Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
Gabesz87
üzenetére
Izé, a kettő nem egy kategória, a GS gyakorltilag már nem egyterű, hanem egy köuéprosszul bővíthetű kombi aminek emeltrk a tetején és hatalmas kerekeket kapott. Ha ez oké, tetszik, jó ez is, de h a prsktikum, hely és bővíthetőség miatt nézed, akkor ez eldőlt.
Ezzel a motorral még élhető, de én nem venném, valmelyik 130 lovassal.Sajna ritka a xenonos C4P, pedig mocsok jó az a kanyarkövetős lámpa, jobban is világít mint a Scemic ledese. Tükrözés zsír, anélkül nem.vennék már autót, most is azt hittük benne van, külön kiírták, hirdetési képekben benne volt. Tévesen. Valahol fel akarom okosítattni, kár higy ugrik az egész autóról a gari...
-
rob210
Topikgazda
válasz
prandris
üzenetére
Ahha átjárattad a motort magyarán feltöltötted a járatok a teljes rendszert a szűrőt és ezután feltöltötted maxra.
Na itt volt a hiba, mert az olaj lassan visszaszivárog a járatokból, és szépen felmegy max fölé az olajszint.
Magyarán ha leakarsz belőle engedni az a legjobb, ha az olajszűrőt letekered kicsit ott szépen kijön ami kijön, aztán visszahúzod és ennyi.
Vagy ha van olajleszívód, feltételezem nincs, akkor azzal a nívón keresztül.
Vagy marad a meglazítod a leengedő csavart és megvárod amíg lecsepeg aminek le kell. -
prandris
tag
válasz
rob210
üzenetére
Kb 4,9 Liter. Gyanús is volt, hogy miért megy bele ennyi és csak érinti a max jelet. Mára ért a meglepetés, hogy nem nőtt meg a motor
Miért lehet ez? Arra gondoltam, hogy üzem meleg motorba öntöttem a hideg olajat emiatt mehetett el. Vagy tévedek? Max alá töltöttem, átjárattam a motort és kiegészítettem, ekkor pont a jelen volt. -
prandris
tag
válasz
eTrade
üzenetére
Tegnap lecseréltem a 3000km-es elf sxr 5w40-et elf sxr 5w30-ra, ahogy ajánlottátok. Kapott új olajszűrőt is természetesen. Reggel néztem az olajszintet és a max jelzés fölé kúszott az olaj. Valamit elvétettem a procedúra során (ez volt a 2. olajcserém). Próbáljak meg belőle leengedni? Kép: [kép]
-
-
Gyb001
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Láncra azt mondta 1 hónapja hogy alúlról egy kicsit hallani, de ez még bőven jó. Majd jövőhéten mér kompresszió és egyebeket.
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Sajons utól ért a tce 1.2 h5fa400 motor turbó problémája. Autópálya után pirosnál (M3 bevezető) a start stop leállította a motort, és akkor adta meg magát.
Amiket kiírt: Esc hiba, hill break assistant, Anti pollution, injection system check... Három henger, elfogyott az olaj. 20 km-ert muszály voltam menni vele. (ez alatt 3 liter frissen utántöltott olajat megvett)
Egyenlőre szerelőnél van, még nem szedték ki a túrbót, nem tudni hogy javítható vagy nem. Ha nem akkor szerintetek megéri újat venni bele, tekintve hogy egy rosz konstrukcióról van szó? ~500 E huf csak a turbó ára.
Vagy engedjen el a kocsit? Mennyiért lehetne egy 2012 1.2 tce 125 000 km turbó hibás, navi nélküli napfénytetős, 5 üléses grand scenicet eladni? -
-
mycso
Topikgazda
válasz
Gabesz87
üzenetére
Én is így vagyok, meg voltam amikor a lagunát vettem.
Bár elsőre teljesen jelentéktelen és felesleges dolognak tűnt nagyon sok extra, de csak addig, amíg nem használtam.
A megane-nál hozzászoktam az automata klíma, tempomat, auto. lámpa, esőérzékelő, tolatóradarhoz.Ez alapból kritérium volt, mikor eladtam és autót kerestem, még ehhez hozzá jött a xenon, ülésfűtés, szabadkéz, navi és a min. 150le.
Ezután még nehezebb lesz megfelelőt találni. Nagyon könnyen hozzá lehet szokni a jóhoz...
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Twingo I fűtésboxhoz hogyan férek hozzá? Rob régebben már írta, hogy nagy meló, csak a részletekre nem derült fény. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
Z
-
lsebestyen
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Nah, ez túltesz az enyémen is.
#79084forceberg: én is vittem ehhez hasonlót Robihoz, a válasz egyszerű, így vettem.
Hangja amúgy nem volt, illetve rosszul sem fogott. Persze miután ki lett cserélve tárcsával együtt, teljesne más érzés volt, de viszonyítási alapom nem volt, mert még nem vezettem megane-t. -
Somatom
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Igen. Találtam nyílást alul, ahova be lehet dugni a kulcsot, de a franc se gondolta volna, hogy az nem a zár, hanem egy fedél feszegető nyílása. Ez hajnalban történt, épp két kollégámmal érkeztem haza Németországból és kíváncsiak voltak az új autómra. Ne gondold, hogy kiröhögtek! Á, ők nem olyanok.
-
válasz
Somatom
üzenetére
Ez ilyen

A Navi nem érdekel, műszerfal tetejére, a kormány fölé van telefontartó, képernyő szempontjából is az van nekem a legjobb helyen.
Áramtalanítás után a túláram-védelem miatt kell az ablakokat újra tanítani. Mielőtt leengednéd, felső állásban rá kell húzni egy felfelét hosszan, nem egy nagy dolog.
A kilincs kupakot kellett levenni, hogy legyen kulcslyuk?
A célközönség a modern fogyasztói társadalom!

-
Gabesz87
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Nekem ne mondd, tudnék mesélni. 2-3 éven belül 4x jöttek belém. Egyet megúsztam minden sérülés nélkül, egyszer ramhuzta a kormányt egy némber, jobb első ajtó csere, kétszer meg ugyanúgy dugóban állva hátulról belém jöttek: vonóhorog csere. A dízel nem gond, mert a legtöbbet nem városban megy, úgy 2 hetente autopalyazunk sokat hétvégén, szülőkhöz. M3 végig, vagy M5 majdnem végig. Sajna én lusta és kényelmes vagyok. BKV-zni és sétálni is.
-
Somatom
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Nekem ez a 2013 -as is UFO. Minap próbáltam utat terveztetni a beépített navijával (TomTom). A címmegadásig elvergődtem, de nem jöttem rá, hogy melyik a nyugtázó gomb. Eccercsak törlődött, amit beszenvedtem. Inkább elővettem a telót és a Google -el navigáltattam.
Arra sem jöttem még rá, hogy a telómat hogyan lehet összepárosítani az autóval.
Akkumerülés után csak szakaszosan működtek az ablakemelők. Újra kellett őket tanítani. Érted? Tanítani az ablakemelőket!
Elromlott a távirányító, a kulccsal meg nem tudtam kinyitni az ajtót, mert nem találtam hozzá a zárat.
Használati utasításból tudtam meg, hogy hogyan lehet kézifék nélkül parkolni.
Pedig, évtizedek óta autózok és nem vagyok műszaki analfabéta. Fogalmam sincs, hogy milyen célközönségnek gyártják a franciák ezeket az UFO -kat. -
polonic
félisten
válasz
Gabesz87
üzenetére
Pesti autózáshoz.
Nem használom ott. Egy ekkora autóval nagyon gáz ott járni. Több sérülést is ott szerzett, amikor parkoltam vele néha, és állt. Ajtórányítás, lökhárító megynomás elől-hátul. Meg a dízelt is nyírnám a városi forgalomban, kettőstömegűt is.Városba elektromos autó vagy egy kicsi benzines rohangálós, amit nem sajnálok. Akár egy régebbi Twingot. Azt összezúzhatják és nem érdekel.
De egyébként bicikli és gyalog, néha tömegközlekedés. -
Gabesz87
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
A kinézetről nem vitatkozom, egy Talisman, vagy bármely új Renault jobban tetszik, mint a Citroen, (és már csak a név miatt is szívesebben vennék Renault, na meg azért, mert nekünk már bevált), de igazából már a C4 formájával is kezdek megbarátkozni. Csatlakoztam a FB csoportjába, ott jókat olvasok róla.
Ezzel a Talilsmánnal két fő problémám van: nem automata, és nincs benne LED! Meg mondjuk inkább olyan 5-6 közt nézelődnék, de franc tudja, majd elválik, ahogy írtam nem annyira sürgős. Meg mintha valaki azt írta volna nekem korábban, hogy a Talisman GT sem sokkal nagyobb hátsó lábtér tekintetében a Megane GT-nél. Vagy félreértettem valamit.
#79074 forceberg:
igen, ízlések és pofonok, nekem számítanak a kényelmi felszerelések. Az, hogy mekkora a kijlező, mondjuk nekem is lényegtelen, csak tudjon teló tükrözést. Tolatókamera, LED fényszórók, amikről nem tudnék már lemondani, és igazából szeretem az automata parkolást is. Most erre sokan mondhatják, hogy mekkora baromság, mert aki tud vezetni, parkolni is tud. Nem azért mert ne tudnék, de néha Pesten, amikor keresgélni kell a helyeket, és látok valami szűköset, és nem jön mögöttem senki, akit feltartanék, akkor használom, mert tutira beáll! -
-
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nyilván az ember már csak ilyen, érthető is, az aktuálisnál régebbinek látszót nem akar venni (GS3).
Ha erről nem tud letenni, akkor zsebbenyúlós. A Talisman GT végül miért került ki a látókörből?
Mondjuk 1,7-es dízel kombi 1db van a hahun. [link]
Kinézetre szerintem ehhez képest főleg elölről a C4 Grand már bocs, de egy hányadék
-
Gabesz87
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben hogy az 1.5 110 lóval kevés lehet 1.5 tonnahoz. Habár nem vagyok versenyző szellem, de nem szeretném pl egy elozesnel a kormomet leragni. 1.6 viszont semmikep nem érdekel, legalább is a 160 lovas. Miután hallottam a Totalcar videó cikkében hogy a 2 turbo 160.000km környéken búcsút inthet és 600k-ba fáj csak az új, munkadíj nélkül.
3-as nem érdekel, nem szeretnék a meganomnal régebbi (2016), korszerutlenebb autót. Meg nem is tetszik. Gumit néztem amúgy, 30e körül van. Nem olcsó, de úgy 4 évre belefér. Meganomnal most kukaztam az eredeti nyárit, 90k km-nel (ebben persze a téli menet is benne van).
Hát jó, akkor azt hiszem maradok a C4 vonalon, és várok, amíg akad egy jó, magas felszereltségű, xenonos, teló tukrozeses. -
rob210
Topikgazda
válasz
baluka6
üzenetére
Én nem tudom miért nyomja mindenki a c4 grandot.
Szerintem egy kupac ................
De ez az én véleménye.
Eddig amiket láttam akik vettek, mindenki csak panaszkodott rá.
Az elektronikára a váltóra, a futóműre.
Nagy kényelmes, de rohadt szervízigényes vas.
De ez persze az én szemszögem.
Eddig 2 ilyen járt nálam, de azóta nem is vállalok, soha a büdös életben nem nyúlok többet c4 grandhoz. -
polonic
félisten
válasz
Gabesz87
üzenetére
1,5 dci és duplakuplungos váltóval nem venném.
Nagy test, lomha lenne szerintem. És a váltója sem annyira ügyes. Legalábbis pár tesztből ezt olvastam. Ha automata váltó, akkor szerintem klasszikus hidros nyomaték váltó.Nekem 3-as GS van 1,6 dci motorral. Ez a motor pont jó bele. 1,5-tel kevés lenne itt is.
És a 4-es meg kisebb is, mint az elődje. Rámentek a dizájnra. A gumi is nagyon drága rá. Egy méret van, 20-as felni. Nem szokványos méret.
3-as a széria végéről? Azok már euró 6-osak az 1,6 dci-vel.
-
Gabesz87
veterán
Erről a Grand Scenic-rol első blikkre mi a véleményetek? C4 (Grand) Picassokat nezegetem főleg, de úgy 100e km alatt nem látok most bi-xenon-ost hahun. Ez a Scenic meg jól néz ki, de keveslem, fura hogy ilyen kevés km-el csak ennyi. Kevesebb mint a hasonló korú és futású C4-ek.
-
rob210
Topikgazda
válasz
lgergely88
üzenetére
Az a futómű nincs jól beállítva.
