Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
"Ha valaki eddig kérdezte, azt mondtam h ez egy kettes Megane, csak újracsomagolva."
M2-vel kb. 200e km-t mentem, M3-ból kettő is volt, azokkal bő 300e km-t autóztam.
M4-el ugyan még épp csak 100e felett járok, de fenti kijelentésedet barokkos túlzásnak tartom. Minden generáció váltásnál elég nagy szintlépés volt szerintem, vezethetőség, komfort és megbízhatóság szempontból is.
Az is hozzátartozik, hogy M3-ból a FL-el tűntek el az apró gyermekbetegségek, M4-nél is a 2016-os széria után sokat javult a helyzet, FL pedig most jön. Ez alatt felhasználói szemmel azt értem, hogy lényegtelen, de idegesítő hibákkal (pl. cúgol az ajtó) nem kell már foglalkozni.
Engem soha egyik sem hagyott ott. No meg azt se felejtsük el, hogy a sedan-t törökországban gyártják, mégha ma már ez egyre kevesebbet is jelent.
-
rob210
Topikgazda
Élvezet ilyeneket olvasni.
Az oké, hogy szétszedték összerakták meghúzták a lelazult csavarokat és jó. Hallelúja.
De megzsírozni egy tornyszilentet?
Mi az annyát zsíroz egy szilenten?
Az egy darab gumi meg fém ami az ütéseket hivatott elnyelni. A toronycsapágyat tudja max. Megzsírozni, na de az meg nem kopog, mert az már régen rossz.
-
MM
őstag
M4 Grandtour 2017 végi dci 110.
20e-nél stab. pálca cserélve (típushiba korai szériánál) bal első keréknél a Duna menti Renaultnál. (Ide hordja a cég a flottás Rönókat.) 25e-től nagyobb bukkanóknál fura hangok jöttek a bal első futómű felől, de nem volt gáz. 30e-nel szóltam, hogy kopog. Válasz: megnézték, minden rendben. 60e-nél megint szóltam róla, a válasz: kipróbálták, tényleg van hangja, de megnézték, minden rendben...
Elmentem vele még 30e km-t így, de 90e szervízre már Érdre vittem az Sz. betűsökhöz, mert amúgy is útba esik. Csak annyit mondtam, hogy kopog a bal első futómű. Mikor visszakaptam, annyit mondtak, látták a rendszerben, hogy stab. pálca cserélve volt, és a futóművel minden rendben, de mivel kopog, megzsírozták a toronyszilentet.
Mondanom sem kell, azóta minden OK, nem kopog semmi.Azért írom ezt, mert ez is csak egy olyan apróság, ami könnyen orvosolható.
Másrészt szakszervíz és szakszervíz között lehet k. nagy különbség is hozzáállásban.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
+ (#77594) rob210: hogy is van ez a technika?
Lehet, hogy még a Brembo betétek is megvannak valahol, azok is lehet, hogy a Dachsteinnél égtek meg 2018-ban
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
FRENK1988
veterán
Az ablakmosó a milyen csőben megy végig? Kissé elernyedt az évek alatt ahogy bontottam úgy szakadt szét
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Egy érdekes jelenséget tapasztaltam. A műszerfalon ugye ott a km számláló és alatta hogy mennyit mentél az utolsó tankolás óta. Gondoltam lenullázom kíváncsiságképp hogy mennyit eszik a kocsi. Na már most amióta megnyomtam ugyan lenullàzta, de nem számolja a km-t, sőt, az összesített km-et sem számolja. Erre valaki tud valami tippet hogy ez miért lehet?

-
+ Rob210-nek is infó:
Nálam a Zimmerferi múlt hónap óta enyhe fékezéskor időnként csikorog. Akkor volt az első komoly szerpentines kalandja, azóta csikorog. Olyan 30e km van benne. Elvileg gyári Rönó tárcsa van alatta, a tárcsa alig kopott volt, amikor a Zimmer betét felkerült. Eredetileg Brembo betétek voltak, amik csikorogtak, azért volt a csere, de a szerpentinezés a Zimmernek is betett, hiába próbáltam aholcsak lehet motorfékezni. De legalább halkabb a csikorgás. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
-
Cane
őstag
Gyertyacsere előtt állok. A gyújtógyertya meghúzási nyomatéka a Denso (K20TT) szerint 22 Nm. Mennyi lehet a gyújtótrafó meghúzási nyomatéka?
-
Jaded
őstag
válasz
kisbago
üzenetére
Ja, azt nekem is csinálja kb 10000km óta. Azt mondta a szervíz, vasaljam be
hát szerintem meg ha cserélni kell Zimmermann megy a helyére
Nekem hidegben (értsd: 10foktól lefelé) valami nyikorog elől. Szerintem szilent valahol, de a szervíz háromszor sem talált semmit, úgyhogy ez rejtély. Egyébként nem túl izmos futóműve van.
Ha valaki eddig kérdezte, azt mondtam h ez egy kettes Megane, csak újracsomagolva. -
kisbago
aktív tag
Szia nekem egy 1.3 tce (140) van.
legjobban ami zavar az az hogy fékezésnél csikorog a fék( kb 1000 km volt benne mikor elkezdte most 11000 van benne és még mindig csinálja.
A másik dolog hogy jobbra kanyarodásnál valami nyikorog. Egyébként 6000 nél volt benne olaj csere , olaj szűrő, pollen szűrő csere, -
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Thx, akkor jól sejtettem. Egyenként kiszedtem, kipucoltam féktisztîtós ronggyal, Loctiteoztam, és nyomatékra húztam, bár szart se fog érni össze van taknyolva rézpasztával az egész, még a menet is.
Ki kellene szedni a helyéről az egész gólyalábat, áttörölgetni, és visszatenni.
Szerintem be sem zsírozták a csapágyat, de nem para, mert korábban megtettem, és úgy csomagoltam vissza összeszereléshez. -
mycso
Topikgazda
Hoppá, megane trophy r [link]
-
Xantomas
őstag
A KYB toronyszilent készletben mekkora csavarok vannak (a 3 csavar ami a vázhoz fogja) és mekkora a nyomaték? Nincs nálam laptop, hogy megkeressem a pdf-ben. Egyik oldalon 12-es másikon 13-as fejes csavarok vannak. Gondolom a futóműves az egyik oldalon visszatette a régit, vagy random csavarokat tett oda. :S
Egy ideje hallok valami zörgést, gondoltam megnézem, hátha nem a toronyszilent felfogatása az, csak nem voltak olyan töketlenek, hogy nem húzták le nyomatékra.
Konkrétan két ujjal, 1-2 teljes kört tudtam a 3 csavaron húzni, mind a két oldalt. Mintha dísznek lettek volna ott.
A tököm kezd már kilenni a kontároktól. -
Cane
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Akkor nem tudod használni az egységet, kódot fog kérni.
Android alkalmazással ellenőrizd le, hogy jó,-e a papíron lévő kódod. Ahhoz kell az egység vonalkódja.
-
Cane
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ha nem sodrott réz vezeték akkor jó lehet.
Nyomáskor ha nem nyeklik-nyaklik, akkor megoldható vele.
Én régi esernyő merevítőpálcáiból hajtottam méretre magamnak, mert gyorsan kellett valami megoldást találjak.
-
t.imi
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
No, itt a pontos cím. Előre bejelentkezés szükséges, nagy dumás a kisöreg. Renaultnál dolgozott sokáig, elvileg látott már ilyet.

[autóklíma] -
Cane
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az egység sarkaiban vannak lyukak, ott kell benyomni a meghajlított kemény fémhuzalt. (ha van otthon a lyukba benyomható kemény fémhuzalod azt is meghajlíthatod méretre, majd egyszerre megnyomod mind a négy ponton.) A gyári kb. ilyen, de lehet más alakban hajtott is de a lényege hogy a lyukakat egyikkel bal alul-felül nyomod, másikkal jobb alul felül egyszerre, ettől előre mozdul és kézzel óvatosan ki lehet húzni a helyéről, arra figyelj hogy a kábelek ha nem muszáj ne csússzanak ki az egység csatlakozóiból.

-
Cane
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Google play áruházban vannak ilyen android alkalmazások de ehhez ki kell szedni az egységet mert vonalkód alapján adja meg a kódot.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
a fejegység oldaláról a vonalkód segítségével tudsz kódot generálni.
-
DonThomasino
veterán
Megane 2 radio kódot, tudom valahogy ellenőrizni,
anélkül hogy kiütném az aktuális tárolt kódot ?
Egy darab papíron találtam meg, de nem vagyok biztos benne hogy jó ... -
Gombinyó
őstag
válasz
rob210
üzenetére
kár az összeszerelés minőségéért, mert a pattogást zörgést azért hallod.
