hogy valaki 'folyamatosan fékez' vagy sem? Lényeg az észlelés.
3, Gyárilag az összes autónknak (beleértve most a Megane-t) mindkét oldalon ég. Legálisan, gyárilag.
4, Azoknak a jó k... a..., akik nem tudják hogy kell használni. Én évi 25k km alatt is max 3-4× használom, mert tudom a szabályt, és ésszel használom.
EZ A BAJ, hogy a sok ... ködzárót tolja, meg a sok ******** a fékfedálon áll a másfél perces pirosnál, is, síkon, sötétben is.De agybajon semmi nem segít...
-
Xantomas
őstag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Már nem emlékszem hol volt a helyes a válaszra a hivatkozás, de nekünk pl kressz oktatáson elmondták, hogy hivatalosan csak egy oldali, ha mindkét oldalon van opció, akkor a menetirány oldali hátsó ködzáró lehet bekötve.
Nálunk ez a bal, brit és gyarmati területen a jobb oldali, egész egyszerűen azért, mert a 3. pótféklámpa nem kötelező, ha pedig mind a két oldali ég, akkor rossz látási viszonyok közt, amikor használni kell, a féklámpa fényét elnyomná, ugyanis az ajánlott fényárama a duplája a féklámpának.Szóval, aki beköti Európa kontinentális területén a bal oldalit is, annak egy picit az édes anyukáját, pláne ha akkor is használja amikor nem lenne szabad. Ugyan ez az elsőre is, de az kevésbé balesetveszélyes.
Hogy miért van két oldalon? Költségoptimálás. Nem kell külön lámpa párost gyártani a két szisztémának megfelelően. -
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Jaja, eredetileg a bal oldali égi, mint a ködzárófény. Nem tiltott a másik sem, de úgy már-már féklámpa érzést ad, így én nem kötném be.
-
LamerGyuri
senior tag
-
Benir8
senior tag
válasz
Kornelius07
üzenetére
Elég érdekes. Minden megvan hozzá, csak a vezeték nincs. Gyárilag miért hagyták ki? Kíváncsivá tette ez a dolog.
-
Benir8
senior tag
Renault Megane II Grandtour 1.6
Ellenőriztem a lámpákat. Azt vettem észre, hogy a hátsó ködlámpa egyik izzó nem világít. Mondom izzó csere, kontakt spray tisztítás is kapott minden érintkezésnél, semmi égetésre jel nem volt. Összeraktam, ellenőriztem, nem jó. Még egyszer megcsináltam a műveletet, nem jó. Megnéztem a vezetéket, 5 db van. Egy lila színű hiányzik róla, semmi tű se vezeték lógás nincs. Másik oldalon megvan mind a 6 vezeték.
Ez okozhatja a hiányos vezetéktől? Vissza lehet pótolni? -
Blackdeath12
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy Clio 2 PH 2 be, pl a tempomat helye ki van építve gyárilag minden autóba?
Ha igen, az ilyen extrákat hogy lehet aktiváltatni?
Pl elvileg az autó tud automata lámpát kapcsolni, ami nem utolsó este
.
Azt is megfigyeltem, hogy bizonyos modelleknek (pl enyém) nagyon kicsi a távirányító hatótávja, még új elemmel is, míg pl haveroménak több méterről is nyitja zárja az ajtót. Ezt meg lehet tuningolni valahogy UHC csere nélkül?
Autómata ablakot valahogy az anyós oldalra is be lehet aktiválni?
Előzőleg ezt kérdeztem, azt a választ kaptam, hogy igen de nem akarok rá költeni. Tehát gondolom lehet, engem azért érdekelne hogy mennyi az annyi. Kipörgésgátló ilyesmiket be lehet aktiváltatni? No nem mint ha szükségem lenne rá, mert nagyon jók ezek a toyo gumik, csak érdekel a téma, és ha lehet akkor miért ne. Pl annak a csatijai ki vannak építve minden autóba? Csak kapcsoló nincs? Válaszokat köszi! -
t.imi
addikt
Most nézem, jó nagy zűr van a háznál.
[link] -
Jaded
őstag
Mótvá?
Megmutattak 3 új új Dacia modellt: [link]
Így elsőre a Sandero konkrétan jobban bejön, mint az új Clio. Pedig nem igazán vagyok Dacia párti, sőt, egyáltalán nem. -
rob210
Topikgazda
-
Ákos007
csendes tag
Szép estét!
A következő dologban kérném segítségeteket! Adott Megan 1 cupe 1.6 pár napja nehezen indult 2. 3. Inditásra.. Ma viszont nem akar indulni üzemanyag rendben! Holtpont jeladó cserélve de nem ad életjelet! Az a fura, hogy nekem az immó ledem a műszerfalon mindig villogott!.pót kulcsommal is ez a hibajelenség! Hol keressem a hibát? -
Josi
senior tag
Sziasztok!
Autóm elkezdett rendetlenkedni az utóbbi pár napban.
2-3 napja minden reggeli indításkor égve maradt az ABS + SERV lámpa, majd pár méter gurulás után elaludt, és napközben nem jelentkezett többet. Ma viszont hazafelé megint kigyulladtak, és úgy is maradtak. Újraindítás után sem változott.
Mi lehet a hiba, mit érdemes megnézni, mielőtt szerelőhöz kellene vele menni?
Az alany Megane I Ph2, 1.4 16V K4J750 motor. -
MC Pite
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Nem kóbor áram volt, hanem a szilárdtest relés kimeneteknél sokszor előfordul, hogy az izzó nem, de a LED halványan világít. Már a műszer sem mér itt feszültséget. Belső tér, tolatólámpa világítás tipikusan ilyenek tudnak lenni, néha a helyzetjelző is (Picassoba két tolatólámpa is ezt csinálta, az elvileg canbusos is).