Nem rakták rá a kormány vizszintezőt, vagy konkréten eltekert kormány mellett hozta szinkronba a kerekeket. -
lgergely88
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Elektromos a szervó igen, szépen is megy, jobbról balra rendesen "visszapörög" a kormány ahogy kell, csak éppen nem középre áll ben, hanem balra dőlve... Ha balról pörgetem vissza, akkor sokkal lomhább és bőven nem középre áll be hanem balra. Érzetre nincs vele más gond, szépen forog kanyarodik. Nem tudom mit állítottak, nem voltam ott sajnos, otthagyós szervízbe vittem ahol a céges flottánkat is csináljak :/
-
lgergely88
csendes tag
-
rob210
Topikgazda
válasz
lgergely88
üzenetére
Na ha most vokt axiálcsukló csere akkor tördeld el a jószág kezét aki csinálta.
Majd narha gyorsan menj el egy futóműveshez, mert vagy nem megfelelően húzta meg az axialt és fellazult vagy spontán a kerékösszetartásod elment nagyon. Így viszont ledarálod a gumikat.Nem mondták, hogy a javítás után futóműveshez vezessen az első utad?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
lgergely88
üzenetére
Nem értek a lovakhoz, de ha ez egy elektromos szervós jószág, akkor futómű állítás (középállást diagon nézve, mikor rögzítik a kormányt), utána kalibráció, vagy végső soron kormányszög szenzor vagy hasonló csere/szervó javítás

-
lgergely88
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok: adott a Clio 3 2006 1.6 16V kiasutóm, melynek a kormánya "elment" balra... A jelenség, hogy a szervó nem állítja be középre a kormányt, továbbá balra mintha leejtene állandóan! Most volt gumicserén, ez után észleltem a bajt. Gumis szerint minden faja a kerekekkel, továbbá cseréltettem egy másik helyen kétoldali belső kormányösszekötőt. Azóta a hiba nem olyan vészes, de fenn áll! Plusz, mikor bezár a kormányzár, jobbra el tudom tekerni, balra nem.
Az autó kártyás ha számít...
Más hiba nincs, minden szép és jó
-
Somatom
veterán
A balos ajtó kapcsolótábláján van vmi ajtó jelű kapcsoló, aminek a kapcsolgatásakor kattogást hallok hátul. Gondolom, hogy a csomit és/vagy a hátsó ajtókat zárja/nyitja. Tegnap azt vettem észre, hogy ez a kapcsoló érezhetően melegebb, mint a kapcsolópanel többi gombja. Kedves gesztus lenne így, tél felé, de vajon ez bug, vagy feature?
-
rob210
Topikgazda
válasz
hz0917
üzenetére
Ha van légtelenítő akkor azt a termosztátházon találod, de én még M2 nél csak dieselnél találkoztam vele.
Amúgy feltöltöd beindítod alapjáraton a fűtést frltekered maxra és 2 esre rakod. Elkezded kézzel összenyomkodni a radiátor felső csövét ezzel felgyorsítva a légtelenedést. Mintegy kipumpálva a levegő nyagy részét.
Amikor beindul a venti akkor nyitott a termosztát és akkor leesik a fagyálló szint.
Ekkor utántöltöd, majd vársz még egy ventillátor indulást. Magától légtelenedik hivatalosan. -
hz0917
tag
Sziasztok.
megane2 termosztát (gates) cserénél mire kell figyelni? A légtelenítés folyamata? -
KTU
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Gyári olajleeresztő csavar alá ilyen tömítést raktam.
-
Lokosg
csendes tag
Sziasztok!
Kis segìtség kellene.
Nagytakarìtás miatt kiszedném az üléseket de az ülés alatti csatlakozó kifogott rajtam igazából a piros, fekete. Valami ötlet hozzá? Biztos van egy trükkje. Letörni nem akarom.
[kép] -
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75
üzenetére
8v 16v álltalában nem egyezik, jó lesz a váltóba a másik fele nem lesz jó az agyba.
Ott számít az ABS nem ABS és egyébb paraméterek.
Ha a fogszám és ABS-léte azonos akkor simán csereszabatos. -
KTU
addikt
válasz
75kokoko75
üzenetére
12 e Ft volt a külső féltengelycsukló csere munkadíja / db.
