Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• viperabácsi

addikt

Üdv srácok! Lenne egy problémám. Adott gép : ASUS ROG STRIX B450-I GAMING + Ryzen5 2600 + Corsair Vengeance LPX 16GB ( 2x8 GB ) / 3000MHz CL16 White + noctua NH-U9B SE2 + SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC + Western Digital 500GB M.2 2280 Blue 3D +1024 gb notebook winyo + FSP Aurum gold 500W + BitFenix Prodigy ITX
    Ott kezdödött a kálváriám , hogy gép összerak , - 50 mV offset XMP belő 3000Mhz gép megy faszán tesztek lefutnak. Aztán észreveszem , hogy win random fagyogat böngészés alatt gép restartol , de beakad indulásba csak reset segít ( biost nem állítja alapra ) , szinte mindig csak idle állapotban játék alatt , tesztek alatt sosem ! A megoldás az lett ,hogy XMP ( D.O.C.P ) marad , de orajel visszaállít 2933 mHz -re . Öröm boldogság , megszüntek a fagyások VÉGRE STABIL a RENDSZER !
    Ez után ( ÉN MARHA ) gondoltam biztos ramot nem komálja a lap vettem (lgjobban ajánlott )
    Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBK

Megérkezett bios reset majd bepattint a ram! Gép indít hibátlan minden ! A ramot 2400 mhz -nek látta alapbol míg a corsairt 2133 nak !Mondom akkor gyerünk bios : offset -50MV ram xmp belő 3200mhz-ra és indít.
    Minden jó és szép tesztek lefutnak terhelésen semmi gond megint ! A win random fagy gép restartol ismét ! Miért szopat engem az élet ? A proci mem vezérlője kaka vagy a lapom lehet a ludas vajon ? Nem néztem még , de gyanítom 3133mhz- menne gondolom. Azért vettem ezt a ramot ( crucial ) mert mások 3400 3600 on járatják. Nekem már az eredeti órajelen is elobja a wint idle :W :W :W

Bocs ha kicsit hosszú lett , de úgy gondoltam így érthető lesz akálváriám.
    A válaszokat előre is köszi IMRE !

Új hozzászólás Aktív témák