Nem igazán tudsz olyan új autót mondani, ami ne zörögne valahol. A 10+ milliós superb is idegesítően zörög, nekem a corolla pár száz km után már zörgött itt-ott, a ceed már a tesztúton zörgött... Engem rohadtul idegesít és ezeket jellemzően leszarják gariban. Majd szétszedem egyszer, ha lesz kedvem/időm.
-
Jaded
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Én eddig cseréltem 20000-nél, az első 5500-nál volt, aztán 30000-nél is. Most 37000 van benne, szerintem lecserélem 40-nél is, aztán majd 10-esével. Bár sokat megyek, lehet elég volna 15000-enként is. De már alig várom, hogy az Elfet kidobjam belőle.
Stabpálca még meglepő, de bírja
Szétszedni majd valószínű az első két ajtót fogom, teszek bele Focal hangszórókat, csak még nem szántam rá magam.
Egyébként komfortos, kényelmes és még mindig jó rá visszanézni a parkolóban
A motornak egy hibája van: az ötsebességes váltó. Az nagy kapufa. -
rob210
Topikgazda
Szia.
Nem urban legend, ha valaki betartotta vele a 30ezres csereintervallumot akkor zabálja az olajat.
A stabpálcára, meg gyári visszahívás volt.
2019 novemberében nem is tudták teljesíteni, annyit vittek vissza, hogy egyszerűen elfogyott
Amúgy valóban korrekt gép, kár az összeszerelés minőségéért, mert a pattogást zörgést azért hallod.
Nem egy nem két tulaj szétszedte már és összerakta rendesen, azután kifejezetten komfortos vas lesz belőle.Szerintem szép is, ha az olajcserék időben megvannak nagyon jó motor, az is.
-
Jaded
őstag
válasz
kisbago
üzenetére
Szia!
Nekem az van, 1.6SCe. Igazából korrekt gép, apróbb “Renault bajai” vannak. Kárpit itt-ott tud zörögni, műszerfal pattog ha áll a tűző napon és elkezdesz klímázni, a vezető oldali ajtóbehúzó ropog (ez kb mind típushiba), de végülis együtt lehet vele élni. Marha tágas, nagy a csomagtartó, az ülések is kényelmesek. A klíma nem nagy eresztés, a rádió vállalható (nekem mondjuk az alap van). A keyless got nagyon szeretem, az üdvözlőfény buli, a lámpákkal jól lehet látni sötétben (sima halogén), szerintem a motor is jó, 6literrel járok. Terjednek (szerintem) urban legendek, hogy eszi az olajat, nekem semmi problémám nincs vele. Futóműben ha nem volt cserélve a stab pálca, akkor az tuti cserés
nekem az alap 16-os gyári alufelnin van, gyári gumimérettel, a futómű elég feszes, a hátulja a csatolt lengőkar miatt el tud pattogni rossz úton (de nem vészes, csak észrevehető).
Ha van még kérdés, kérdezz nyugodtan
-
MC Pite
veterán
rob, mycso, köszi, jegyzem.
Hasonló lehet a kevés gáz ill ezek szerint a kopás is, gondoltam ha ki tudom olvasni a nyomást DDT4ALL-al, akkor azt már meg is tenném, hogy ennyivel előrébb legyek.
Attól tartok mezei helyi klímáshoz elmegyek, és mint 99,9%ban egy töltet cserén túl pingvinezni fognak. Ha Bp, Kom-Egom környkén tudtok valakit, aki látott már ilyet közelről/meg is tudja állapítani/csinálni, megköszönnék egy elérhetőséget. (könyörgök ne azt adjátok válasznak hogy facebookon van ezer ember és ott próbálkozzak a csoportokban, mert ennek több oka is van hogy miért nem fogom tudni megtenni)
Indy: Megane2 gumi:
A gyári méret 205/50 R17 93V; 6,5"ra nem nagyon kell 215ös gumi (így a gyári váltóméret a 225/44R17 is kiesett).
Egyik verzió kicsengetni (+40-60k)egy szett normálisabb (nem ECO és nem alsópolcos gyártó) gumit (alsóhangon Nexen és Hankook, esetleg Bridgestone);vagy a B verzió amit én is csináltam, hogy eladtam a szettet, és vettem rá 16os gyári felnit és normális gumit - ha még nem teljesen a kuka a rajta lévő, akkor nem nagy ráfizetés a felnicsere, esetemben:
Conti PremiumContact6: 17" 40 991 Ft / db, 16" 24 990 Ft / db.
Nyilván kényelemesebb, könnyebb és halkabb is egyben. -
gixxergabi
senior tag
válasz
Pttypang
üzenetére
A klímás kérdesedre találtam alfás fórumon:
" A csatlakozó kupakját letekerve, az apjának rögtön feltűnt, hogy szisszen egyet.
Pillanatok alatt előkerült a szimatoló eszköz, és elindult a nyomozás. Mint kiderült, a szelepnél ereszt. A kupak közepe kicsit megnyomja a szelepet, és az nyit. (Az ok egyszerű, a sok le- és felrakástól elkopott a belseje.)
Szóval gázt leszív (kb. 285 gramm még volt benne), majd feltölt 650 grammal. A klíma máris működik! :-)
A kupakok nem lettek visszarakva, majd itthon keresek valami megoldást helyette, hogy ne koszolódjon a szelep."Én pont ma vettem két kupakot, persze hogy egyik se jó rá...
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
MC Pite
üzenetére
Akkor az lesz amit mycso ír sajnos, de azt a részét én nem vágom.
Illetve kompresszor hiba is lehet, kopás egész pontosan. Nem tudja előállítani a megfelelő nyomást, miután "bemelegszik", ezen időlegesen tud segíteni a kompresszor olajcseréje, vagy felújítása, de ez meg már megint klímás és kompresszor fajta kérdése.
-
MC Pite
veterán
Szűrőt megnézhetem, de utána tudott sokat is fújni. Megmérem a befújt levegőt vmikor, de egy darabig tud elég hideget fújni. Szóval erő+volumen horpad le egy idő után, pedig külön okés (oda és vissza úton is ez volt).
Auto móddal nincs bajom, 13 éve direkt veszek mindig digitklímás autót, ha ismeri az ember az autót, tudja mire számíthat és hogy működik. Mármint, a normálisabb rendszerek, mert akadnak kivételek.
-
t.imi
addikt
Megane iii-ba a sima rádió kijelző helyére be lehet aplikálni a navi kijelzőt? Ha igen, mi kell még hozzá?
-
gixxergabi
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Mérd meg állóhelyben mennyire hűt LO-ra állítva, hőmérőt bedugva szellőzőbe.
Nekem nem ment 23 alá.150gr gáz volt benne.
"Nyomáspróba" majd 480-ra feltöltve utána próbálva azt mondták 10 fok alatt van.
Előtte én is hűvösnek éreztem, de most már hidegre állítva nem szívesen tartom elé a kezem, baromi hideg.
De azóta is csinált hülyeséget nekem is, átállítottam belső keringetésre erre a bal oldal elkezdett meleget fújni, szerencsére azóta nincs anomália...Auto módot én nem nagyon használom mert a ventit és a befúlyás helyét is ő szabályozza akkor. -
rob210
Topikgazda
válasz
Handball94
üzenetére
Ha tudsz akkor 110le, 6os vàltóst vegyél.
Ez 130 nál nagyon bőg. -
gabor9991
addikt
válasz
Handball94
üzenetére
Pécs vásártér
Nagy ívben kerüld el a helyet -
MC Pite
veterán
Sziasztok, érdekes jelenséggel találkoztunk, nem nagyon tudom az okát:
M3, 2014.Az első 20-30 percben rendesen működik a digitklíma. Kint 27-31° volt, bent 23-24-re állítottuk alapból. egy idő után fülledt meleg lett, gyöngyözött a karomon az izzadtság, majd meg pusztultunk. Hűvös levegőt fújt be, próbáltam levinni 20, majd egészen LO állásig, végig hűvös levegő jött
1, Egyik probléma az volt, hiába toltam fel kézzel is akár ventit, nem jött elég levegő. Mikor egyik megállóhoz közeledve kinyomtam a klímát, és automatán próbált huszonegynéhány fokra hűteni, bőven több levegőt tolt be mint előtte full auton, vagy akár kézzel maxra állítva
2, Egy idő után nem tolt elég hideget; csak ablakra állítva tovább működött normálisan, de akkor sem bármeddig.
Szóval tud jeges levegőt is fújni, 20 percig hűt is rendesen, és mivel pályáztunk szinte végig, a klímahűtő is kapott elég levegőt; pollenszűrőt fél éve cseréltem (sima aktívszenes, nem antiallergénes). Ja, az volt még a gyanúm, hogy hátha nagyobb különbségnél belső keringetésre kapcsol, de nem volt belsőn.A nyomást ki lehet olvasni DDT4All-al? Az elégtelen légmennyiségre nincs ötletem hogy vizsgáljam meg. Ha klímáshoz elviszem, bő tízezezerét elmondja hogy 5%nyi gáz hiányzott és pingvinezik.
-
kisbago
aktív tag
Sziasztok!
kinek milyen tapasztalata van 2018 as Renault megane grand coupe rol?
futómű stb.
-
Handball94
senior tag
Hirdetés alapján szerintetek rendben lehet? [link]
Hasonló Megane 3-as keresgélek éppen, 1.6 szívóval. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
rob210
üzenetére
Offtopik, de beszéltünk korábban a márkaszervizekről: Tegnap 60k-s olajcsere után elhoztunk egy Jag XFet, ami 5 perc után nagy csattanással, majd csörömpöléssel megállt. Hibajelzés semmi nem volt, a csattanásig nem volt hibája (2.0 240 Le). A srácok megnézték az olajat és a törlőrongyon gyakorlatilag olaj nyomokban sem volt felfedezhető.
Még tegnap bevizsgálták az autót a márkaszervizben, a szerelő rosszul tette fel az olajszűrőt, a tömítőgyűrű meggyűrődött. A 7 liter olajból 0,5 liter volt csak a motorban (kb. 5 perc alatt kinyomta magából azt a 6,5 litert), nincs benne egy ép elem sem, minden szétvert mindent, komplett motorcsere jön, több hetes átfutással. Minden költséget vállal természetesen a Jaguar (nem tudom hány millió egy ilyen motor, de biztos nem dicsérik meg a szerelőt).
Ami viszont korrekt, hogy azonnal adtak egy másik XF-et, hogy használjuk a javítás idejére.
-
rob210
Topikgazda
Na leírom eddigi kálváriámat.
M2 szokásos rugótörés.
Lengéscsillapító, rugó toronyszilent toronycsapágy minden is ki lett cserélve.
80km után kopogott a jobb eleje.
Most a lengőkarcsere is megtörtént, de még is kopog.
Szétszedtem a gólyalábat át van szakadva a toronyszilent. Aki kitalálta az M2 toronyszilentjét az azért valóban egy nulla mérnöki vénával megálldott egyed volt.
-
polonic
félisten
Motul olajat használ valaki koromszűrős traktormotorba?
Nekem megérkezett, ez fog belekerülni. Kíváncsi vagyok. -
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Hogy is mondják, az okos a saját kárán tanul... a mérnök meg kísérletezik, és fizeti a tanulópénzt.
Viszont, azt meg kell jegyezzem, kanyarokban jobban reagál, meg picit direktebb a kormányzás (amit eleve a elektromos szervo kompenzálni is tudna nagy sebességnél) de ez egyértelmű volt rigid tyre modell alapján.
Viszont, az már egyértelművé vált számomra, a CC futóműve a leengedett tetőhöz van optimalizálva. Ugyan abban a kanyarban 110-ről fékezve sinautózás, ahol 80-nal megcsúszik a segge. -
lsebestyen
addikt
Megane 1ph2 1.6 16v fogyasztás:
44L litert tankoltam: 6.21L/100km lett a fogyim. Elégedett vagyok, Robi mondta, h lehetséges egy jobb érték a gyertyacsere után, igaza volt. Pedig eddig sem volt rossz, 6.5-7 között járok. Maxxmotion 95-öt szoktam tankolni.
Mostanában sajna csak a budapesti forgalomban kínzom, de azt hozzátenném, hogy a csúcs előtt és után.Utoljára a régi F Astrával voltak ilyen jó értékeim városban, de az 60 ló volt, ez viszont megy is.
-
Josi
senior tag
Élj együtt vele. Ahogy Rob210 is írta, klímát le kell ereszteni. Bontott ugyanolyan rizikó, meddig megy el. Van aki a Megane klubban cseréltette szervízben. Emlékeim szerint olyan 80 ezerbe fájt neki.
Nekem is kattogott még régen, én külső állásban lehúztam a csatit és kész. Nincs belső keringetés, de nem okoz gondot. -
Xantomas
őstag
-
KTU
addikt
válasz
andras0x0x0
üzenetére
Töltés jelző: piros, akkumulátor piktogram

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Battlefield-film készülhet - Michael B. Jordan is képben van
- Mesterséges intelligencia topik
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

engem már idegesített eleget, sokmindent már elengedtem, jóvanazúgy..
meg hogy megnézték a fékbetéteket és új állapotú...

mycso