Jó pár éve a Fiatomnál bontott alkatrészt rakattam bele, kevesebb mint 2 évre rá ugyanúgy cserélni kellett.
Az a kb, 1,5 év, nem ért annyi pénzt.
-
-
KTU
addikt
válasz
75kokoko75
üzenetére
Mindkét Megane-ba pár hete cseréltettem baloldali külső féltengelycsuklót.
Nem jutott eszembe hogy bontott féltengelyt vegyek.
Egyiknél csak a gumiharang volt kiszakadva, de mivel pár hónap szerintem eltelt mire észrevettem, lehet tele ment porral, vízpárával, és talán majd 1 év múlva kopogott volna.
A munkadíj így is ugyanannyi.

Mi a baja a féltengelynek hogy komplett kell cserélni?
Mennyi a bontott féltengely? -
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha veszek egy jó állapotú balos féltengelyt, amit egy Scenic 1998 1,6 8v autóból bontottak... Az jó e egy Scenic 1999 1,4 16v autóba?
Ugyanolyannal gyártották?
Ja, és még egy kérdés: Létezik ,hogy 4 liter váltóolaj kell bele?
Köszi a segítséget előre is.
-
Jaded
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Én is nagy boldogan másztam a M4 alá a négyszög kulccsal, de bánatomra hatlapfejű csavarja van
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Miután egy jól "felkészült" szerelő utáni olajcserekor elgörbült egy, így többet nem próbálkoztam vele

-
lsebestyen
addikt
Csodálkozom, hogy az ablakkilincs még nem volt.
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Egyébként is, egy nagyobbból kisebbet lehet csinálni.
-
rob210
Topikgazda
-
Somatom
veterán
Megörököltem egy garázsbérlést és a lomtalanításnál találtam egy ilyen szerszámot. Vmi Walter. Ez jó lehet francia autóhoz négyszögkulcsnak?
-
Sanyo77
tag
válasz
Sanyo77
üzenetére
Hátha valaki így jár majd ne kelljen két napig idegeskedni:
Gyanús volt a dolog, mert testzárlatnál a bizti megy ki, tekercszárlatnál nem esik le az akkufesz.
Az akkusaru nem érintkezett az akku negatív pólusával megfelelően. Kis áramnál még rendben volt, indításnál viszont leesett a fesz.
-
prandris
tag
M2 2004 1.6 16V autóban lecserélném a 3000 km-t futott elf sxr 5w-40 olajat sxr 5w-30-ra. Olaj öblítő használata javasolt? Vagy mivel keveset futott az olaj így felesleges?
Az ok: az elmúlt pár hónapban hideg időben kétszer is felcsörrent 2-3 másodpercre indításkor az okoskerék. -
rob210
Topikgazda
válasz
Gombinyó
üzenetére
Elmos és méhtelep.
A mosóban pedig cserélni kell a folyadékot időnként.
Na az veszélyeshulladék és le kell adni a megsemmisítőbe.
Mármint ez, mert ez javíthatatlan, a feltámasztó szelep ugyanis, kitépte a hengerfejből, a himba tengely csavarját, ami így felújíthatatlan. -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Hsz vadász

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Apple Homepod Mini
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Miért lehet ez? Arra gondoltam, hogy üzem meleg motorba öntöttem a hideg olajat emiatt mehetett el. Vagy tévedek? Max alá töltöttem, átjárattam a motort és kiegészítettem, ekkor pont a jelen volt.
keresnék javítási módot.
Nekem is alap elvárások már ezek, amiket te is soroltál. Nagyon fura lenne megint kulcsot elővenni és nyomkodni. Hozzászoktam már, hogy viszem a kis táskámat az iratokkal, pénztárcával, kulccsal, és soha elő nem kell venni.
Hangja amúgy nem volt, illetve rosszul sem fogott. Persze miután ki lett cserélve tárcsával együtt, teljesne más érzés volt, de viszonyítási alapom nem volt, mert még nem vezettem megane-t.

de gondolom földi halandónak is hozzáférhető, nem? Legközelebb mindenképp cserélem.
Nagytakarìtás miatt kiszedném az üléseket de az ülés alatti csatlakozó kifogott rajtam igazából a piros, fekete. Valami ötlet hozzá? Biztos van egy trükkje. Letörni nem akarom.