Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Kevés van belőle, ne erőltesd.
Prémium de ha valami meghal rajta arany áron van hozzá az alkatrész.
Inkább egy talizmán ... -
BigBlackDog
veterán
Nemrég találkoztam egy Renault Latitude-el. Eddig nem nagyon volt nálam a radaron, valahogy elkerült. Mennyire nyűgös ez a típus? Mennyire jellemző ezeknél a problémás összeszerelés, beltér zörgés (Laguna III esetén olvastam ilyenről több helyen is)?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Ez szakmai topik nem ironizálunk.
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Én már nem merek leírni semmit ezekben a topikokban, de egyébként én is ezt akartam írni.
Ráadásul a fentebb fogó pedál egyáltalán nem jelent nagyon elkopott kuplungtárcsát, ezt előbb meg kéne vizsgálni. -
harry
veterán
Nem tudom mennyire mas mint amit Megane kap, nekem Valeo-t javasoltak meg (Luk-nal volt arra panasz, hogy idovel erosen / nehezen lehet kinyomni a kuplungot. Nem hiba, csak kellemetlen lehet). Most egy eves, en elegedett vagyok vele, ok is gyari beszallito.
Fotengely szimmeringet anno kerdeztem en is a szervizben, ott azt javasoltak, hogy ha nincs vele gond, inkabb maradjon, mert az utangyartott necces lehet. Lehet aztan van minosegi, nem feszegettem a temat.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Ezt a kijelentésed cáfolom. Twingónál igen is nehéz még szerszámmal is.
Sok a bontandó dolog mire összerakhatod a kocsit. A gyári szintideje profi műjelyben is 8 óra.
Én a meganeal (szerelés szempontjából hasonló platform) műhelyben csápossal emelőkkel tehát mindennel ami kell reggell 9 kor kezdve estére végeztem. Se hülyének, se lassúnak nem érzem magam és azt hiszem elég jól ismerem a motorterét a renaultoknak. A srác akivel cseréltem így se hitte el, hogy egy nap alatt meglett a dolog
toyota egyszerűbb az 6 óra alatt megvolt. A zsigulin meg egy kezem a seggembe dugva is 3 óra :) csak úgy mint sok hosszmotoroson. -
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75
üzenetére
Akkor azt nézd még meg, hogy a csomagtartóban a pótkeréknél nem szabadult-e el valami bent.
-
rob210
Topikgazda
Le kell venni a bölcsőt tehát nem szokták olcsón vállalni. A főtengely szimeringet minden képpen cseréltesd a nagyot ami a lendítő alatt van. Én szabályoztatnám a lendítőt , de erről nem nyitok vitát újra sokan hülyeségnek tartják. Váltóolaj mindenképpen cserés. Futóműállítás célszerű! Esetleg a féltengely gumiharangját kell megnézni. Ha repedezett akkor csere.
-
KTU
addikt
válasz
Coccolino_O
üzenetére
"A kuplung (friction plate+pressure plate) csak egyféleképpen mehet vissza, pontosan középen kell lennie. Magyarul ne kérdezd, fogalmam sincsen, hogy mik ezek."
Ez a "kuplungtárcsa központosító". Ez lehet egy már nem működő váltóból kiszerelt nyelestengely, vagy a méreteire esztergált akármi, ebonitrúd, keményfa, stb.
Ami biztosítja hogy, mikor rakod fel a váltót, (összeilleszted a motorral),
"A sebváltón lévő input shaft (valami tengely)"
nyelestengely, becsússzon a kuplungtárcsába, és a lendítőkerékbe (lendkerékbe).Ha ezt csak szemre lövik be, ott lehet egyensúlyozni a váltóval, rángatni össze-vissza-anyázni....
Régebben megcsináltam én is "párat", van ilyen bizonyítványom is,
de most ilyennel és mással is, inkább hozzáértő szerelőhöz megyek, ahol megvannak a célszerszámok, szaktudás, és a napi rutin is hozzá.
(#79783) oszy: Ha tudod mit kell csinálni, megvannak a megfelelő szerszámok és körülmények.
Akkor nem nagy kihívás.
-
Coccolino_O
őstag
"Te tudod esetleg, hogy valóban elég nehézkes kicserélni egy ilyen autóban a kuplungot?"
Nehéz? Ha van tapasztalatod meg felszerelésed hozzá, akkor semmi sem nehéz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az autónak rámpán vagy emelőn kell lennie, és természetesen tudnod kell változtatni a magasságát. A sebességváltó olajat le kell engedned (ha csak nem élettartamos), aztán magát a sebességváltót kell leszedned, amihez persze kell sebességváltó emelő, és hogy melyikre van szükséged, az függ a sebváltó súlyától. A kuplung (friction plate+pressure plate) csak egyféleképpen mehet vissza, pontosan középen kell lennie. Magyarul ne kérdezd, fogalmam sincsen, hogy mik ezek. A sebváltón lévő input shaft (valami tengely) csak egyféleképpen mehet vissza, ahhoz is kell egy kis szerszám, hogy be tudd állítani pontosan.
Azt nem is említve, hogy rengeteg autónál le kell bontanod a felfüggesztés felét, hogy hozzáférjél a sebváltóhoz. Az előző fiestámra 100 ezer volt a kuplungcsere, a mostani twingom-ra 170 ezer, mert kétszer annyi idő, mire leszeded.
Ez sajnos nem csak 4 izzógyerta cseréje. Profira bíznám.
-
75kokoko75
aktív tag
NAgyon köszi!
Sajnos nem az. Hétfőn viszem egy karosszériáshoz, aki alaposabban alánéz.
Üdv:Zs -
oszy
veterán
Milyen kuplungot javasoltok egy 2005-ös Twingoba, ami 1.2 és 75 LE? Nem csúszik, csak nagyon magasan fog.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Erről nemrég volt "vita" sokan tcenek csúfolják, de örülj neki, hogy nem az.
Ez egy sima 1.2 es szívó motor ráakasztva egy turbóval. Este ha nem felejtem el megnézem a gyári cikkszámot
-
Coccolino_O
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Talán D4F782.
Nem tudom, a forgalmija az autónak 74Kw és 100 lóerőt mond, ugyanakkor azt is mondja, hogy ez egy 1.2 GT TCE. Viszont az a típus az internet szerint 75Kw és 102 ló és csak 2011-től kezdték el gyártani. Az enyém viszont 2008-as. De a motorkódja mindkettőnek ugyanaz.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Ehhez motorkód kéne.
-
törölt tag
válasz
atosan
üzenetére
Áh, saját kocsinak nem kell Kangoo szerű doboz, az régen se kellett, meg most se.
Saját kocsinak csak is kombi, de olyan ami kéne 1 milla körül van, az meg pont a duplája amit autóra tudok költeni. És nincs kedvem fenntartani se egy kocsit ami heti egyszer van beindítva, úgyhogy inkább nincs semmi, ezért is ment el a másik is. Így meg, hogy van több kocsi a családban pláne nem fogok sajátot tartani és ott vannak a cégesek is. -
Coccolino_O
őstag
Hali!
Tudnátok segíteni alkatrészt illetően? Fogalmam sincsen hogy mi a neve ennek a cuccnak, de autószerelés közben természetesen a fele a kezemben maradt. Inlet manifold (szívócső magyarul?) tetejéről indul el és a motor tetején fejeződik be. Boltos elmondása alapján ez össze függ a turbó mükődésével, de nem találok semmit az interneten. 2008 Renault Twingo GT (1.2-es turbós benzines). Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
atosan
üzenetére
Nem, de kb. csak én megyek vele. Ez a Kangoo a fél falut meg rokonságot megjárta már, aztán végül megint nálunk kötött ki.
Nem láttál, mert tavasszal eladtam a Meganet, azóta nincs saját autóm.
Azóta 3-4 alkalommal láttam, mivel két településsel odébb vették meg azt is, olyan ótvar mocskosan láttam minden alkalommal, hogy az ablakig ért a szürke retek rajta. Jó kezekbe került.
De legalább használva van, nálam csak állt az utcán. -
passat77
tag
Kicseréltem a gyertyákat az autóban (2007-es 1.6 Laguna) Denso K20TT lett belerakva 0,9 mm hézaggal.
Viszont ami elötte benne volt (Bosch FR6DC) csak 0,7 mm-re volt állítva, szép világosbarna volt. Nem volt kevés ez? Ettől lehetett erőtlen az autó? -
törölt tag

-
passat77
tag
Carminat CNI2 navigációhoz tud valaki linkelni magyarítást?
-
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75
üzenetére
Ha a lökhárító sérül, (márpedig az alatta lévő vas elhajlás nem kis ütéstől történt) simán elnyomhat bármit.
Én is a kipufogóra tippelnék.
Ha alányúlsz egy ronggyal fogd meg a végét és rángasd meg.
Ha valóban a futóműből jön az akkor nagyon nem kis puff volt, mert ahhoz erős ütés kell, hogy az elmenjen és inkább oldalirányú erőhatásra szokott elmenni, nem hátulról érkező becsapódásnál.
De alá kell menni és megnézni mi merre hány lépés.
-
Somatom
veterán
válasz
75kokoko75
üzenetére
Pl. megnyomták a kipuffogót és felüt.
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok!
A minap belém jöttek hátulról, nem nagy sebességgel. Azóta a legkisebb kátyúnál is ékoppan valami hátulról. Határozottan alulról a futómű felől hallani.
Scenic 1/2 1999.
Van ötletetek ,hogy mi lehet?
-
passat77
tag
eTrade, rob210
Köszönöm...
-
Xantomas
őstag
Január folyamán, aki nem félti vasát, pesti, és benne lenne, hogy csináljak pár RAW CAN logot a kocsijáról, az dobna privátot? Leginkább Renault, egyelőre csak erre lövök.
Nagyjából annyi lenne csak, hogy járó motor mellett végig kellene nyomkodni a gombokat, esetleg pár beállítást a menüben, váltót kapcsolni, ablakokat fel-lehúzni, ilyenek.
Hozzáértőknek, majd küldök kapcsolást, BOM-ot, python scripteket, ők is meg tudják csinálni. Raspi kell hozzá, meg can-FD phy, meg transcieverek, meg egy obd csati, de a biztosíték dobozról is meg lehet csapolni.
Igazából nem több mintha rádobnánk egy random diagot, csak nincsenek elfedve a nem dekódolt üzenetek. CAN üzenetek közé akarok kódolva elrejteni gps, és nyomkövetéshez szükséges koordinátákat, CAN-en lógó más saját eszközök SW frissítéséhez szükséges üzeneteket.
-
Somatom
veterán
Köszönöm!
Akkor majd megvizsgálom, hogy mit tudok vele tenni. -
Somatom
veterán
Az Espace -ban külön ablakmosótartály van a hátsó ablakhoz? Ha igen, akkor hova dugták? Azt üzeni az autó, hogy tőccsem föl az ablakmosót. Amit elöl találtam, azt feltöltöttem, de továbbra is üzenget.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm. Lekopogom Exide Preiummal eddig nem volt gond pedig szülőknek meg ismerősnek is hozattam már.
-
KTU
addikt
válasz
SPeti1984
üzenetére
Facebookon keresztül linkelni az árukeresőt

Leírom mit linkeltél a többieknek:
Exide Premium EA640 64Ah 640A jobb+ (EA640)
Exide Premium 72Ah 720A Jobb+ (EA722)
Exide Premium 77Ah 760A Jobb+ (EA770)Szerintem felejtsd el az Exide-ot.
Írtam pár napja Exide Premium akkukról, hogy tönkrementek,
ma a fiam autójába adta meg magát Exide Premium, ez pár hónappal a gari idő (2 év) vége után pár hónappal.A topikban többen is SCT akkumulátort ajánlottak, szerintem is ésszerű választás, pl., a gyárilag ajánlott méretet, venném bele.
-
SPeti1984
senior tag
Az utóbbi hidegebb időben többször jelezte az autó, hogy indítsam el, mert merül az akksi. Biztonság kedvéért rá is dugtam tölteni. Ma megint jelezte. Gondolom érdemes lenne új akksit venni, mert a mostani ahogy látom 2016.08 hóban lett beletéve az előző tulaj által. Viszont ami a kérdésem lenne, hogy az autó egy 2009-es még nem start stopos Megane III 1.5 dci 106le amibe ha jól tudom a 242x175x190-es akksi kell, viszont most egy Bosch S4 007 van benne, ami 278x175x175-ös. A kérdés annyi lenne, hogy maradjak a gyári méretnél, vagy akár mehet bele mivel ezek szerint belefér a 278x175x190-es is akár? Vagy mint ami most benne van 278x175x175Ezt a hármat néztem ki ebben a három féle méretben:
-Gyári méretű 64aH - 640A
https://www.arukereso.hu/.../premium-ea640-64ah-640a.../...-Egyel hosszabb és laposabb: 72aH - 720A
https://www.arukereso.hu/.../premium-72ah-720a-jobb.../-Egyel hosszabb, gyári magasságú: 77aH - 760A
https://www.arukereso.hu/.../premium-77ah-760a-jobb.../... -
mycso
Topikgazda
válasz
forceberg
üzenetére
Amikor az első talisman megjelent, nekem akkor becsípődött, hogy kell egy ilyen.
