Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
malwy
senior tag
válasz bod101 #16618 üzenetére
Szvsz ugyanannyi frekin menjenek ugyanolyan időzítéssel és sebességgel. + egyoldalas kontra kétoldalas ramok esetleg. (+ méret)
Régen a ddr-es gépben mindenféle márkájú (még noname! ram is) ment együtt (DC-ben): hynix+samsung+noname, meg volt dolga corsair+infineon párossal.
Mindd 400Mhz-s ram volt tuning nélkül.Szerk: 7 (!) elírás
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Hát én elég szerencsés vok (kipp-kopp)
Egy 9800SE-t használtam 1,5 évig leszakadt ventivel himbálózva Aztán már nagyon furcsa volt a nagyobb hullámok a gépház falán és visszavittem szervízbe a gépet Ott adtak a kari helyett egy x700se-t Xd
Jobbnál jobb dolgokBár egy saját konfigra a garit sehogy nem tudtam elintézni, mert mindig találtak kifogást:S
Ez az egy jó a a komplett márkás konfigokban -
malwy
senior tag
Két kingmax 1066 2gb-os cl5-ös modult működésre tudok bírni 800mhz cl4-en?
Ha nem vmi javaslat? 2*2gb cl4-es kit occsón!
Ha drága lessz maradok a 2Gb-nál...[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
-
malwy
senior tag
Szóltam a szervízben, h két infit rendelek. Vmelyik okos (vagy szemét) alak belerakta az infi helyett a hynixet, de a számlára infit írt. Na most két hét múlva szerencsémre bedöglött...
Visszavittem erre: nem ez a ram van a garanciapapíron, ezért nem vállalnak semmit. De nagylelkűen felajnálotta, hogy adjam oda azt a kettő hibásat és egy ezrest elenged az új hynix árából.Na és így 2*2 1GB-os Hynix ram-ot vettem összesen Infienon néven 2GB Corsair áráért...
-
malwy
senior tag
Két memóriát néztem ki:
CSX DIABLO 1150Mhz 20k-ért és Corsair Dominator 1066 Mhz 14k-ért.
Megéri a Diablo? Húz felé nagyon a szívem csak nehogy rosszabb legyen mint a domi.
Tuningra kell minél nagyobb mhz minél kisebb időzítésenEsetleg más ajánlat? Super Talent- Crucial- Mushkin -G.Skill-t nem lehet náluk venni, szal csak a többi memó jöhet szóba. Személyes okok miatt csak ez a bolt jöhet szóba.
Előre kössz!
-
malwy
senior tag
Pörög a topik
Ez a diablo a szép hűtőjével befér egy xigmatec achilleus vagy cm hyper 212 alá?
-
malwy
senior tag
CSX Diablo 1150-et rendeltem 20k-ért. Abból a szempontból, hogy adott gyártón belül a 12k-s CEC és a 20k-s Diablo közül valószínűleg nem hiába drágább az a ram.
Kíváncsi lezsek miylen eredményeket érek el vele, mert tesztet-tapasztalatot nem találtam róla a neten nagyon. Utólag olvasgatva az 1200-as verzióhoz mellékelt brutális feszeket, rettenetesen félek.
Ráadásul olyan szerencsés vagyok minden téren, hogy dobtam már le cuccot a boltban vásárlás után. A videókártya azon nyomban k.o. Előre tudom ezt a ramot még egy Kingmax is leveri, az e8400-am c0-s, 1,4 fesztől felfele fogja menni a 3,8ghz-et. Az alaplapon meg sercegni fog (p45-ds4)a hangchip. A házam utólagos méricskélés után enm fér be az íróasztalba szal azt is szétbarmolhatom -.-UI: sorry a sok offért, csak már annyira idegesít ez a memó:S Remélem a jóslásom nem fog beteljesülni
-
malwy
senior tag
Dualba megy a 2*1GB +2*2GB?
-
malwy
senior tag
Most van CSX DIABLO 1150mhz-s kitem, zsírúj és fáj a szívem eladni.
Ahogy olvasgatom lassan vehetek még legalább kettő gigát minimum mellé.
Ha ezt bennhagyom az 1. és a 3. Slotban, mellé rakok kettő két gigás kingstont, kingmaxot, geilt, vagy vmilyen ramot akkor működni fog hiba nélkül?
Ep45-ds4 lapom van. Tudom, hogy kell majd plussz fesz jóval. Úgy 100mhz körül cl5ben mehetne együtt a 2*1gb + 2*2gb? Ja és Dual channel megmarad? -
malwy
senior tag
válasz Sharks #18816 üzenetére
DDR2 mindenképp. I7-es rendszerhez való az. Rengeteg szenvedés van a ddr3-as ramokkal. Nem tudom miylen lapban próbálod, de csak menj be p45-ös giga topikba és olvasgathatod a tapasztalatokat.
Túl drága a ddr3, tuningot szinte elfelejtheted, rendkívül megfektetheti a lapot. -
malwy
senior tag
válasz Sharks #18824 üzenetére
Az nagyon jó lap állítólag /mármint a ddr2-es verzió: EP45-UD3P/
[OFF]Nekem sima DS4 van
Most gyűjtök vidikarira, majd wincsire és végül hűtőre. Addig pihengetnek ezek a drága memókEzért nem tudok saját tapasztalattal szolgálni tuning szempontjából, de mások eredményei nagyon jók[/OFF]
-
malwy
senior tag
2*1Gb +2*2Gb Ram megy dualban? Olyan 1000mhz környékén.