Jó minőségű ledizzóban ezt lekezelik, de azoknak többezer forint darabja - pl ezért használok beltétre 4000K halogén izzókat ledek helyett -meg mert rühellem a hideg, kemény (árnyékú) fényt: [link]. Ez még rendszámhoz is legális (színhőmérsékletre is, meg ugye engedélyes izzó) egy pár f*stalicska LED aráért (1200 körül/pár a W5W). De itt sem mindegy mit veszünk, mert szokszor át...ás a ráírt érték meg a sok vélemény a sok...jóembertől, lásd egy csomó Philips főfényszórt izzó vagy jelzőizzó: [link]
Filament ledizzók még nagyjából elmennek, de annak is a nagyja nem tartós, hosszú, nem bírja a 14,5V-ot, így inkább beltérre valók csak - ebből is vettem jobbat, rosszabbat is, pl ezt a derengést is csinálta valamelyik. -
MaXX81
tag
Üdv az uraknak!
Képpel ábrázolnám a problémámat:
Ma vettem észre miután eltávolítottam a hővédőlemezt hogy bizony a bejelölt helyekről hiányzik 2 tőcsavar, illetve az egyikbe nem is volt, a másik meg bele van törve.
Hogy lehetne ki szedni a beletört tőcsavart illetve honnan lehet szerezni ilyen tőcsavarokat? -
mycso
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Némelyik led nekem is ilyen, hogy halványan pislákolva világít lekapcsolt állapotban.
Viszont ez nem can bus, hanem inkább minőségi probléma.
A minőségi, de nem canbus ledek normálisan működnek.Nálam led-el egy érdekesség van:
A hátsó tetőn lévő világításba, bármilyen led-et rakhatok a következőt csinálja:
Olyan fékezésnél - lassításnál, amikor szinte vagy ténylegesen megállok az autónál (lámpa - kereszteződés), akkor felvillan teljes fényerővel a led, egy másodpercre.
Ha halogén van benne, semmit nem csinál. -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Akkor neked van valami kóbor áram a kocsidban.
Nekem is így viselkedett a ledszalag, de ott ugye polaritás független a dolog.
Világít mind a két irányban, ellenben, ha jól van a polaritás akkor lekapcsolva nem pislákol. -
DonThomasino
veterán
Megane II hátsóajtó lábtér világításhoz panelt hol tudok venni ?
Lötyög benne az izzó és úgy tűnik nem tudom megjavítani. -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ott a pozitív negatív oldal volt a bibi.
Nem vicc. Elég lett volna a polaritást megfordítanod
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Persze, akkor is. Nem tudom szakmaian elmagyarázni, de mivel a belső világítás a komfortmodulra csatlakozik, és a sima csupasz led a komfortfigyelő miatt "szivárog" elektromosan, a passzív (canbus-t átverő) alkatrészek nélkül, ez gyakran sötétben látható fényt eredményez. Olcsó volt, ment a kuká...izé, az elektromos hulladékok közé
Most canbuszos hűtőbordás Cree led van benne, egy fényforrásos. A kettőst nem mertem megvenni, mert ez is kiégeti a retinám, ha sötétben felkapcsolom
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Fura. Gondolom W5W-k azok is. Leállított motornál, gyújtás nélkül is derengtek?
Még a menetfénynél tervben van(sose lesz kész), hogy teszek be áramfigyelést, hogy mindkét oldalon a 4-4 ég-e? Bár ezek Luxeonok, nem gagyi LED-ek, a névleges áramuk 2/3-án meghajtva.
-
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Mi az, hogy derengett? Hogy raktad be és milyen LED-et?
Azok kb. olyanok lehettek, mint a kínai menetfényem...
Műszerrel megmértem, az előírás 1/4-e volt a fényerejük.
De a burán van E jel, így átépítettem, lavágtam a hátulját, raktam bele normális LED-eket, hozzájuk áramgenerátort, így faxa. -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Nem ilyen nincs, ha az elugrik akkor veri a szelepeket. Viszont fok perceket bele lehet rakni egy rossz feszítéssel, vagy vezérműtengely fesztelenítéssel, az pont ugyan ezt okozza.
De mint írtam diag az egyszerűbb lett volna mint feleslegesen cserélni a jeladót.
Hiszen azonnal dobja ha az rossz.
Pont a héten csináltam egy kalost, ahol már annyira rosszak voltak a szelepek, hogy el kellett állítanom a vezérlést egy tizeddel, hogy "jó" legyen. -
Nordik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Rob megjött a vezérműtengely jeladó és nem oldotta meg a problémát...
lehúzott vezérműtengely jeladóval vagy lehúzott szolenoid szeleppel jó.
Mi lehet ez? Az nem lehet, hogy elugrott mondjuk a vezérlés 1 fogat vagy ilyesmi? Alapjáraton dadog is kicsit amivel régóta szenvedek. Minden új gyakorlatilag okoskerék, szolenoid szelep, vezérműtengely jeladó. Pedig valami hiba ezek körül van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Google Chrome
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Gombászkönyvek egyben
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)?
más számára nem akarok mérvadó lenni. Nincs rendes színlátásom, és hivatalosan térlátásom sincs
én másképp látom a valós világot, mint ti.
Esőben meg egyenesen szarul láttam; többször ellenőriztem, hogy most akkor tényleg felkapcsoltam?

Szívem szerint büntetném, de legalábbis tiltanám ezt a marhaságot, de sajnos legális.

) kötik be, hogy látható legyen rossz viszonyok között is, hogy ott az autó széle, ne kotorjon le valaki az útról, mert azt hiszi, még elfér melletted.