A megane4 valahogy nem mozgat meg (nem tudom miért, de valami nekem is hiányzik belőle, ami a talismanban megvan)Természetesen egyelőre nem opció, 7-9M forintot nem ér (szeintem).
Csak mostanában elszoktam kalandozni erre felé, aztán azért érdeklődöm.Illetve most mindenkép a benzines autót tűztem ki opciónak (nincs rá különösebb indok, csak úgy). Bár így még jobban megnehezíti a keresgélést, mert eléggé leszűkül, sok gyártó kiesik. Ezek az 1.2,1.4 turbó motorok alapból kiesnek, még az 1.6-al is úgy vagyok, hogy határeset.
Illetve egy ideje a merci CLA most a becsípődésem, azokat nagyon élem. -
Elméletileg az a TCe blokk van az újabb RS-ben meg az Alpineban is.
Ismerősnek Espaceben van a 224-es verzió, még azzal a bódéval is jól megy.
Azért 2 éves autóért 7-9 milla, akkor is "csak" egy Talisman, amikből a kicsit öregebbek, meg nyilván az esetleg gyengébben felszerelt kis dízelek azért már 4 környékére is beesnek, benzines meg alig van belőlük.
Úgy látom, ez ilyen "betegség", mert a Talisman nálam is képbe került, de egyelőre elhessegettem a fejemből.Nekem méretre a M4(kombi) is elég lenne, de valami hiányzik belőle, ami a Talismanban megvan. Egyszerűen a M4 a Talisman koppintása, külsőre gyengébb kivitelben, sok képet nézegettem, hogy mi a faxért tetszik sokkal jobban a Talisman??? Hát az elegancia és az arányok valahogy nekem jobban kiadják.
-
Murphys2
tag
Sziasztok!
Új Dacia Sandero tulajdonos vagyok. A gyújtásnál minden hibajelző felvillan, majd kialszik, kivéve "környezetvédelmi rendszer visszajelzőlámpa", vagyis a motor ellenőrző lámpa. Az sárgán folyamatosan világít egészen addig, amíg a motort el nem indítom. Akkor kialszik és úgy is marad. Olajszint rendben. Ha bárkinek is van hasonló kocsija, megköszönném az útmutatást.
-
atosan
veterán
Köszönöm szépen!
Van gomb az ablaktörlő végén, de semmi haszna, marad a diag. Majd valamikor. -
rob210
Topikgazda
válasz
atosan
üzenetére
Indítás előtt nyomd meg az ablaktörlő kar végén a gombot és úgy rakd be a kulcsot és adj gyújtást. Ha alizé azaz nincs gomb a kar végén akkor diaggal lehet műszertesztet végezni.
Nagyon valószínű, hogy a szervómotor kezd megmakkanni benne és nem ment végig a teljes pályán így magasabbról indult. De ha ez újra előjön termosztát jeladó azonnal tesztelendő. Mérni kell hőfokot etc.etc.
-
rob210
Topikgazda
Viszont most nézem mit írsz ez melyik 1.8?
Mert módosítom magam ezt az 1.8 at én még életemben nem láttam működő autóban.
Egy szakkiállításon volt 1.8 tce ami nem a 279Le volt de az nem tapasztalat.
2020as megjelenéseket nézel?
MErt espaceban van 1.8 TCE tömkelegében meg a talizmánban. 6 os edcvel. -
rob210
Topikgazda
Az 1.8 a legstabilab tce verzió, van benne anyag.
A fogyasztása a menetdinamikával arányos, nem túl aszkéta.
Az 1.6 ost nem ismerem sose volt a kezeim között.
Az 1.8 ha foglalkozol vele elég stabil, a láncot 100ezrenként ellenőrizni kell, de itt nem szokott baj lenni vele.
Nincs sok belőle itthon, kevés a hozzáértő szerelő. -
atosan
veterán
Hazafele menet minden rendben működött. 2 megállóval beiktatva.
-
mycso
Topikgazda
Sziasztok, 1.6tce (200) és 1.8tce (224) mozorokkal van valakinek tapasztalata?
Mennyire megbízható technika, fogyasztás, dinamizmus, zaj, stb. érdekelne.
Illetve ezzel együtg a renault EDC váltója is érdekelne, hogy van-e nyűgje, van-e használatbeli problémája. -
atosan
veterán
20 perc állás után ráadtam a gyújtást, most már vissza megy a helyére.
-
atosan
veterán
Boldig Karácsonyt!
Ma nem akart menet közben lejjebb menni a hőfok jelző
Az utolsó beosztás fölé nem ment, de az utolsó előtti alá sem.
Motor leállítás után sem áll vissza alaphelyzetbe:
Termosztát hiba? Leállás után nem indul be a ventilátor ahogy szokott időnként. Beintításnál azonnal kapcsoltam a klímát párátlanításra, fűtés megy ha ezek számítanak.
El tudok szerelőig menni, nem főzöm meg a motort? Esetleg termosztátot mennyire nehéz cserélni? Vagy először biztosítékokat nézzem?
Megane 1/2, 2000 év, 1,6 K4MA7, kombi. -
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Fatert (M II) megleptem egy bt-s jvc fejjel. Az lenne a kérdésem, hogy lehetne a legkevesebb bontással a legjobb helyre elvezetni a mikrofont?
Boldog Karácsonyt
-
harry
veterán
Boldog karácsonyt

Van idopontom szervizbe & vizsgara (igaz csak januar12...), ma az uj parkolo matrica is megjott, nagybevasarlast tegnap letudtuk, szoval legalabb ezeknek orulok

-
atosan
veterán
🎄Mindenkinek Boldog Karácsonyt!🎄
-
dik
őstag
Valaki véletlenül nem tud valami a Renault Store üzletről? Rendeltem tőlük, de semmi változás már jó ideje. Szabadságra mentek vagy nem tudom. De legalább jelezték volna mert akkor nem bántom őket másik már megküldték volna a csomagom. Azok jelezték játékban vannak még...
-
Nordik
addikt
-
eTrade
tag
Megane 3/1 Grandtour 1.6 16v K4M858 110LE
Én őszintén nem szoktam mérni / számolni tankoláskor a valódi fogyasztást, nálam vegyesen 7.5 litert ír az autó. (Legutóbb ez 3700 Km átlaga)
Ebben kb. minden benne van, városi dugó, parkolóhely kérés / tötymörgés, autópálya 130-140, gyorsforgalmi 110-120, országúti 90-100, dombra fel stb. stb. stb.

-
lsebestyen
addikt
Megae 1/2 1.6 16v k4ma700 107 le
- téligumi
OMV Maxxmotion 95
617km
43.53L
--> 7.06L/100km
Csak városban, 2*20km
Nyáron volt ez 6.21L/100km is, bár akkor pár országúti km is beleszaladt. -
rob210
Topikgazda
Megane 1/2 1.6 16v k4ma700 107 le.
Mol 95 és csak az.
Kútoszlop: 39.4
Autó szerint: 40.1
Megtett táv 562km.
Ebben városi közlekedés van, sok araszolással sajnos, nulla országút és pálya.
Magyarán 7liter körüli az átlag.
Nyáron horvátország oda vissza 6.2 klíma pálya oda vissza.
Igaz az én megszállottságom miatt az autó üzembiztos 21 éves léte ellenére.
Az olajadalék sokat számít, meg az 5w30 as olaj.
-
KTU
addikt
Fogyasztás
Megane 2 1,6 16V K4MT7
Auchan 98-as
Kútoszlop 8,8657 L / 100 Km
autó szerint 9,2 L / 100 Km607 Km átlaga, 1 hónapja tankoltam előtte.
Agglomerációból bejárás + város, átlag naponta 2 x 7 Km, persze van pluszba dugóba araszolás hétköznap du. 16h körül,
és iskola járat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab A7 /3/32GB / wi-fi / 12Hó Garancia
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

toyota egyszerűbb az 6 óra alatt megvolt. A zsigulin meg egy kezem a seggembe dugva is 3 óra :) csak úgy mint sok hosszmotoroson.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)