-
malwy
senior tag
válasz olisadebe #20517 üzenetére
Adjál memóriának rendesen feszültséget, ahogy tetted. Ha giga lapod van Performance levelt Standardra, MCH feszültségre is adjál 0,2 V-ot kezdésnek. Ha semmiképp nem jön össze, akkor próbáld egyesével vagy kettesével a ramokat.
Úgy általánosságban kérdezném: Ha nem tuningol az ember és Auto-ra teszi, akkor csak nem feszeli szét magát, igaz? Én úgy tudtam, tuning nélkül nyugodtan mehet minden auto-ra.
-
malwy
senior tag
válasz eladohardver #21658 üzenetére
CSX Diablo 1150 2*1GB-ot megpróbálhatod. 2*1 tuti viszi, 4*1 na abban nem vagyok biztos.
-
malwy
senior tag
válasz LordDarkness #21679 üzenetére
Most nézem mennyire megcsappantak az elérhető ramok. CSX-et alig találok, Patriot, Cellshock, semmi, Mushkin alig, stb. Kingmax CL6 (mondjuk ram nem sokat ad a teljesítménybe, gondolok játékra, hasonlókra), meg Kingston azért van. OCZ, Corsair meg dögivel, bár utóbbi már kicsit megcsappant.
OCZ-ből Reaper szériásat vennék inkább. [link] -
malwy
senior tag
[link]
Nem elírás? Miért ilyen olcsó??A lényeg: Ha megrendelem és kiderül, hogy elírták, akkor én a rendelt áron kapom meg?
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
válasz Speed® #24777 üzenetére
Igazából játékoknál a tapasztalataim alapján nem az időzítés számít, hanem a mennyiség. Tuningra meg van 2*1GB CSX Diablo 1150mhz. Azt hiszem bepróbálkozok egy rendeléssel, hát ha ajándékozó akció van.
Úgyis átvertek hardveraprón, a Jóisten biztos kárpótol. (naív lelkem...)
-
malwy
senior tag
válasz CoDWaW07 #28040 üzenetére
Ugyanazokkal az időzítésekkel, ugyanakkor frekin ugyanannyi pontot kapnának.
Csak a Corsair ramok tuningban tovább bírják, vagy már gyárilag gyorsabb van megadva.
Tehát a ram teljesítményét megkapod: Freki pl DDRII esetén
800-CL5 =1066-CL6
800- CL4 =1066-CL5Nem pont ugyanakkora sebességet nyújtanak, de eligazodásként nézhető.
Ebből kiszomolhatod, hogy pl egy ram 900mhz-en, viszont szoros (kicsi) időzítéssesl pl CL4 gyorsabb egy 1100mhzes CL6-as modulnál.Tehát megnézed milyenek az értékei a két összehasonlítandó ramnak, és máris láthatod melyik a gyorsabb. Tuningra nincs garancia, de a tapasztalatok alapján Corsair kicsit jobban bírja.
Szerk: Megnéztem, te pont DDR3 körül érdeklődsz, de ugyanezen szisztéma alapján dől el a sebesség: freki - időzítés kombó.
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
válasz Iam The Ghos #28855 üzenetére
A táp nagy valószínűséggel jó. Jó szar.Alapból, szóval nem a te készüléked selejtes. Ameddig ugyanilyenekre cserélgeted, addig nem lépsz előrébb abban a kérdésben, hogy a táp betonbiztos stb. Amit linkeltek topikot, nagyon hasznos, átbeszélhetitek a tápos témát. Első hozzászólásában le vannak írva az ajánlottak, néha kis kísérőszöveggel ellátva.
Igazából egy FSP 400W-os APN jelzésű (ehhez kell venned még pár száz forintért átalakítót, de boltban könnyedén odaadják), vagy Chicony 430W, 480W, az említett Corsair, stb. mind mind sokkal sokkal jobb táp mint, ami jelenleg lakozik abban a drága gépben. Ezek 5-8k Huf ig beszerezhetők attól függően, hogy újonnan keresed, vagy használtat is nézel, illetve Prohardver Hardveraprója számít-e.
Egyrészt: rá van írva 500W. Abból lehet, hogy 200W-ot nem ad le, pláne 12V-os ágon, ahonnan a legtöbbet táplálkozik a gép. Lehet, hogy kevés a teljesítmény.
2. Alig, vagy egyáltalán nincs bennük védelem. Nem csak rövidzárlatra és társaira gondolok...
3. Nem stabilan nyújtsák a feszültséget. Egy ideig bírják korrigálni az alkatrészek a dolgot, de előbb utóbb galiba származhat belőle. Pl: fagyás, jobb esetben.Ettől függetlenül, a hiba nem táphibára utal elsősorban. Főleg, hogy csak néha szórakozik. Adj több feszültséget a memóriáknak, alaplapnak, mem. vezérlőnek stb. Lapod topikjában biztosan tudnak segíteni, speciel olyan lap még nem került hozzám, szóval pont ugyanaddig tartana utánanéznem a dolgoknak, mint neked. Be a topikba és keresgélés. Vagy google. Sőt, kézikönyvben is megnézheted, hát ha írnak valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- CORSAIR XMS3 DDR3 2x4GB 1600Mhz RAM
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest