Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Starchm
őstag
Hi!
Random, tehát akár játék akár böngészés közben megfagy a gép teljesen és csak a bekapcsoló gomb hosszú nyomásával tudom újra inditani, viszont eventlogban annyi van csak, hogy váratlan állt le a rendszer.
Ez nagy eséllyel memória hiba lenne nem? -
Starchm
őstag
válasz kőbaltazár #52947 üzenetére
2.ra válasz, A CPU-Z ott DRAM frekvenciát mutat és azt még 2-vel megkell szorozni, hogy megkapd a rendes frekvenciát az az 1600mhz-t. Tehát a ramjaid 1600-an mennek most is.
-
Starchm
őstag
Hi
Van két pár ddr3 ramom:
kvr1333d3e9s/4ghc igen tudom ecc, de megy a lapomban.
kingmax flff65f-c8kl9
Melyek alapon 1333mhz-n mennek illetve cl9-esek.Biosban átdobtam 1600mhz-re és időzitést hagytam alapon illetve a feszt is.
Az időzités maradt cl9-en / azthittem ilyenkor átvált 10/11-re /, tehát elvileg jobb a teljesitménye amit max mérőprogramoknál láthatok.Kérdésem, hogy bármi problémát okozhat ilyen "remek oc" ramoknak a nagyobb speed? JEDEC-ben nincs 1600 benne illetve xmp sincs egyik ramhoz se.
-
Starchm
őstag
Heyyo!
Ram oc stabilitást mivel lehet tesztelni? Akár több program egymás után futtatása is jó lenne vagy akármi tipp.
Memtest86 ahogy néztem alapon tolja csak a ramokat usb-ről bootolva, vagy csak az alap adatait irja ki?Köszi köszi előre is.
-
Starchm
őstag
3 ram hogy képes dual channelbe menni?
DDR3 és 4 gb mind a 3 db ram. Egy ideig 4 darab volt benne és akkoris szintén dualt irt, de még mindig a "pártalan" ramhoz is dualt ir, ez csak bug vagy képes ilyesmire a dolog? 2 belőle unbuffered ecc de nincs vigan elfutkosnak a géppel még rángatva is.
Alaplap: Z77 ext3 -
Starchm
őstag
válasz 3.Aragorn #54895 üzenetére
Procitól és alaplaptól is függ, h tudja-e a quad channelt.
A quad channel jellemzően a szerver/workstation részlegnek a kiváltsága. ( Gondolok itt 1366,2011,2011-3 és egyéb finom socketes cuccokra)Tehát ha beleteszed a foglalatba a ramjaid akkor lesz 2 dual channeled, de semmiképp nem lesz quadchannel.
-
Starchm
őstag
válasz 3.Aragorn #54897 üzenetére
Hát dual channeles lapnál elvileg nincsen különbség sebesség alapján ez a két setup közt ( Persze ha a ramok többi paraméterei egyeznek), de ajánlott inkább a 2x8gb főleg ha oc-zni is fogod ( vagy a procit), mert a 2x8 kevesebbet terheli az imc-t, mint a 4x4.
De a sebességben nem vagyok biztos, úgyh remélem koko52 kijavít ha hülyeséget írnék.
-
Starchm
őstag
válasz Wolfskin #54912 üzenetére
1333 mhz-en mennek a ramjaim, mert az a default szabvány ddr3-nál.
Menj be biosba és állits be egy xmp profilt és akkor 1866-n fognak menni a ramjaid. Lehet picit játszanod kell kézzel utána(mert gskill 1866mhz-en cl9 míg a kingstoné cl10), h 1866 és cl10-en menjenek a ramjaid mert azt mind2 kit bírja, mert le lettek tesztelve arra. Esetleg a négy ramstick lehet terheli nagyon az imc-t és egy pici plusz feszt kéne neki adnod, h stabil legyen ( ez nyílván csak akkor ha már egyáltalán elindult)Az, h 667mhz-t mutat semmit nem jelent, azt még meg kell szorózni 2-vel és akkor kapod meg az effektiv értéket amit ráírnak a ramra általában.
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz Wolfskin #54914 üzenetére
Ha nem kell a kingston akkor legegyszerűbb lenne kiszedni őket és akkor nagy eséllyel nem is kell imc feszt emelni.
XMP profilt gondolom az advance fül alatt a biosban a memória résznél tudsz állitani, az pedig alapból a memóriába van égetve.
Bios mindig végleges feszt állit a ramhoz, legalábbis eddig csak ilyennel volt dolgom. -
Starchm
őstag
válasz Vardar #55021 üzenetére
Mit jelent a lassabb? A lassabbság az lehet attól, h a proci gyenge, a ram nem jól van beállitva, lassú a hdd, lassú a net.
Valami konkrétumot kéne mondani.Biosba bemész és megnézheted, h van beállítva a ram, jedec szabvány szerint mind2 tudja a 1333-at csak nyílván a lassabbnak a cl-jével fog menni a dolog.
Mi történik, ha csak a 4gb-osat rakod be és a 2-eset nem?
-
-
Starchm
őstag
válasz Bence942 #55032 üzenetére
Minden ram ami nem jedec szabvány az csak felhúzható arra...
Biosba lépj be és állitsd be az XMP profilt és akkor lehet hogy fog annyin menni a ram.
Miért csak lehet? Mert függ attól h a lap tudja-e kezelni illetve a prociban lévő mem vezérlő tud-e akkora sebességet kezelni. -
Starchm
őstag
válasz littleNorbi #55562 üzenetére
a 4gb-s ddr2 ramra gondolsz? Akkoriban még nem volt jedec szabvány(vagy csak én nem olvastam róla annyit ) emiatt volt egy olyan fajta memória ami csak az amd-s memória vezérlővel müködött, mert 1-el több bittel kalkulált/számolt/tárolt( 11 az intel 10-ével szemben).
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz HoReSz1975 #55574 üzenetére
Kell a 32gb ram vagy nem? Mert ha nem akkor már meg is van a válasz, hogy a 16gb magas frekis ram kell neked, viszont kérdéses, hogy a procid tudni fog-e ilyen magas frekvenciát kezelni és van-e értelme szívni vele, mert intelnél akkora nagy előnyt nem ad a ram oc.
Ha kell akkor 4x8 lehet ebbe a lapba jobb választás mert T-top lap és nem daisy chaines.
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
-
Starchm
őstag
DDR3 oc-nál a 1.65v normál sticknél normális, viszont ddr3L-nél is?
Ha jól tudom akkor az L alapból 1.35v-n tesztelt, de szintén el van oc mellett 1.65v-el is ugye?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs